Να επανέλθω λίγο στα της Κύπρου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο Σπύρος για την γλώσσα, ότι οι Κύπριοι μιλάνε μια Ελληνική διάλεκτο δεν τους κάνει Έλληνες. Δεν λέω ότι δεν είναι Έλληνες (ούτε ότι είναι) απλά η γλώσσα δεν σε κάνει Έλληνα.
Η γιαγιά μου όταν ήρθε απ την Μ. Ασία δεν ήξερε σχεδόν καθόλου Ελληνικά, αντίθετα με τον παππού μου που έμενε σε διπλανό χωριό.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε πολλά χωριά της Μακεδονίας (νομίζω κοντά στο Αμύνταιο) που μιλάνε τα "Μακεδονίτικα" γλώσσα που δεν είναι Ελληνική. Επίσης σε πολλά χωριά της Πελοποννήσου μιλάνε Αρβανίτικα σαν πρώτη γλώσσα.
Μα αυτό είναι το θέμα. Ότι πλέον οι Κύπριοι αισθάνονται πολύ περισσότερο Έλληνες από ότι στο παρελθόν και -ίσως- πιο Έλληνες από το μέσο σημερινό Έλληνα.
Δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτό, πιστεύω ότι είμαστε στο επίκεντρο μια Ψυχολογικής Επιχείρησης , με πολλούς δράστες, που έχει σαν στόχο να γίνει πεποίθηση μας η αδυναμία αντίδρασης, η ματαιότητα αυτής και τελικώς, η απάθεια σε ότι μας αφορά.Τελικά φαινεται ότι η διαβρωτική επίδραση τών αντιλήψεων τού κυρίου Επιτίμου και των θαυμαστων του πού προέρχονται απο μιά ´ευρωπαϊκή αριστερά´, έχει οδηγήσει σε λογικές,που έχουν σημαντικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία.
Μακριά απο τον κώλο μας ,δηλαδή και όλα καλά.Το κρατίδιο και το Κολωνάκι ναναι καλά και άσε τούς αλλους να κουρεύονται.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.