ΑΝΤ1

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

απαραδεκτο παιδια, χιλιες φορες να τον κλεισουνε παρα αυτο το πραμα, το χω ξαναπει,
αντι να πανε να δωσουν κανα φραγκο να φτιαξουν την ελεεινη εικονα τους, πανε κ κηνυγανε αθλητικες μεταδοσεις,
γιατι σου λεει εκει ειναι τα φραγκα απο τις διαφημισεις, την εικονα ποιος θα μου την πληρωσει,
ελεος πια μ αυτο το πραγμα, το ΕΣΡ δεν παρακολουθει να τραβηξει καμια μηνυση;

απαραδεκτο παιδια, χιλιες φορες να τον κλεισουνε παρα αυτο το πραμα, το χω ξαναπει,
αντι να πανε να δωσουν κανα φραγκο να φτιαξουν την ελεεινη εικονα τους, πανε κ κηνυγανε αθλητικες μεταδοσεις,
γιατι σου λεει εκει ειναι τα φραγκα απο τις διαφημισεις, την εικονα ποιος θα μου την πληρωσει,
ελεος πια μ αυτο το πραγμα, το ΕΣΡ δεν παρακολουθει να τραβηξει καμια μηνυση;
Δεν έχω ψάξει αν γίνεται να κάνει κάτι το ΕΣΡ αλλά και να υπάρχει δυνατότητα πιο πιθανό είναι να καταργήσει το ΕΣΡ ο Κυριακού παρά να του το επιβάλει.

Όσο για το κόστος
α) Θεωρειτε οτι το κοστος μιας αναβαθμισης των μηχανηματων ειναι απαγορευτικο για τα δεδομενα του ομιλου ΑΝΤ1; Δεν γνωρίζετε φυσικα τα οικονομικά του ΑΝΤ1 αλλά σαν επαγγελματίας έχετε εικόνα του κόστους ενω εγω δεν μπορώ να ξέρω αν μιλάμε για κοστος 10 ή 100 εκ. ευρώ.

Α) Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, ούτε για κανάλι τοπικής εμβέλειας.

Εμεις τα λεμε εμεις τ ακουμε, ετσι ομως δεν γινεται τιποτα. Πρεπει να προχωρησουμε σε εργα, δλδ. μπορει καποιος εδω μεσα με νομικες γνωσεις να μας πει τι χρειαζεται απ το φορουμ η τον καθενα ξεχωριστα ωστε να προχωρησουμε σε μια γραπτη διαμαρτυρια, μηνυση η δεν ξερω κι εγω τι, απλα να ταραξουμε λιγο τα νερα; Υπαρχει καποιος φορεας ν απευθυνθουμε που θα χει ομως αντικρυσμα; Ωραια τα γεννεθλια, δειξαμε καποια δυναμικη σα φορουμ ομως τωρα πρεπει και σ ενα πραγματικο προβλημα να δειξουμε την δυναμη μας, μπορουμε; Τι χρειαζεται; Ποιος μπορει να τ οργανωσει να το τρεξει εξ ονοματος του φορουμ; Μονο στις συζητησεις και σιωπηλες διαμαρτυριες θα μεινουμε;

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Κώστα, ποτέ δεν θα πετύχουμε τίποτα. Δεν μπορείς κανείς να υποχρεώσει τον ΑΝΤ1 να κάνει τις αναβαθμίσεις που θέλουμε να κάνει.
Μην ξεχνάς ότι για τον απλό κόσμο, δεν τρέχει τίποτα. Είναι μια χαρά. Ρώτα μερικούς , έστω τυχαία στον δρόμο, να σου πουν την γνώμη τους και θα δεις ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Έτσι είναι. Τι θα πούμε δηλαδή; Οτι σε τηλεοράσεις απο 40" και πάνω και απο απόσταση 3 μέτρων και λιγότερο δεν έχει καλή εικόνα;. Κάτι μου λέει οτι δεν έχει πολλές ελπίδες τέτοια υπόθεση...

Το ξερω απλα σκεφτομαι και λεω δεν μπορει, καποιος φορεας θα υπαρχει που θα μπορει εστω μια συσταση να κανει και που ξερεις, μετα απο πολλες συστασεις ισως δουμε φως. Εγω ο κακομοιρης που βλεπω στις 90" απ τα 2,7 μετρα τι φταιω να μου βγουν τα ματακια; Φανταστειτε οτι παραπονιεμαι ηδη που με Νεριτ η ποιοτητα της εικονας εχει πεσει σε σχεση με το ΕΡΤHD, τι θα παθω βλεποντας το ΑΝΤ1!!!!

Θα μπορουσε καποιος απο εδω να αναλαβει την συνταξη μιας ανοιχτης επιστολης, η οποια συνυπογραφομενη απο μελη του φορουμ θα σταλει στον Ant1 και θα κοινοποιηθει (ισως μεταφρασμενη στα Αγγλικα) στην ΤΕΑΜ.

Εναλακτικα ή συμπληρωματικα, η δημιουργια ενος group στο facebook για το συγκεκριμενο θεμα ισως δημιουργουσε αρκετο ντορο, εκτος των στενων οριων του φορουμ.

Εγώ ανέβασα πάντως αυτό εδώ....

http://www.digitaltvinfo.gr/news/me...a-ginei-epitelous-me-tin-poiotita-tis-eikonas

"ANT1, τι θα γίνει επιτέλους με την ποιότητα της εικόνας;

Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Κύριος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, που μίλησε για τη στρατηγική και τις δραστηριότητες του ομίλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και επέκταση του στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητες αυτές είναι φυσικά αξιέπαινες, όμως μία όχι και τόσο μικρή λεπτομέρεια χαλάει την εικόνα: οι επενδύσεις που κάνει ο όμιλος μέσα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής ναυαρχίδας του, τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, φαίνεται να είναι μηδαμινές.

Διαφορετικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η εδώ και χρόνια απαράδεκτη ποιότητα εικόνας που εμφανίζουν τα τηλεοπτικά προγράμματα του σταθμού, ιδιαίτερα στις ζωντανές μεταδόσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπου και έχει έντονη παρουσία. Τα παράπονα τηλεθεατών, που έχουν κάπως μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν αρκούνται «απλά να βλέπουν» είναι συνεχή, ενώ συνεχή είναι και τα σχόλια των χρηστών σε εξειδικευμένα φόρουμ του οπτικοακουστικού και τηλεοπτικού χώρου, για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι ζωντανές αυτές μεταδόσεις του τηλεοπτικού καναλιού.

Έτσι μπαίνει το ερώτημα, πότε θα ασχοληθούν οι υπεύθυνοι του ομίλου με τον ελληνικό ΑΝΤ1 για να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εικόνας του, ώστε να ανταποκρίνεται στο ποιοτικό και premium αθλητικό περιεχόμενο που μεταδίδει, και να ικανοποιήσουν επιτέλους και τις απαιτήσεις των ελλήνων τηλεθεατών;"

Καλή η επιστολή αλλά σιγά να μην ιδρώσει το αυτί τους. Ξέρετε πόσο κοστίζουν οι Σκορδολιάγκες τη σήμερον ημέρα; Που να περισσέψουν λεφτά;

Πολύ καλή η επιστολή,αλλά νομίζω πως ούτε καν θα καθήσει να τη διαβάσει κανείς.
Κρίμα πάντως,γιατί επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι μας θεωρούν τηλεθεατές-ιθαγενείς,που ενθουσιάζονται με καθρεφτάκια και χάντρες. Αυτό,εξάλλου, είναι κάτι που γίνεται ευρέως στη χώρα που ζούμε...

Την ώρα του αγώνα εγώ ήμουν στον δρόμο, και μάλιστα στο περπατητό. Πέρασα μπροστά από πολλές καφετέριες, γεμάτες κόσμο, με φωνές και χειρονομίες για το παιχνίδι. Οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν καν το πρόβλημα της εικόνας. Και οι υπόλοιποι δεν νοιάζονταν. Έχω την εντύπωση ότι μόνο εμείς ασχολούμαστε με την ποιότητα της εικόνας. Στους περισσότερους τους αρκεί που δείχνει τους αγώνες ένα κανάλι δωρεάν.
Και σίγουρα δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε ένα ιδιωτικό κανάλι, ως ιδιωτική επιχείρηση που είναι, να βελτιώσει τον εξοπλισμό του. Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να γίνει να ήταν μία επιστολή στην εταιρία που πουλάει τα δικαιώματα στον ΑΝΤ1. Αλλά και εκεί υπάρχει ο φόβος να αντιμετωπιστούμε ως τεχνολογικά φρικιά που ασχολούνται με περίεργα πράγματα, άχρηστα για τους πολλούς. Αλλά εκεί όμως όντως θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε. Δικαστικά, δεν έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε τίποτα.

Ο ΑΝΤ1 σε αυτό στηρίζεται και δεν αλλάζει κάτι στον εξοπλισμό του, στο ότι ο κόσμος χαίρεται να βλέπει ελεύθερα το ματς ακόμα και όχι τόσο καθαρά. Ο κόσμος θα έψαχνε να βρει το ματς ακόμα και σε streaming ή αν είχε αναλογική τηλεόραση θα το έβλεπε και με πολλά χιόνια.

Συμφωνω με τον tolia, δεν είναι δυνατόν σε ιδιωτικό κανάλι να απαιτήσεις κάτι σχετικά με αυτό που σου προσφέρει, άλλαξε κανάλι θα σου πει. Η αλήθεια σε όλα αυτά είναι ότι σε αναλογικό επίπεδο η εικόνα είναι κανονική όπως τα άλλα κανάλια και όλα τα αρνητικά σχόλια δεν ισχύουν. Έβλεπα αρκετό καιρό αναλογικό ΑΝΤ1 και μου έκαναν εντύπωση, δεν μπορούσα να τα καταλάβω τα σχόλια στο βαθμό της κριτικής τους.Τα προβλήματα στην εικόνα του ΑΝΤ1 αρχίζουν με την ζωντανή ψηφιακή μετάδοση και ειδικά στις τελευταίου τύπου τηλεοράσεις και γίνεται χειρότερο στις μεγαλύτερες τηλεοράσεις, αφού εκπέμπει έντονο φως πάνω στους χαρακτήρες και στα γράμματα με αποτέλεσμα οι παίκτες να φαίνονται λάμποντας σαν πυγολαμπίδες χάνοντας λεπτομέρειες από τα χαρακτηριστικά τους και τα γράμματα στα γραφικά να διακρίνονται δύσκολα και να καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει από τα συμφραζόμενα. Αν μη τι άλλο από μια ψηφιακή τηλεόραση περιμένεις κάτι καλύτερο κάνοντας φυσικά και τις συγκρισεις σου με τη ΝΕΡΙΤ ή το Mega στα ζωντανά τους.

Όσον αφορά το προχθεσινό ντέρμπυ, πρέπει να πω ότι κατ´εμένα δεν ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα αλλά και πάλι υπήρχε. Στα κοντινά όμως πλάνα τουλάχιστον τα πράγματα πήγαιναν νορμάλ σε εικόνα, και τα γραφικά με μικροπροβλήματα αλλά εστω τα καταλάβαινες εύκολα. Παρόλα αυτά το Μουντομπάσκετ πιο πριν ήταν άσχημο σε εικόνα και αναντίστοιχο με την ποιότητα της παραγωγής και των αγώνων.

Last edited:

Όσον αφορά το προχθεσινό ντέρμπυ, πρέπει να πω ότι κατ´εμένα δεν ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα αλλά και πάλι υπήρχε. Στα κοντινά όμως πλάνα τουλάχιστον τα πράγματα πήγαιναν νορμάλ σε εικόνα, και τα γραφικά με μικροπροβλήματα αλλά εστω τα καταλάβαινες εύκολα. Παρόλα αυτά το Μουντομπάσκετ πιο πριν ήταν άσχημο σε εικόνα και αναντίστοιχο με την ποιότητα της παραγωγής και των αγώνων.

Τα ίδια χάλια είχε η εικόνα. Πάλι δεν μπορούσα να διαβάσω εύκολα τα γράμματα στο γραφικό του σκορ. Στην κίνηση των παικτών, πολύ πιξέλιασμα. Που να είχε και κόσμο στις κερκίδες δηλαδή, πως θα φαινόταν η πιο πολύπλοκη εικόνα;

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Εγώ ανέβασα πάντως αυτό εδώ....

http://www.digitaltvinfo.gr/news/me...a-ginei-epitelous-me-tin-poiotita-tis-eikonas

"ANT1, τι θα γίνει επιτέλους με την ποιότητα της εικόνας;

Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Κύριος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, που μίλησε για τη στρατηγική και τις δραστηριότητες του ομίλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και επέκταση του στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητες αυτές είναι φυσικά αξιέπαινες, όμως μία όχι και τόσο μικρή λεπτομέρεια χαλάει την εικόνα: οι επενδύσεις που κάνει ο όμιλος μέσα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής ναυαρχίδας του, τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, φαίνεται να είναι μηδαμινές.

Διαφορετικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η εδώ και χρόνια απαράδεκτη ποιότητα εικόνας που εμφανίζουν τα τηλεοπτικά προγράμματα του σταθμού, ιδιαίτερα στις ζωντανές μεταδόσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπου και έχει έντονη παρουσία. Τα παράπονα τηλεθεατών, που έχουν κάπως μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν αρκούνται «απλά να βλέπουν» είναι συνεχή, ενώ συνεχή είναι και τα σχόλια των χρηστών σε εξειδικευμένα φόρουμ του οπτικοακουστικού και τηλεοπτικού χώρου, για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι ζωντανές αυτές μεταδόσεις του τηλεοπτικού καναλιού.

Έτσι μπαίνει το ερώτημα, πότε θα ασχοληθούν οι υπεύθυνοι του ομίλου με τον ελληνικό ΑΝΤ1 για να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εικόνας του, ώστε να ανταποκρίνεται στο ποιοτικό και premium αθλητικό περιεχόμενο που μεταδίδει, και να ικανοποιήσουν επιτέλους και τις απαιτήσεις των ελλήνων τηλεθεατών;"
χρονια τωρα ο κυριακου αβνφερεται σε επενδυσεις σε σερβια κροατια και γενικα βαλκανια αγνοωντας επιδεικτικα τους ελληνες τηλεθεατες ας ειναι ο Μαικ ο Φασολακης

Απ' το σημερινό Πρωινό Ant1 με Παπαδάκη.
Διάβασμα των πρωτοσέλιδων στο Studio, ακίνητη εικόνα, λήψη από 1 μ. περίπου. Ιδανικές συνθήκες
Κι όμως, μόνο τα μεγάλα γράμματα της εφημερίδας διαβάζονται!

Attachments

• vlcsnap-2014-10-14-08h58m59s38.jpg
    vlcsnap-2014-10-14-08h58m59s38.jpg
    95.5 KB · Views: 185

Θεωρώ ότι αν πάρουν τα δικαιώματα του CL θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να φτιάξουν την εικόνα τους. Έτσι θέλω να πιστεύω βέβαια...

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Απ' το σημερινό Πρωινό Ant1 με Παπαδάκη.
Διάβασμα των πρωτοσέλιδων στο Studio, ακίνητη εικόνα, λήψη από 1 μ. περίπου. Ιδανικές συνθήκες
Κι όμως, μόνο τα μεγάλα γράμματα της εφημερίδας διαβάζονται!
Άσχετο, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και σε έναν άλλον λόγο. Εγώ παρακολουθώ την εκπομπή του Παπαδάκη, και είναι η μόνη ενημερωτική εκπομπή που παρακολουθώ στην τηλεόραση. Έχω γράψει και παλιότερα (με την αφορμή της ΕΡΤ) ότι η ενημέρωση στην τηλεόραση χρησιμοποιείται πια καθαρά για λόγους προπαγάνδας και προώθησης συμφερόντων. Ο μόνος που αντέχω είναι λίγο ο Παπαδάκης γιατί είναι λίγο παρακάτω από τους άλλους.
Αλλά ο Παπαδάκης είναι ο πιο αυταρχικός υπεύθυνος εκπομπής στην τηλεόραση. Επιτίθεται συνεχώς και προσβάλλει τους συνεργάτες του για το ότι δεν κάνουν ότι αυτός θέλει να γίνεται στην εκπομπή, ακόμα και αυτά που είναι στο μυαλό του και δεν είναι δυνατόν να τα ξέρουν και να τα προβλέπουν οι συνεργάτες του.
Οπότε μπορεί απλά ο εικονολήπτης που εκείνη την στιγμή με τις εφημερίδες είναι πίσω από την πλάτη του, να τρέμει από τον φόβο του για την κατσάδα που σίγουρα κάποια στιγμή θα εισπράξει, και να βγαίνει έτσι θολή η εικόνα :afraid:
Εντάξει, πλάκα κάνω, ευκαιρία να το πω για την υπερβολική συμπεριφορά του Παπαδάκη.
Το θέμα και με αυτή την εκπομπή είναι το γνωστό θέμα με τις ζωντανές εκπομπές του ΑΝΤ1, που όλες έχουν χάλια εικόνα. Όταν το κουμάντο γίνεται από τα κεντρικά, και αυτοί βρίσκονται στο στούντιο σε άλλο μέρος, πάντα η εικόνα βγαίνει χάλια. Το πρόβλημα του ΑΝΤ1.