ΑΝΤ1

Re: Eικονα ΑΝΤ1

Τί πρέπει να δούμε?
Παραθέτω δύο screenshots.
To 1ο είναι απ' τον ΑΝΤ1 απόψε και το 2ο, περίπου η ίδια σκηνή από mkv 1080p.

ANT1 28/11/2010
attachment.php

Από mkv
attachment.php

Τι πρέπει να συγκρίνουμε?

Attachments

• vlcsnap-2010-11-28-22h20m56s61.jpg
    vlcsnap-2010-11-28-22h20m56s61.jpg
    31.8 KB · Views: 443
  • Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.jpg
    Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.jpg
    36.7 KB · Views: 446

Ενώ στον Παναθηναικό το 4:3 κάδρο είναι μοιρασμένο αλλά φτωχό για να δείξει όλη τη φάση...

Last edited:

Τί πρέπει να δούμε?
Παραθέτω δύο screenshots.
To 1ο είναι απ' τον ΑΝΤ1 απόψε και το 2ο, περίπου η ίδια σκηνή από mkv 1080p.

ANT1 28/11/2010
attachment.php

Από mkv
attachment.php

Τι πρέπει να συγκρίνουμε?

ο ANT1 είναι κατά τις βίας βρε...κόβει απειλητικές σκηνές με όπλα κτλ!! :laugh:

(εχω πάνω απο 10 χρόνια να δώ ταινία σε τηλεόραση)

H διαδικασία του Aspect ratio conversion από 16:9 σε 4:3 δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζονται οι περισσοτεροι. Η σωστή μετατροπή προϋποθέτει pan and scan λειτουργία, δλδ αυτό που βλέπουμε να έχει κάνει ο ANT1 στο Ιντιανα Τζόουνς και όχι αυτό που είδαμε στο ποδοσφαιρο. Κάθεται δλδ ένας μοντέρ και ελέγχει το κάδρο σε κάθε σκηνή και διαλέγει το επιμέρους 4:3 κάδρο μέσα σε ολόκληρο το 16:9 που περιέχει τη δράση που ενδιαφέρει περισσότερο τον θεατή. Υπάρχει και το 4:3 που είναι απλό crop στη μέση, (όπως το ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς γιατί συνήθως είναι live μετάδοση) και υπάρχει και το πιο σωστό format το letterbox όπου έχουμε μάυρες μπάρες πάνω και κατω απο το κάδρο μας αλλά ολόκληρη την πληροφορία.

H διαδικασία του Aspect ratio conversion από 16:9 σε 4:3 δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζονται οι περισσοτεροι. Η σωστή μετατροπή προϋποθέτει pan and scan λειτουργία, δλδ αυτό που βλέπουμε να έχει κάνει ο ANT1 στο Ιντιανα Τζόουνς και όχι αυτό που είδαμε στο ποδοσφαιρο. Κάθεται δλδ ένας μοντέρ και ελέγχει το κάδρο σε κάθε σκηνή και διαλέγει το επιμέρους 4:3 κάδρο μέσα σε ολόκληρο το 16:9 που περιέχει τη δράση που ενδιαφέρει περισσότερο τον θεατή. Υπάρχει και το 4:3 που είναι απλό crop στη μέση, (όπως το ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς γιατί συνήθως είναι live μετάδοση) και υπάρχει και το πιο σωστό format το letterbox όπου έχουμε μάυρες μπάρες πάνω και κατω απο το κάδρο μας αλλά ολόκληρη την πληροφορία.

Φίλε μου δεν είναι Έτσι τα πράγματα. Κανείς σταθμός δεν κάνει
Aspect ratio convertion. Στα live γίνεται αυτόματα με ειδικά μηχανήματα ARCs και έχει σαν preset διάφορα format, αλλα και custom.
Όσο αφορά ταινίες, τα studios δίνουν σε κάθε σταθμό το format που επιθυμεί. Αλλοιμονο αν ο κάθε σταθμός έκανε την διαδικασία που ανεφερες.

Και επίσης στα live ο σκηνοθέτης και οι εικονολήπτες έχουν την ευθύνη για σωστό 4:3 (μετά τη μετατροπή),έστω και αν τα γεγονότα καλύπτονται σε 16:9.
Σωστά ?

Μια σκέτη αποτυχία ήταν και χτες.Δεν θα πρέπει ο ΑΝΤ1 να ξαναπάρει την μετάδοση αθλητικών γεγονότων με την καμία.Μόνο όταν αποδείξει ότι μπορεί να εχει καλή ποιότητα εικόνας όπως ο ΣΚΑΙ και η ΝΕΤ.Μέχρι τότε κάνα σαχλοτούρκικο και πολύ τους είναι

Και επίσης στα live ο σκηνοθέτης και οι εικονολήπτες έχουν την ευθύνη για σωστό 4:3 (μετά τη μετατροπή),έστω και αν τα γεγονότα καλύπτονται σε 16:9.
Σωστά ?

Πολύ σωστά, είναι το λεγόμενο safe 4:3

Πάντως απ' τη σύγκριση των snapshots πιό πάνω, όπως βλέπετε, απ' την εικόνα του Ant1 λείπουν 5 άνθρωποι (απ' τους 12 συνολικά).

ο ANT1 είναι κατά τις βίας βρε...κόβει απειλητικές σκηνές με όπλα κτλ!! :laugh:

(εχω πάνω απο 10 χρόνια να δώ ταινία σε τηλεόραση)

Μαζί σου. :a0210: Νομίζω τελευταία προσπάθεια που είχα κάνει ήταν το 1996 όταν είχα διορισθεί στην Καβάλα. Αν δεν υπήρχαν τα αθλητικά, δε νομίζω να άνοιγα καν την τηλεόραση. Και τώρα που σιγά - σιγά μπαίνει και το 16:9 στα Ελληνικά κανάλια... για να δούμε αν και πότε.

O Ant1 αν και δείχνει το παιχνίδι του Άρη σε 16:9 έχει πάλι τη γνωστή θολούρα. Αφού το παιχνίδι το δείχνουν σε HD τι μηχανήματα μπορεί να υποβαθμίζουν τόσο πολύ το σήμα;

Τα παλιά, αυτά που έχει ο Αντ1 !!!!!:D

Έχω εικόνα από C+ HD και από ITV4 HD η οποία δεν παίζεται.....

Για μερικά λεπτά κόπηκε η εικόνα στο ITV4 HD και έβαλα στον ΑΝΤ1...
για να δω μια απίστευτη θολούρα.
Και πάνω που λέγαμε οτι άρχισε να στρώνει ο ΑΝΤ1.
Ευτυχώς η εικόνα στο ITV αποκταστάθηκε...

Τα παλιά, αυτά που έχει ο Αντ1 !!!!!:D

Έχω εικόνα από C+ HD και από ITV4 HD η οποία δεν παίζεται.....

Δεν έτυχε να γράψεις καθόλου να το δω ε??
Δεν έχω καταφέρει να δω το αποτέλεσμα σε HD από έξω, μόνο από την Νοβα, θα ήθελα πάντως να το δω για να το συγκρίνω

Φτου μου !!!!!!!!!!give me a :call: ντε !!!!!

Δεν πήγε το μυαλό μου ....

Πότε έχουμε επόμενο αγώνα να στο γράψω ????