Αντάπτορες φακών & Speed Boosters

Zoριστηκα να τον βρω τοσο ειναι η αληθεια. Εψαχνα καιρο ebay πρεπει ναχα κανει πανω απο 15 offers εκει κατω απο τα 200 και τελικα βρηκα εναν στο facebook του κουτιου και Αθηνα

Απάντηση: Re: Metabones Speed Booster and clones για Micro Four Thirds

Θυμάμαι πολύ παλιότερα οτι οι τιμές του ήταν πιο λογικές αλλά είχα καιρό να κοιτάξω. Σε προσφορές έδιναν επίσημα τις παλιές βερσιον των speedbooster σε αυτή την τιμή, το έχουν ξεχειλώσει κανονικότατα εκεί στην metabones.

Ωραίο άρθρο με αρκετά συγκριτικά δείγματα μεταξύ Metabones Speedbooster και Viltrox II , φακοί Sigma 35mm f1.4 Art (γίνεται 25mm f1.0) , ο Nikon 14-24mm f2.8 (γίνεται περίπου 10-17mm f2). Σε κόντρα με τους Lumix 7-14mm στα 10mm , τον Panasonic 12-35mm f2.8 στα 25mm και τον νέο Leica 10-17mm.

Yπάσχει και το πρώτο μέρος με τον θρυλικό Sigma 18-35/1.8 και την πρώτη βερσιον του Viltrox

Ολοι θελαμε να εχουν την ιδια αποδοση αλλα δεν την εχουν. Μπαινει που μπαινει οπτικο στοιχειο μπροστα σε εναν φακο αν ειναι και της χαμηλης ποιοτητας του viltrox αστο....

Μακρυα θα ελεγα εγω. Μακαρι να βγαλουν αλλο μοντελο αλλα τα Ι,ΙΙ καπως κανουν την δουλεια αλλα με εκπτωση στην ποιοτητα.

Δεν είναι μόνο το οπτικό στοιχείο, ολα οφείλονται στη μελέτη που είχε κάνει ο Caldwell την οποία πούλησε και υλοποίησε ως προς τα οπτικά (σύνθεση, πάχος , απόσταση από αισθητήρα κλπ.) η Metabones. Νομίζω οτι είναι μακράν η πιο γνωστή κινεζικη εταιρία στο χώρο με προϊόν Α ποιότητας, ακριβό μεν ποιοτικό δε, το οποίο προσπάθησαν και αντέγραψαν οι υπόλοιπες κινεζικες εταιρίες με σημαντικα φθηνότερες απομιμήσεις ανάλογες όμως σε ποιότητα της τιμής τους.

Οτι πληρώσεις παίρνεις , δεν το λένε τυχαία.

ef26769f7cb443d582175fb54c8418b1

Το πήρα από εδώ: https://www.dpreview.com/forums/post/64144177?image=0 οπότε θέλει προσοχή και επιβεβαίωση.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Δοκιμές σύντομα αν η δουλειά με αφήσει. Δανεικοί φακοί Canon ευπρόσδεκτοι για δοκιμες ταχύτητας και ποιότητας εικονας

View attachment 173032

Attachments

• 61ECA48E-BB7E-40D9-9F8B-795A302A1004.jpg
    61ECA48E-BB7E-40D9-9F8B-795A302A1004.jpg
    138.2 KB · Views: 22
Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Μέ γεια! Είμαι περίεργος πως θα λειτουργεί το af στις Olympus.
Γιατί στη BM p4k, ελάχιστοι φακοί φοκάρουν κ δίνουν διάφραγμα.

Ένα πρώτο τεστ στην gx800 που ειχα πρόχειρη με ένα EF yongnuo 35/2 ήταν λίγο αργό το AF αλλά με ένα φθηνό Canon ζουμ ο EF-S 10-18/4.5-5.6 πήγε μια χαρά και δούλεψε και η σταθεροποίηση του φακού από οτι είδα. Δεν έχω φακούς Canon , από ένα φίλο ήταν αυτοί, για την ώρα του φόρεσα ένα επιπλέον ανταπτορα ΕF- OM για να βάζω τους χειροκίνητης εστίασης φακούς που έχω και βλέπουμε.

Δεν ξέρω και ποιο firmware έχει φορεμένο, πρέπει να τον τσεκαρω.

Αν κανεις θέλει να δοκιμάσει κάποιο φακό ή κάποιο σώμα πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Τον πηρα τον δοκιμασα και ηταν πιο σοφτ απο τον αντιστοιχο metabones speedbooster.

Στο βιντεο......φαντασου στην φωτογραφια τι θα γινεται.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Mε τι φακους έκανες δοκιμές ?

Πάντως να ξέρεις παιζει ρόλο σημαντικό και η κόπια, οι metabones εκτος του έχουν ανώτερα οπτικά δεν παρουσιάζουν και σοβαρές διακυμάνσεις και γιαυτο δικαιολογουν την τιμή τους.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Mε τι φακους έκανες δοκιμές ?

Πάντως να ξέρεις παιζει ρόλο σημαντικό και η κόπια, οι metabones εκτος του έχουν ανώτερα οπτικά δεν παρουσιάζουν και σοβαρές διακυμάνσεις και γιαυτο δικαιολογουν την τιμή τους.

Με Sigma 18-35 f1,8 και Canon 24-70 f2,8 II.

Γιατι νομιζεις προτιμησα να παω στον σκετο ανευ κρυσταλλου metabones (μτχ με κοστος οσο ο viltrox) ? Οκ χανω τα ευρυγωνια αρκετα αλλα δεν τα ειχα και αναγκη .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με Sigma 18-35 f1,8 και Canon 24-70 f2,8 II.

Γιατι νομιζεις προτιμησα να παω στον σκετο ανευ κρυσταλλου metabones (μτχ με κοστος οσο ο viltrox) ? Οκ χανω τα ευρυγωνια αρκετα αλλα δεν τα ειχα και αναγκη .

Μπορεί ο ανταπτορας να είχε θέμα στην ακρίβεια εστίασης σε ΑF και ειδικά στο άπειρο , το τσέκαρες αυτό? Βρήκα οδηγίες εδώ :https://www.dpreview.com/forums/post/60799710 . Αν διαπιστώσεις τέτοιο θέμα θέλει καλιμπραρισμα, ξεβιδώνεις το πλαϊνό βιδακι και με ένα πανάκι γραπώνεις το οπτικό εσωτερικά και το στρίβεις 90μοιρες anticlockwise, σφίγγεις και δοκιμάζεις. Με λίγο προσπάθεια σε κανενα τέταρτο θα εχεις πάρει την Max απόδοση. Στο νήμα που έβαλα με τον 18-35 ειχε θέμα.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

To ξερω το κολπακι αυτο το ειχε κανει και ο G.Undone στο τεστ του

https://www.youtube.com/watch?v=BhmbTpkMECo&t=191s

Αλλα κι αυτος στο ιδιο συμπερασμα καταληγει οτι η ευκρινεια δεν ειναι η ιδια. Αξιζει ομως τα λεφτα του αν δεν κυνηγας το απολυτο και το θες να υπαρχει στο οπλοστασιο.

Ναθ είχες δοκιμάσει τον ef m2 ii με τον 2470 στη ποκετ;
Λειτουργούσε διάφραγμα κ af?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Ναθ είχες δοκιμάσει τον ef m2 ii με τον 2470 στη ποκετ;
Λειτουργούσε διάφραγμα κ af?

Με δυο 24-70.

Και Canon και Tamron.

Διαφραγμα ναι.

ΑF οχι.
Σταθεροποιηση στον Tamron 24-70 G1 οχι.

Αμα σας λεω αφηστε το ......:guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Του είχες περάσει τελευταίο firmware v3.4?

Εvan αν θες να κάνεις μόνος σου καμία δοκιμή με φακό που εχεις μου λες

Ειναι πονεμενη ιστορια με τα firmwares. Θυμαμαι οταν το δοκιμασα οτι μου συνεστησαν απο το μαγαζι (και σε κουβεντα ομως σε group facebook οπου ψαχνομουνα) να μην βαλω το νεοτερο τοτε firmware γιατι τα εκανε χειροτερα....

Δεν υπηρχε ουτε ενας τοτε που να υποστηριξε το αντιθετο.

Το έχω διαβάσει και αυτό αλλά είναι εύκολο να πας μπρος πίσω , έπρεπε να κανεις δοκιμες.