Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

VDH The first ultimate-το μισό μέτρο γύρω στα 150 ευρά.Πολύ καλό για τα λεφτά του(το έχω) κι άν αργότερα θέλεις κάτι διαφορετικό(μάλλον δεν θα τ' αλλάξεις),το βάζεις 2ο σε κανένα ράδιο,cdr....

Συμφωνώ πως είναι πολύ καλό καλώδιο - κι εγώ αυτό έχω - του 1 μέτρου.Δεν είναι το απόλυτο σε ανάλυση αλλά έχει άλλα...Πάντως προσοχή γιατί έχω την εντύπωση πως ειδικά σε αυτό το καλώδιο επειδή έχει μεγάλη αντίσταση όσο πιο κοντό τόσο πιο καλά.Έχω την εντύπωση πως το 0,6μ παίζει καλύτερα από του ενός μέτρου..

Για το θέμα του thread είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί.Ίσως κάτι σε:

Πηγή: 1.000
Ενισχυτής: 3.000
Ηχείο: 4.000
Καλώδια:1.000(ic - spk - power - πολύπριζο)

Τα παραπάνω με την προυπόθεση πως μπορεί να οδηγήσει ο ενισχυτής το ηχείο - δεν πάνε βάση κόστους όλα..

Σήμερα καλό ψηφιακό βρίσκεις γύρω στο 1000ρικο.Για κάτι καλύτερο πας σε πολλά μετά..(και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νόημα)

Αυτά σε γενικές γραμμές κατά την γνώμη μου αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο..Καλή επιτυχία στην αναζήτηση..

Σήμερα καλό ψηφιακό βρίσκεις γύρω στο 1000ρικο.Για κάτι καλύτερο πας σε πολλά μετά..(και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νόημα)

Αυτά σε γενικές γραμμές κατά την γνώμη μου αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο..Καλή επιτυχία στην αναζήτηση..

Τελικά πήγα στα 3100 στον ενισχυτή, 2400 στο CD και βλέπουμε για τα ηχεία αργότερα.
Για καλώδιο λιγουρεύομαι ένα της Nordost στα 400 ευροπούλια μιας και θα πάρω πρακτικά μόνο ένα.
Πρώτες εντυπώσεις από τα Copland σε άλλο thread (αν προλάβω σήμερα) :)

Τελικά πήγα στα 3100 στον ενισχυτή, 2400 στο CD και βλέπουμε για τα ηχεία αργότερα.
Για καλώδιο λιγουρεύομαι ένα της Nordost στα 400 ευροπούλια μιας και θα πάρω πρακτικά μόνο ένα.
Πρώτες εντυπώσεις από τα Copland σε άλλο thread (αν προλάβω σήμερα) :)
Copland?????????:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Νordost????Πρέσεχε!!!!!!!ξεπερασμένο....λεπτόηχο...

Ούτε εμένα μου αρέσουνε τα Nordost αλλά μπορεί να παίξει συνεργία.Άσε τον άνθρωπο να ακούσει όπως θέλει.Ξεπερασμένο ή μη το θέμα είναι να ακούμε μουσική ευχάριστα..;)

Γιατί καλέ;

Θα τα ακούσω πρώτα, εννοείται και μετά θα αγοράσω.
Παραγγέλθηκε ένα καλώδιο της τάξης των 250 ευρώ και ένα της τάξης των 450. Από εκεί και πέρα θα ακούσω και το VDH και θα κρίνω.

Γιατί καλέ;

Θα τα ακούσω πρώτα, εννοείται και μετά θα αγοράσω.
Παραγγέλθηκε ένα καλώδιο της τάξης των 250 ευρώ και ένα της τάξης των 450. Από εκεί και πέρα θα ακούσω και το VDH και θα κρίνω.

Από την VDH προτείνω 2 καλώδια να ακούσεις.Εάν πας σε άνθρακα και κατά συνέπεια σε ποιο ρομαντικό και λιγότερο αναλυτικό ήχο The First Ultimate κι εάν θες ποιο μονιτοράτο άκουσμα και ουδέτερο το The Orchid.Και τα 2 πολύ καλά καλώδια αλλά διαφορετικού χαρακτήρα.Κανένα καλώδιο δεν κάθεται παντού, οπότε καλύτερα να τα ακούσεις σπίτι σου με την ησυχία σου.Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου..-bye-

Με βλέπω να παθαίνω Data overflow... :bigcry:
Σκέφτομαι, από τη στιγμή που μου αρέσει ο ήχος του set που αγόρασα να πάω σε monitorειδή ηχεία και καλώδια ώστε να μην φτιάξω μία ηχητική σάλτσα αμφιβόλου ποιότητας. Πιστεύω ότι αν μπλεχτώ με καλώδια και ηχεία που δίνουν extra χαρακτήρα, κάπου μπορεί να χαλάσει το γλυκό και να χαλάσει μάλιστα όταν θα είναι πολύ αργά (για παράδειγμα όταν θα στρωθούν).
Μπορεί πάλι να κάνω και λάθος...

Φίλε μου, για το θέμα των interconnect θα σου έλεγα να μην σκας...
Κοίτα αυτό το thread. Άποψή μου, χτύπα τα LC-1 από το BlueJeansCable και είσαι ok.

Κράτα τα χρήματά σου να πάρεις ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ηχείο μπορείς.
Μετά μπορείς να ψαχτείς για ακριβότερα καλώδια - αν νοιώθεις τέτοια ανάγκη.

Δες το και διαφορετικά...Με την αλλαγή των ηχείων τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην και δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να προβλέψεις ποιο IC θα "κάτσει" καλύτερα...

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Αυτό τώρα είναι...καρατσεκαρισμένο?

Δηλαδή ας ούμε όταν βάζουμε copland και nordost μαζί ο ήχος γίνεται...τουίγκυ?

Έχω μια πρόσφατη και ζωντανή εξαιρεσάρα: Το σύστημα του atofios.

Copland προ-τελικός, nordost καλώδια, audiophysic ηχεία.

Πηγή: Denon 2800 DVD.

Ο ήχος του όχι απλά δεν είναι λεπτός, αλλά χαρακτηρίζεται από...κρέας και τσαμπουκά, μάλιστα με εξαίρετα άκρα.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δογματίζουμε.

:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:
Φίλε μου, για το θέμα των interconnect θα σου έλεγα να μην σκας...
Κοίτα αυτό το thread. Άποψή μου, χτύπα τα LC-1 από το BlueJeansCable και είσαι ok.

Κράτα τα χρήματά σου να πάρεις ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ηχείο μπορείς.
Μετά μπορείς να ψαχτείς για ακριβότερα καλώδια - αν νοιώθεις τέτοια ανάγκη.

Δες το και διαφορετικά...Με την αλλαγή των ηχείων τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην και δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να προβλέψεις ποιο IC θα "κάτσει" καλύτερα...

Στην προσπάθειά μου να ταιριάξω καλώδια για το σύστημα άκουσα πάρα μα πάρα πολλά IC και SP/Cables...Δεν βρήκα κάτι να παίζει καλύτερα από τά χάλκινα 6Ν καλώδια και μάλιστα με τεράστια(για hi-end μιλάμε) διαφορά...Οπότε
για φθηνά...Ultralink
για μεσαία...Xlo και
για ακριβά...Cardas

Καλά, τελικά με τα καλώδια γίνεται της τρελής το μαλιοτράβηγμα...
Εδώ έχουν βγεί ηχεία που θεωρούνται monitor που δεν προσθέτουν / αφαιρούν τίποτα στον χαρακτήρα του ήχου. Δεν έχουν κυκλοφορήσει καλώδια;
Η διαφορά ήχου που μπορεί να ακούσω από ένα καλώδιο της τάξης των 50 σε σχέση με ένα καλώδιο της τάξης των 500 ποιά είναι;
Αξίζει τον κόπο από τη στιγμή που με 600 μπορεί κάποιος να πάρει έναν καλό ισοσταθμιστή ρεύματος που στην τελική θα του προσφέρει και αλλαγή στην ποιότητα και προστασία στα μηχανήματά του;

Εδώ έχουν βγεί ηχεία που θεωρούνται monitor που δεν προσθέτουν / αφαιρούν τίποτα στον χαρακτήρα του ήχου. Δεν έχουν κυκλοφορήσει καλώδια;
Η διαφορά ήχου που μπορεί να ακούσω από ένα καλώδιο της τάξης των 50  σε σχέση με ένα καλώδιο της τάξης των 500  ποιά είναι;
Αξίζει τον κόπο από τη στιγμή που με 600  μπορεί κάποιος να πάρει έναν καλό ισοσταθμιστή ρεύματος που στην τελική θα του προσφέρει και αλλαγή στην ποιότητα και προστασία στα μηχανήματά του;

Εσύ θα πληρώσεις κι εσύ θα κρίνεις...
Πάντως καλώδια είναι πολύ εύκολο να δανειστείς και να ακούσεις. Κάντο με την ησυχία σου(κι εγώ αρχικά σου έγραψα να μην βιαστείς μέχρι να πάρεις και τα νέα ηχεία-αλλά δεν ακούς σ' έχει πιάσει το γνωστό συνδρομο που το περάσαμε/πληρώσαμε σχεδόν όλοι) και πάρε ότι σου κάνει.

Last edited:

Στην προσπάθειά μου να ταιριάξω καλώδια για το σύστημα άκουσα πάρα μα πάρα πολλά IC και SP/Cables...Δεν βρήκα κάτι να παίζει καλύτερα από τά χάλκινα 6Ν καλώδια και μάλιστα με τεράστια(για hi-end μιλάμε) διαφορά...Οπότε
για φθηνά...Ultralink
για μεσαία...Xlo και
για ακριβά...Cardas

Τα Audience AU 24 τα ακουσες?

Η διαφορά ήχου που μπορεί να ακούσω από ένα καλώδιο της τάξης των 50 σε σχέση με ένα καλώδιο της τάξης των 500 ποιά είναι;

Οχι ρε μην παραμυθιάζεσαι! Μπορεί να ακούσεις διαφορά μπορεί και όχι.
Μπορεί προς το καλύτερο, μπορεί προς το χειρότερο, πάντως ότι και αν ακούσεις δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την τιμή που κάνει το κάθε καλώδιο. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανεξάρτητα αυτά τα δύο: Η τιμή και η απόδοση (εφ' όσον μιλάμε για καλώδια)
Μα τελείως ανεξάρτητα!

O κύβος ερίφθη και στα καλώδια!
Άκουσα τα nordost, τα VDH, τα IXOS (και ξερός) και τα Cardas.
Δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές ήταν και τόσο τεράστιες εκτός από κάποια που απλά τσίριζαν με τον ενισχυτή μου.
Τα Nordost αρκετά καλά αλλά εκτός από πανάκριβα, σαν να πρόσθεταν κάποιο χαρακτήρα στον ήχο.
Τα Ixos δίκαια για τα λεφτά τους αλλά δεν μου έκαναν δουλειά και έδιναν έμφαση στις υψηλές
Τα Cardas πολύ καλά αλλά το matching ήταν μάλλον λάθος...
Τα VDH κόλησαν πιό καλά, λίγο πιό easy listening από τα nordost αλλά μάλλον το perfect matching για τον ενισχυτή...
Οπότε κατέληξα στα VDH The First Ultimate MKII, το 60άρι, που για κάποιο λόγο δεν έχανε τόσο σε ποιότητα όσο θα το περίμενα σε σχεση με του ενός μέτρου. Άσε που μάλλον πιό πολύ θα έχανε σε ποιότητα λόγω της κουλούρας και του ότι θα περνούσε πολύ κοντά στο πολύμπριζο παρά τώρα. :)

O κύβος ερίφθη και στα καλώδια!
Άκουσα τα nordost, τα VDH, τα IXOS (και ξερός) και τα Cardas.
Δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές ήταν και τόσο τεράστιες εκτός από κάποια που απλά τσίριζαν με τον ενισχυτή μου.
Τα Nordost αρκετά καλά αλλά εκτός από πανάκριβα, σαν να πρόσθεταν κάποιο χαρακτήρα στον ήχο.
Τα Ixos δίκαια για τα λεφτά τους αλλά δεν μου έκαναν δουλειά και έδιναν έμφαση στις υψηλές
Τα Cardas πολύ καλά αλλά το matching ήταν μάλλον λάθος...
Τα VDH κόλησαν πιό καλά, λίγο πιό easy listening από τα nordost αλλά μάλλον το perfect matching για τον ενισχυτή...
Οπότε κατέληξα στα VDH The First Ultimate MKII, το 60άρι, που για κάποιο λόγο δεν έχανε τόσο σε ποιότητα όσο θα το περίμενα σε σχεση με του ενός μέτρου. Άσε που μάλλον πιό πολύ θα έχανε σε ποιότητα λόγω της κουλούρας και του ότι θα περνούσε πολύ κοντά στο πολύμπριζο παρά τώρα. :)

Μπράβο!Αν κάτσει στο σύστημα πολύ καλή επιλογή.Όχι το τέλειο σε ανάλυση αλλά πολύ ξεκούραστο και ατμοσφαιρικό..Εάν σου φτάνει το 0,60 καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..:cool: