Anti - Beatles

πρέπει να έπαιξα το πρώτο μου σόλο Doors γύρω στο 74. Το cars hiss by my window νομίζω και ξεροστάλιαζα έξω από το pop seven απέναντι από το Λευκό Πύργο που είχε βιτρίνα το absolutely live, που κατάφερα μόνο να αντέξω οικονομικά να μου το γράψει σε κασέτα.
Ο Jim ήδη ήταν στους ουρανούς.
Ενοιωθα το τεράστιο impact του γκρουπ και του θανάτου 3 χρόνια αφού όλα είχαν τελειώσει.
Είχα αγοράσει και το LAWoman. Μετά κυκλοφόρησαν στην μεταπολίτευση όλοι τους οι δίσκοι από την αρχή και έκανε μαζικό αφιέρωμα ο Ζήλος.
10 και 20 και 30 χρόνια μετά έβλεπα Νίκο, κοριτσάκια με ταγάρια και πάνινες τσάντες να γράφουν Doors και με έπιανε ανακατωσούρα και σκεφτόμουνα.
ΤΙ έχουν καταλάβει αυτά από το ΤΙ είναι doors....
Τί κατάλαβα εγώ το 1974 και άραγε ΤΙ κατάλαβαν αυτοί που τους ανακάλυψαν στην ώρα τους....

Το πιάνεις?

Φυσικά και το πιάνω. Τα ίδια αναρωτιόμαστε όλοι πάνω κάτω ρε chief. :antlers:

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να ελέγχεις ποιος σ ακούει.Μοιραία θα σε ακούει και μία μερίδα του ακροατηρίου σου για άλλους λόγους.Άκουγαν τώρα οι χαζογκόμενες Morrison.Ρε ουρτ...:furious3:

Νίκο, οι Beatles είναι σαν τις γυναίκες. Τώρα στη νεότητα ψάχνεις το πιο μυστήριο, το πιο ''βρώμικο", το πιο αντισυμβατικό.
Όταν θα αρχίσεις να γερνάς και θα ψάχνεις το πιο εύκολο ,το πιο απλό, το πιο ''εύηχο'', μπορεί και να κολλήσεις.

Εξάλλου ποιος άντρας γύρω στα 50 ,δεν θα ήθελε να πηγαίνει να συναντά την γκόμενα του κοντά στη σχολή της;

:flipout:

Σωστός!?Πώς φαίνεται το άτομο που ετοιμάζει αφιέρωμα stoner.:guitarist::grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Δηλαδη θα θελες μια 50αρα να σε περιμενει εξω απο τη σχολη σου?:blink:

Ε 50άρα όχι, αλλά........:BDGBGDB55:

Ρε συ Πάνο, κόντρα στις παροιμίες θα πάμε τώρα:Η γριά κότα έχει το ζουμί.Τέλος.:flipout:

Όταν θα αρχίσεις να γερνάς και θα ψάχνεις το πιο εύκολο ,το πιο απλό, το πιο ''εύηχο'', μπορεί και να κολλήσεις.

έλα τώρα να μας πείς ότι πχ η πορεία του Django κατατάσσεται στα εύκολα, στα απλά και στα εύχηχα....:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

έλα τώρα να μας πείς ότι πχ η πορεία του Django κατατάσσεται στα εύκολα, στα απλά και στα εύχηχα....:flipout::flipout::flipout:

Αυτό του λές;
Γιατί δεν του λές να ρίξει καμμιά ματιά, όχι σε παρτιτούρα, αλλά σε ταμπλατούρα για κιθάρα, τυχαία για κάποια κομμάτια των Beatles, να δεί πόσο "εύκολα" και "απλά" είναι. Όσο για το πόσο εύκολο ειναι, το να'σαι original μελωδός και "εύηχος", ας ερωτηθούν όλοι αυτοί που πασχίζουν μάταια για να βγάλουν ένα hitάκι, πουλώντας ακόμη και την ψυχή τους. Κι αν το να είσαι μελωδός θεωρείται κουσούρι, ας φτύσουμε μερικούς Μεγάλους της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς.

Αυτό του λές;
Γιατί δεν του λές να ρίξει καμμιά ματιά, όχι σε παρτιτούρα, αλλά σε ταμπλατούρα για κιθάρα, τυχαία για κάποια κομμάτια των Beatles, να δεί πόσο "εύκολα" και "απλά" είναι. Όσο για το πόσο εύκολο ειναι, το να'σαι original μελωδός και "εύηχος", ας ερωτηθούν όλοι αυτοί που πασχίζουν μάταια για να βγάλουν ένα hitάκι, πουλώντας ακόμη και την ψυχή τους. Κι αν το να είσαι μελωδός θεωρείται κουσούρι, ας φτύσουμε μερικούς Μεγάλους της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς.

Άσε Γιώργο γιατί άμα μπλέξουμε με παρτιτούρες ,πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Άσε Γιώργο γιατί άμα μπλέξουμε με παρτιτούρες ,πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους...

Σπύρο δεν μπλέκουμε. Μια ματιά στην αλληλουχία, τη συχνότητα εναλλαγής και το ειδος τον ακκόρντων φτάνει.

ρε Κουν, δεν συζητάς με τον Αμπάντο....
με κοινούς θνητούς μιλάς...
και εγώ που τα βλέπω ...δε μου λένε.
αλλά....

θέλω να τ ακούω!!!

Ρε σεις συμφωνώ για τα χιτάκια ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις ένα (και να μείνει).
Τα κομμάτια που έχουν μείνει διαχρονικά έχουν απλές μελωδίες.

Με το άλλο που γράφει ο Γιώργης δεν τσιμπάω. Το πόσο δύσκολο είναι να παιχτεί κάτι ,με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Εξάλλου σε μία παρτιτούρα ενός άλμπουμ των Mars Volta είναι γραμμένες όλες οι νότες, κλίμακες που έχει γράψει ο Μάκκα (σε απλοϊκή μορφή αυτός βέβαια) σε αυτή τη ζωή ,στην προηγούμενη και την επόμενη. Δεν μου λέει κάτι αυτό.

Το προσωπικό μου θέμα είναι το παρωχημένο του πράγματος.
Καταλαβαίνω τον chief και σίγουρα δεν μπορώ ν´αφουγκραστώ την μαγεία της εποχής και τον διαφορετικό αέρα του τότε λόγω απουσίας.
Αλλά εδώ μιλάμε για πολύ παλιά ιστορία. Σεβαστές οι αναμνήσεις σας. :grandpa:

Θεωρώ πολύ μεγαλύτερη επανάσταση το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας πια, μ´ένα απλό home studio να εκφραστεί μέσα από τη μουσική του, να τη προωθεί μόνος του και να μη χρειάζεται να ''σκύβει'' σε κάθε δισκογραφική εταιρεία, να κουρεύεται με γκιογκιό γιατί το επιβάλλει ο στυλίστας του κ.τ.λ.

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Ε όχι και να χάσει κανείς τον ύπνο του για να ''βγάλει'' Beatles.Είπαμε...

Και εξ άλλου καθαρά τεχνικά να το δει κανείς, θα υπάρξει άτομο που να μπορεί να τα κάνει να ακούγονται όπως οι Beatles τα 60s? Αν μη τι άλλο οι τύποι ήταν ειλικρινείς και έπαιζαν με την ψυχή τους.Άσχετα αν στα όργανα τους ήταν...''λίγοι''.:grandpa:

Θεωρώ πολύ μεγαλύτερη επανάσταση το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας πια, μ´ένα απλό home studio να εκφραστεί μέσα από τη μουσική του, να τη προωθεί μόνος του και να μη χρειάζεται να ''σκύβει'' σε κάθε δισκογραφική εταιρεία, να κουρεύεται με γκιογκιό γιατί το επιβάλλει ο στυλίστας του κ.τ.λ.

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Τα σκαθάρια εκεί το πήγαιναν ιδεολογικά.Αλλά τα τόσα χιτς που έβγαλαν δε βοήθησαν.

Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να είσαι πραγματικά underground όταν είσαι επιτυχημένος.Οι φανς μπορούν να αρκεστούν ότι είναι απ τις πολύ λίγες μπάντες που έφτασε κοντά σε κάτι τέτοιο.

Ε όχι και να χάσει κανείς τον ύπνο του για να ''βγάλει'' Beatles.Είπαμε...

Και εξ άλλου καθαρά τεχνικά να το δει κανείς, θα υπάρξει άτομο που να μπορεί να τα κάνει να ακούγονται όπως οι Beatles τα 60s? Αν μη τι άλλο οι τύποι ήταν ειλικρινείς και έπαιζαν με την ψυχή τους.Άσχετα αν στα όργανα τους ήταν...''λίγοι''.:grandpa:

Τα όργανά τους μια χαρά τα δούλευαν...ρώτα και τις groupies:flipout:

Θού Κύριε φυλακήν τω στοματί μου.
Που νιώθω σαν το φακίρη που του φτύνουν το είδωλο.
Σαν τον ιερέα που του σκορπίζουν τον ιερό άρτο του στους ανέμους.
Σαν τον κύριο Γιλνορμάνδο που του απαξιώνουν οι άπλυτοι μπροστά στα μάτια του, τους Βουρβώνους.
Τάταροι και Αγαρηνοί. Σάκκες. Σκύθες και Βαρβερίνοι πειρατές :icon15:

Τάταροι και Αγαρηνοί. Σάκκες. Σκύθες και Βαρβερίνοι πειρατές :icon15:

Ναι ρε, πειρατές, με γεια μας και χαρά μας. Οι περιθωριοποιημένοι τσόγλανοι που δεν επιτρέπουν στους χαρτογιακάδες να τους ξεχάσουν σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο.Σ αυτούς και τα σκυλιά τους. Να και ο...πατέρας μας:antlers::

Keith+Richards+3.gif

Τους αρματολούς κρατήστε τους εσεις και κάνετέ τους είδωλα-bye-.

Last edited:
Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Από το 2006 διαβάζω το club,πιο έξυπνη ατάκα-καρφί στο απέναντι "στρατόπεδο" ,δεν έχω ξαναδιαβάσει:flipout:

Μανωλακο επέτρεψε μου να σε πω αγορίνα μου:afro:

την καλυτερη ατακα το απεναντι ''στρατοπεδο'' την πηρε απο ενα δικο σας
διαβασε το post 232

οσο για το αγορι που εγραψε τα ανωθεν
δεν θα μπορεσει ποτε να γινει βρωμικος καταραμενος αντισυμβατικος
γεννηθηκε σε λαθος εποχη

ε λιγο αλκολ :ADFADF1: ενα υπογειο αλλα μεχρι εκει

:BDGBGDB55:

Τα σκαθάρια εκεί το πήγαιναν ιδεολογικά.Αλλά τα τόσα χιτς που έβγαλαν δε βοήθησαν.

Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να είσαι πραγματικά underground όταν είσαι επιτυχημένος.Οι φανς μπορούν να αρκεστούν ότι είναι απ τις πολύ λίγες μπάντες που έφτασε κοντά σε κάτι τέτοιο.

μα τι λέτε τώρα...
σπιτικό στούντιο?
για να μπείς μέσα έπρεπε να έχεις βύσμα το 1962.
Ο George Martin θυμάται που ο Ρίνγκο ειρωνεύτηκε την γραββάτα του και αν και σοκαρίστηκε ο ίδιος, παρ όλα αυτά του άρεσε γιατί ήταν αυθόρμητος και αυθάδης.....:flipout:

Μιλάμε γιά επανάσταση. Αλωση.
Αυτό ήταν οι Μπήτλς.
Σήμερα ο κάθε περαστικός φτιάχνει δίσκο σε 48κάναλη κονσόλα στο σπίτι του και σε 10 λεπτά την έχει πουλήσει τη μουσική του κι όλας. Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής βέβαια...:guitarist:

Δεν διανοείστε τι γινότανε τότε. Πως ένας πλανήτης συνεννοούνταν να αγοράσει κατα εκατομμύρια δίσκους.

οσο για το αγορι που εγραψε τα ανωθεν
δεν θα μπορεσει ποτε να γινει βρωμικος καταραμενος αντισυμβατικος
γεννηθηκε σε λαθος εποχη

ε λιγο αλκολ :ADFADF1: ενα υπογειο αλλα μεχρι εκει

:BDGBGDB55:

Μιάς και ξέρεις, πες μου πόσα πιάνει η Μερτσέντα και άσε τα τα υπόλοιπα...-bye-

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Αυτό (Proud Mary) είναι ένα μεγάλο τραγούδι. Πλην όμως εύκολο και απλό. Όπως εκατοντάδες τραγούδια της rock ανθολογίας. Που παρότι είναι εύκολα και απλά, σε τίποτα δεν χάνουν την αξία τους και την θέση τους στο Πάνθεον.
Το να χαρακτηρίζει κάποιος μέσος μουσικόφιλος π.χ. το A Day in the Life εύκολο και απλό τραγούδι (για τα standards της ποπ κουλτούρας τουλάχιστον), το λιγότερο που μπορώ να πώ, είναι οτι απλά δεν είναι σε θέση να το αξιολογήσει. Ασφαλώς και δεν τραβάω κανένα ζόρι, να μου αρέσουν μόνο τα τραγούδια που είναι δύσκολο να παιχτούν. Αλλά απο την άλλη δεν μπορώ να μην σταθώ με θαυμασμό στη λεπτοδουλειά που έχει γίνει σε συνθέσεις συμπυκνωμένα 3-4λεπτες (προ prog εννοείται) και που το αποτέλεσμα φαίνεται "απλό". Πραγματικά ιδιοφυές!

Και σε κάθε συζήτηση που γίνεται για τους Beatles, όσοι νομίζετε οτι κάνουμε τίποτα μνημόσυνα ή νεκραναστάσεις ή ανασκαλεύουμε μόνο αναμνήσεις, πλανάσθε. Τα Σκαθάρια έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στους Μεγάλους. Είναι μέρος της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς. Καλώς ή κακώς. Δεν περιμένουν απο μας. Και η αμφισβήτηση μες το πρόγραμμα είναι φυσικά. Για όλους. Ε και; Και τον Motzart που τον αποκάλεσαν φαμφαρόνο, τι έπαθε δηλαδή;