Ποιό Volume Control εννοείς; Του squeezebox και της behringer, ή των ηχείων;Καλησπέρα, παιδιά. Στη συνδεσμολογία με τα RCA, τόσο μέσω squeezebox, όσο και μέσω behringer UCA222 ακούγεται ένας ήχος σαν παράσιτο, μια βουή η οποία αυξάνει με την άνοδο της έντασης από το volume control. Στο ένα ηχείο είναι αισθητά πιο έντονο από το άλλο. Άλλαξα το L με το R RCA και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βγάλω το RCA δεν ακούγεται τίποτα (ή μάλλον ένα ανεπαίσθητο hum). Θα φέρω και την κιθάρα ενός φίλου που έχει καλώδιο 0.25 " για τον άλλο τύπο εισόδου να δοκιμάσω. Θα δοκιμάσω και με ένα άλλο ζεύγος RCA μόλις βρω (είχα μόνο αυτό του squeezebox).
Ελπίζω να φταίει το καλώδιο και όχι τα ηχεία (και τα δύο έχουν το πρόβλημα). ...................
Θα τα συνδέσω και με το Marantz SR4200 μέσω RCA. Πάντως το squeezebox δε νομίζω να εχει προβλημα. Θα συνδεσω και αυτο μεσω RCA με τον SR4200 (εως τωρα το ειχα με ομοαξονικο).
Όταν τα δοκίμασες εκτός σπιτιού, χρησιμοποίησες τις ίδιες συσκευές που χρησιμοποιείς και στο σπίτι (squeezebox, behringer), ή κάποιες άλλες;Δοκίμασα τα ηχεία εκτός σπιτιού, σε φίλους. Καμία σχέση. Δεν ακούγεται τέτοιο "φύσημα". Άρα, πρέπει να φταίει το ηλ. ρεύμα. Θα δοκιμάσω και σε άλλες πρίζες του νέου σπιτιού. Τι μπορώ να κάνω τώρα? Πως κάνω ακριβέστερη διάγνωση? Πως το επιλύω? Εάν υπάρχει κάποιο σχετικό thread στο οποίο θα μπορούσατε να με παραπέμψετε θα το εκτιμούσα.
Τα ενεργά ηχεία περιέχουν τελικούς ενισχυτές, οπότε η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από την ποιότητα της προενίσχυσης με την οποία θα τα τροφοδοτήσεις (squeezebox, behringer, AV Receiver). Ποιά θα είναι η καλύτερη διαθέσιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το βρεις με δοκιμές.Επίσης, είναι πιο σωστό να χρησιμοποίσω τον SR4200 ως προενισχυτή όπως έγραψε o Sonus Naturalis? Διαλέγω έτσι ανάμεσα σε προενίσχυση στον SR4200 και DAC σε αυτόν, από το να στέλνω το σήμα από το squeezebox touch απευθείας στα ηχεία (το squeezebox έχει καλύτερο DAC). Δεν αρκεί το ότι είναι αυτοενισχυόμενα? Και επίσης δεν έχει σημασία να είναι τεριαστός ο SR4200 σε αυτή τη συνδεσμολογία με τα R5A? Στα specs αναφέρεται ισχύς 70 W (σε όλα τα ηχεία) στα 8 Ω. Υποτίθεται ότι με το "self-powered" έχεις πολύ καλά ταιριάσματα στις ενδιάμεσες βαθμίδες ενίσχυσης. Θα κάνω βέβαια τις δοκιμές μου όταν τα συνεφέρω για να βγάλω μία γνώμη.
Δεν το αποκλείω, αλλά μου φαίνεται πιθανότερο το πρόβλημα να είναι θέμα σύνδεσης και ρύθμισης και όχι πρόβλημα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Γι' αυτό και πρέπει προς τα εκεί να κατευθυνθούμε.Έβαλα τα ηχεία σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Τα ίδια. Χρησιμοποίησα ενα πολύπριζο της APC που έχω για το pc (προστατεύει από υψηλά ρεύματα και τάσεις μόνο νομίζω) και πάλι τα ίδια. Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά όταν συνέδεσα ένα creative zen mp3 player με καρφάκι σε rca στα ηχεία. Με αυτή τη συνδεσμολογία ο θόρυβος ήταν μειωμένος. Άρα, θέλω να ρωτήσω τα εξής.
1. Πως προχωρώ σε ασφαλή διάγνωση? Φέρνω ηλεκτρολόγο και μετράει τάσεις, ρεύματα, γείωση? Το κάνω μόνος μου, πώς?
2. Επιδιωρθώνω το πρόβλημα συνολικά στο σπίτι (φοβάμαι μήπως προκαλέσει βλάβες και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές)? Αγοράζω μια συσκευή που να εξομαλύνει τάσεις, εντάσεις? Προφανώς πρέπει να το δοκιμάσω με τις πρίζες του σπιτιού και τα ηχεία ώστε να βεβαιωθώ ότι εξαλείφεται ο θόρυβος.
Παρακαλώ απαντήσετε μου, ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο από το σωστό σημείο.
Ποιό Volume Control εννοείς; Του squeezebox και της behringer, ή των ηχείων;
Κάνε σε παρακαλώ μία περιγραφή των συνδέσεων, για να δούμε κι' εμείς, πως μπορούμε να βοηθήσουμε.
Το volume control του ηχειου. Όσο ανεβάζεις την ένταση, τόσο πιο έντονο το "φύσημα".
Όταν τα δοκίμασες εκτός σπιτιού, χρησιμοποίησες τις ίδιες συσκευές που χρησιμοποιείς και στο σπίτι (squeezebox, behringer), ή κάποιες άλλες;
Ναι, χρησιμοποίησα τη behringer σε μία περίπτωση. Στην άλλη τον ενισχυτή μιας κιθάρας που αυτός με τη σειρά του συνδεόταν σε μια συσκευή η οποία έβγαζε και RCA (δεν ξέρω πως λέγονται αυτές οι συσκευές ακριβώς).
Τα ενεργά ηχεία περιέχουν τελικούς ενισχυτές, οπότε η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από την ποιότητα της προενίσχυσης με την οποία θα τα τροφοδοτήσεις (squeezebox, behringer, AV Receiver). Ποιά θα είναι η καλύτερη διαθέσιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το βρεις με δοκιμές.
Δεν το αποκλείω, αλλά μου φαίνεται πιθανότερο το πρόβλημα να είναι θέμα σύνδεσης και ρύθμισης και όχι πρόβλημα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Γι' αυτό και πρέπει προς τα εκεί να κατευθυνθούμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.