Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Μιχαλη θα σε χρεωσω τα μεταφορικα που ετρεχα να βρω καλωδιο FW800->FW400 από το πρωι :p

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Μιχαλη θα σε χρεωσω τα μεταφορικα που ετρεχα να βρω καλωδιο FW800->FW400 από το πρωι :p

Γιατί ;;

Αφού το χρειάζεσαι, είτε το κάνεις με εξωτερικό δίσκο, είτε από υπολογιστή σε υπολογιστή.
Εκτός αν έχουν fw800 κ τα 2. :grinning-smiley-043

Αυτοι οι Μακάδες δεν έχετε το θεο σας!

Ο δισκος ειναι USB / esSATA / FW400 και τα τα 2 MB FW800! (και το καλώδιο FW400-800)

Καταλαβες Μιχάλη; Για όνομα του Θεού πλέον, δε σας αντέχω!

:p :p :p

Αν το ηξερα δεν θα επαιρνα καθολου καλωδιο ή θα ηταν FW 800-800 :p

Εχουμε κανενα περιορισμο στο πως θα ειναι φορμαρισμένος ο δίσκος (πχ NTFS) ή τι δομή θα έχει (αν έχει πχ ήδη αρχεία χύμα - πχ από Win κλπ) ;

Εννοείται ότι για να παίξει, ο δίσκος θα πρέπει να είναι ή να γίνει format σε mac journaled extended, μέσα από το disk utility.

Αν είναι ήδη έτσι, τότε δεν έχεις θέμα κ αρχεία άλλα αν έχει μέσα.

Σε ntfs δεν ξέρω αν θα παίζει....σε fat32 δεν ξέρω αν θα σου χωρά όλα σου τα αρχεία...

Μαλιστα.

Οποτε αναγκαστικά μετά τον δίσκο αυτόν (γενικά αυτούς για Time Machine χρήση) τον έχεις ''αποκλειστικά'' για το Mac;

Συριε, για εσενα που δεν πολυ-σκαμπαζεις απο μακ :p , τα πραγματα ειναι απλα:
Κοτσαρε τον σκληρο στο παλιο MB και το Time Machine θα σε ρωτησει αν θες να τον φορμαρει προς χρηση σε αυτο. Μετα κανε μπακ απ.

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Μαλιστα.

Οποτε αναγκαστικά μετά τον δίσκο αυτόν (γενικά αυτούς για Time Machine χρήση) τον έχεις ''αποκλειστικά'' για το Mac;

ουι

Αν είναι σε mac format τότε ναι. Βέβαια, υπάρχει πρόγραμμα για windows (macdrive λέγεται) που βλέπει κ γράφει σε τέτοιους δίσκους κανονικά, αλλά θα πρέπει να το εγκαθιστάς σε όποιον υπολογιστή θες να δουλέψει αυτός ο δίσκος.

Εγω φταιω μεσιε μακ τακ που ρωταω, αντι να googlαρω, για να σου δινω τη χαρα να νομίζεις ότι είσαι κάποιος :p :p :p

Μερσι μουσιε Μικαελ

ΥΓ Που κατάντησα: Και Mac και ''αυτόματο'' backup / restore. Πρέπει να έχω γεράσει πολύ. Που σαι Δημητρακούδη να δεις τα χάλια μου :p

Οντως γερασες Καπταιν-Νεμο! :p
mattbeard.jpg

Καλημερες :)

Να ρωτησω 2 πραγματάκια ακόμη.

Εκανα το backup με το TM. Δεν έκανα exlude τίποτα, είχε αφήσει μόνο του το win partition.

Να υποθεσω οτι έτσι προφανως παίρνει BU όλο τον δίσκο (και το ''λειτουργικό'' μαζί - όχι μόνο τα user data). Με αυτό το backup θα κάνω restore ΜΟΝΟ τα user data (και όχι το λειτουργικό) ;

Επισης: Αυτό (restore user data only) γίνεται μόνο κατά την διάρκεια εγκαταστασης του λειτουργικού στο νέο MB ή μπορεί να γίνει και μετά (να εχω σεταρει δλδ το νεο μηχανακι και μετα να κανω restore τα user data) ;

Τελευταιο: Επειδη θα αλλαξω σκληρο στο νεο μηχανακι aka θα ξεκινησω χωρις τίποτα προεγκατεστημενο στον δισκο, ειναι κατι που θελει προσοχη. Νομίζω οτι εχει DVD μαζι το νεο MB και απο εκει μπορει να ξεκινησει η εγκατασταση λειτουτγικού σε κενό δισκο, σωστα; Στην περιπτωση αυτη εχει σημασια ποια χρονικη στιγμη θα καρφωσω τον δισκο του ΤΜ πανω για να κανω το restore user data κατα την διαρκεια της εγκαταστασης;