Anti - Beatles

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Μα ο Έλληνας είναι παντού τελευταίος σ αυτά τα θέματα.Αφου ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι, άρχισε να ακολουθεί και αυτός.Κατόπιν εορτής βεβαίως βεβαίως.Έτσι κι αλλιώς δεν εξετάζουμε τους Beatles στην Ελλάδα αλλά με βάση την παγκόσμια απήχηση τους. Πότε οι Έλληνες άκουγαν σε μεγάλο ποσοστό τέτοια μουσική?''Ποτέ'' είναι η απάντηση.Μία τα αγγλικά που δεν ήξεραν, μία που δεν έφερναν τους δίσκους εδω, μία που ήθελε θυσίες την εποχή εκείνη για να βρεις τους δίσκους, μία το ένα, μία το άλλο, ο Έλληνας δεν είχε και δεν έχει μουσική παιδεία.Μόλις όμως κάτι γίνεται κάπως προσβάσιμο και έχει μαζική ανταπόκριση αλλού - σε άλλες χώρες -, το ακολουθεί κατα πόδας αμέσως για να μη του θίξουν το image και τον πουν και άσχετο.Και θα πάρουμε στα σοβαρά και τη στάση του κιόλας?Σιγά ρε!Με τους χαβαλετζήδες της ξυρισμένης γάμπας, τους κάγκουρες της μπανανίας, τα παλικάρια του φραπέ, τους πέφτουλες της ρεματιάς και τα ρεζίλια του ''λαμογιστάν''.

Ε κάτι τέτοιο συνέβη και με τους Beatles. Μην κοιτάς που εσύ, Γιώργο, ο υπέρηχας, ο father και μία χούφτα άλλοι τους ακούσατε μόλις έσκασαν ή κάπου εκεί κοντά.Και οι άλλοι τους άκουσαν.Απλά...Πιο μετά.

Όπως και με τους Doors τα ίδια.Aftershock...Και με τους Stones.Και με πολλούς άλλους. Θα μιλήσουμε για σοβαρή μουσική με κριτήριο τον Έλληνα?Μην τρελαθούμε...

Για την θεολόγο καθηγήτρια στην Ελλάδα επιχειρηματολόγησες, για την Ελλάδα σου απάντησα.
Και τα μπλουζάκια με τον Τσε δεν είναι μόνο τωρινά, τα πρόλαβα και τότε, όπως και αυτά με τον Morrison ( "κι o Μόρισον ο Τζιμ, στη μόδα σα μπλουτζήν" τραγουδούσε ο Άσιμος )

τιποτα δεν έγινε μετά τη χούντα.
μετά τη χούντα θεοδωράκης και ταγάρι.

Είχα σιχαθεί να ακούω κάθε μέρα ποιός καινούργιος (παλιός) δίσκος του Θεοδωράκη βγήκε. Κάντα, και μάντα, και στρασβούργα και ρίτσοι και τσουκάλια και λεοντήδες....
Μπήτλς είχε στην ώρα τους.
Για λίγους.
Σε ερασιτεχνικό επίπεδο τους άκουσαν όποιοι άκουσαν ο,τιδήποτε άλλο.

Όμως ήρθαν κανονικότατα.
Οι μαλλιάδες είχαν γεμίσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μην κοιτάς που στο σχολείο μας κουρεύανε.
Υπήρχαν και ιδιωτικά...

@ Βack door man
Ένα άλλο λάθος που κάνεις, ειναι που παραβλέπεις τη δύναμη του ενστίκτου και των κωδικων.
Να σου αρέσει κάτι πολύ, να ξέρεις οτι υπάρχει κάτι εκεί που σε εξιτάρει, αλλά να μην είσαι σε θέση να το γνωρίζεις σε όλη του την έκταση. Παρόλα αυτά εσύ να θεωρείς δευτερεύον το τελευταίο ενώ σε ρουφάει και χάνεσαι στο πρώτο. Ήξερα άνθρωπο που έβαζε τους Ζeppelin για προσκέφαλο, χωρίς να γνωρίζει μια λέξη αγγλικά. Νομίζεις οτι τους απολάμβανε λιγότερο απο τον καθένα μας;
Και μια μιλάμε για ένστικτα μην βγάζεις το σεξουαλικό έξω απο την εξίσωση, πράγμα που δεν έχει αναφερθεί πουθενά όσο μιλάμε.
Για να ξέρεις τους Beatles επομένως, νομίζεις οτι έπρεπε να ψειρίσεις τη μαϊμού όπως κάνουμε εμείς εδώ κατά καιρούς ή προέκυπτε (και) ενστικτωδώς;;
Η οποιαδήποτε ανάλυση κάνουμε εδώ, αφορά περισσότερο στην παραδοχή του γεγονότος ως συμβάντος και την προσπάθεια να το εξηγήσουμε εκ των υστέρων, παρά να προπαγανδίσουμε ματαίως το γεγονός.
Ήτοι: είδα κάποια που η ομορφιά της με έστειλε αδιάβαστο, είμαι αλλού, θέλω να μάθω τα πάντα για εκείνη, μου έγινε εμμονή. Καταλαγιάζοντας η φουρτούνα, προσπαθώ να εξηγήσω τι ήταν αυτό που προκάλεσε όλη αυτην την κατάσταση και παρότι είμαι τρισευτυχισμένος κι έτσι όπως είμαι, ξεκινάω την ανατομία, τι φτάνει, τι περισσεύει, α! τα μάτια της, μπορεί και η γωνία των χειλιών της, μα αυτό είναι, έπρεπε να το καταλάβω, ό τρόπος που τα μαλλιά πέφτουν στους ώμους κλπ
Εσύ με ακούς να το συζητάω και να το ξανασυζητάω και μου λες αποστομωτικά: "Καλά, σοβαρά τώρα, που την είδες την ομορφιά;"
Κι εγώ για να σε πείσω οτι κάνεις λάθος, μπαίνω στο trip να σου αναφέρω αναλογίες της και πόσο αρμονικά είναι όλα πάνω της, τι καλό πουναι εκείνο της, τι καλό πουναι το άλλο της και πάει λέγοντας. Και λοιπόν; Μπορούν όλα αυτά να σε (μετα) πείσουν και να τη δείς όμορφη; Δεν ξέρω. Το πιθανότερο όχι.
Όμως μια πιθανή εκδοχή είναι να περάσει καιρός και μια μέρα τυχαία να μου πεις: "Ρε συυυύ.. Ποιά είναι αυτή ;" Κι όταν σου θυμίσω, να πείς "Τι λες τώρα; είναι δυνατόν; Εγώ πως δεν τό' βλεπα τότε;"
Η επιφοίτηση που λέγαμε. Μέχρι τότε άστο. Και κυρίως, όσο λιγότερο την κακολογείς, για τοσα λιγότερα θα έχεις να μετανοιώσεις
Παθός και μαθός :D

respect στους CCR.
Ισως το μεγαλύτερο αμερικάνικο ρ'ν'ρ γκρούπ ever.
Αντε μην αρχίσουμε τα μαθήματα ιστορίας εδώ μέσα.
Στα 3,5 περίπου χρόνια που ήταν active οι CCR, δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα απο τα εγγλεζάκια.
Ενα τυπικό LP των CCR έβγαινε κάθε 6 (!) μήνες. Είχε μέσα 3 ή 4 hits να κόβεις φλέβες, άλλα τόσα που τα ανακάλυπτες με το 3ο ή 4ο άκουσμα και μόλις 1 ή 2 'σαβούρες' για παραγέμισμα. 'Σαβούρες' για τις οποίες άλλοι θα πούλαγαν τη μάνα τους στο σατανά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Anti - Beatles

@ Βack door man
Ένα άλλο λάθος που κάνεις, ειναι που παραβλέπεις τη δύναμη του ενστίκτου και των κωδικων.

1)Δε την παραβλέπω καθόλου.Ίσα ίσα τη σέβομαι.Απλά αντιδρώ σε κάποια πράγματα που είναι γεγονότα και δε χωράνε εκει κωδικες.Όπως π.χ. τις αντιδράσεις των φανς όταν πάει η κουβέντα εκεί.Ή statements όπως ''οι Beatles είναι επαναστατική μπάντα''.Ειπώθηκαν πράγματα στα πλαίσια του ενστίκτου και απ τις δύο πλευρές αλλά το βασικό θέμα του thread δεν είναι πώς βλέπει ο καθένας τους Beatles, ούτε γιατί τους βλέπει έτσι.Είναι ''πώς'' και ''γιατί'' σε πράγματα που συμβαίνουν.

Να σου αρέσει κάτι πολύ, να ξέρεις οτι υπάρχει κάτι εκεί που σε εξιτάρει, αλλά να μην είσαι σε θέση να το γνωρίζεις σε όλη του την έκταση. Παρόλα αυτά εσύ να θεωρείς δευτερεύον το τελευταίο ενώ σε ρουφάει και χάνεσαι στο πρώτο. Ήξερα άνθρωπο που έβαζε τους Ζeppelin για προσκέφαλο, χωρίς να γνωρίζει μια λέξη αγγλικά. Νομίζεις οτι τους απολάμβανε λιγότερο απο τον καθένα μας;

2)Κάνεις λάθος δε το θεωρώ καθόλου δευτερεύον.Ίσα ίσα που το θεωρώ εξ ίσου δυνατό, μη σου πω και παραπάνω. Το ανέφερα ως επιχείρημα γιατί ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις και ειδικά όταν μιλάμε για έναν ακροατή σαν τον Έλληνα που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Και μια μιλάμε για ένστικτα μην βγάζεις το σεξουαλικό έξω απο την εξίσωση, πράγμα που δεν έχει αναφερθεί πουθενά όσο μιλάμε.
Για να ξέρεις τους Beatles επομένως, νομίζεις οτι έπρεπε να ψειρίσεις τη μαϊμού όπως κάνουμε εμείς εδώ κατά καιρούς ή προέκυπτε (και) ενστικτωδώς;;
Η οποιαδήποτε ανάλυση κάνουμε εδώ, αφορά περισσότερο στην παραδοχή του γεγονότος ως συμβάντος και την προσπάθεια να το εξηγήσουμε εκ των υστέρων, παρά να προπαγανδίσουμε ματαίως το γεγονός.
Ήτοι: είδα κάποια που η ομορφιά της με έστειλε αδιάβαστο, είμαι αλλού, θέλω να μάθω τα πάντα για εκείνη, μου έγινε εμμονή. Καταλαγιάζοντας η φουρτούνα, προσπαθώ να εξηγήσω τι ήταν αυτό που προκάλεσε όλη αυτην την κατάσταση και παρότι είμαι τρισευτυχισμένος κι έτσι όπως είμαι, ξεκινάω την ανατομία, τι φτάνει, τι περισσεύει, α! τα μάτια της, μπορεί και η γωνία των χειλιών της, μα αυτό είναι, έπρεπε να το καταλάβω, ό τρόπος που τα μαλλιά πέφτουν στους ώμους κλπ
Εσύ με ακούς να το συζητάω και να το ξανασυζητάω και μου λες αποστομωτικά: "Καλά, σοβαρά τώρα, που την είδες την ομορφιά;"
Κι εγώ για να σε πείσω οτι κάνεις λάθος, μπαίνω στο trip να σου αναφέρω αναλογίες της και πόσο αρμονικά είναι όλα πάνω της, τι καλό πουναι εκείνο της, τι καλό πουναι το άλλο της και πάει λέγοντας. Και λοιπόν; Μπορούν όλα αυτά να σε (μετα) πείσουν και να τη δείς όμορφη; Δεν ξέρω. Το πιθανότερο όχι.
Όμως μια πιθανή εκδοχή είναι να περάσει καιρός και μια μέρα τυχαία να μου πεις: "Ρε συυυύ.. Ποιά είναι αυτή ;" Κι όταν σου θυμίσω, να πείς "Τι λες τώρα; είναι δυνατόν; Εγώ πως δεν τό' βλεπα τότε;"
Η επιφοίτηση που λέγαμε. Μέχρι τότε άστο. Και κυρίως, όσο λιγότερο την κακολογείς, για τοσα λιγότερα θα έχεις να μετανοιώσεις
Παθός και μαθός :D

3)Ωραία, οκ κι εμένα μου έχει συμβεί.Το πρώτο...Και σχεδόν καρμπόν όπως το περιέγραψες και απ τις δύο μεριές.Συμφωνώ μαζί σου.Πρόσεξε όμως:είναι άλλο πράγμα ξαναλέω.Εκει ψειρίζεις πόσο όμορφη είναι η κοπέλα.Εδω όμως δεν λέμε αν οι Beatles είναι μεγάλοι ή όχι. Αυτό το ερώτημα το έχω απαντήσει προσωπικά - αλλά νομίζω ότι συμφώνησαν κι άλλοι μαζί μου - και μάλιστα επανειλημμένα σ αυτό το thread.Η κουβέντα πήγε εκεί και όλο προς τα εκεί πάει γιατί την πάνε οι fans των Beatles.Εγώ , βασικά, άλλο έθιξα.Αυτά προέκυψαν και, από μένα τουλάχιστον, απαντήθηκαν.

Εξ άλλου θα ήταν άσκοπο να ανοιχθεί νήμα με τέτοιο θέμα συζήτησης γιατί είναι πολύ ανόητη ερώτηση αφ ενώς και γιατί υπάρχει μεγάλη κλίκα από φανς των ''σκαθαριών'' αφ ετέρου.

Θες να το ξαναπώ γιατί σ απλά αρέσει George? Να το ξαναπώ:μεγάλη μπάντα οι Beatles.:D

respect στους CCR.
Στα 3,5 περίπου χρόνια που ήταν active οι CCR, δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα απο τα εγγλεζάκια.
Ενα τυπικό LP των CCR έβγαινε κάθε 6 (!) μήνες. Είχε μέσα 3 ή 4 hits να κόβεις φλέβες, άλλα τόσα που τα ανακάλυπτες με το 3ο ή 4ο άκουσμα και μόλις 1 ή 2 'σαβούρες' για παραγέμισμα. 'Σαβούρες' για τις οποίες άλλοι θα πούλαγαν τη μάνα τους στο σατανά.

Δεύτερο off topic.:angry:
Άλλοι 3 points ποινής.Έξι so far.:popcorn:

και πόσες έχει?:flipout:

Φοβάμαι ότι έχουμε φύγει τελείως και μάλλον δεν πρέπει.

Υ.Σ. 1) Για την ιστορία πάντως, βάλε 6 - 7 και είσαι μέσα :guitarist:
2) Μιλάω πάντα γι αυτό <<The Velvet Underground - Sweet Jane (Live 1969)>>
3) Εκτός αν είμαι εγώ εκτός. :shot:

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

respect στους CCR.

ψττ! κύριος... Μου χαλάς την παρουσίαση (για την οποία μοχθώ) :antlers:

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Φοβάμαι ότι έχουμε φύγει τελείως και μάλλον δεν πρέπει.

Υ.Σ. 1) Για την ιστορία πάντως, βάλε 6 - 7 και είσαι μέσα :guitarist:
2) Μιλάω πάντα γι αυτό <<The Velvet Underground - Sweet Jane (Live 1969)>>
3) Εκτός αν είμαι εγώ εκτός. :shot:

Γειά σου George, καλώς ήρθες στα ενδότερα :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

τυπικά 2 είναι.
όλα τα άλλα είναι ψευδοπαραλλαγές των δυό
Ψευδοπαραλλαγές ή όχι, αντικαταστάσεις ή όχι, άλλο να παίζεις D, A, G και άλλο C#m, G#, B, E. :D

γ@μώτο : πα παμ, πα παμ, πα παμ,
τρείς είναι
Σχεδόν μέχρι το φινάλε. Λίγο πριν, βαρέθηκαν και είπαν να το ψευδοπαρραλάξουν.:drummer:

Γειά σου George, καλώς ήρθες στα ενδότερα :a0210:
Γεια σου κι εσένα καλέ μου συνονόματε. Το ότι θα επιμένω τόσο εκτός, σε ένα θέμα, κάπως μου φαίνεται και όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Back Door Man θα τα έχει πάρει και θα έχει απόλυτο δίκιο.

Πάντως, για να είμαι και on, το Tomorrow Never Knows έχει δύο συγχορδίες αν και το μπάσο δεν κινείται πέρα από τη βασική. Tomorrow Never Knows, από το αγαπημένο REVOLVER που μου είχε δανείσει ένας ξάδελφος το 1974-75 δεν είμαι σίγουρος και από κει έμαθα τους BEATLES. (Ήταν και μονοφωνικό!!!)
Το θέμα με τους BEATLES, δεν το αγγίζω. Δεν έχει σημασία πόσα αρνητικά θα βρω αν το ψάξω. Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και για άλλους, τόσους, έχουν μία θέση πολύ ψηλή για μένα.

εντάξει, διάβασα τις 30 σελίδες σχεδόν μονορούφι ....

διάβασα ωραίες απόψεις/τοποθετήσεις, ωραίες σπόντες κλπ κλπ κλπ

προσωπικά , αν και τα πρώτα μου ακούσματα ήταν (τυχαία) doors (τους οποίους και λάτρεψα), ποτέ δεν θεώρησα τους beatles (από όσο τους άκουσα) "ανούσιους" ή "κενούς" ή οτιδήποτε άλλο, δεν τους θεώρησα βέβαια και ποτέ μεγαλύτερους από τους doors (για τα δικά μου γούστα) ...

δεν τους έζησα Live, νομίζω όμως οτι μπορώ να καταλάβω την σημαντικότητα αλλά και την προσφορά τους στην εποχή τους (και όχι μόνο) ...

τέλος να επαναλάβω την τελευταία φράση από το ακριβώς προηγούμενο ποστ
"Το θέμα με τους BEATLES, δεν το αγγίζω. Δεν έχει σημασία πόσα αρνητικά θα βρω αν το ψάξω. Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και για άλλους, τόσους, έχουν μία θέση πολύ ψηλή για μένα."

εντάξει, διάβασα τις 30 σελίδες σχεδόν μονορούφι ....

διάβασα ωραίες απόψεις/τοποθετήσεις, ωραίες σπόντες κλπ κλπ κλπ

προσωπικά , αν και τα πρώτα μου ακούσματα ήταν (τυχαία) doors (τους οποίους και λάτρεψα), ποτέ δεν θεώρησα τους beatles (από όσο τους άκουσα) "ανούσιους" ή "κενούς" ή οτιδήποτε άλλο, δεν τους θεώρησα βέβαια και ποτέ μεγαλύτερους από τους doors (για τα δικά μου γούστα) ...

δεν τους έζησα Live, νομίζω όμως οτι μπορώ να καταλάβω την σημαντικότητα αλλά και την προσφορά τους στην εποχή τους (και όχι μόνο) ...

τέλος να επαναλάβω την τελευταία φράση από το ακριβώς προηγούμενο ποστ
"Το θέμα με τους BEATLES, δεν το αγγίζω. Δεν έχει σημασία πόσα αρνητικά θα βρω αν το ψάξω. Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και για άλλους, τόσους, έχουν μία θέση πολύ ψηλή για μένα."

Υποστηρίζουμε και την ίδια έδρα οπότε απλά...... :grinning-smiley-043

Και όσο εδω εμείς διαφωνούμε, κοιτάξτε τι γίνεται:

http://www.rocking.gr/news/Politistiki_klironomia_i_diabasi_tou_Abbey_Road/8717/

Πέρα απ τα αστεία τώρα, αυτό είναι καλό για τους Beatles, αλλά δεν βοηθάει τις σύγχρονες μπάντες.Όλη αυτή η παρελθοντολαγνεία, η γιγάντωση των πρωτοπόρων και η συσπείρωση του κόσμου γύρω από μεγάλα ονόματα του παρελθόντος δε δίνει κίνητρο στους νέους μουσικούς. Επιπλέον, κάνει την αγορά όλο και πιο ''hostile'' σε νέα ακούσματα και υποτάσσει και αυτή τη μορφή της τέχνης στο μότο της ''δοκιμασμένης συνταγής''.

Πώς να μη φωνάζουμε μετα?:violent-smiley-030:

Last edited: