Anti - Beatles

Εγω παντως τους γουσταρα και τους γουσταρω (ιδιως απο Rubber Soul και μετα)...Μαλλον θα φταιει το μεταλ που ακουγα μικρος και οπως φαινεται μου καψε το κεφαλι(το οτι ειναι καμενο ειναι 100% certified)...Οπως και τους Kinks και τους Sonics...Αλλα γιατι ρε γαμωτη μου οταν πολλες φορες ακουγα κατι καινουριο μου θυμιζε αυτους?

Εμείς δλδ που ακούγαμε μέταλ και κάψαμε τα κεφάλια μας, γιατί δεν τους γουστάραμε ποτέ?

Καινουργιο Tool το Μαρτιο;

p.s Τελικα αυτα τα threads για τους Beatles μπορει να αποδειχτουν πολυ χρησιμα :p

Οχι..δεν καταλαβες,,ισως δεν το ειπα σωστα....εμενα πιανει και αφιερωνω καθε χρονο τον Μαρτιο στους Tool:BDGBGDB55:

Το πρόβλημα δεν είναι να τους κατεδαφίσεις - αυτούς ή όποιους άλλους. Το θέμα είναι να τους ξεπεράσεις, να πατήσεις πάνω τους και να δημιουργήσεις. Ούτως ή άλλως έδωσαν πολύ υλικό για αξιοποίηση και άνοιξαν αρκετούς νέους δρόμους στην εποχή τους. Αυτό έχει ήδη γίνει από τους επιγόνους τους σε κάποιο βαθμό - αν και όχι ικανοποιητικά κατά τη γνώμη μου. Γι αυτό και παραμένουν ζωντανοί και επίκαιροι, όχι απλώς λόγω μιας εμπορευματοποιημένης νοσταλγίας- now don't look at us, all that phoney Beatlemania has bitten the dust. Αν μείνεις στο στείρο κατεδαφιστικό πνεύμα των πανκηδων και των διαδόχων του νεου κύματος θα συνυπογράψεις απλώς μια αναθεώρηση στο στυλ του Καλύβα και του Μαραντζίδη.

Οχι..δεν καταλαβες,,ισως δεν το ειπα σωστα....εμενα πιανει και αφιερωνω καθε χρονο τον Μαρτιο στους Tool:BDGBGDB55:

Ειπαμε...η γιορτινη περιοδος προσφερεται για "λειτουργιες"...

Οταν με το καλο φθασει ο Μαρτιος,ξερω απο τωρα πως θα ακουω μονο Tool...

Παραξενα πραγματα...μυστηρια

Καινουργιο Tool το Μαρτιο;

p.s Τελικα αυτα τα threads για τους Beatles μπορει να αποδειχτουν πολυ χρησιμα :p

Η ημέρα της χρονιάς - μουσικά - είναι όταν θα πάρω το νέο δίσκο στα χέρια μου. Τα χω σχεδιάσει όλα από πέρυσι και απλά περιμένω. Αλλά αυτά σε αντάξιο thread όχι εδώ που θάβουμε...:grandpa:

Last edited:
Re: Απάντηση: Anti - Beatles

Ανηψιέ εμένα γιατί δέν μέ απέκλεισαν απ´εδώ μέσα, παρότι ποτέ δέν είχα τά Σκαθάρια πολύ ψηλά.?:flipout::flipout:

Πάντα μέ Stones,VU,Iggy Dylan(μέ αυτόν θάμαι γιά πάντα,μιάς και τέτοιος μουσικός χαμαιλέων δύσκολα ξαναδημιουργείται)καί punk ήμουν..
Ομως τούς Beatles άν τούς ακούσει κανείς αποκομένους απ´την εποχή τους και αυστηρά μουσικά,θά βρεί πολύ ψωμί...Πραγματικά υπέροχο pop συγκρότημα.....(ξέρω οι fan θά μέ δείρουν...)

Αυτό από το ''δημιούργησαν κίνημα'' απέχει πολύ, excuse me.

Να τι εκανε το μεγαλυτερο rock συγκροτημα του πλανητη

Πηρε το ροκ ενστικτο και το εκανε ποπ κουλτουρα a hard days night
Πηρε τον κλασσικο λυρισμο και τον εκανε συγχρονη αισθητικη Εleanor rigby
Κατηργησε το χαος ανατολη δυση Love you too
Αλλαξε το υφος της μουσικης Revolver
Σκιαγραφησε την ναρκωτικη αληθεια της γενιας του Lucy in the sky….
Παντρεψε τις τεχνες Yellow Submarine
Εκανε την ποπ συμφωνικη Hey Jude
Δεν ξεχασε την ψυχεδελια Rain
Εφηυρε την αισθητικη του κονσεπτ Sgt pepper lonely ….
δημιουργησε πολιτικη κατασταση Back in the USSR
φυσιξε avant garde revolution 9

αυτα ειναι μικρο μερος χωρις να αναφερουμε τι εκαναν στα beet
στα reef στις μελωδιες στην κοινωνια
οσο για τα τα μετεπειτα μουσικα ειδη τα περισσοτερα ξεκινησαν απο αυτους
γι αυτο Σπυρο χιλιαδες νεοι τους λατρευουν και σημερα
ποιο Ηevy metal βρε Δημητρη οταν υπηρχε ενα HEY BULDOG
ποιο punk οταν το Helter Skelter στελνει τους μετεπειτα πανκοβιους
αδιαβαστους

κανεις που αγαπα αληθινα την μουσικη δεν μπορει να απορριπτει τους BEATLES

.

Y.Γ για το post 20 Λυμπε - Υπεροχο σωστο !!

Last edited:
Μπορει να μην τους αγαπά αλλά δεν μπορεί να μην εκτιμά το έργο τους και τον αντίκτυπό του τότε και τώρα.Έτερον εκάτερον.

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Μπορει να μην τους αγαπά αλλά δεν μπορεί να μην εκτιμά το έργο τους και τον αντίκτυπό του τότε και τώρα.Έτερον εκάτερον.

εγω δεν ειπα γι αυτους που δεν αγαπουν για αυτους που απορριπτουν
αρα δεν ειναι ετερον εκατερον

Το πρόβλημα δεν είναι να τους κατεδαφίσεις - αυτούς ή όποιους άλλους. Το θέμα είναι να τους ξεπεράσεις, να πατήσεις πάνω τους και να δημιουργήσεις. Ούτως ή άλλως έδωσαν πολύ υλικό για αξιοποίηση και άνοιξαν αρκετούς νέους δρόμους στην εποχή τους. Αυτό έχει ήδη γίνει από τους επιγόνους τους σε κάποιο βαθμό - αν και όχι ικανοποιητικά κατά τη γνώμη μου. Γι αυτό και παραμένουν ζωντανοί και επίκαιροι, όχι απλώς λόγω μιας εμπορευματοποιημένης νοσταλγίας- now don't look at us, all that phoney Beatlemania has bitten the dust. Αν μείνεις στο στείρο κατεδαφιστικό πνεύμα των πανκηδων και των διαδόχων του νεου κύματος θα συνυπογράψεις απλώς μια αναθεώρηση στο στυλ του Καλύβα και του Μαραντζίδη.

Θά συμφωνήσω σέ όλα πλήν τής στειρότητας τού punk..

Kαμιά φορά χρειάζεται νά κατεδαφίσεις όταν τά ''στολίδια'' έχουν παραφορτώσει τό δέντρο και τόχουν εξαφανίσει απ´τον ορίζοντα.Καί μ''αυτό δέν εννοώ οτι οι Beatles παραφόρτωσαν τό ''δέντρο''..Τά μετέπειτα ''super groups'' τόκαναν και μέ το παραπάνω..
Απ´εκεί και πέρα ποτέ δέν ακύρωσα τούς Beatles αλλά αδυνατώ νά τούς προσδώσω μυθικές διαστάσεις..

Καλά γιά τά ''νεωτεριστικά φούμαρα'' ούτε λόγος.Αυτό δά έλειπε η Μουσική νά υπάρχει μόνον στήν στενότητα τών τελευταίων 4-5 ετών όπου υποτίθεται έχουν βγεί ''παπάδες''..
Αυτά είναι γιά άσχετους ή τυφλούς.Οταν μάθουν απο Μουσική μάς ξαναλένε...............Μέχρις τότε .....................

Να μοιραστω και εγω τον πονο μου...

Εμενα οι Beatles με αφηναν παγερα αδιαφορο.

Ξεκινησα να ακουω εκει γυρω στα 10 μου κατι μεταλαδικα (Iron Maiden, Accept κλπ.) Που θεση για το "ποπ" των "ελαφρων" Beatles τοτε.
Μετα γνωρισα τα 70s, Black Sabbath και Deep Purple για αρχη και μετα Zeppelin, Eloy κλπ. Παλι καμια θεση για τους "ξενερωτους"...
Υστερα ηρθαν τα 60s... Κλασικα οπως Rolling Stones. Doors, Hendrix, Cream, Jefferson Airplane, αλλα και λιγο garage και ψυχεδελικα.
Ποτε δεν ειχα χωρο για τους Beatles.
Και ετσι συνεχιζοταν η ιστορια, ανακαλυπτα ενα ειδος προχωρουσα στο δρομο του αλλα οι Beatles ποτε δεν ειχαν χωρο...
Αργοτερα τα απεκτησα ολα τους, αλλα ποτε δεν τους εδωσα σημασια. Πιο πολυ τα ειχα παρει για την ιστορια και μονο.

Και ξαφνικα, μια μερα, πριν απο ενα χρονο περιπου, στα 35 μου πια, γραφω καποια πραγματα για να ακουω στο αυτοκινητο. Επειδη το stick ειχε χωρο λεω, δεν περνας και το Sgt's μεσα;

Κατεληξα, στο αυτοκινητο για αρχη, να ακουω μονο αυτο. Τελειωνε και το ξαναεβαζα. Δεν μπορουσα να χορτασω τη μουσικη, ηθελα παντα λιγο ακομα.

Για το επομενο εξαμηνο καθε φορα που ηθελα να βαλω μουσικη στο σπιτι εβαζα Beatles...
Ειχα πολυ καιρο να παθω τετοιο σοκ... και τους ευχαριστω πολυ! :worshippy:

Για ενα εξαμηνο καθε "καινουριο" τους album που εβαζα ηταν και μια διαφορετικη αποκαλυψη. Κρυμενη και στριφνη στην αρχη, αλλα, με καθε επαναληψη ολο και πιο φανερη...
Μουσικες, ηχοι, δρομοι που καποτε θεωρουσα οτι ηταν "προνομιο" αλλων, πιο "rock" ανθρωπων. Και τωρα τους βλεπω ολους μαζι να συνδιαζονται στη δουλια 4αρων ανθρωπων.

Ειναι εντυπωσιακο πολλες φορες πως πραγματα που θεωρουμε δεδομενα ή/και παρωχημενα κρυβουν διαμαντια που απλα θελουν μια αλλη, διαφορετικη, νοητικη κατασταση για να μας αποκαλυφθουν. Και τοτε ειναι ολα μαγικα.

Απο το It was 20 (+23) years ago today ,το εκανα quote γιατι ακομα δεν εχω αλλαξει γνωμη.
Η ιστορια με τα σκαθαρια ειναι πολυ περιεργη. Πιστευω οτι για να τους εκτιμησει κανεις πραγματικα, οχι απαραιτητα για να του αρεσουν, να εκτιμησει τι εκαναν, χρειαζεται χρονος. Χρονος, μελετη, ακουσματα, εμπειριες. Προφανως και το 60 παιχτηκαν απιστευτα πραγματα απο μπαντες που δυστυχως ή ισως ευτυχως δεν εκαναν παρα μονο 1-2 δισκους. Και κανεις δεν τους αμφισβητει το ταλεντο και καποιες φορες ακομα και το μεγαλειο τους. Οι 4 αυτοι κυριοι ομως, τελικα, ηταν κατι παραπανω.

Σε αυτο που θα συμφωνησω μαζι σου φιλε Νικο ειναι οτι πρεπει αν κατι δεν σου αρεσει να βγαινεις και να το λες. Και ας ακους μετα τα περι ηλικιας και οτιδηποτε. Δεν υπαρχουν θεσφατα. Πριν 15-17 χρονια ουτε να φτυσω δεν ηθελα προς τη μερια των Beatles. Δεν σημαινει οτι τοτε ειχα αδικο και οτι τωρα "ειδα το φως". Ειχα αλλα ακουσματα, αλλα γουστα. Και τοτε σωστος ημουν και τωρα το ιδιο. Αλλαξε απλα η γωνια παρατηρησης προς το αντικειμενο.

Τωρα για τους Guns (και τους Metallika)... ε αυτο ειναι προβλημα! :flipout::BDGBGDB55::flipout:

Ολόκληρο χωριό προς τιμήν του Paul McCartney έστησαν στη Βραζιλία οι θαυμαστές του με την αφορμή της συναυλίας του, η οποία έγινε το Σάββατο, 6/11/2010 στο Porto Alegre!
Το πρώην σκαθάρι τραγούδησε μπροστά σε 66.000 θεατές κάποιοι από τους οποίους είχαν φτάσει στον χώρο της συναυλίας από την …Τετάρτη!
Έτσι δημιούργησαν και το, αυτοσχέδιο αυτό, χωριό προκειμένου να έχουν κάπου να μείνουν μέχρι την ημέρα της συναυλίας.
Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Άνθρωποι ζούσαν στον περιβάλλοντα χώρο για μέρες μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση για τη συναυλία

απο το περιοδικο Rolling stones

σε καποιες αλλες χωρες καλιτεχνες σαν τον κυριο ειναι αγνωστοι
η θεωρουνται ξεπερασμενοι .... για την εποχη μας ..:flipout:

.

Η Βραζιλία έχει σε άλλα είδη μουσική παράδοση. Στο ροκ είναι 30 χρόνια πίσω.

Οι ROTTING CHRIST έχουν φανατικότερο κοινό στη Βραζιλία.:guitarist:

Η Βραζιλία έχει σε άλλα είδη μουσική παράδοση. Στο ροκ είναι 30 χρόνια πίσω.

Οι ROTTING CHRIST έχουν φανατικότερο κοινό στη Βραζιλία.:guitarist:

σε μια συντηριτικη κοινωνια αγορι μου που ζητε μονο μιλατε και ακουτε [ αυτο που ακουτε ] rock, στα ωραια chillyclub και στις υπεροχες πολυθρονες του sittingroom σας
δεν εχετε ζησει Rock
το Rock ειναι δικο μας ,ονομα και πραξη

Ολόκληρο χωριό προς τιμήν του Paul McCartney έστησαν στη Βραζιλία οι θαυμαστές του με την αφορμή της συναυλίας του, η οποία έγινε το Σάββατο, 6/11/2010 στο Porto Alegre!
Το πρώην σκαθάρι τραγούδησε μπροστά σε 66.000 θεατές κάποιοι από τους οποίους είχαν φτάσει στον χώρο της συναυλίας από την …Τετάρτη!
Έτσι δημιούργησαν και το, αυτοσχέδιο αυτό, χωριό προκειμένου να έχουν κάπου να μείνουν μέχρι την ημέρα της συναυλίας.
Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Άνθρωποι ζούσαν στον περιβάλλοντα χώρο για μέρες μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση για τη συναυλία

απο το περιοδικο Rolling stones

σε καποιες αλλες χωρες καλιτεχνες σαν τον κυριο ειναι αγνωστοι
η θεωρουνται ξεπερασμενοι .... για την εποχη μας ..:flipout:

.

Στέλιο αυτό δέν λέει τίποτα..

.
Οι Αλβανοί τιμούν τον Μπούς..Θά τον ονομάσουμε και μέγα πολιτικό.??

Στέλιο αυτό δέν λέει τίποτα..

.
Οι Αλβανοί τιμούν τον Μπούς..Θά τον ονομάσουμε και μέγα πολιτικό.??

συγνωμη Σπυρο ασχετο αυτο

οι ανθρωποι αυτοι ενοιωσαν χαρα αναμνησεις ευτυχια, προσμενοντας βλεποντας και ακουγωντας ενα φιλο που ηταν μεσα στην καρδια τους
και γυρισαν σπιτια τους μ ενα μεγαλο ζεστο χαμογελο
η Βραζιλια δεν ειναι Αλβανια
ο Μπους δεν ειναι Μaca

ε.. τον Μακα να τον ονομασουμε μικρο pop τραγουδιστη ?

Σπυρο παρτε το χαμπαρι ο Μακα ειναι πλεον ενα συμβολο μιας ζωης μιας κοινωνιας

Last edited:
σίγουρα ότι είναι μεγάλο (σε απήχηση) έχει και το Anti-"του", απλά μερικά πράγματα είναι πολύ σπουδαία για εμάς, οπότε μας εξοργίζει να ακούμε έναν αντίλογο ισοπεδωτικό κλπ.

δεν έχω διαβάσει όλο το thread, απλά θέλω να επισημάνω μια ατάκα ενός γνωστού -και μη εξαιρετέου στο χώρο του ηλεκτρονικού τύπου- κάποτε σε ένα χώρο που έπαιζα μουσική...

"οι beatles είναι αστεία μουσική, για παιδάκια" μου έλεγε ενώ έπαιζα το "eleanor rigby" και συνέχισε λέγοντας "η πραγματική μουσική στην αγγλία ξεκίνησε με το punk" (αγαπημένος του δίσκος πράγματι είναι το "never mind the bullocks...")

απλώς γέλασα (γιατί έχω ακούσει τα μύρια όσα) και τον παρακάλεσα να ακούσει λίγο πιο προσεκτικά το "helter skelter"....

συγνωμη Σπυρο ασχετο αυτο

οι ανθρωποι αυτοι ενοιωσαν χαρα αναμνησεις ευτυχια, προσμενοντας βλεποντας και ακουγωντας ενα φιλο που ηταν μεσα στην καρδια τους
και γυρισαν σπιτια τους μ ενα μεγαλο ζεστο χαμογελο
η Βραζιλια δεν ειναι Αλβανια
ο Μπους δεν ειναι Μaca

ε.. τον Μακα να τον ονομασουμε μικρο pop τραγουδιστη ?

Σπυρο παρτε το χαμπαρι ο Μακα ειναι πλεον ενα συμβολο μιας ζωης μιας κοινωνιας

Toύς Beatles τούς εκτιμώ ως το μεγαλύτερο pop συγκρότημα..
Και κάποιες φορές ακόμα και σήμερα ανατρέχω σέ αυτούς..
Ποτέ όμως δέν μέ συγκίνησαν διαχρονικά όπως ο Dylan άς πούμε πού ακόμα καί σήμερα μού ''λέει''..
Η πολύ πιό εύκολα ακούω Stones και σήμερα παρά Beatles..

Αλλοι μπορεί νά γελάσουν μέ τό ποστ μου και νά θεωρήσουν τον Bob ''Βροντόσαυρο''..Kανένα πρόβλημα..
Αλλά οι ονομασίες πόλεων και χωριών και δρόμων δέν μού λέν τίποτα..

Toύς Beatles τούς εκτιμώ ως το μεγαλύτερο pop συγκρότημα..
Και κάποιες φορές ακόμα και σήμερα ανατρέχω σέ αυτούς..
Ποτέ όμως δέν μέ συγκίνησαν διαχρονικά όπως ο Dylan άς πούμε πού ακόμα καί σήμερα μού ''λέει''..
Η πολύ πιό εύκολα ακούω Stones και σήμερα παρά Beatles..

Αλλοι μπορεί νά γελάσουν μέ τό ποστ μου και νά θεωρήσουν τον Bob ''Βροντόσαυρο''..Kανένα πρόβλημα..
Αλλά οι ονομασίες πόλεων και χωριών και δρόμων δέν μού λέν τίποτα..

οποιος λεει οτι ''εκτιμω σαν το μεγαλυτερο pop συγκροτημα ''
ουτε τους εκτιμα ουτε ασχολειται μαζι τους

δεν ειναι καπως ειρωνικο να λεμε pop
ενα συγκροτημα που εχει κανει ενα revolver και ενα λοχια ?

.

οποιος λεει οτι ''εκτιμω σαν το μεγαλυτερο pop συγκροτημα ''
ουτε τους εκτιμα ουτε ασχολειται μαζι τους

δεν ειναι καπως ειρωνικο να λεμε pop
ενα συγκροτημα που εχει κανει ενα revolver και ενα λοχια ?

.

Ε βρέ μάτια μου pop τούς θεωρώ...Σέβομαι τήν αγάπη που τούς έχεις..