Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Όταν κάνεις κλώνο από το time machine, παίρνει τα πάντα μαζί του, είναι οκ.

Όταν θα αλλάξεις δίσκο στο νέο φορητό, πρωτού το ανοίξεις να πάρει ρεύμα, θα έχεις ήδη συνδεδεμένο τον δίσκο τον εξωτερικό. Στα έχω γράψει τα βήματα κ παραπάνω βρε !
Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού, Restore δεν γίνεται από τον χρήστη σου. Μπορείς μόνο να κάνεις επιλεκτικά copy/paste αν θες, αλλά δεν στο προτείνω. Όταν θα κάνεις restore τον χρήστη σου με την κανονική διαδικασία, τότε δεν θα σου αντιγράψει τα κομμάτια του παλιού λειτουργικού.

Θενκς Μιχαλη.

Οποτε βαζω νεο δισκο, συνδεω τον εξωτερικο ΤΜ, ανοιγω, βάζω το DVD με το Snow που ερχεται ( ;) μαζί με το νεο ΜΒ, παταω κατι ( ; ) για να bootαρει απο το DVD και μετα καπου επιλεγω το restore user data;

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Θενκς Μιχαλη.

Οποτε βαζω νεο δισκο, συνδεω τον εξωτερικο ΤΜ, ανοιγω, βάζω το DVD με το Snow που ερχεται ( ;) μαζί με το νεο ΜΒ, παταω κατι ( ; ) για να bootαρει απο το DVD και μετα καπου επιλεγω το restore user data;

Ναι έτσι είναι η διαδικασία. :a0210:

Μόλις βάλεις το dvd μέσα που έρχεται μαζί με το νέο φορητό, αν δεν ξεκινήσει μόνο του με αυτό, τότε κλείνεις ρεύμα, ανοίγεις πάλι κ κρατάς πατημένο το option κουμπί, αυτό δλδ δίπλα στο spacebar, σου εμφανίζει επιλογή από που να κάνει εκκίνηση, επιλέγεις το dvd κ ξεκινάς. Αφού ξεκινήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού, κάπου στην μέση αυτής, θα "δει" ότι έχεις δίσκο συνδεδεμένο με στοιχεία χρήστη, οπότε θα σε ρωτήσει τι θες να κάνει. Εκεί θα του πεις να αντιγράψει ολόκληρο τον χρήστη.

Τελικά έγινε η μετάβαση.

Βεβαια τα πραγματα δεν ηταν τοσο απλά όσο φαινόντουσαν.

Πχ δεν μετέφερε όλες τις εφαρμογές όπως έπρεπε (πχ αφησε παλιές εκδόσεις με αποτέλεσμα πχ το itunes να μη διαβάζει τα library κλπ).

Μου έκανε επισης εντύπωση ότι δεν αποτελεί κοινή γνώση πως θα γινόταν απλά η διαδικασία μετάβασης χωρίς τον αυτοματοποιημένο τρόπο. Πως δλδ θα μετέφερε καποιος ολα τα iX (X=pod, phone κλπ) σε νέο μηχανάκι χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Μίλησα και με γκουρού του είδους και ούτε και αυτός ήταν σίγουρος.

Γενικώς, μου έμεινε η αίσθηση ότι όσο 'σοβαρεύουν' τα πράγματα, καταλήγουμε σε καταστασεις Win με τη διαφορά ότι έχεις πολύ μικρότερες δυνατότητες διαχείρησης αλλά και γνώσης του τι πραγματικά συμβαίνει (λόγω λογικής της Apple).

Αλλα ενταξει, μετα βλέπεις τις 'γυαλάδες' στο desktop και τα ξεχνάς όλα :p

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου......

Αφού παραπάνω έγραψα ότι, πρέπει να κάνεις αναβάθμιση το σύστημα, αφού το αφήνει "παρθένο", ενώ όλα τα υπόλοιπα τα μεταφέρει, ρυθμίσεις, εφαρμογές τρίτων, αρχεία δικά σου κτλ. Το itunes αποτελεί μέρος του συστήματος, οπότε λογικό να είναι "πίσω" και να πρέπει να γίνει αναβάθμιση για να φτάσει στο "σήμερα"...

Του τι κάνει κ πως το κάνει δεν νομίζω ότι σε νοιάζει...το τελικό αποτέλεσμα είναι που νοιάζει τον χρήστη...οπότε, όταν του συνδέεις πάνω έναν δίσκο κλώνο κ μπορεί κ μεταφέρει τα πάντα όπως ήταν πριν, κ απλά μετά κάνεις αναβάθμιση δωρεάν από το λειτουργικό για να έχεις όλες τις τελειυταίες εκδόσεις, τότε θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.

Γκουρού στο "'αθλημα" δεν χρειάζεται να είσαι για να το κάνεις πάντως...

Αν αυτός που ρώτησες δεν ήξερε να σου απαντήσει, μάλλον το αντίθετο του γκουρού ήταν... -bye-

Για τις εφαρμογές όπως τα λες ειναι. Αλλά δεν ειναι σαφες με τον τροπο που γίνεται το backup / restore τι γινεται τελικά. Ειναι πολύ εύκολο να μπλεχτεί κάποιος.

Τα άλλα ομως ισχύουν (περί μεταφορας χωρις TM πχ).

Και αν αυτός που ρωτησα δεν ειναι γκουρού, άστο καλύτερα....:p

Αυτό που λεω ειναι ότι τελικά, στα 'ζόρικα' δεν γινονται όλα 'αυτοματα' και καταλήγουμε σε καταστάσεις Win χωρίς όμως και να ξέρουμε τι γίνεται και να μπορούμε να βάλουμε χέρι εκεί που πρέπει / θέλουμε.

ΥΓ Σημείωση: Δεν έφερε ότι υπήρχε στο ''Trash''.

ΥΓ 2: Υπάρχει θεμα συμβατότητας με τους Seagate Momentus XT (κρασαρίσματα κλπ - σε σημείο που νόμιζα ότι είχε hardware θεμα το μηχανάκι).

Συριε, ποσο πιο απλα να γινει το migration; Γιατι να μπλεχτει καποιος;
Απλα πρεπει να αποτιναξεις την φιλοσοφια των win οταν δουλευεις mac, αλλιως παντα θα μπλεκεσαι...

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Για τις εφαρμογές όπως τα λες ειναι. Αλλά δεν ειναι σαφες με τον τροπο που γίνεται το backup / restore τι γινεται τελικά. Ειναι πολύ εύκολο να μπλεχτεί κάποιος.

Τα άλλα ομως ισχύουν (περί μεταφορας χωρις TM πχ).

Και αν αυτός που ρωτησα δεν ειναι γκουρού, άστο καλύτερα....:p

Αυτό που λεω ειναι ότι τελικά, στα 'ζόρικα' δεν γινονται όλα 'αυτοματα' και καταλήγουμε σε καταστάσεις Win χωρίς όμως και να ξέρουμε τι γίνεται και να μπορούμε να βάλουμε χέρι εκεί που πρέπει / θέλουμε.

ΥΓ Σημείωση: Δεν έφερε ότι υπήρχε στο ''Trash''.

ΥΓ 2: Υπάρχει θεμα συμβατότητας με τους Seagate Momentus XT (κρασαρίσματα κλπ - σε σημείο που νόμιζα ότι είχε hardware θεμα το μηχανάκι).

Άρα σου μετέφερε τα πάντα, εύκολα, γρήγορα, χωρίς κόπο, εκτός του trash.....:BDGBGDB55:

Δεν έπαιζε ο δίσκος ο υβριδικός της seagate, οκ, αλλά δεν αφορά το migration από τον παλιό φορητό στον νέο.

Άρα πρόβλημα δεν αντιμετώπισες...-bye-

υγ: δεν ξέρω ποιόν ρώτησες κ τι σου απάντησε, αλλά αφού είναι γκουρού στα mac, γιατί μας κούρασες εμάς με τόσες ερωτήσεις..;;;; :flipout::firstprize::furious3::ernaehrung004:-bye-:grinning-smiley-043:operator:

Μην το κάνουμε παλι κόντρα το θεμα, της εμπειρίες μου καταθετω.

Αυτό που λέω Τακη ειναι ότι τελικά το ίδιο το Mac καταλήγει σε φιλοσοφία Win αναγκαστικά όταν ''χοντραίνει'' το πραγμα. Καποια πραγματα ουσίας είναι κοινή λογική και δεν γίνονται με ''γυαλάδες'' και ''χρωματάκια''.

Μιχαλη, τα περι seagate και trash δεν τα ειπα ως ''κατηγορίες''. Αποβάλλετε επιτελους αυτή τη λογική. Ως παρατηρήσεις τα είπα για να προσεχουν αλλοι στο μελλον.

Αν ο Σπύρου δεν ειναι γκουρού, πάω πάσο.

Δεν τον ρωτησα τα ''απλα'', αυτά τα άφησα για εσάς :p Τον ρώτησα πως θα γινόταν απλά να μεταφερω τις i-συσκευές μου σε νεο Mac χωρις να μπλέξω με το TM και μου είπε ότι δεν ειναι τόσο απλό να μεταφέρεις τα backup του itunes, θελει ψάξιμο κλπ. Δεν λεω ότι δεν ξερει ή ότι ειναι αδύνατον, αλλά λέω ότι θα περίμενα, από την Apple ειδικά, αυτό να γίνεται πολύ απλά.

Καμία κόντρα...

Κ ναι δεν γίνεται απλά να μεταφέρεις τα iphone, ipad, ipod αλλού...αν γινόταν, τότε όλοι θα αντέγραφαν όλων, κάτι που αυτόματα αλλάζει την φιλοσοφία της Apple...

Κ εννοείται ότι τίποτα εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω στον τρόπο που σκέφτομαι...το έκανα αυτό όταν έφυγα από τα windows/pc κ πήγα σε mac κ βρήκα την ησυχία μου...

Κ εννοείται πάλι ότι δεν βρήκα κάτι ως "κατηγορίες" σε αυτά που έγραψες ! Για εμένα απόλυτα λογικά να μην κάνει backup ότι είχε στο trash, αφού αυτά πάνε για σβήσιμο...γιατί να τα κάνει backup ; Αν κ διατηρώ μια επιφύλαξη, ότι στις ρυθμίσεις του time machine έχει σχετική επιλογή, την οποία τώρα δεν θυμάμαι από έξω.

Ως άνθρωπος της μηχανογράφησης, δεν έχω ξανασυναντήσει σε υπολογιστή, είτε αυτός είναι προσωπικός, είτε mainframe, τέτοια ευκολία στην μετάπτωση...κ αν έχω φτιάξει ο ίδιος με τα χεράκια μου προγράμματα μεταπτώσεων από ένα σύστημα σε άλλο....

Τον δίσκο δεν τον βλέπει γιατί προφανώς δεν υπάρχει driver για mac os x, έτσι ώστε να υποστηρίξει την υβριδική λειτουργία του. Το "μπαλάκι" πάει φυσικά στην seagate που έβγαλε αυτό το μοντέλο κ δεν υποστήριξε το προϊόν της σε όλα τα λειτουργικά.

Για να μην υποστηρίζεται από το mac os x, προσωπικά δεν το ξέρω-στηρίζομαι σε ότι λέει ο spcav, τότε θέλει το κάτι παραπάνω για να δουλέψει.

Καλα, αναγκαστικα, αφού οφείλει να υποστηρίζει το SATA, θα πρεπει να ειναι συμβατος με ολα τα λειτουργικά.

Αλλά κατι δεν πήγαινε καλά....τώρα το τι ειναι ο θεος κι η ψυχή του....Προσωπικά το ρίχνω περισσότερο στην Seagate....

This is Guru speaking !!!:2thumb22sup:

το οτι η Apple δεν υποστηριζει μεταφορα σε αλλο μηχανημα περιεχομενο ios συσκευων (ευκολα) το ξερατε ... γιατι παραπονιεστε τωρα.

Τα εχουμε πει αυτα, ολα τα υπολοιπα εγιναν ευκολα , αρα ολα καλα.

This is Guru speaking !!!:2thumb22sup:

το οτι η Apple δεν υποστηριζει μεταφορα σε αλλο μηχανημα περιεχομενο ios συσκευων (ευκολα) το ξερατε ... γιατι παραπονιεστε τωρα.

Τα εχουμε πει αυτα, ολα τα υπολοιπα εγιναν ευκολα , αρα ολα καλα.

lol @ RoboGuru :p

Δεν παραπονιόμαστε βρε Γιάννη, επισημαίνουμε το, γνωστό ή όχι, παρόλογο του πράγματος.