Αντιγραφή επαφών από sim card σε micro sim

steliosgr

Established Member
7 November 2010
193
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γεια σας,αγορασα σμαρτφοουν κ θελω να μου πεις καποιος αν ξερει πως μπορω να αντιγραψω τις επαφες απο την καρτα σιμ του παλιου μου κινητου στην νεα μαικρο σιμ του σμαρτφοουν...ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
Re: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Ποιο κινητό πήρες;

Δεν έχει εφαρμογή που να σου παίρνει με bluetooth τις επαφές από το παλιό σου κινητό;

Απάντηση: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Είναι λίγο ασαφής η ερώτηση. Ελπίζω να λες όντως για κάρτα sim και όχι για κάρτα μνήμης. Γιατί οι κάρτες sim εδώ και χρόνια έχουν στάνταρ μέγεθος, και λογικά οι δύο κάρτες έχουν το ίδιο μέγεθος. Εκτός αν το παλιό σου τηλέφωνο είναι 15ετίας-20ετίας.
Αν οι επαφές είναι αποθηκευμένες στην παλιά κάρτα sim, απλά βάζεις αυτή την κάρτα sim στο νέο κινητό, και λογικά θα τις αναγνωρίσει αμέσως. Έχω μερικές επαφές στην κάρτα sim και τις έχουν αναγνωρίσει όλες οι συσκευές εδώ και χρόνια που τις αλλάζω. Μπορείς να τις αφήσεις έτσι, αν έχεις ρυθμίσει την νέα συσκευή να βλέπει τις επαφές της κάρτας sim. Κάπου στην εφαρμογή των επαφών υπάρχουν ρυθμίσεις όπου λογικά θα μπορείς να ρυθμίσεις αν η συσκευή θα βλέπει τις επαφές της κάρτα sim.
Ή μπορείς να τις μεταφέρεις στην συσκευή. Κάπου στην εφαρμογή των επαφών θα πρέπει να υπάρχει μία επιλογή για "εξαγωγή επαφών στην συσκευή". Και από την sim οι επαφές θα πάνε στην συσκευή. Ίσως να θέλουν κάποια διόρθωση κάποια ονόματα που μπορεί να μην έχουν μεταφερθεί σωστά. Τα ξαναγράφεις τα ονόματα αυτά.
Αυτά αν οι επαφές είναι στην κάρτα sim. Αν εννοείς ότι είναι στην παλιά κάρτα μνήμης και θες να τις μεταφέρεις στην νέα, τότε από το παλιό κινητό θα πρέπει να υπάρχει στις επαφές η επιλογή για αποστολή των επαφών μέσω bluetooth ή πιο σπάνια μέσω υπερύθρων αν δεν έχει bluetooth. Ανοίγεις το ίδιο μέσο στο νέο κινητό, και μέσω αυτού μεταφέρονται οι επαφές στο νέο κινητό. Ανάλογα με την συμβατότητα των δύο κινητών, μπορεί να μεταφερθούν όλες οι επαφές με την μία, ή να πρέπει να τις μεταφέρεις μία μία. Όπως και να είναι, με αυτόν τον τρόπο θα έχουν μεταφερθεί στο νέο κινητό. Και το νέο κινητό θα έχει σίγουρα επιλογή για το αν θα τις αποθηκεύει στο τηλέφωνο, στην sim, στην κάρτα μνήμης. Αυτή η επιλογή όπως είπα, είναι συνήθως στην εφαρμογή των επαφών.

Re: Απάντηση: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Λοιπον για να γινω πιο σαφης:το παλιο μου κινητο ειναι το nokia asha 206 dual sim με κανονικη σιμ ενω το νεο μου κινητο ειναι το Samsung Galaxy S4 (I9505) το οποιο εχει μαικρο σιμ,πηγα στον γερμανο εσκασα 10 ευρω κ πηρα μια σιμ κ μια μαικρο με τον ιδιο αριθμο γτ θα τα χρησιμοποιω κ τα δυο.Πως θα μεταφερω απο την κανονικη στην μαικρο τις επαφες?

@tolias
οι κάρτες sim δεν έχουν στανταρ μεγεθος υπάρχουν πέρα από τις απλές sim, οι micro (S4, iphone 4 κ.λπ) και οι nano sim (iphone 5).

@stelios
ενας γρήγορος τρόπος είναι να κάνεις export τις επαφές σου απο το παλιό κινητό μέσω του nokia pc suite και μετά να τις κάνεις import στο S4.

Last edited:

Όπως σου είπε ο kozadin κάνε τις export με nokia pc suite σε CSV και μετά, αν δεν έχεις, άνοιξε ένα google account και κάνε τις import σε αυτό.
Με το samsung θα συγχρονιστούν αμέσως μόλις βάλεις το google account σε αυτό.

επειδη δεν ειμαι γνωστης των παραπανω αν παω σε ενα καταστημα γερμανος θα μου τις αντιγραψουν?

Ναι , δινεις ενα ταλληρακι και εισαι ετοιμος!!

δηλαδη με 5 ευρω θα αντιγραψουν τις επαφες απο την κανονικη σιμ στην μαικρο σιμ?Μαλλον παω προς τον γερμανο!!!!

Ομολογώ ότι αυτό δεν το ήξερα. Δηλαδή ότι υπάρχουν διάφορα μεγέθη sim. Την sim την δίνει η εταιρία, οπότε αυτή έχει συμφέρον να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος. Και φαίνεται ότι η WIND που είμαι εγώ αυτό ακριβώς κάνει. Μάλλον δίνει τηλέφωνα που δεν χρειάζεται η ίδια να μπει σε αυτό τον κόπο και το έξοδο να δώσει άλλη sim με αλλαγή τηλεφώνου. Και επειδή πάντα παίρνω τηλέφωνο με την επιδότηση συσκευής κάθε χρόνο, δεν είχα πετύχει τέτοια περίπτωση.
Τώρα, η παλιά κάρτα sim λογικά απενεργοποιείται όταν ενεργοποιηθεί η καινούρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο (για κλήσεις, μηνύματα, 3G), αλλά το τηλέφωνο δουλεύει με αυτή την απενεργοποιημένη sim για τις υπόλοιπες δουλειές. Κάμερα, ξυπνητήρι, παιχνίδια (εφόσον δεν χρειάζονται σύνδεση με το internet όπως γινόταν με τα συμβατικά τηλέφωνα). Και δουλεύουν και οι επαφές (αν και δεν μπορείς να κάνεις πια κλήση σε αυτές). Αλλά εμφανίζονται, και μπορείς μέσω bluetooth να τις μεταφέρεις στο καινούριο τηλέφωνο. Πας στις επαφές στο παλιό τηλέφωνο και κάπου στις ρυθμίσεις των επαφών υπάρχει επιλογή "αποστολή μέσω bluetooth" ή κάτι ανάλογο. Μπορεί να γίνεται για όλες μαζί ή μπορεί να χρειάζεται για κάθε μία επαφή ξεχωριστά. Ανοίγεις και το bluetooth στο καινούριο τηλέφωνο, εμφανίζεται στο παλιό τηλέφωνο όταν ψάχνει σε ποια συσκευή θα στείλει τις επαφές, επιλέγεις το καινούριο τηλέφωνο όταν εμφανιστεί ως επιλογή αποστολής στο παλιό τηλέφωνο, και πάνε κατευθείαν στο καινούριο. Αποθηκεύονται στο καινούριο, και μέσω από το μενού του καινούριου διαλέγεις που θα αποθηκευτούν μέσα στην συσκευή, και πως θα εμφανίζονται.
Αυτόν τον τρόπο διαλέγω πάντα όταν αλλάζω τηλέφωνο. Στο καινούριο βάζω την κανονική κάρτα sim, και στο παλιό βάζω μία παλιά άσχετη και απενεργοποιημένη κάρτα sim που έχω. Μεταφέρω επαφές και σημειώσεις (που δεν μεταφέρονται απευθείας μέσω υπολογιστή και card reader όπως οι φωτογραφίες και τα βίντεο), και χρησιμοποιώ το παλιό για κανένα καλό παιχνίδι που μπορεί να έχω, ίσως την κάμερα αν είναι καλύτερη από του καινούριου κινητού, αλλά κυρίως τώρα που έχω android για το ξυπνητήρι που δεν δουλεύει στα android όταν απενεργοποιείται.
Δεύτερη επιλογή είναι μέσω υπολογιστή. Μεταφέρεις τις επαφές στο πρόγραμμα της Nokia στον υπολογιστή, εξάγονται ως κάποιου είδους αρχείο από αυτό και με άλλο πρόγραμμα για Samsung μεταφέρονται στο καινούριο.
Και τρίτη επιλογή είναι...ο Γερμανός. Πας και με πληρωμή κάνουν αυτοί την δουλειά. Και όχι μόνο για επαφές, αλλά και για φωτογραφίες και βίντεο κτλ, αν κάποιος δεν ξέρει καθόλου από αυτά τα πράγματα. Είναι με πληρωμή βέβαια, αλλά το πιο εύκολο για κάποιον που δεν πολυξέρει πως γίνονται αυτά.

Δεν ξέρω αν θα σε προλάβω.Κακώς στον Γερμανό σου πήραν το 10ευρο.Θα ξαναπάς στον Γερμανό και έχουν ένα μηχανάκι που με αυτό θα σου κόψουν την παλιά sim σε μέγεθος micro sim.Την νέα κομμένη micro sim θα την βάλεις στο S4 και είσαι εντάξει.

Ούτε στον Γερμανό χρειάζεται να πάει, μπορεί να την κόψει μόνος του. Και αν δεν ξέρει και δεν το έχει ξανακάνει (που δεν..) υπάρχει και οδηγός

ο φίλος είπε οτι θα χρησιμοποιεί και τα δυο τηλέφωνα οπότε έπρεπε να πάρει δυο σιμ μια κανονική και μια μικρο

Οκ, τότε πάω πάσο.

Φαντάζομαι με διαφορετικά νούμερα, γιατί δεν ξέρω να δουλεύει 2 κάρτες σε ένα αριθμό, εκτός αν έχω μείνει πίσω..

Οκ, τότε πάω πάσο.

Φαντάζομαι με διαφορετικά νούμερα, γιατί δεν ξέρω να δουλεύει 2 κάρτες σε ένα αριθμό, εκτός αν έχω μείνει πίσω..

twin sim λεγεται με τον ίδιο αριθμό αλλά δεν μπορούν να είναι ενεργοποιημενες ταυτόχρονα

ο λεο06 δικιο εχει υπαρχει η twin sim διπλη καρτα(κανονικη+μαικρο σιμ) με κοστος 10 ευρω απο τον γερμανο,οταν εχω κ τα δυο κινητα ενεργα μονο ενα στην ουσια ειναι ενεργο αυτο που εκανα την τελευταια κληση.Για να μην ταλαιπωρηθω και μην κανω καμια βλακεια γτ δεν τα παω κ τοσο καλα με αυτα μαλλον παω προς γερμανο ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Γεια σας,ακολουθησα τις παραπανω συμβουλες κ οδηγιες σας κ τελικα τα καταφερα να αντιγραψω τις επαφες απο το νοκια στο σαμσουνκ γκαλαξι εστω μια μια με την χρηση του μπλουτουθ.Γλιτωσα το 5ευρω αλλα εμαθα κ κατι απο αυτο το υπεροχο ενημερωτικο φορουμ,σας ευχαριστω!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Ευχαριστούμε φίλε stelio,gr για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι αν σε βοήθησαν οι οδηγίες που έγραψα για την μεταφορά μέσω bluetooth. Γιαυτό το ευχαριστώ καθόμαστε και γράφουμε και απαντάμε. Έχω φίλους που όταν παίρνουν καινούριο τηλέφωνο φωνάζουν εμένα να τους μεταφέρω κάποια πράγματα που χρειάζονται. Καταλαβαίνω δηλαδή πως είναι κάποιος που πήρε νέο τηλέφωνο, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει τα παλιά δεδομένα, και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να το χαρεί. Γιαυτό και προσπάθησα να τα γράψω όσο αναλυτικά μπορούσα.
twin sim λεγεται με τον ίδιο αριθμό αλλά δεν μπορούν να είναι ενεργοποιημενες ταυτόχρονα
Το χρησιμοποιούσα και εγώ για κανένα χρόνο. Όχι για sim διαφορετικού μεγέθους, αλλά γιατί είχα ήδη ένα τηλέφωνο για 3 χρόνια και είχε αρχίσει να φαίνεται ότι είναι παλιό. Αλλά το καινούριο ήταν πιο φθηνό, και γενικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω τόσο ακριβό τηλέφωνο όσο τότε. Ήθελα λοιπόν να χρησιμοποιώ και το παλιό τηλέφωνο. Η λύση ήταν η twin sim. Έπρεπε το ένα τηλέφωνο να είναι κλειστό για να ανοίξει και να πάρει το σήμα το άλλο. Αλλιώς το σύστημα μπλόκαρε και κανένα δεν είχε σύνδεση. Το καλό ήταν ότι δεν έμενα ποτέ από μπαταρία. Αν άδειαζε το ένα ήταν φορτισμένο το άλλο.Το κακό είναι ότι η δυνατότητα αυτή πληρώνεται. Τότε έδινα 3 ή 4 ευρώ τον μήνα γιαυτό, δεν θυμάμαι ακριβώς. Μετά από ένα χρόνο, με την επόμενη επιδότηση συσκευής το έκοψα και γύρισα πάλι σε μονή sim. Και το πρώτο εκείνο κινητό δουλεύει ακόμα ως φωτογραφική μηχανή με μία παλιά απενεργοποιημένη sim. Είναι ακόμα η καλύτερη φωτογραφική μηχανή που έχω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Να σαι καλα φιλε tolias για την βοηθεια,οσον αφορα για την twin sim οταν εχω ανοιχτα κ τα δυο τηλεφωνα τα οποια εχουν σημα κανονικα αλλα στην ουσια ενα ειναι ενεργο αυτο που δεχτηκε κληση η καλεσε τελευταιο,απλα λογω της δουλειας μου δεν μπορουσα να κουβαλαω το σαμσουνγκ s4 μαζι μου το κλεινω για να χω την μπαταρια φορτισμενη οταν γυρναω κ παιρνω στη δουλεια το νοκια 206 κ ολα καλα δεν υπαρχει φοβος κανενας!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: αντιγραφη επαφων απο sim card σε micro sim

Ευχαριστούμε φίλε stelio,gr για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι αν σε βοήθησαν οι οδηγίες που έγραψα για την μεταφορά μέσω bluetooth. Γιαυτό το ευχαριστώ καθόμαστε και γράφουμε και απαντάμε. Έχω φίλους που όταν παίρνουν καινούριο τηλέφωνο φωνάζουν εμένα να τους μεταφέρω κάποια πράγματα που χρειάζονται. Καταλαβαίνω δηλαδή πως είναι κάποιος που πήρε νέο τηλέφωνο, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει τα παλιά δεδομένα, και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να το χαρεί. Γιαυτό και προσπάθησα να τα γράψω όσο αναλυτικά μπορούσα.

Το χρησιμοποιούσα και εγώ για κανένα χρόνο. Όχι για sim διαφορετικού μεγέθους, αλλά γιατί είχα ήδη ένα τηλέφωνο για 3 χρόνια και είχε αρχίσει να φαίνεται ότι είναι παλιό. Αλλά το καινούριο ήταν πιο φθηνό, και γενικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω τόσο ακριβό τηλέφωνο όσο τότε. Ήθελα λοιπόν να χρησιμοποιώ και το παλιό τηλέφωνο. Η λύση ήταν η twin sim. Έπρεπε το ένα τηλέφωνο να είναι κλειστό για να ανοίξει και να πάρει το σήμα το άλλο. Αλλιώς το σύστημα μπλόκαρε και κανένα δεν είχε σύνδεση. Το καλό ήταν ότι δεν έμενα ποτέ από μπαταρία. Αν άδειαζε το ένα ήταν φορτισμένο το άλλο.Το κακό είναι ότι η δυνατότητα αυτή πληρώνεται. Τότε έδινα 3 ή 4 ευρώ τον μήνα γιαυτό, δεν θυμάμαι ακριβώς. Μετά από ένα χρόνο, με την επόμενη επιδότηση συσκευής το έκοψα και γύρισα πάλι σε μονή sim. Και το πρώτο εκείνο κινητό δουλεύει ακόμα ως φωτογραφική μηχανή με μία παλιά απενεργοποιημένη sim. Είναι ακόμα η καλύτερη φωτογραφική μηχανή που έχω.

δεν υπάρχει έξτρα χρεώσει για την twin sim