Αντικατάσταση ηχείων λόγω μετακόμισης - αξίζει

σωστα...

τα studio monitors της behringer, τα οποια βλεπω οτι ειναι πολυ οικονομικοτερα, πως τα κρινετε? Τα διαφορα μοντελα που βλεπω οτι υπαρχουν εδω, εχουν <300 ευρω ανα ζευγος. Στο site της behringer οι τιμες ισχυος μοιαζουν πολυ μεγαλες (100W πχ), υποθετω τα 25W των adam A3X δεν ειναι ευθεως συγκρισιμα με τις τιμες ισχυος των behringer (μετρανε διαφορετικα?). Θα αισθανομουν ευχαριστημενος με μια αγορα ~ 300 ευρω ανα ζευγος. Απο εκει και περα, δαπανω χρηματα για μια διαφορα στην εμπειρια ακροασης που δε θα μου ειναι αντιληπτη. 300 ευρω τα δινω για να λεω στον εαυτο μου οτι "πηρα ενα ηχειο hi-fi".

http://www.behringer.com/EN/Category/Loudspeakers-and-Studio-Monitors.aspx?s=B500

Φίλε Frog Of War,
Ακριβώς παρόμοιο θέμα, όπως το δικό σου, συζητήσαμε πρόσφατα στο νήμα Βοήθεια για vfm ήχο σε υπολογιστή.
Διάβασε το με προσοχή. Περιέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την περίπτωση σου.
Κι' αν χρειαστείς κάτι ακόμα, εδώ είμαστε! -bye-

Φιλε Sonus Naturalis το διαβασα εν ταχει. Θα κανω τις "αυτοψιες" μου και θα επανελθω. Ειναι η μοναδικη ασφαλης οδος, αυτο καταλαβα. Σε ευχαριστω για το link!

Καλησπέρα. Επανέρχομαι έπειτα από καιρό εφ' όσον δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με την αναζήτηση studio monitors. Άκουσα στο Νάκα τα KRK RP5 και τα RP6 και μου τα πρότεινα ως τα καλύτερα για τη χρήση που θέλω. Τα Tannoy 501A δεν τα είχε προς ακρόαση (στο site είναι όμως διαθέσιμα). Μπορείτε να μου πείτε που θα βρω εκθέσεις στην Αθήνα για να ακούσω Fostex, Samson, etc. Γενικά υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα σε stock λόγω της οικονομικής κατάστασης. Μπορώ να απευθυνθώ στις αντιπρωσοπείες για κανονίσω μία ακρόαση στο χώρο τους? Για τα fostex μου είπαν ότι δεν θα βρω καλύτερα σε αυτά τα χρήματα. Και γενικά επειδή θα δωσω χρήματα και για βάσεις δε μπορώ να ξεφύγω (συνολικά το πολύ να διαθέσω 350 ευρώ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τελικά παρήγγειλα τα Samson rubicon 5A από το Thomann. Διάβασα αναλυτικά το μικρό οδηγό που έχουν για τα studio monitors και κατέληξα στο ότι με αυτά τα χρήματα δεν θα βρω καλύτερα (ειναι στα 240 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών). Τώρα θα ήθελα μια βοήθεια για ένα ζευγάρι βάσεων (όχι επί του τοίχου, αλλά "κολώνα"). Κάτι απολύτως οικονομικό που να κάνει τη δουλειά του να φέρει σε ύψος > 1m από το δάπεδο. Στου νάκα μου είπαν για βασεις στα 40 ευρώ έκαστη και είναι η quiklok bs-300
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=132742

Μπορώ να βρω κάτι οικονομικότερο και στοιχειωδώς καλό για studio monitors?

Σα να θυμάμαι παλιότερες συζητήσεις για τις –οικονομικές- βάσεις της TELE
http://www.tele.gr/gr/products/accessories/stands/speaker
αλλά δε τις έχω χρησιμοποιήσει, όλο και κάποιος φίλος εδώ θα θυμάται καλύτερα
Ενώ υπάρχουν και αρκετές ιδέες στην κατηγορία DIY εάν αποφασίσεις να κατασκευάσεις κάτι δικό σου.

Καλορίζικα τα Samson!

Καλορίζικα τα Samson κι' από εμένα.
Πιστεύω θα τα ευχαριστηθείς! :smile:

Για αρχή σύνδεσε τα στις Pre-Out εξόδους του AV ενισχυτή σου (L,R), αν δεν έχεις κατάλληλη κάρτα ήχου ή DAC. Θα τα δηλώσεις ως Large. Και θα δηλώσεις στο Set-up του AV ενισχυτή ότι δεν υπάρχουν άλλα ηχεία (Surround κλπ).

Περιμένουμε εντυπώσεις...

Καλησπέρα,

μόλις ήρθαν, είδα status update μέσω site ελτα και πήγα στην Αθήνα και τα πήρα. Θα τα τεστάρω και θα σας πω. Θα τα συνδέσω απευθείας στο squeezebox touch. Εχω και μια φθηνή κάρτα ήχου της behringer. Θα κάνω και με αυτή μια δοκιμή.

Καλησπέρα, παιδιά. Στη συνδεσμολογία με τα RCA, τόσο μέσω squeezebox, όσο και μέσω behringer UCA222 ακούγεται ένας ήχος σαν παράσιτο, μια βουή η οποία αυξάνει με την άνοδο της έντασης από το volume control. Στο ένα ηχείο είναι αισθητά πιο έντονο από το άλλο. Άλλαξα το L με το R RCA και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βγάλω το RCA δεν ακούγεται τίποτα (ή μάλλον ένα ανεπαίσθητο hum). Θα φέρω και την κιθάρα ενός φίλου που έχει καλώδιο 0.25 " για τον άλλο τύπο εισόδου να δοκιμάσω. Θα δοκιμάσω και με ένα άλλο ζεύγος RCA μόλις βρω (είχα μόνο αυτό του squeezebox).
Ελπίζω να φταίει το καλώδιο και όχι τα ηχεία (και τα δύο έχουν το πρόβλημα). Όποιες γνώμες έχετε για το τι μπορεί να φταιεί είναι πολύτιμες βέβαια. Στη χειρότερη θα πάνε πίσω στο thomann.

ΥΓ κατά τα άλλα μου ακούγονται πολύ καλύτερα από τα παμπάλαια jammo που έχω. Σίγουρα παίζει ρόλο και η φθορά που είχαν υποστεί (είναι από το 85 περίπου). Επίσης, με ξάφνιασε η ένταση που μπορούν να βγάλουν, δεν το περίμενα. Και ο όγκος τους είναι μεγαλύτερος από τα KRK που είχα δει. Άρα, αν τα φτιάξω θεωρώ ότι θα με υπερκαλύψουν. Όπως είπα δεν είμαι του "'χώρου" άρα οι απαιτήσεις, τα κριτήρια και οι γνώσεις μου δεν είναι προχωρημένερς.

Μπορείς με τη βοήθεια κάποιου φίλου ίσως ή αν τα πάρεις παραμάσχαλα και πας σε κανένα μαγαζί να δοκιμάσεις να τα ακούσεις με άλλη κάρτα ήχου ή dac πέραν της behringer UCA222? Γενικά στα φτηνά μοντέλα της η εν λόγω εταιρία δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Βασικά κάντο σίγουρα πριν τα στείλεις Γερμανία.

Θα τα συνδέσω και με το Marantz SR4200 μέσω RCA. Πάντως το squeezebox δε νομιζω να εχει προβλημα. Θα συνδεσω και αυτο μεσω RCA με τον SR4200 (εως τωρα το ειχα με ομοαξονικο).

Δοκίμασα τα ηχεία εκτός σπιτιού, σε φίλους. Καμία σχέση. Δεν ακούγεται τέτοιο "φύσημα". Άρα, πρέπει να φταίει το ηλ. ρεύμα. Θα δοκιμάσω και σε άλλες πρίζες του νέου σπιτιού. Τι μπορώ να κάνω τώρα? Πως κάνω ακριβέστερη διάγνωση? Πως το επιλύω? Εάν υπάρχει κάποιο σχετικό thread στο οποίο θα μπορούσατε να με παραπέμψετε θα το εκτιμούσα.

Επίσης, είναι πιο σωστό να χρησιμοποίσω τον SR4200 ως προενισχυτή όπως έγραψε o Sonus Naturalis? Διαλέγω έτσι ανάμεσα σε προενίσχυση στον SR4200 και DAC σε αυτόν, από το να στέλνω το σήμα από το squeezebox touch απευθείας στα ηχεία (το squeezebox έχει καλύτερο DAC). Δεν αρκεί το ότι είναι αυτοενισχυόμενα? Και επίσης δεν έχει σημασία να είναι τεριαστός ο SR4200 σε αυτή τη συνδεσμολογία με τα R5A? Στα specs αναφέρεται ισχύς 70 W (σε όλα τα ηχεία) στα 8 Ω. Υποτίθεται ότι με το "self-powered" έχεις πολύ καλά ταιριάσματα στις ενδιάμεσες βαθμίδες ενίσχυσης. Θα κάνω βέβαια τις δοκιμές μου όταν τα συνεφέρω για να βγάλω μία γνώμη.

Είναι σίγουρο ότι το squeezbox έχει καλύτερο DAC από τον 4200;
Τσέκαρε πάντως αν στέλνοντας ψηφιακά το σήμα στον Marantz, μπορείς να πάρεις σήμα σήμα από τα pre-out για να το στείλεις στα ενεργά ηχεία. Γιατί ούτε και αυτό είναι σίγουρο.
Όπως και να έχει, κάνε τις δοκιμές σου.

Έβαλα τα ηχεία σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Τα ίδια. Χρησιμοποίησα ενα πολύπριζο της APC που έχω για το pc (προστατεύει από υψηλά ρεύματα και τάσεις μόνο νομίζω) και πάλι τα ίδια. Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά όταν συνέδεσα ένα creative zen mp3 player με καρφάκι σε rca στα ηχεία. Με αυτή τη συνδεσμολογία ο θόρυβος ήταν μειωμένος. Άρα, θέλω να ρωτήσω τα εξής.

1. Πως προχωρώ σε ασφαλή διάγνωση? Φέρνω ηλεκτρολόγο και μετράει τάσεις, ρεύματα, γείωση? Το κάνω μόνος μου, πώς?

2. Επιδιωρθώνω το πρόβλημα συνολικά στο σπίτι (φοβάμαι μήπως προκαλέσει βλάβες και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές)? Αγοράζω μια συσκευή που να εξομαλύνει τάσεις, εντάσεις? Προφανώς πρέπει να το δοκιμάσω με τις πρίζες του σπιτιού και τα ηχεία ώστε να βεβαιωθώ ότι εξαλείφεται ο θόρυβος.

Παρακαλώ απαντήσετε μου, ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο από το σωστό σημείο.

Καλησπέρα, παιδιά. Στη συνδεσμολογία με τα RCA, τόσο μέσω squeezebox, όσο και μέσω behringer UCA222 ακούγεται ένας ήχος σαν παράσιτο, μια βουή η οποία αυξάνει με την άνοδο της έντασης από το volume control. Στο ένα ηχείο είναι αισθητά πιο έντονο από το άλλο. Άλλαξα το L με το R RCA και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βγάλω το RCA δεν ακούγεται τίποτα (ή μάλλον ένα ανεπαίσθητο hum). Θα φέρω και την κιθάρα ενός φίλου που έχει καλώδιο 0.25 " για τον άλλο τύπο εισόδου να δοκιμάσω. Θα δοκιμάσω και με ένα άλλο ζεύγος RCA μόλις βρω (είχα μόνο αυτό του squeezebox).
Ελπίζω να φταίει το καλώδιο και όχι τα ηχεία (και τα δύο έχουν το πρόβλημα). ...................
Ποιό Volume Control εννοείς; Του squeezebox και της behringer, ή των ηχείων;
Κάνε σε παρακαλώ μία περιγραφή των συνδέσεων, για να δούμε κι' εμείς, πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Θα τα συνδέσω και με το Marantz SR4200 μέσω RCA. Πάντως το squeezebox δε νομίζω να εχει προβλημα. Θα συνδεσω και αυτο μεσω RCA με τον SR4200 (εως τωρα το ειχα με ομοαξονικο).

Δοκίμασα τα ηχεία εκτός σπιτιού, σε φίλους. Καμία σχέση. Δεν ακούγεται τέτοιο "φύσημα". Άρα, πρέπει να φταίει το ηλ. ρεύμα. Θα δοκιμάσω και σε άλλες πρίζες του νέου σπιτιού. Τι μπορώ να κάνω τώρα? Πως κάνω ακριβέστερη διάγνωση? Πως το επιλύω? Εάν υπάρχει κάποιο σχετικό thread στο οποίο θα μπορούσατε να με παραπέμψετε θα το εκτιμούσα.
Όταν τα δοκίμασες εκτός σπιτιού, χρησιμοποίησες τις ίδιες συσκευές που χρησιμοποιείς και στο σπίτι (squeezebox, behringer), ή κάποιες άλλες;

Επίσης, είναι πιο σωστό να χρησιμοποίσω τον SR4200 ως προενισχυτή όπως έγραψε o Sonus Naturalis? Διαλέγω έτσι ανάμεσα σε προενίσχυση στον SR4200 και DAC σε αυτόν, από το να στέλνω το σήμα από το squeezebox touch απευθείας στα ηχεία (το squeezebox έχει καλύτερο DAC). Δεν αρκεί το ότι είναι αυτοενισχυόμενα? Και επίσης δεν έχει σημασία να είναι τεριαστός ο SR4200 σε αυτή τη συνδεσμολογία με τα R5A? Στα specs αναφέρεται ισχύς 70 W (σε όλα τα ηχεία) στα 8 Ω. Υποτίθεται ότι με το "self-powered" έχεις πολύ καλά ταιριάσματα στις ενδιάμεσες βαθμίδες ενίσχυσης. Θα κάνω βέβαια τις δοκιμές μου όταν τα συνεφέρω για να βγάλω μία γνώμη.
Τα ενεργά ηχεία περιέχουν τελικούς ενισχυτές, οπότε η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από την ποιότητα της προενίσχυσης με την οποία θα τα τροφοδοτήσεις (squeezebox, behringer, AV Receiver). Ποιά θα είναι η καλύτερη διαθέσιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το βρεις με δοκιμές.

Έβαλα τα ηχεία σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Τα ίδια. Χρησιμοποίησα ενα πολύπριζο της APC που έχω για το pc (προστατεύει από υψηλά ρεύματα και τάσεις μόνο νομίζω) και πάλι τα ίδια. Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά όταν συνέδεσα ένα creative zen mp3 player με καρφάκι σε rca στα ηχεία. Με αυτή τη συνδεσμολογία ο θόρυβος ήταν μειωμένος. Άρα, θέλω να ρωτήσω τα εξής.

1. Πως προχωρώ σε ασφαλή διάγνωση? Φέρνω ηλεκτρολόγο και μετράει τάσεις, ρεύματα, γείωση? Το κάνω μόνος μου, πώς?

2. Επιδιωρθώνω το πρόβλημα συνολικά στο σπίτι (φοβάμαι μήπως προκαλέσει βλάβες και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές)? Αγοράζω μια συσκευή που να εξομαλύνει τάσεις, εντάσεις? Προφανώς πρέπει να το δοκιμάσω με τις πρίζες του σπιτιού και τα ηχεία ώστε να βεβαιωθώ ότι εξαλείφεται ο θόρυβος.

Παρακαλώ απαντήσετε μου, ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο από το σωστό σημείο.
Δεν το αποκλείω, αλλά μου φαίνεται πιθανότερο το πρόβλημα να είναι θέμα σύνδεσης και ρύθμισης και όχι πρόβλημα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Γι' αυτό και πρέπει προς τα εκεί να κατευθυνθούμε.

Ποιό Volume Control εννοείς; Του squeezebox και της behringer, ή των ηχείων;
Κάνε σε παρακαλώ μία περιγραφή των συνδέσεων, για να δούμε κι' εμείς, πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το volume control του ηχειου. Όσο ανεβάζεις την ένταση, τόσο πιο έντονο το "φύσημα".

Όταν τα δοκίμασες εκτός σπιτιού, χρησιμοποίησες τις ίδιες συσκευές που χρησιμοποιείς και στο σπίτι (squeezebox, behringer), ή κάποιες άλλες;

Ναι, χρησιμοποίησα τη behringer σε μία περίπτωση. Στην άλλη τον ενισχυτή μιας κιθάρας που αυτός με τη σειρά του συνδεόταν σε μια συσκευή η οποία έβγαζε και RCA (δεν ξέρω πως λέγονται αυτές οι συσκευές ακριβώς).

Τα ενεργά ηχεία περιέχουν τελικούς ενισχυτές, οπότε η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από την ποιότητα της προενίσχυσης με την οποία θα τα τροφοδοτήσεις (squeezebox, behringer, AV Receiver). Ποιά θα είναι η καλύτερη διαθέσιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το βρεις με δοκιμές.

Δεν το αποκλείω, αλλά μου φαίνεται πιθανότερο το πρόβλημα να είναι θέμα σύνδεσης και ρύθμισης και όχι πρόβλημα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Γι' αυτό και πρέπει προς τα εκεί να κατευθυνθούμε.

Το ότι τουλάχιστον μία συνδεσμολογία (PC ---USB--> Behringer ---RCA--> R5A έχει σαφώς διαφορετικά αποτελέσματα ανάμεσα στο συγκεκριμένο σπίτι και εκτός αυτού, εμένα μου λέει (χωρίς να είμαι ειδκός) ότι κάτι παίζει με το ηλ. ρεύμα (είναι το μόνο που διαφέρει μεταξύ των 2). Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα? Σκέφτομαι μήπως έχει πρόβλημα η γείωση ή μήπως περνούν ρεύματα υψηλών συχνοτήτων. Θα ψάξω να βρω από γνωστούς κάποιο καλό UPS για να τεστάρω τη συνδεσμολογία (UPS που να εξομαλύνει και το ρεύμα).

ΥΓ το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω όταν συνδέω ένα κινητό nokia E5-00 με καρφάκι 2 RCA στο ηχείο (εκεί παρατηρώ το μικρότερο θόρυβο).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!