Anti - Beatles

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Μεγάλη μπουκιά τρώγε...μεγάλες κουβέντες να μη λές :antlers:
Ο Μάνσον έσφαξε κόσμο ακούγοντας το Piggies.
Κάτι άλλοι, ε δεν ήμασταν τόσο ακραίοι :antlers:

και πόσοι άλλοι διαδήλωσαν με το revolution ή το all you need is love ή το give peace a chance....

το πιο επαναστατικό κομμάτι όμως μέσα στο White Album ήταν το 'Why Don't We Do It On The Road?'.
Δεδομένης της εποχής. Μιλάμε για εποχή που σε έδιωχναν απ το σχολείο να πάς να κουρευτείς -με απουσία- και τα κορίτσια φορούσαν υποχρεωτικά ποδιές.

εννοείς μήπως το Yesterday; το Eleanor Rigby; :blink:
το I Want You ίσως; :bang:
το Blackbird μήπως; :popcorn:
τo I'm Looking Through You; :BDGBGDB55:

Ρε μάγκες ξαναείπα:δεν ήταν όλοι το ίδιο.Υπήρχαν οι μυρωδιάδες και υπήρχαν επίσης και τα σκεπτικά άτομα που έβλεπαν τους Beatles έτσι όπως εσείς.Το ίδιο πάει και για τα τραγούδια τους.Ούτε αυτά ήταν όλα τα ίδια.Μη μου πεις τώρα ότι όλα τα τραγούδια τους απέπνεαν τη μελαγχολία και τη θλίψη του ''I m looking through you''.

Είναι και αυτός ένας λόγος άλλωστε που οι Beatles έγιναν μεγάλη μπάντα.Γιατί μπόρεσαν και δημιούργησαν ένα τεράστιο μουσικό φάσμα.Θέλει guts σίγουρα, οκ.Και όχι μόνο, συμπληρώνω εγώ, άλλο όμως αυτό και άλλο επανάσταση.

Δε με πείθουν. Ειδικά σε μία κοινωνία δύο ταχυτήτων όπως ήταν τότε. Που τότε απ τη μία μεριά όλοι έμπαιναν στην ΚΝΕ, όλοι φώναζαν, όλοι κάπνιζαν, όλοι άφηναν μαλλί, όλοι ακούγαν Beatles και απ την άλλη ήταν τα...πρόβατα-τα οποία και αυτά άκουγαν Beatles. Επανάσταση my ass. Όλος ο κόσμος στο ίδιο καζάνι, με τους ίδιους ρόλους και τις ίδιες δυνατότητες. Δε γίνονται αυτά έτσι...

Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες ανθρώπων και όχι μόνο δύο.Έτσι θα παρομοίαζα και τους Beatles σαν μπάντα:πολυμορφικοί.

Δεν είναι ροκ όμως.Ένα αυτό και δεύτερον, δε τους θεωρώ επαναστατική μπάντα.Επαναστατικές ιδέες είχαν και στάση και το είχαν ψάξει ιδεολογικά, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε μετά η ιστορία, χάθηκαν αυτά.Έμειναν μόνο σ αυτά τα παιδιά που τους είδαν απ την αρχή έτσι.

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Oχι.
Πρόλαβα όμως την κουκουβάγια σε σήμα, υποχρεωτικά καρφιτσωμένο στο πέτο ακόμα και εκτός σχολείου. Στα Γυμνάσια του υπόλοιπου Αττικής (Μενίδι). Μέχρι το 1972 τουλάχιστον που τελείωσα εγώ.

εγώ το έχω ακόμα

Νίκο, καλές και αγνές οι προθέσεις σου και η μακροκοσμική και μεταχρονολογημένη προσέγγιση στο αντικείμενο.
Δυστυχώς, δυστυχώς, αλλιώς μπορεί να το περιγράψει αυτός που το εζησε, έζησε συναυλίες, αλλιώς εκείνος που τους γνώρισε, αλλιώς εκείνος που ήταν στο roof concert, αλλιώς εκείνος που ήταν στο Shea Stadium, αλλιώς εκείνος που είδε το let it be όταν προβλήθηκε (αλλά ακόμα σήμερα μιά και είναι σπάνιο να βρεθεί), αλλιώς εκείνος που είδε το a hard day's night, help στην ώρα τους, αλλιώς εκείνος που διάβαζε τα πρωτοσέλιδα γιά το πέρασμα στην Αράχωβα και τελικά αλλιώς εκείνος που τα έμαθε ή διάβασε 30 ή 40 χρόνια μετά.
Δεν αναφέρθηκα και πολύ στη μουσική. Διότι η μουσική πρέπει πάντα να συνδυάζεται με τον κοινωνικό περίγυρο.
Ίσως κάθε τραγούδι κρύβει από πίσω του ένα statement, όλα σχεδόν ήταν ορόσημα, όλα γίνανε αιτία γιά κοινωνικό σχολιασμό (ευρύτατης κλίμακας) ή αποτέλεσμα ενός γεγονότος που είχε επηρεάσει την κοινωνία.

Κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει με άλλα συγκροτήματα, και αν έγινε έγινε περιστασιακά.
Με αυτούς γινόταν σε κάθε περίπτωση.
Κάθε κυκλοφορία και είδηση.

Αυτά δεν διαβάζονται, δεν μαθαίνονται, δεν μεταδίδονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Anti - Beatles

δες ποιός μιλάει...:flipout:

Ρε ξέρεις τι κωλοτούμπες έχω κάνει στην ζωή μου?
Όλα φίλε ξεκινάν με την αμφισβήτηση και την απομυθοποίηση.
Είναι δύσκολο το ξέρω, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνεις.

Νίκο, καλές και αγνές οι προθέσεις σου και η μακροκοσμική και μεταχρονολογημένη προσέγγιση στο αντικείμενο.
Δυστυχώς, δυστυχώς, αλλιώς μπορεί να το περιγράψει αυτός που το εζησε, έζησε συναυλίες, αλλιώς εκείνος που τους γνώρισε, αλλιώς εκείνος που ήταν στο roof concert, αλλιώς εκείνος που ήταν στο Shea Stadium, αλλιώς εκείνος που είδε το let it be όταν προβλήθηκε (αλλά ακόμα σήμερα μιά και είναι σπάνιο να βρεθεί), αλλιώς εκείνος που είδε το a hard day's night, help στην ώρα τους, αλλιώς εκείνος που διάβαζε τα πρωτοσέλιδα γιά το πέρασμα στην Αράχωβα και τελικά αλλιώς εκείνος που τα έμαθε ή διάβασε 30 ή 40 χρόνια μετά.
Δεν αναφέρθηκα και πολύ στη μουσική. Διότι η μουσική πρέπει πάντα να συνδυάζεται με τον κοινωνικό περίγυρο.
Ίσως κάθε τραγούδι κρύβει από πίσω του ένα statement, όλα σχεδόν ήταν ορόσημα, όλα γίνανε αιτία γιά κοινωνικό σχολιασμό (ευρύτατης κλίμακας) ή αποτέλεσμα ενός γεγονότος που είχε επηρεάσει την κοινωνία.

Κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει με άλλα συγκροτήματα, και αν έγινε έγινε περιστασιακά.
Με αυτούς γινόταν σε κάθε περίπτωση.
Κάθε κυκλοφορία και είδηση.

Αυτά δεν διαβάζονται, δεν μαθαίνονται, δεν μεταδίδονται.

Μπορεί να χεις δίκιο chief.Και στο άλλο που ανέφερες σε προηγούμενο post, ότι μπορεί η αντίληψη να είναι θέμα ηλικίας.Αυτά όμως τα αισθανόμαστε όλοι για μπάντες που αγαπάμε.Και είμαστε ελαστικοί μαζί τους γιατί δεν μπορούμε να τους...θυμώσουμε.Μπάντες που μας συγκινούν. Μπάντες στις οποίες πιστεύουμε.Δε ξέρω από Beatles αλλά ξέρω από μουσικές αγάπες. Και, επειδή μιλάω απ αυτή τη σκοπιά, κάποια στιγμή αρχίζεις να προβληματίζεσαι. ''Είναι τόσο pure?Ο άλλος που είναι δίπλα μου το ακούει έτσι?Ανήκει εδω?Τι παίζει με αυτόν?Τι παίζει με τον άλλο που τραγουδάει εκει πάνω?Αυτός που μιλάει εκ του ασφαλούς πόσο μπορεί να είναι ειλικρινής ή ευαίσθητος στα δικά μου προβλήματα?''.Και άλλα, πάρα πολλά.

Προσωπικά όταν έμαθα ότι οι Metallica πήγαν στα δικαστήρια τους φανς τους επειδή κατέβαζαν τα τραγούδια τους, κατέρρευσε ο κόσμος γύρω μου. Έκανα να ακούσω Metallica πάνω από χρόνο. Ούτε να τους βλέπω δεν ήθελα. Τώρα πέρασαν τα χρόνια, σκεφτηκα κάποια πράγματα, άλλαξα όπως όλοι αλλάζουν συνεχώς σ αυτές τις ηλικίες... Ακόμα τους λατρεύω, ακόμα πορώνομαι, ακόμα είμαι εκεί γι αυτούς, όταν σπάνε τη σιωπή τους βγάζοντας δίσκο, ακόμα σκοτώνω για πάρτυ τους - που λέει ο λόγος - αλλά αν σταθείς λίγο και το σκεφτείς, είναι χάος ερωτημάτων χωρίς απάντηση.

Τα ίδια και με το Morrison, βέβαια, πρώτον απ όλους. Είδωλο,ο ένας που θα κράταγα, αγαπάω, λιώνω, αλλά με τα μεθύσια του, τις καφρίλες του, τους εθισμούς του αποδεικνύει αυτό που είπε κι ο Σπύρος πιο πάνω:πάνω από επαναστάτης, είναι ά ν θ ρ ω π ο ς .Καλά τα ''justice is lost, justice is raped, justice is gone'', άγια τα ''before you slip into unconsiousness'' αλλά ποιοι τα λένε?Αυτοί που είναι οι νούμερο ένα ''σκλάβοι''...

Δεν πιστεύω σε μουσικούς ταγούς και επαναστάτες πλέον. Είτε λέγονται Doors, είτε λέγονται Metallica, είτε λέγονται Beatles. Στο χώρο αυτο τουλάχιστον-για Tom Waits και για Jazzίστες ίσως έκανα εξαίρεση.Γι αυτό και τα εξετάζω μουσικά τα πράγματα. Και γι αυτό λέω ότι οι Beatles ήταν πολύ μεγάλη μπάντα, μας αρέσει - δε μας αρέσει.Μεχρι εκεί όμως. Τα άλλα όλα τώρα...

Last edited:
Νικόλα, όταν κάποτε ο κουρνιαχτός καταλαγιάσει και παραμένεις ακόμη ανοιχτόμυαλος, ανύσηχος και φιλέρευνος όπως σήμερα, είμαι σίγουρος οτι θα καταλάβεις.
Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί αυτό που συντελέστηκε τότε ήταν τόσο μεγάλο απο όλες τις απόψεις, που είναι αδύνατον να αγνοηθεί.
Εδώ για άλλα και άλλα έχουμε δαγκώσει τη γλώσσα μας, χρόνια μετά...
Αστο για την ώρα.
Σε νάρκη.
Και πάψε νάσαι αρνητικά πολωμένος, Anti-σταυροφόρος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, καλά νάσαι, στην ώρα τους.

Re: Απάντηση: Anti - Beatles

Νικόλα, όταν κάποτε ο κουρνιαχτός καταλαγιάσει και παραμένεις ακόμη ανοιχτόμυαλος, ανύσηχος και φιλέρευνος όπως σήμερα, είμαι σίγουρος οτι θα καταλάβεις.
Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί αυτό που συντελέστηκε τότε ήταν τόσο μεγάλο απο όλες τις απόψεις, που είναι αδύνατον να αγνοηθεί.
Εδώ για άλλα και άλλα έχουμε δαγκώσει τη γλώσσα μας, χρόνια μετά...
Αστο για την ώρα.
Σε νάρκη.
Και πάψε νάσαι αρνητικά πολωμένος, Anti-σταυροφόρος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, καλά νάσαι, στην ώρα τους.

To ''anti'' έκανε τη δουλειά του τέλεια Γιώργο. Στρατηγική τοποθέτηση μίας λέξης η οποία απέχει απ την άποψη αυτού που γράφει αλλά όχι πολύ.Ήταν όσο ακραίο,ριζοσπαστικό και προκλητικό θα έπρεπε. :guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

και πόσοι άλλοι διαδήλωσαν με το revolution ή το all you need is love ή το give peace a chance....
Να αφησεις τα δικαιωματα του give peace a chance στο δημιουργο του chief. Αλλο οι Beatles, αλλο ο Lennon.

Re: Απάντηση: Anti - Beatles

To ''anti'' έκανε τη δουλειά του τέλεια Γιώργο.

Ακριβώς.
Μόνο που το αποτέλεσμα είναι / απ ότι φάινεται / το ακριβώς αντίθετο απο το επιδιωκόμενο. :D
Συσπείρωσε τους φανς των Beatles :flipout:

Ηθικόν δίδαγμα.
Beatles. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν γράφεις υπέρ ή κατά.
Στο τέλος η κουβέντα θα γυρίσει υπέρ τους.:flipout:

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Have you seen the little piggies
Crawling in the dirt
And for all the little piggies
Life is getting worse
Always having dirt to play around in.

Have you seen the bigger piggies
In their starched white shirts
You will find the bigger piggies
Stirring up the dirt
Always have clean shirts to play around in.

In their sties with all their backing
They don't care what goes on around
In their eyes there's something lacking
What they need's a damn good whacking.

Everywhere there's lots of piggies
Living piggy lives
You can see them out for dinner
With their piggy wives
Clutching forks and knives to eat their bacon.

sorry αλλά...πόσο πιο ακραίους τους θέλατε δηλαδή;

Να αφησεις τα δικαιωματα του Piggies στο δημιουργο του Λυμπε Αλλο οι Beatles, αλλο ο Georgre Harisson .....:flipout: :flipout:

.

Last edited:
Νίκο, οι Beatles είναι σαν τις γυναίκες. Τώρα στη νεότητα ψάχνεις το πιο μυστήριο, το πιο ''βρώμικο", το πιο αντισυμβατικό.
Όταν θα αρχίσεις να γερνάς και θα ψάχνεις το πιο εύκολο ,το πιο απλό, το πιο ''εύηχο'', μπορεί και να κολλήσεις.

Εξάλλου ποιος άντρας γύρω στα 50 ,δεν θα ήθελε να πηγαίνει να συναντά την γκόμενα του κοντά στη σχολή της;

Τα ίδια και με το Morrison, βέβαια, πρώτον απ όλους. Είδωλο,ο ένας που θα κράταγα, αγαπάω, λιώνω, αλλά με τα μεθύσια του, τις καφρίλες του, τους εθισμούς του αποδεικνύει αυτό που είπε κι ο Σπύρος πιο πάνω:πάνω από επαναστάτης, είναι ά ν θ ρ ω π ο ς .Καλά τα ''justice is lost, justice is raped, justice is gone'', άγια τα ''before you slip into unconsiousness'' αλλά ποιοι τα λένε?Αυτοί που είναι οι νούμερο ένα ''σκλάβοι''...

πρέπει να έπαιξα το πρώτο μου σόλο Doors γύρω στο 74. Το cars hiss by my window νομίζω και ξεροστάλιαζα έξω από το pop seven απέναντι από το Λευκό Πύργο που είχε βιτρίνα το absolutely live, που κατάφερα μόνο να αντέξω οικονομικά να μου το γράψει σε κασέτα.
Ο Jim ήδη ήταν στους ουρανούς.
Ενοιωθα το τεράστιο impact του γκρουπ και του θανάτου 3 χρόνια αφού όλα είχαν τελειώσει.
Είχα αγοράσει και το LAWoman. Μετά κυκλοφόρησαν στην μεταπολίτευση όλοι τους οι δίσκοι από την αρχή και έκανε μαζικό αφιέρωμα ο Ζήλος.
10 και 20 και 30 χρόνια μετά έβλεπα Νίκο, κοριτσάκια με ταγάρια και πάνινες τσάντες να γράφουν Doors και με έπιανε ανακατωσούρα και σκεφτόμουνα.
ΤΙ έχουν καταλάβει αυτά από το ΤΙ είναι doors....
Τί κατάλαβα εγώ το 1974 και άραγε ΤΙ κατάλαβαν αυτοί που τους ανακάλυψαν στην ώρα τους....

Το πιάνεις?

Εξάλλου ποιος άντρας γύρω στα 50 ,δεν θα ήθελε να πηγαίνει να συναντά την γκόμενα του κοντά στη σχολή της;

Νά τό αντιστρέψω....νά μήν τό αντιστρέψω....Νά τό αντιστρέψω.....Νά μήν τό αντιστρέψω...:flipout::flipout::ernaehrung004:

Νίκο, οι Beatles είναι σαν τις γυναίκες. Τώρα στη νεότητα ψάχνεις το πιο μυστήριο, το πιο ''βρώμικο", το πιο αντισυμβατικό.
Όταν θα αρχίσεις να γερνάς και θα ψάχνεις το πιο εύκολο ,το πιο απλό, το πιο ''εύηχο'', μπορεί και να κολλήσεις.

Από το 2006 διαβάζω το club,πιο έξυπνη ατάκα-καρφί στο απέναντι "στρατόπεδο" ,δεν έχω ξαναδιαβάσει:flipout:

Μανωλακο επέτρεψε μου να σε πω αγορίνα μου:afro:

Δηλαδη θα θελες μια 50αρα να σε περιμενει εξω απο τη σχολη σου?:blink:

Τσού..:grandpa:
Οτι πιστώνει ο super γιά τά 70"s καί πίσω,πιστώνει και ο Τζίμης γιά τό 2010,2011,2012 κ.λ.π.,κ.λ.π.:flipout::flipout:
:ernaehrung004:

Ομοιότητες,αλλά πρός τά αντίθετα άκρα...;);)

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Να αφησεις τα δικαιωματα του Piggies στο δημιουργο του Λυμπε Αλλο οι Beatles, αλλο ο Georgre Harisson .....

.

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα...δεν λέω. Αλλά μετά, το έριξε στον Κρισναμούρτι. ή Κρισγιαούρτι... :icon15: :rolleyes: