Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,219
Αθήνα
Ρε παίδες για βοηθήστε με να ξεκολλήσω λίγο γιατί έτσι όπως πάει δεν πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση ποτέ....
icon9.gif

Απ´ότι είχα δεί μέχρι και πρίν 2-3 μήνες περίπου είχα καταλήξει σε μια plasma τηλεόραση και συγκεκριμένα την Pioneer 4280XD. Η εικόνα της ήταν πολύ πιό κοντά σ' αυτά που ζητούσα και αρκετά έως πολύ καλύτερη από τις μέχρι τότε LCD που είχα δεί.
Μοναδικό ίσως πλεονέκτημα στις LCD έβρισμα ήταν η καλύτερη ευκρίνεια σε HD υλικό.
Κατά τα άλλα η Pioneer με κάλυπτε απόλυτα και ήμουνα έτοιμος να την παραγγείλω μέχρι που "σκάλωσα" σε μια λεπτομέρεια. Την κατανάλωση.
Απ' ότι είδα στο Standby καταναλώνει 0,4W αλλά όταν λειτουργεί 300W
icon9.gif

Oι LCD είναι κοντά στα 200W ή και χαμηλότερα.
Γιά πείτε μου τη γνώμη σας. Είναι σοβαρό αυτό; Αξίζει να το σκέφτομαι ή είμαι υπερβολικός;
Κι από θερμοκρασία πώς πάνε; Είναι αλήθεια οτι οι Plasma βράζουν; :bigcry:
Βοηθάτε Χριστιανοί έναν μπερδεμένο.... Είναι σοβαρά τα πράματα...
icon10.gif

Μπαμπη, η τηλεοραση ειναι "καυτη" τοσο σε εικονα οσο και σε θερμοκρασια!
Προχωρα αφορα (εκτος και αν λυπασαι τους λογαριασμους ΔΕΗ..)

Είναι αλήθεια οτι οι Plasma βράζουν; [/IMG]

Μπάμπη το Σάββατο βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου με μια Plasma Pioneer
(δεν πρόσεξα το μοντέλο αλλά απ' ότι μου είπε την έχει 20 μήνες).
Λοιπόν: Άλλο να στο λένε και άλλο να το νοιώσεις:AFADF0:
Και εγώ διάβαζα δεξιά και αριστερά για την θερμοκρασία που εκπέμπουν
αλλά έπαθα πλάκα. Λές και ήταν σώμα καλοριφέρ (ψιλοχαλασμένο με χαμηλή
θερμοκρασία ..... όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην μου πουν ότι υπερβάλλω:afro:)
Σημειωτέον ότι την θερμοκρασία αυτή την έβγαζε σχεδόν με το που την ανοίξαμε
και όχι μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας.

Δεν ξέρω αλλά εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Καλα ρε Μπαμπη, εχεις ριξει τοσα και τοσα στους προβολεις, το 1-2 ευρο παραπανω στο ρευμα το μηνα (γιατι τοσο ειναι περιπου παραπανω η καταναλωση για plasma εναντι LCD) θα σε πειραξει? :grinning-smiley-043

Οσο για τη θερμοκρασια, θερμαινονται λιγο περισσοτερο απο τις LCD, αλλα μην φανταστεις οτι γινονται και φουρνος! Και οι LCD θερμαινονται μετα απο 4-5 ωρες λειτουργιας.

Τελος, αναφερεις απο την πλαυρα των plasma την Pioneer 4280XD. Απο την πλευρα των LCD με ποια θελεις να την συγκρινεις, δεν μας ειπες...

Re: Απάντηση: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Eγώ νομίζω οτι αμα δεις την εικόνα της Pioneer Θα τα ξεχάσεις όλα....(και εαν δεν κάνω λάθος την είδες στο σπίτι του Τάκη ...)

Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Λές και ήταν σώμα καλοριφέρ (ψιλοχαλασμένο με χαμηλή
θερμοκρασία ..... όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην μου πουν ότι υπερβάλλω:afro:)
Σημειωτέον ότι την θερμοκρασία αυτή την έβγαζε σχεδόν με το που την ανοίξαμε
και όχι μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας.

Επομενως Αλεξη, παλι οικονομικα θα του ερθει. Εκει που θα εχει την τηλεοραση, δεν θα χρειαζεται να εχει αναμμενο το καλοριφερ, επομενως η καταναλωση ρευματος θα ειναι περιπου στα ιδια! :Banane0:

Δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, η επιβάρυνση είναι μάλλον ασήμαντη.
Η μεγάλη θερμοκρασία με φοβίζει.

Αν θεωρήσουμε την τηλεόραση και τη χρήση της ως κάτι "πρακτικό" (πλύνε βάλε) δηλαδή ζαπινγκ, κανενα παιχνιδι, λίγο ή πολύ pc, τότε εκτός από την " ίσως " λίγο καλύτερη χρωματική απόδοση των πλάσμα σε ....συνθήκες τεστ τότε νομίζω ότι τα αρνητικά τους, κατανάλωση και κίνδυνος burn in γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των lcd.

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Επομενως Αλεξη, παλι οικονομικα θα του ερθει. Εκει που θα εχει την τηλεοραση, δεν θα χρειαζεται να εχει αναμμενο το καλοριφερ, επομενως η καταναλωση ρευματος θα ειναι περιπου στα ιδια! :Banane0:

Σωστόςςςςςςςςςςς :Banane0: :Banane0:

Πάνο πάντως συγκριτικά με την LCD που έχω εγώ (40Χ2000) η διαφορά
στην θερμοκρασία είναι τεράστια (ακόμα και μετά από 4-5 ώρες).

Τελος, αναφερεις απο την πλαυρα των plasma την Pioneer 4280XD. Απο την πλευρα των LCD με ποια θελεις να την συγκρινεις, δεν μας ειπες...

Χμμμμμ.......... Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν ξέρω. Δεν έχω δεί σχεδόν καμία από τις τελευταίες LCD και δεν έχω άποψη.
Αν βελτιώθηκαν καλώς, να τις κοιτάξω... Αν είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν πρίν 3 μήνες περίπου που είχα δει μάλλον δεν το συζητάω...
Τηλεόραση και καλοριφέρ μαζί δαγκωτό....
icon10.gif

Αν θεωρήσουμε την τηλεόραση και τη χρήση της ως κάτι "πρακτικό" (πλύνε βάλε) δηλαδή ζαπινγκ, κανενα παιχνιδι, λίγο ή πολύ pc, τότε εκτός από την " ίσως " λίγο καλύτερη χρωματική απόδοση των πλάσμα σε ....συνθήκες τεστ τότε νομίζω ότι τα αρνητικά τους, κατανάλωση και κίνδυνος burn in γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των lcd.

Ηλία ούτε PC ούτε παιχνίδια.... Μια normal τηλεόραση σπιτιού θέλω... Κυρίως τηλεοπτικά κανάλια και DVD.
Θέλω μαύρο όμως..... Και να μην μετράω τα pixels και τις ουρές όταν έχει κίνηση...

Για ποιον λογο? Μηπως χαλασει? Αν υπηρχε "θεμα" θα το ειχαμε ακουσει μετα τοσο καιρο...

Όχι, αλλά από πάνω θα έχω ηλεκτρική οθόνη για τον προβολέα....
Μη μου αρπάξει καμιά φωτιά.....
icon10.gif
(Κι είναι και πλαστικές οι ρημάδες...)

Για την κατανάλωση ,με τη 4280 θα έχεις μια επιβάρυνση από 20-30 ευρώ ετησίως!!! Πολλά είναι?

Τηλεοπτικο σήμα, αναλογικό και ψηφιακό (και δορυφορικό) δεν θα δείς πουθενά καλλίτερα, νομίζω...

¨Οσο για το full HD, αυτό νομίζω έχουν γράψει πολλά οι ειδικοί. Από 47 -50 ίντσες και βάλε φαίνεται η διαφορά και σε απόσταση λιγότερο από 3 μέτρα. Και που θα δείς HD? Μόνο από blue ray, και δορυφορική ορισμένα δοκιμαστικά κανάλια. Εδώ ψηφιακή όλη η Ευρώπη πρέπει να έχει μέχρι το 2012. HD? ΗD στην Ελλάδα στατιστικώς υπολογίζεται κατά το 2030, αφού το τελετέξτ ήρθε σε όλα τα κανάλια μέχρι το 2002, και το στέρεο επίσης.

Σε μια έκθεση να πάς, που έχουν όλοι την Panasonic px70, η διαφορά βγάζει μάτι σε σχέση με τις LCD. Με Pioneer ´8η γενιά , φαντάσου.... Και οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές.

Στην Panasonic η ιντσα κοστίζει 32 ευρώ,

για τη Pionner 4280 55 ευρώ

και για τις lcd Philips 32pfl9632 41 ευρώ και sony 40d3000 περίπου 40 ευρώ.

Ηλία ούτε PC ούτε παιχνίδια.... Μια normal τηλεόραση σπιτιού θέλω... Κυρίως τηλεοπτικά κανάλια και DVD.
Θέλω μαύρο όμως..... Και να μην μετράω τα pixels και τις ουρές όταν έχει κίνηση...

Για το μαύρο γνωρίζω..... :ernaehrung004: οπότε πλασμα...
Για dvd.... :2thumb22sup: μάλλον πλασμα
Για να μη μετρας πιξελς και ουρές.... :idea: φαντάζομαι πλάσμα
Για τηλεοπτικά.... :twoguns: ότι και να διαλέξεις.... :twoguns:

Παρ' όλα αυτά σε μενα η τηλεόραση είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια της μέρας (και νύχτας ενίοτε) οπότε το θέμα της κατανάλωσης είναι σημαντικό (και του μεγέθους αναλογικά, στρεφομαι σε 32αρα άσχετα να δεν συμφέρει οικονομικα η αγορά σε σχέση με 40ρα+).

Για τη θερμοκρασία δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, έχω ακούσει ότι ειναι υψηλή αλλα αν είναι και ενοχλητική ας μας πουν οι κάτοχοι.. πέζει ρόλο ίσως και η απόσταση θέασης.

Να τα πάρουμε ένε-ένα.

Για την κατανάλωση ,με τη 4280 θα έχεις μια επιβάρυνση από 20-30 ευρώ ετησίως!!! Πολλά είναι?

Αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Δεν μιλάω για το οικονομικό αλλά για τη θερμοκρασία.

¨Οσο για το full HD, αυτό νομίζω έχουν γράψει πολλά οι ειδικοί. Από 47 -50 ίντσες και βάλε φαίνεται η διαφορά και σε απόσταση λιγότερο από 3 μέτρα.

Η διαφορά φαίνεται... Αυτό είναι σίγουρο, ειδικά σε πλάγιες και κυρίως κυρτές γραμμές.

Και που θα δείς HD? Μόνο από blue ray, και δορυφορική ορισμένα δοκιμαστικά κανάλια. Εδώ ψηφιακή όλη η Ευρώπη πρέπει να έχει μέχρι το 2012. HD? ΗD στην Ελλάδα στατιστικώς υπολογίζεται κατά το 2030, αφού το τελετέξτ ήρθε σε όλα τα κανάλια μέχρι το 2002, και το στέρεο επίσης.

HD θα δώ.... Καί από το PS3 και από το HTPC και από την HDV βιντεοκάμερα που τραβάω το υλικό μου.... Κι όσο πάει θα βλέπω και πιό πολύ. Όπως όλοι μας. Σιγά μην περιμένω να δώ HD από το MEGA και τον ΑΝΤ1.

Αχ αυτό το προαιώνιο δίλημμα ... -bye-

Στο thread των κατόχων 8G Pioneer στο avforums αναφέρεται η υψηλή θερμοκρασία, αλλά δεν αναφέρεται κανένα σχετικό πρόβλημα. Από την στιγμή που υπάρχει και προβολέας για HD δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο για καθημερινή θέαση από την 4280.

Για τη θερμοκρασία δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, έχω ακούσει ότι ειναι υψηλή αλλα αν είναι και ενοχλητική ας μας πουν οι κάτοχοι.. πέζει ρόλο ίσως και η απόσταση θέασης.

Τη θερμοκρασία (Pioneer 4280) τη νιώθεις όταν πλησιάσεις λιγότερο απο 10 εκατοστά. Δηλαδή αν πάς να τη κλείσεις (OFF) από εκεί. Σε 15 λεπτά, απο τότε που θα τη σβήσεις, όλα οκ. O Rivers έχει δώσει την αιτία που οι πλάσμα βγάζουν ζέστη...

Μη φανταστείται ότι καίει....!!!