Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Ρε παιδιά, έχω ένα Avensis 1ος του 2004. Το αυτοκίνητο αν και 15ετίας έχει λίγα χιλιόμετρα γιατί κυρίως χρησιμοποιώ το "αθάνατο εργαλείο" corolla του'94 που πάει παντού, δεν το λυπάμαι, δεν φοβάμαι αν θα το βρώ γρατζουνισμένο κλπ...
Στο Avensiς τώρα, πρόσεξα οτι τον τελευταίο καιρό η φωτεινή δέσμη του αριστερού μπροστινού φαναριού - στην πλευρά του οδηγού δηλαδή - (μαμίσιο), μειώθηκε σταδιακά τόσο πολύ, έτσι ωστε την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα βράδυ, τρόμαξα να γυρίσω σπίτι. Αν δεν άναβα τα μεγάλα φώτα, δεν... Τα φανάρια τα είχα καθαρίσει μόνος μου απο το κιτρίνισμα και το θάμπωμα με την γνωστή διαδικασία και είναι καθαρά απ'έξω (δηλαδή δεν φταίει κιτρίνισμα ή θάμπωμα).
Πήγα στην Toyota και μου είπαν για 300 Ε το κάθε φανάρι. Επίσης μου είπαν οτι αν δεν θέλω καινούργιο/α καλύτερα να βρώ μεταχειρισμένο original παρά ιμιτασιόν.
Το πρόβλημα με τα φανάρια του Avensis αυτού του τύπου είναι ευρέως γνωστό στο internet και όπως λένε και διάβασα διορθώθηκε με τις παρτίδες που έβγαλε η Toyota μετά το 2006.
Εψαξα όσο μπορούσα και δεν βρήκα μεταχειρισμένο όπως το θέλω κι επίσης εξ'αποστάσεως δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό που θα πάρω δεν θα είναι σε άθλια κατάσταση ή στην κατάσταση αυτού που θέλω να αλλάξω ή δεν θα είναι έτσι σε 6 μήνες... Επίσης τα μεταχειρισμένα που είδα στο ιντερνετ, είναι περίπου στην τιμή των καινούργιων ιμιτασιόν. Τα ιμιτασιόν όπως είδα και στην διαφημιζόμενη εταιρεία στο avclub, παίζουν απο 80-120 Ε ευρώ ανάλογα με την μάρκα του κατασκευαστή (ΤΥC,κλπ).

Είμαι γνώστης των θετικών κι αρνητικών των ιμιτασιόν ανταλλακτικών, αλλά η διαφορά χρημάτων είναι 1/3... Και είναι άλλο να δώσεις 200 Ε για 2 καινούργια φανάρια που θα βγάλουν κάποιο - ελπίζω καλό - χρονικό διάστημα κι άλλο 600 Ε που θα πονέσει... Απο την άλλη έχω διαβάσει για ιμιτασιόν που φωτίζουν άλλα αντ'άλλων, δεν έχουν καλή εφαρμογή - και κοινώς, σαν το μαμίσιο, ουδέν...

Εσείς τι εμπειρίες έχετε πάνω στο θέμα φαναριών, έχετε να δώσετε κάποια συμβουλή ? Εχει κάποιος κάποια εμπειρία με συγκεκριμένη μάρκα ιμιτασιόν κλπ ? Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Προς το παρόν προσανατολίζομαι να φάω την πετριά και να πάω για τα 2 καινούργια με 600 Ε (πιστεύω και το δεξί φανάρι πρέπει να είναι στα τελευταία του και να το κρατήσω αν τύχει κάποια αβαρία κλπ ή να το πουλήσω), ελπίζοντας οτι σαν καινούργιες παρτίδες δεν θα έχει αυτό το πρόβλημα...

Δε μπορώ να βοηθήσω με τα ιμιτασιόν ή μαμά, αλλά συμφωνώ απόλυτα πως ό,τι κάνεις, καλό είναι να το κάνεις και για τα δυο, μην κρατήσεις δυο διαφορετικά (ούτε διαφορετικού τύπου, ούτε διαφορετικής ηλικίας/καταπόνησης).

Απάντηση: Re: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Δε μπορώ να βοηθήσω με τα ιμιτασιόν ή μαμά, αλλά συμφωνώ απόλυτα πως ό,τι κάνεις, καλό είναι να το κάνεις και για τα δυο, μην κρατήσεις δυο διαφορετικά (ούτε διαφορετικού τύπου, ούτε διαφορετικής ηλικίας/καταπόνησης).

Κάπως έτσι το βλέπω, γιατί και το δεξί δεν το βλέπω στα καλύτερά του, σίγουρα σε κάποιους μήνες μάλλον θα τρέχω και γι'αυτο, θα θέλω έξτρα εργατικά για αλλαγή και ενδεχομένως να είναι μέχρι και διαφορετικής εξωτερικής/εσωτερικής απόχρωσης ή φωτισμού...
Σημειωτέον οτι τα φανάρια είναι σφραγισμένα. Απλά τα αλλάζεις - εσωτερική παρέμβαση δεν παίρνουν.

Τελικά τί σου είπαν ότι φταίει δλδ? Το κάτοπτρο μέσα?

Ναι, το κάτοπτρο. Αυτό μου είπαν στην Toyota αλλά και σε ένα γνωστό μηχανικό που το είδε... Το γνωστό πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω αφορούσε τον καθρέπτη αλλά και μια άλλη περίπτωση όπου λειώνει η βάση (συνήθως απο μη σωστή ανταλλακτική λάμπα που βάζουν). Στην δική μου περίπτωση είπαν για καθρέφτη.

Ναι, το κάτοπτρο. Αυτό μου είπαν στην Toyota αλλά και σε ένα γνωστό μηχανικό που το είδε... Το γνωστό πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω αφορούσε τον καθρέπτη αλλά και μια άλλη περίπτωση όπου λειώνει η βάση (συνήθως απο μη σωστή ανταλλακτική λάμπα που βάζουν). Στην δική μου περίπτωση είπαν για καθρέφτη.

Δοκίμασε εδώ ,πέρα από το ιντερνετ ,υπάρχει τηλέφωνο και μιλούν ελληνικά .

https://www.antallaktikaonline.gr/

Υπάρχουν πράγματα που στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει άγχος στο να βάλεις imitation ανταλλακτικά και σε άλλο καλό είναι να τα αποφεύγεις.
Δεν ξέρω βέβαια ποια ή ποιες εταιρείες έχουν αναλάβει να φτιάξουν imitation για το αυτοκίνητο σου καθώς υπάρχουν μάρκες που τα πάνε εξίσου καλά με τα αυθεντικά αλλά όταν δεν είσαι σίγουρος και επειδή μιλάμε για οδήγηση την νύχτα καλύτερα να συμφιλιωθείς με την ιδέα του γνήσιου.
Είναι το σημείο που παίζεται το φθηνότερο imitation να σου βγει ακριβότερο

Δοκίμασε εδώ ,πέρα από το ιντερνετ ,υπάρχει τηλέφωνο και μιλούν ελληνικά .

https://www.antallaktikaonline.gr/

Nαί, το έχω ήδη κάνει - το αναφέρω στο αρχικό ποστ μου. Ουσιαστικά απο εκεί ξεκίνησα γιατί μπαίνοντας στο avclub το είδα και θυμήθηκα οτι χρειάζομαι φανάρια... :)

Ένα γενικό μπούσουλα για σοβαρές εταιρείες imitation μπορεί να ανεβάσει κάποιος που γνωρίζει;

Aυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο. Γιατί ιμιτασιόν απο ιμιτασιόν διαφέρει. Οι τιμές μεταξύ τους διαφέρουν λίγο αλλά υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν μέχρι και φασόν για τις ίδιες τις εταιρίες αυτοκινήτων. Καλό είναι να βρίσκαμε έναν οδηγό ή τις εμπειρίες κάποιων που έχουν χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά κάποιας εταιρίας... Σε κάθε περίπτωση δεν μας εξασφαλίζει κανείς - αλλά θέλουμε να πάρουμε μια ιδέα...

έχω χρησιμοποιήσει δυο φορές ιμιτασιόν φανάρια. Τη μια σε RENAULT MEGANE και ήταν καλύτερο από γνήσιο και μια σε OPEL ZAFIRA που ήταν ίδιο με το original σε σημείο που δεν έχρηζε αλλαγής. Δεν ήταν δική μου εμπειρική γνώμη, αλλά ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων και του ΚΤΕΟ. Από την άλλη λάμπες είτε ίδιες μαμά ή καλύτερες.

έχω χρησιμοποιήσει δυο φορές ιμιτασιόν φανάρια...

Θυμάσαι τον κατασκευαστή των δύο ιμιτασιόν ?

προσεξε να ειναι ηλεκτρικο οπως το δικο σου.
και να ταιριαζει η φισα
edit.. και σιγα μη δωσεις λεφτα να στα περασουν.. βαλτα μονος σου! το πολυ πολυ να πας σε ηλεκτρολογο να στα ρυθμισει με οργανο αν ειναι στραβορυθμισμενα.
(ασε που και αυτο το κάνεις μονος σου)

Υπάρχουν πράγματα που στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει άγχος στο να βάλεις imitation ανταλλακτικά και σε άλλο καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Ακριβώς έτσι...
Ένα αμορτισέρ στήριξης καπό πχ που άλλαξα δεν σκέφτηκα καν για γνήσιο, πήρα πιο δυνατό και στο 1/3 της τιμής του γνήσιου από εξειδικευμένο μαγαζί αμορτισέρ στη Σ. Πάτση.
Καδένα εκκεντροφόρου όμως δεν θα αγόραζα ποτέ ημιτασιόν. Και δέκατο του χιλιοστού να έχει διαφορά το αυτοκίνητο δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά.

προσεξε να ειναι ηλεκτρικο οπως το δικο σου.
και να ταιριαζει η φισα
edit.. και σιγα μη δωσεις λεφτα να στα περασουν.. βαλτα μονος σου! το πολυ πολυ να πας σε ηλεκτρολογο να στα ρυθμισει με οργανο αν ειναι στραβορυθμισμενα.
(ασε που και αυτο το κάνεις μονος σου)

Πρέπει να ξεκουμπωθεί ο προφυλακτήρας, οπότε θα χρειαστεί να πάω σε φαναρτζή αναγκαστικά - (δείχνει στο youtube - αλλά εγώ θα κάνω σίγουρα ζημιά... :)
Τι εννοείς ηλεκτρικό ? Το δικό μου έχει μια ροδέλα στον χώρο του οδηγού που την γυρνάω και ανεβοκατεβαίνει η δέσμη φωτός. Εχει σχέση με αυτό ?

Στo διαφημiζόμενo στο avclub σάιτ βρίσκω τις παρακάτω εταιρίες και τιμές (ανάλογα και το τι ευκολίες έχει το ίδιο το φανάρι)...
https://www.antallaktikaonline.gr/toyota/avensis-t25/17216/10533/rroboleas_exartima
Van Wesel, Diederichs, TYC, κλπ... Αλλά ποιά να είναι καλύτερη ? :)

Mπορείς να τους στείλεις με email τον αριθμό σασί του αυτοκινήτου ή αν έχεις όλα τα στοιχεία από το βιβλίο service του αυτοκινήτου [που έχει αριθμό κινητήρα ,τύπο κιβωτίου κλ,κλπ] και ζήτησε τους να σου προτείνουν εκείνοι ποιά να διαλέξεις

Mπορείς να τους στείλεις με email τον αριθμό σασί του αυτοκινήτου ή αν έχεις όλα τα στοιχεία από το βιβλίο service του αυτοκινήτου [που έχει αριθμό κινητήρα ,τύπο κιβωτίου κλ,κλπ] και ζήτησε τους να σου προτείνουν εκείνοι ποιά να διαλέξεις

Το έχω υπ'όψιν μου. Θέλω να δω και τι θα πει κι ο κόσμος εδώ αν έχουν καποια εμπειρία και αν κινηθώ προς ιμιτασιόν θα μιλήσω με το σάιτ...

Το έχω υπ'όψιν μου. Θέλω να δω και τι θα πει κι ο κόσμος εδώ αν έχουν καποια εμπειρία και αν κινηθώ προς ιμιτασιόν θα μιλήσω με το σάιτ...

Δεν ξέρω τι μάρκα φοράει ακριβώς το δικό σου ,αλλά τουλάχιστον όσον αφορά τα γερμανικά αυτοκίνητα βρίσκεις ακριβώς τα ίδια ανταλλακτικά με της <μαμάς> από τους κατασκευαστές που κάνουν και της μαμάς εταιρίας δηλ bosch,ΑΤΕ κλπ ,κλπ .
Εδώ και δύο χρόνια που ψωνίζω δεν είχα πρόβλημα .