Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Ρε Σπύρο, δεν μπορεί για όλα τα επιχειρήματα η απάντηση να είναι "ναι, αλλά υπάρχουν και άλλα". Και ο πρύτανηςτου Παντείου, ούτε δολοφόνος ήταν ο άνθρωπος, ούτε βιαστής. Και λοιπόν;

Ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά είναι εξίσου σοβαρά, ή και χειρότερα, από το κάπνισμα. Ωραία, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για τους αγενείς καπνιστές που δεν σέβονται την υγεία των διπλανών τους ή των παιδιών τους. Και επειδή δεν είναι όλοι έτσι, οι υπόλοιποι γιατί τους υπερασπίζεστε;

Υπερασπίζομαι το δικαίωμά μου να καπνίζω
c045.gif

Ρε Σπύρο, δεν μπορεί για όλα τα επιχειρήματα η απάντηση να είναι "ναι, αλλά υπάρχουν και άλλα". Και ο πρύτανηςτου Παντείου, ούτε δολοφόνος ήταν ο άνθρωπος, ούτε βιαστής. Και λοιπόν;

Ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά είναι εξίσου σοβαρά, ή και χειρότερα, από το κάπνισμα. Ωραία, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για τους αγενείς καπνιστές που δεν σέβονται την υγεία των διπλανών τους ή των παιδιών τους. Και επειδή δεν είναι όλοι έτσι, οι υπόλοιποι γιατί τους υπερασπίζεστε;

H αντικαπνιστική εκστρατεία-υστερία δέν έχει καμιά σχέση με την αντικαπνιστική αγωγή.
Και τα παραδείγματα αγένειας δεν σταματάνε στούς καπνιστές και μόνον.Αυτό και άν είναι στοχοποίηση ολκής.
Δεν ξεκίνησα συζήτηση επί προσωπικών παραδειγμάτων,αλλά εξέφρασα τίς ενστάσεις μου για την υστερία που έχει αναπτυχθεί,και που την καμπάνια τήν έχουν ξεκινήσει οι Ασφαλιστικές Εταιρείες.
Αλήθεια πώς να σεβαστώ την αντικαπνιστική υστερία όταν Βρεττανοί γιατροί αρνούνται παροχή ιατρικής βοήθειας σε καπνιστές.??Που απολύονται άνθρωποι επειδή καπνίζουν σπίτι τους και όχι στην δουλειά τους.?
Ποιόν υπερασπίζομαι??
To μονο που υπερασπίζομαι είναι ότι ένας άνθρωπος δεν χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά απο μιά συνήθειά του ή ιδιότητά του.Οπως επίσης ότι υπάρχει τεράστια υποκρισία στο θέμα.
Το κάπνισμα είναι βλαπτικό,αλλά ως ιδιωτική υπόθεση δεν αφορά το κράτος.Το αφορά μονον σε δημόσιους χώρους.
Στο σπίτι μου πράττω κατά βούληση..
Υ.Γ
Και ασφαλώς πέρα απο το κάπνισμα υπάρχουν και όλα τα άλλα που έχουν αναφερθεί αλλά κολλάμε μονον στο κάπνισμα.Και σε αυτό έχω τίς ενστάσεις μου.

Re: Απάντηση: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

ειμαι μαζι σου με τα 1000!!

Αλήθεια πώς να σεβαστώ την αντικαπνιστική υστερία όταν Βρεττανοί γιατροί αρνούνται παροχή ιατρικής βοήθειας σε καπνιστές.??Που απολύονται άνθρωποι επειδή καπνίζουν σπίτι τους και όχι στην δουλειά τους.?

μπορεις να μου δωσεις καποιες σχετικες πηγες (link αν υπαρχει) σχετικο με το παραπανω quote για να τις διαβασω?

να προσθεσω οτι πριν νοικιασει καποιος σπιτι εδω, συμπληρωνει καποια σχετικα χαρτια και μια υποερωτηση ειναι εαν ο νεος ενοικος ειναι καπνιστης ή οχι (δεν ξερω τι γινεται στην ελλαδα σε αναλογη περιπτωση)

Δεν έχω ανάλογο link δυστυχώς
Τοχω διαβάσει σε τεύχος τού περιοδικού Ηarvard Review of Psychiatry,σέ αρθρο σχετικό με τίς οικονομικές συνέπειες τού καπνίσματος.
Εκδίδεται μεταφρασμένο στα Ελληνικά.
Αναφέρεται σε σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με την αντιμετώπιση ασθενών που καπνίζουν και οι νόσοι τους συσχετίζονται με το κάπνισμα.Και αναφέρει αντίστοιχους προβληματισμούς και συμπεριφρορές πού συνέβησαν στην Μ.Βρεττανία.
Εάν βρώ το τεύχος στο ιατρείο θά ενημερώσω.

Καταλαβαίνω τον πόνο και την οργή του JohnJohn αλλά επειδή ενοχλήθηκα με ορισμένες εκφράσεις του θα παρακαλούσα να αφαιρεθούν η να "διορθωθούν".

Και το λέω δημόσια και φανερά γιατί δεν είμαι απ αυτούς με τα πμ στους διαχειριστές.

Δεν μπορεί να φεύγουν αβαταρς και βιντεάκια άσχετα εν ριπή οφθαλμού και να παραμένουν φάτσα κάρτα λέξεις-βρισιές .Νομίζω οτι όλοι μπορούμε να γράψουμε έτσι στο κάτω κ'άτω.Είναι όμως αυτό το ζητούμενο ?

Ευχαριστώ..

Το καταλαβαίνω ότι το θέμα των καπνιστών οι οποίοι επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία για τον άλλο εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων παντελούς αδιαφορίας προς τους συν-κοινωνούς μας.
Βρίσκω ωστόσο διαφορά, στο ότι ουδείς θρασύς ισχυρίσθηκε, υπερασπιζόμενος τις πράξεις του, ότι αποτελεί "δικαίωμά του" το να ρυπαίνει με μπάζα, το να ηχορρυπαίνει με το ιχ/μοτοσυκλέτα του (αμάν πια αυτές οι τρυπημένες εξατμίσεις) κλπ κλπ
Προφανώς αποτελεί δικαίωμα το να καπνίζεις, προσωπικώς θεωρώ δικαίωμα και τη χρήση ναρκωτικών, ως εξαντλούμενη στο χώρο της αυτοπροσβολής. Όμως δεν αποτελεί δικαίωμα το να θίγεις τον άλλο. Η σύγκρουση των δύο δικαιωμάτων, καπνιστή και μη-καπνιστή, δεν θα μπορούσε παρά να επιλύεται υπέρ του τελευταίου. Από τη στιγμή δε που απαγορεύεται σε δεδομένους χώρους το κάπνισμα, άρα αποτελεί παράνομη πράξη προσβολής της υγείας άλλου, χωρεί εναντίον του καπνιστή και άμυνα (άποψή μου ως νομικού, ελεύθερα την αντικρούει όποιος θέλει και μπορεί), της οποίας το προσήκον μέτρο είναι βέβαιο πως φτάνει τουλάχιστον μέχρι της άνευ διατυπώσεων αφαίρεσης του τσιγάρου από το ίδιο το στόμα του παρανομούντος (πράξη η οποία κανονικά αποτελεί έργω εξύβριση). Εάν ένας καπνιστής θέλει να διακινδυνεύσει τέτοια -νόμιμη- προσβολή της τιμής του, τι να του πω, με το καλό.

Το θέμα ωστόσο που θίγει ο Σπύρος είναι πολύ σημαντικότερο από τη συμπεριφορά ολίγων (θέλω να πιστεύω, δυστυχώς δεν επαληθεύομαι πάντα) αγενών καπνιστών. Αναφέρεται στην ποδηγέτηση της ζωής μας, ακόμη και της ιδιωτικής, από ομάδες συμφερόντων, υπό το αθώο όχημα της προστασίας της υγείας. Αντίστοιχο πιστεύω είναι και το ζήτημα της πρόωρης διάγνωσης με την οποία προβλέπεται η τάση προς ορισμένες παθήσεις. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα, από τα 25 σας να σας διαγνώσουν την αυξημένη τάση που έχετε να εμφανίσετε τη στεφανιαία νόσο; Και πώς θα σας φαινόταν ακόμη εάν την εξέταση αυτή σας την επέβαλε, και είχε πρόσβαση σε αυτήν, ο (υποψήφιος) εργοδότης σας και ο ασφαλιστικός σας φορέας;

Όμως τα ανωτέρω δεν σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τη συμπεριφορά των (ολίγων ή πολλών, δεν γνωρίζω) καπνιστών, και καταστάσεις όπως αυτές που περιέγραψε ο JohnJohn. Ίσα-ίσα, δίνεται σε τέτοιους θρασύτατους και άλλοθι. Σε λίγο θα μας μιλούν και για τους "αγώνες" τους ενάντια στην καταπάτηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων.

Να κάποια τσιγάρα που είχαν έρθει και στην Ελλάδα .
Τα είχα δοκιμάσει, τίποτα το ιδιαίτερο αλλά το πακέτο
Ήταν όλα τα λεφτά...

http://houel.club.fr/pages/BLACKDEATH.htm

«την υγειά μας να έχουμε να καπνίζουμε» :flipout: :flipout: :flipout:

παντα μεσα στο πνευμα της συζητησης Κωστα.... -bye-

Re: Απάντηση: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Καταλαβαίνω τον πόνο και την οργή του JohnJohn αλλά επειδή ενοχλήθηκα με ορισμένες εκφράσεις του θα παρακαλούσα να αφαιρεθούν η να "διορθωθούν".

Και το λέω δημόσια και φανερά γιατί δεν είμαι απ αυτούς με τα πμ στους διαχειριστές.

Δεν μπορεί να φεύγουν αβαταρς και βιντεάκια άσχετα εν ριπή οφθαλμού και να παραμένουν φάτσα κάρτα λέξεις-βρισιές .Νομίζω οτι όλοι μπορούμε να γράψουμε έτσι στο κάτω κ'άτω.Είναι όμως αυτό το ζητούμενο ?

Ευχαριστώ..

Συμφωνω και επαυξανω......

JohnJohn ακομα κι αν εχεις τοσο δικιο ειναι λαθος να χαρακτηριζεις ανθρωπους με αυτον τον τροπο ( και ισως παιδια απο εδω μεσα ) για μια συνηθεια που ειναι περισσοτερο εξαρτηση και λιγοτερο απολαυση.......

Σκεψου τους σαν καποιους που εχουν μια εξαρτηση.....απλα καποιοι σαν χειροτερης καστας ανθρωποι ( απο αυτους που επισης υπαρχουν αναμεσα στους μην καπνιστες ) σε κανουν να νιωθεις απεραντο μισος απεναντι τους......

Εχεις λαθος στοχο ομως......δεν ειναι η ιδιοτητα του καπνιστη που σε κεντριζει πραγματικα......αλλα ο χαρακτηρας του καθε απο δαυτους που αποκαλεις "σκουπιδι".

Σκεψου το και ζητα μονος σου την απαλειφη του χαρακτηρισμου.....

σσ
Ειμαι ισως ο πιο υποχονδριος και αντικαπνιστης που εχετε γνωρισει ποτε σας σε βαθμο αηδιας....

Πραγματικα καποιες φορες νομιζω πως πρεπει να παω στο γιατρο....

Σιχαινομαι οσο τιποτα το τσιγαρο και τις συνεπειες του .
Οι ανθρωποι ειναι κατι τι διαφορετικο ομως......
Απλα τους κανω παρεα σε ανοιχτους χωρους :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Το καταλαβαίνω ότι το θέμα των καπνιστών οι οποίοι επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία για τον άλλο εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων παντελούς αδιαφορίας προς τους συν-κοινωνούς μας.
Βρίσκω ωστόσο διαφορά, στο ότι ουδείς θρασύς ισχυρίσθηκε, υπερασπιζόμενος τις πράξεις του, ότι αποτελεί "δικαίωμά του" το να ρυπαίνει με μπάζα, το να ηχορρυπαίνει με το ιχ/μοτοσυκλέτα του (αμάν πια αυτές οι τρυπημένες εξατμίσεις) κλπ κλπ
Προφανώς αποτελεί δικαίωμα το να καπνίζεις, προσωπικώς θεωρώ δικαίωμα και τη χρήση ναρκωτικών, ως εξαντλούμενη στο χώρο της αυτοπροσβολής. Όμως δεν αποτελεί δικαίωμα το να θίγεις τον άλλο. Η σύγκρουση των δύο δικαιωμάτων, καπνιστή και μη-καπνιστή, δεν θα μπορούσε παρά να επιλύεται υπέρ του τελευταίου. Από τη στιγμή δε που απαγορεύεται σε δεδομένους χώρους το κάπνισμα, άρα αποτελεί παράνομη πράξη προσβολής της υγείας άλλου, χωρεί εναντίον του καπνιστή και άμυνα (άποψή μου ως νομικού, ελεύθερα την αντικρούει όποιος θέλει και μπορεί), της οποίας το προσήκον μέτρο είναι βέβαιο πως φτάνει τουλάχιστον μέχρι της άνευ διατυπώσεων αφαίρεσης του τσιγάρου από το ίδιο το στόμα του παρανομούντος (πράξη η οποία κανονικά αποτελεί έργω εξύβριση). Εάν ένας καπνιστής θέλει να διακινδυνεύσει τέτοια -νόμιμη- προσβολή της τιμής του, τι να του πω, με το καλό.

Το θέμα ωστόσο που θίγει ο Σπύρος είναι πολύ σημαντικότερο από τη συμπεριφορά ολίγων (θέλω να πιστεύω, δυστυχώς δεν επαληθεύομαι πάντα) αγενών καπνιστών. Αναφέρεται στην ποδηγέτηση της ζωής μας, ακόμη και της ιδιωτικής, από ομάδες συμφερόντων, υπό το αθώο όχημα της προστασίας της υγείας. Αντίστοιχο πιστεύω είναι και το ζήτημα της πρόωρης διάγνωσης με την οποία προβλέπεται η τάση προς ορισμένες παθήσεις. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα, από τα 25 σας να σας διαγνώσουν την αυξημένη τάση που έχετε να εμφανίσετε τη στεφανιαία νόσο; Και πώς θα σας φαινόταν ακόμη εάν την εξέταση αυτή σας την επέβαλε, και είχε πρόσβαση σε αυτήν, ο (υποψήφιος) εργοδότης σας και ο ασφαλιστικός σας φορέας;

Όμως τα ανωτέρω δεν σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τη συμπεριφορά των (ολίγων ή πολλών, δεν γνωρίζω) καπνιστών, και καταστάσεις όπως αυτές που περιέγραψε ο JohnJohn. Ίσα-ίσα, δίνεται σε τέτοιους θρασύτατους και άλλοθι. Σε λίγο θα μας μιλούν και για τους "αγώνες" τους ενάντια στην καταπάτηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων.

Θίγεις εντελώς καίρια το θέμα.Ενα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα είναι το πώς οι καρδιολογικές εταιρείες έχουν κατεβάσει το όριο τής υγιούς χοληστερίνης γύρο στο 190-200.Πρίν 15-20 χρόνια το όριο ήταν 240-260.Πές μου τώρα πώς να μήν είμαι καχύποπτος όταν το φάρμακο Lipitor συνταγογραφείται σε απίστευτους ρυθμούς και είναι το πρώτο φάρμακο σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πιάνεις ένα θέμα Σπύρο και δεν ξέρω αν είναι το σωστό τόπικ να σε ρωτήσω γιατί ενώ ο κόσμος γενικά έχει μια καχυποψία σε πολλά θέματα, στο θέμα των φαρμάκων και της επιστήμης έχει τυφλή εμπιστοσύνη?
Γιατί διακρίνω μια ομοιότητα μεταξύ θρησκείας-πίστης στο Θεό και επιστήμης-πίστης στο γιατρό( ή φάρμακο?)
Και επίσης γιατί ενώ αποδεδειγμένα έχουν κατά καιρούς αποσυρθεί φάρμακα που ευθύνονται ακόμα και για χιλιάδες θανάτους ή ακόμα και θεραπείες, υπάρχει η τυφλή πίστη?

Οταν γιατροί παριστάνουν τούς Θεούς τα πράγματα μπερδεύονται...
Δημήτρη το θέμα δεν είναι τα φάρμακα ως ουσίες,αλλά η πολυφαρμακία που κατα την γνώμη μου πολλές φορές είναι καθοδηγούμενη και εσκεμμένη.
Ο γιατρός καλώς ή κακώς εκφράζει την ελπίδα τής ίασης ή τής παράτασης τής ζωής ή ακόμα και τής διαβεβαίωσης ότι κάποιος είναι υγιής.
Θα έλεγα ότι τα συναισθήματα τού πολίτη απέναντι στούς γιατρούς είναι αγάπης -μίσους.
Εάν δούμε τον γιατρό σαν έννοια(και όχι τούς γιατρούς σαν επάγγελμα με τίς συχνές παρεκλίσεις απο τον όρκο τού Ιπποκράτη) όσο εύκολα τον αποθεώνει κάποιος άλλο τόσο τού επιρρίπτει ευθύνες επειδή τελικά δεν κατάφερε να επαναφέρει πλήρως ή και καθόλου την πολυπόθητη υγεία και μερικές φορές άδικα.
Επίσης ο άνθρωπος ψυχολογικά θα ευχόταν νά έπαιρνε ένα μαγικό χάπι για να αντιμετωπιστούν τα πάντα.Αρα εύκολα ´τσιμπάει ´στην ανακοίνωση ενός νέου φαρμάκου.
Τα τελευταία χρόνια πάντως ο κόσμος ενημερώνεται περισσότερο και δεν υποκύπτει τόσο εύκολα στην ´αυθεντία´ τού γιατρού η οποία δυστυχώς επιβάλλεται κάποιες φορές με τρόπο που θυμίζει τον παλιό ´Μάγο της Φυλής´.
Πάντως η εμπειρία μου ,μού έχει δείξει ότι εδώ και μιά δεκαετία ο κόσμος δεν θαμπώνεται τόσο πολύ όσο παλιότερα απο τίτλους ,αλλά ψάχνεται και ζητά και άλλες γνώμες.Ασφαλώς όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό συνανθρώπων μας,που δεν ενημερώνεται και ορμάει στην πρώτη πόρτα που θα βρεί.

Νομίζω ότι ένα σοβαρό πρόβλημα της φαρμακολογίας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς τηε γίνεται από ιδιωτικές εταιρίες και όχι από πανεπιστήμια (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτό βοηθάει στην ταχύτερη είσοδο νέων φαρμάκων στην αγορά, αλλά και σε πλήθος "παρενεργειών", όπως ελλιπής έρευνα, πίεση για συνταγογράφηση, κερδοσκοπία κ.λπ.

Ας συνεχισουμε με το ταμπακο και ας ανοιξουμε ενα αλλο νημα για τα φαρμακα.....
για μενα ειναι πολυ σοβαροτερο απο τα καπνα και τις συνεπειες τους

Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα πίεσης από τις φαρμακευτικές.
Πχ στο δικό μας σύστημα υγείας, συμφέρει πολύ περισσότερο η χορήγηση ψυχοφαρμάκων (τα οποία είναι πολλές φορές τόσο φθηνά στη χώρα μας που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πίεση για κέρδος από τις φαρμακευτικές) στους παππούδες στην επαρχία, από το να εγκριθούν γι' αυτούς άλλες θεραπευτικές μη-φαρμακευτικές προσεγγίσεις, λχ βραχείες ψυχοθεραπείες. Χώρια που δεν υπάρχει και η υποδομή από άποψη προσωπικού για τέτοια θεραπευτική στρατηγική στην επαρχία. Οπότε χαπακώνονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες με την κατάθλιψη και είναι όλοι χαρούμενοι.

Κι ύστερα σου λέει είναι πιο χαρούμενοι γιατί ζουν στο χωριό!
Από τα χάπια είναι!:flipout:

Σε λίγο θ' αρχίσουν και τα rave parties!:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα πίεσης από τις φαρμακευτικές.
Πχ στο δικό μας σύστημα υγείας, συμφέρει πολύ περισσότερο η χορήγηση ψυχοφαρμάκων (τα οποία είναι πολλές φορές τόσο φθηνά στη χώρα μας που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πίεση για κέρδος από τις φαρμακευτικές) στους παππούδες στην επαρχία, από το να εγκριθούν γι' αυτούς άλλες θεραπευτικές μη-φαρμακευτικές προσεγγίσεις, λχ βραχείες ψυχοθεραπείες. Χώρια που δεν υπάρχει και η υποδομή από άποψη προσωπικού για τέτοια θεραπευτική στρατηγική στην επαρχία. Οπότε χαπακώνονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες με την κατάθλιψη και είναι όλοι χαρούμενοι.

Eχεις την εντύπωση ότι στα Ψυχιατρικά τμήματα τών Γενικών Νοσοκομείων στην Αθήνα γίνεται κάτι διαφορετικό???Σπανιότατα.
Στα Εξωτερικά Ιατρεία ένας ψυχίατρος ´βλέπει´10-12 ασθενείς μιά φορά τον μήνα για 20 λεπτά και ασχολείται με τα ´βασικά´.
Το 93 που τέλειωσα ειδικότητα ο κύριος λόγος που αποφάσισα να κινηθώ ιδιωτικά ήταν το γεγονός ότι είδα θαυμάσια μυαλά και με πολύ καλές σπουδές να ´βουλιάζουν´κυριολεκτικά στην γραφειοκρατία τού Ε.Σ.Υ.
Αναφέρομαι μόνον στα τής ειδικότητάς μου.Επίσης τα ψυχιατρικά φάρμακα δεν είναι καθόλου φτηνά,αν λάβεις υπ´όψιν σου ότι χορηγούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και επίσης το ότι στίς μεγάλες πόλεις τα ποσοσοστά καταθλιπτικών και αγχωδών διαταραχών είναι τρομακτικά.Ο Π.Ο.Υ προβλέπει ότι το 2010 η κατάθλιψη θαναι η δευτερη ασθένεια μετά τα καρδιαγγειακά στον ´πολιτισμένο κόσμο´.Οταν κυκλοφορούν λοιπόν 10 αντικαταθλιπτικά με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους ,καταλαβαίνεις ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος,Οπως επίσης και για τα λεγόμενα βελτιωτικά τής μνήμης ,που δίνονται σωρηδόν στίς άνοιες και στην Ν.Alzheimer,χωρίς,κατά την γνώμη μου κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα,ο ανταγωνισμός είναι τρομακτικός.Για να μήν αναφερθούμε στα ακριβά φάρμακα που δίνονται στίς χρόνιες σοβαρές ψυχικές παθήσεις ,εφ´όρου ζωής.
Υ.Γ
Πάντως για να μην ξεφύγω άλλο,μιά προσθήκη.Τα ψυχοφάρμακα,όταν χορηγούνται σωστά και με φειδώ είναι 10 φορές λιγότερο επικίνδυνα απο τα αντιβιοτικά.
Και οι γιαγιάδες και οι παπούδες μακάρι να βηθούνταν να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη που εμφανίζεται για ποικίλους λόγους σε ποσοστό πάνω απο 50% σε αυτές τίς ηλικίες.Σε αυτές όμως τίς ηλικίες οι ψυχοθεραπείες,δυστυχώς δεν είναι αποτελεσματικές.Και τα φάρμακα σε λογικές δόσεις σωζουν ζωές ή δίνουν ποιότητα ζωής...