ΑΝΤ1

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

το χθεσινο της net,προσωπικα δεν μου αρεσε.στο φιλο ομως που δεν ψαχνεται και εκανε το vs,τα ειδε ολα!!

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Λοιπόν...ο ΑΝΤ1 πρέπει να έχει σοοοοβαρό πρόβλημα στα live. Βλέπω τώρα την ταινία Red Eye και η εικόνα του ΑΝΤ1 είναι αξιοσημείωτα στιλπνή και "ομοιογενής". Τι σόι μηχανήματα έχουν??? Της ΥΕΝΕΔ ?

Για Αντ1 καλή είναι, γιατί συνήθως δείχνει τις ταινίες σε άθλια ποιότητα. Πάλι όμως υστερεί σε σχέση με τα άλλα μεγάλα κανάλια. Απλώς το πρόβλημα, ιδιαίτερα σε σειρές παραγωγής τους, είναι μικρότερο σε αντίθεση με τις live εκπομπές (από ειδήσεις μέχρι αθλητικές μεταδόσεις), που έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Πλάκα - πλάκα, η εικόνα του Ant1 μας κάνει και γελάμε.
Αν διαβάσετε αυτό το νήμα απ' τη μέση και κάτω, έχει πολλές αστείες ατάκες.
Στη υγειά του Ant1, που μας κάνει και γελάμε!
ΥΓ. Πριν λίγο, στις ειδήσεις του Mega, έδειξαν φάσεις απ' το 1ο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟ-Δυνομό Μόσχας που μεταδίδει ο Ant1.
Η εικόνα που έδειξε το Mega (λέγοντας ότι το μεταδίδει ο Ant1), ήταν τρισχειροτερη απ' του Ant1 (βλ. Toutube 240p).
Το έχω παρατηρήσει και σ' άλλα κανάλια. Όταν μεταδίδουν εικόνα γραμμένη από άλλο κανάλι, αυτή είναι πολύ χειρότερη απ' την αρχική μετάδοση. Γιατί άραγε?

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Ο κάθε σταθμός, έχει κάποια μηχανήματα, όπου κάνουν λήψη όλων των εισερχόμενων σημάτων, είτε αυτό λέγεται μουντομπάσκετ, είτε παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, είτε ζωντανό από το σύνταγμα. Αυτά τα μηχανήματα αναλαμβάνουν, να κάνουν όλα αυτά τα εισερχόμενα, "συμβατά " και διαχειρισημα με τον σταθμό. Δεν είναι θέμα ανθρώπων, δυστυχώς είναι θέμα μηχανημάτων και τρόπου λειτουργίας.
Είναι καθαρά τεχνικό το όλο πρόβλημα και είναι δύσκολο να στο εξηγήσω πιο απλά και κατανοητά
.

Για να μην γραφονται συνέχεια τα ίδια περί εικόνας και λήψης..

Ο Νίκος μας έχει εξηγήσει ακριβώς τι γίνεται και γιατί γίνεται η χαλια εικόνα σε ζωντανούς αγώνες..

δεν υπαρχει σωτηρια λεμε , βλεπω σιγα σιγα να το γυριζουν σε ασπρομαυρο, πιο καλα θα ειναι, ισως να το σκεφτονται

α) Θεωρειτε οτι το κοστος μιας αναβαθμισης των μηχανηματων ειναι απαγορευτικο για τα δεδομενα του ομιλου ΑΝΤ1; Δεν γνωρίζετε φυσικα τα οικονομικά του ΑΝΤ1 αλλά σαν επαγγελματίας έχετε εικόνα του κόστους ενω εγω δεν μπορώ να ξέρω αν μιλάμε για κοστος 10 ή 100 εκ. ευρώ.

Α) Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, ούτε για κανάλι τοπικής εμβέλειας.

Σημαντικό αυτό βέβαια που δείχνει ότι στον ΑΝΤ1 το πρόβλημα υπάρχει λόγω ηλιθιότητας ή/και βλαχοτσιγγουνιάς.

Εχετε αναλογιστεί πόση έκταση έχει πάρει το θέμα με την εικόνα του ΑΝΤ1 και πόσο μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει;

Αυτό λέγεται διαφήμιση..Εστω και αρνητική δεν παύει να είναι διαφήμιση και μάλιστα μεγάλη.

Θα έλεγα οτι ο ΑΝΤ1 αφήνει αυτό το χάλι για λόγους τηλεθέασης και διαφοροποίησης απο τα άλλα κανάλια.
Δεν μπορώ να το αποδώσω σε κάτι διαφορετικό.

Εγώ ποτέ δεν έβαζα ΑΝΤ1 εκτός κι αν είχε κανένα μάτς. πλέον βάζω για να γελάσω και να δώ πόσο χειρότερη εικόνα έχει απο τα υπόλοιπα κανάλια.

Εγώ πάλι, μετα απο όσα έχω δει και έχω διαβάσει εδώ, δεν κάνω καν τον κόπο να βάλω ΑΝΤ1 ό,τι και να δείχνει. Καμιά διαφήμιση δεν γίνεται.

Ο ANT1 ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει αν δεν με ξεγελά η μνήμη μου. Από τότε έως σήμερα δείχνει σαν να μην άλλαξε τίποτα από θέμα εξοπλισμού. Για τις τότε τηλεοράσεις η εικόνα σίγουρα ήταν τέλεια. Σήμερα όμως με τις αλλαγές που έχουν γίνει ο ΑΝΤ1 μοιάζει με μικρό περιφερειακό σταθμό τοπικής εμβέλειας.

Ο ANT1 ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει αν δεν με ξεγελά η μνήμη μου. Από τότε έως σήμερα δείχνει σαν να μην άλλαξε τίποτα από θέμα εξοπλισμού. Για τις τότε τηλεοράσεις η εικόνα σίγουρα ήταν τέλεια. Σήμερα όμως με τις αλλαγές που έχουν γίνει ο ΑΝΤ1 μοιάζει με μικρό περιφερειακό σταθμό τοπικής εμβέλειας.

Όχι, ο ANT1 είναι το δεύτερο ιδιωτικό κανάλι που εξέπεμψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 31/12/1989. Το Mega βγήκε στον αέρα στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Είχε βγάλει κάρτα από τις 5/11 που είχαμε εκλογές και εκείνη τη βραδιά μετεδιδόταν και τηλεοπτικά η ραδιοφωνική εκλογική εκπομπή με τον Τέρενς Κουίκ.
Άσχετο, όλο άχρηστα πράγματα θυμάμαι!

Μου αρέσει που θέλει να βγάλει και συνδρομητικό κανάλι:BXVZCBXZ6: δεν θα προλαβαίνει τις συνδρομές!

Αυτό το μηχάνημα lifeview που έλεγε σήμερα (χθες) το πρωί ο Παπαδάκης, τι είναι; Είχε καλεσμένο τον Γιακουμάτο, που ήταν με σύνδεση από το υπουργείο του, και γκρίνιαζε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την κουβέντα γιατί γίνεται μεγάλη φασαρία στον ήχο και είχε επιστροφή ήχου. Και είπε ο Παπαδάκης ότι φταίει ένα μηχάνημα lifeview που χρησιμοποιούν (και είχε πει να μην ξαναχρησιμοποιήσουν αλλά δεν ακούστηκε) που προκαλεί επιστροφή ήχου, ακούει ο καλεσμένος την φωνή του, ακούει καθυστερημένες και δυνατότερες (είπε) τις φωνές των άλλων στο στούντιο, και όντως δεν μπορεί να γίνει κουβέντα. Τι είναι αυτό το μηχάνημα; Αφορά μόνο τον ήχο;

Θα την πατήσουμε άσχημα...έλεος...δεν υπαρχει κάποιος τρόπος να αντιδράσουμε....;το καλύτερο προϊόν στην πιο άθλια εικόνα;γιατί...;