Ανθελληνικές προκλήσεις στα Σκόπια

εγώ πάλι ακούω και πολύ συχνά το επίθετο μακεδονίτικος. δεν ξέρω πιο από τα δύο αφορά τους "Γάλλους" της Κοζάνης και πιο τους "Σούρδους"

Να επανέλθω λίγο στα της Κύπρου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο Σπύρος για την γλώσσα, ότι οι Κύπριοι μιλάνε μια Ελληνική διάλεκτο δεν τους κάνει Έλληνες. Δεν λέω ότι δεν είναι Έλληνες (ούτε ότι είναι) απλά η γλώσσα δεν σε κάνει Έλληνα.
Η γιαγιά μου όταν ήρθε απ την Μ. Ασία δεν ήξερε σχεδόν καθόλου Ελληνικά, αντίθετα με τον παππού μου που έμενε σε διπλανό χωριό.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε πολλά χωριά της Μακεδονίας (νομίζω κοντά στο Αμύνταιο) που μιλάνε τα "Μακεδονίτικα" γλώσσα που δεν είναι Ελληνική. Επίσης σε πολλά χωριά της Πελοποννήσου μιλάνε Αρβανίτικα σαν πρώτη γλώσσα.

Μα αυτό είναι το θέμα. Ότι πλέον οι Κύπριοι αισθάνονται πολύ περισσότερο Έλληνες από ότι στο παρελθόν και -ίσως- πιο Έλληνες από το μέσο σημερινό Έλληνα.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Κύπριοι έχει και Ομηρικά στοιχεία.
Αλήθεια τί σημαίνει Ελληνική διάλεκτος???
Πάντως πλήν ορισμενων Νεοκυπρίων ουδέποτε αμφισβήτησαν οι άνθρωποι την Ελληνικότητά τους ,όπως τήν αντιλαμβάνονται αυτοί.
Ο Ευριπίδης πάντως στην ´Ελένη´του αναφέρεται στην Κύπρο και δεν την θεωρεί τουρκική επαρχία.Εκεί την στέλνει μάλιστα.
Το ´Χρονικό ´τού Λεοντίου Μαχαιρά στα Ελληνικά είναι γραμμένο.
Τελικά φαινεται ότι η διαβρωτική επίδραση τών αντιλήψεων τού κυρίου Επιτίμου και των θαυμαστων του πού προέρχονται απο μιά ´ευρωπαϊκή αριστερά´, έχει οδηγήσει σε λογικές,που έχουν σημαντικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία.
Μακριά απο τον κώλο μας ,δηλαδή και όλα καλά.Το κρατίδιο και το Κολωνάκι ναναι καλά και άσε τούς αλλους να κουρεύονται.

Να επανέλθω λίγο στα της Κύπρου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο Σπύρος για την γλώσσα, ότι οι Κύπριοι μιλάνε μια Ελληνική διάλεκτο δεν τους κάνει Έλληνες. Δεν λέω ότι δεν είναι Έλληνες (ούτε ότι είναι) απλά η γλώσσα δεν σε κάνει Έλληνα.
Η γιαγιά μου όταν ήρθε απ την Μ. Ασία δεν ήξερε σχεδόν καθόλου Ελληνικά, αντίθετα με τον παππού μου που έμενε σε διπλανό χωριό.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε πολλά χωριά της Μακεδονίας (νομίζω κοντά στο Αμύνταιο) που μιλάνε τα "Μακεδονίτικα" γλώσσα που δεν είναι Ελληνική. Επίσης σε πολλά χωριά της Πελοποννήσου μιλάνε Αρβανίτικα σαν πρώτη γλώσσα.

Τα λεγόμενα Μακεδονίτικα είναι διάλεκτος τής Δυτικής Βουλγαρίας ,με προσμιξεις
και απο άλλες γλώσσες τής Βαλκανικής.
Γι´αυτή την γλώσσα ´μάχονται οι αγωνιστές ´τού Ουράνιου Τόξου στην Φλώρινα.
Και ο κυριος Νικος Δημου στην Αθήνα..............

Απάντηση: Re: Ανθελληνικές προκλήσεις στα Σκόπια

Μα αυτό είναι το θέμα. Ότι πλέον οι Κύπριοι αισθάνονται πολύ περισσότερο Έλληνες από ότι στο παρελθόν και -ίσως- πιο Έλληνες από το μέσο σημερινό Έλληνα.

Συμφωνώ απολύτως

Τελικά φαινεται ότι η διαβρωτική επίδραση τών αντιλήψεων τού κυρίου Επιτίμου και των θαυμαστων του πού προέρχονται απο μιά ´ευρωπαϊκή αριστερά´, έχει οδηγήσει σε λογικές,που έχουν σημαντικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία.
Δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτό, πιστεύω ότι είμαστε στο επίκεντρο μια Ψυχολογικής Επιχείρησης , με πολλούς δράστες, που έχει σαν στόχο να γίνει πεποίθηση μας η αδυναμία αντίδρασης, η ματαιότητα αυτής και τελικώς, η απάθεια σε ότι μας αφορά.

Μακριά απο τον κώλο μας ,δηλαδή και όλα καλά.Το κρατίδιο και το Κολωνάκι ναναι καλά και άσε τούς αλλους να κουρεύονται.

Μπα, δεν τους κόβω να έχουν πρόβλημα με την εγγύτητα... :flipout:
Αφήστε, δε, που όταν τα προβλήματα έρχονται προς τα εδώ αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε προς τα πέρα. Θα είχε πολύ πλάκα, αν ποτέ κανείς έδινε τα ονόματα των κρατήσεων στις πτήσεις για Λονδίνο εκείνο το βράδυ με τα "γεγονότα στα Ίμια".

Βρε τι τα σκαλιζετε τωρα ολα αυτα? Εδω ειναι Βαλκανια και πριν καποιες 10ετιες καποιοι με το αιμα τους χαραξαν καποιες γραμμες, οποιος προλαβε δηλαδη γιατι το αποτελεσμα αν μας ειχαν προλαβει "οι αλλοι" θα ηταν πολυ διαφορετικο. Στα μερη αυτα μεχρι πριν 15 χρονια εγω αλλα και πολλοι αλλοι ουτε καν γνωριζαν οτι υπαρχει σλαβοφωνη μειονοτητα γιατι οι ελληναρες το εθαβαν με πεισμα λες και ετσι θα εξαφανιζοταν. Τωρα αν καποιοι γραφικοι ζωγραφιζουν χαρτες με την Θεσσαλονικη και την Χαλκιδικη μεσα στο υβριδιο τους ε ας πατσισουμε και μεις λεγοντας τους Βουλγαρους και Αλβανους να τελειωνουμε. Δινετε και αξια στα χουλιγκανια και στους Καρατζαφερηδες των Σκοπιων.
-bye-