Αντάπτορες φακών & Speed Boosters

Απάντηση: Re: Metabones Speed Booster and clones για Micro Four Thirds

Αυτό σίγουρα αλλά από φακό σε φακό θα έχει και άλλη απόδοση , με τους ευρυγωνιους πιστευω θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Εvan αν θες να κάνεις μόνος σου καμία δοκιμή με φακό που εχεις μου λες
Ευχαριστώ αλλα τον έχω απο τον Ιανουάριο που τον είχε μια προσφορά το BH και αφου απογοητεύτικα με τα AF & Iris ψιλοκάθεται στο ράφι. έβαλα εβγαλα FW δεν ειδα διαφορά..
Εψαχνα και εγώ τον σκέτο EF >MTF MetaBones αλλά δεν τον βρηκα πουθενά σε καλή τιμή μτχ.

Κοιτα εχω και φιλο που τον ειχε επισης και του επεσε μαζι με την καμερα (bmpcc4k) και στην επαφη με το πατωμα του ανοιξε ολος ο ανταπτορας. Ευτυχως που ειχε viltrox και οχι metabones γιατι ο metabones δεν θα ανοιγε ειναι σουπερ κατασκευη και θα επαιρνε την πιεση ή η καμερα ή ο 18-35 που φορουσε.

Αν δεν κανω λαθος πηγε και τον ξαναγορασε....εχει συμβιβαστει με την εικονα που βγαζει.

Θα περαστεί άμεσα και όταν με το καλό επιστρέψεις θα τον δοκιμάσουμε με κανενα φακό σου.

Δυστυχώς καμία αλλαγή στη πόκετ. Μονο το διάφραγμα αλλάζει. Focus καθόλου...

....

Kωστα ετοιμαζομαι :flipout:

Επέστρεψα , πέρασα το firmware και ειμαι ετοιμος για δοκιμές , φακός ΕF δεν υπάρχει :slapface:(παρά μόνο χειροκίνητης εστίασης / εκεί μια χαρά τον βλεπω σε Af :flipout:)

Ενταξει υπομονη μονο 8-9 φακους θα δοκιμασεις :)

Αλλα κρατα μικρο καλαθι γιατι οπως ειδες και ο Evan πικρα εφαγε.

τοσο δυσκολο ειναι αναρωτιεμαι...

Βρε συ εγω δεν εχω ΒΜ οπως εσύ και ο Evan

με την EM1.2 απο AF κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρχει , πιθανον και η απόδοση να είναι καλύτερη αφου η BM έχει αλλο πάχος στο AA φιλτρο και αυτο είναι σιγουρο ότι επηρεάζει και το ΙQ αν όχι με ολους τους φακους σιγουρα με τους ευρυγώνιους , αυτος είναι και ο λόγος που η Metabones φτιάχνει ειδικούς αντάπτορες για τις BlackMagic

Δυστυχώς μονο με AFS οι AFD οχι. Ουτε η Νίκον ουτε κανείς δε βγάζει αντάπτορα με το κατσαβιδάκι όπως έκανε η Sony με τους φακούς A;
Α και στην ιστοσελίδα δείχνουν δυο φορές την p4K με τον αντάπτορα, αλλά μόλις πάς κάτω στη λίστα συμβατότητας λέει
BMPCC 4K test firmware 6.91
(not support auto focus)
Οπότε τιμή όσο ο EF M2 II χωρίς booster και AF :-)

NF-M1-__04_480x480.jpg

NF-M1-__16_480x480.jpg

Δεν αφορά booster αλλά απλό AF ανταπτορα, μου ετυχε και εμένα γιαυτο βάζω το βίντεο που πιθανόν θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

https://youtu.be/MLkhxMeTckY

Σε booster και ειδικά της Viltrox μπορεί να χρειαστει να ρυθμιστεί εσωτερικά το οπτικό για να κάτσει σωστά με τον φακό μας, στους τελευταίους γενιάς ανταπτορες υπάρχει και εξωτερική ροδέλα που γίνεται.

Με τον viltrox γυρνώντας το κρύσταλλο κ μερικές δοκιμές, μπορεί και γίνεται ο φακός parfocal.
Το είχα δοκιμάσει με τον 1835 κ κρατούσε εστίαση με απόκλιση χιλιοστών από ευρύ μέχρι και το τελε.
Έχει βίντεο ο Gerald Undone.