Αντικειμενικότερη αξιολόγηση συστημάτων και συσκευών.

Δηλαδή Gas να γίνουμε κριτες???
με πια κριτήρια???
και που ξερω εγω τι γνωρίζει καποιος που κρίνει και βαθμολογεί ή εστω μεταφερει τις εντυπώσεις του

Σαν σκέψη δεν ειναι κακή από πλευρας οργανωσης και ''τακτοποιησης''
αλλά...

Υ.Γ. πλέον εχω ντραμς, σαξόφωνο, congas, διαφορα πιατίνια, κλασσική κιθάρα, περιμενω ηλεκτρική
Δεν ειμαι μουσικος και αν εξαιρεσεις την ντραμς που κατι καταφερνω στα αλλα ειμαι... πλημμυρα
δεν υπάρχει προβλημα ομως γιατι εχω κοσμο που παιζει και δεν χρειαζεται να κουβαλάει πλέον

Θα σας παρακαλουσα να αγορασετε ενα πιατίνι
και θα σας παρακαλουσα να μην δωσετε πολλά λεφτά γιατι ειναι πολύ πιθανό να παρατησετε τον ορο hiend

Δηλαδή Gas να γίνουμε κριτες???
με πια κριτήρια???
και που ξερω εγω τι γνωρίζει καποιος που κρίνει και βαθμολογεί ή εστω μεταφερει τις εντυπώσεις του

Σαν σκέψη δεν ειναι κακή από πλευρας οργανωσης και ''τακτοποιησης''
αλλά...

Υ.Γ. πλέον εχω ντραμς, σαξόφωνο, congas, διαφορα πιατίνια, κλασσική κιθάρα, περιμενω ηλεκτρική
Δεν ειμαι μουσικος και αν εξαιρεσεις την ντραμς που κατι καταφερνω στα αλλα ειμαι... πλημμυρα
δεν υπάρχει προβλημα ομως γιατι εχω κοσμο που παιζει και δεν χρειαζεται να κουβαλάει πλέον

Θα σας παρακαλουσα να αγορασετε ενα πιατίνι
και θα σας παρακαλουσα να μην δωσετε πολλά λεφτά γιατι ειναι πολύ πιθανό να παρατησετε τον ορο hiend

Νομίζω πως έχω απαντήσει εδώ. Θα συμπληρώσω κάτι τελευταίο αλλά δεν θα συνεχίσω πλέον γιατί δεν έχει άλλο νόημα.

Το ίντερνετ είναι ένα δώρο των σύγχρονων καιρών που έδωσε ελευθερία έκφρασης σε όλους, συγκροτώντας κοινότητες προσώπων που μοιράζονται αγαθά, γνώμες, ενδιαφέροντα. Είναι ένα υπερμέσο που θα συγκεντρώσει σταδιακά τεράστιο μέρος της πνευματικής δράσης.

Καθώς θα περνούν τα χρόνια το υπάρχον υλικό που αφορά το φόρουμ θα διογκώνεται, τα μέλη θα πολλαπλασιάζονται. Και ένα μεγάλο φόρουμ όπως αυτό εδώ εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να βελτιώσει τη δομή του, να προσφέρει νέες δυνατότητες στους χρήστες, να αξιοποιήσει τις διάχυτες πληροφορίες. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει.

Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τον νεοεισερχόμενο. Εκτός των άλλων θέλει να πάρει συμβουλές σχετικά με τα μηχανήματα που σκέφτεται να αγοράσει, έχοντας κάποιον προϊδεασμό. Ανοίγει ένα θέμα του στυλ "τι λέτε γι αυτό ή εκείνο το προϊόν" και όποιος βρίσκεται εύκαιρος εκείνη τη στιγμή του δίνει μια πρόχειρη απάντηση. Δεκάδες άλλα μέλη που έχουν άποψη για το θέμα τυχαίνει εκείνη την περίοδο να μην μπαίνουν στο φόρουμ ή να απασχολούνται με άλλα ζητήματα.

Αν, αντιθέτως, υπήρχε μια πλατφόρμα που συγκέντρωνε, ομαδοποιούσε, οργάνωνε
τις απόψεις/πληροφορίες για τις συγκεκριμένες συσκευές υποδεχόμενη διαρκώς το νέο υλικό (τις νέες απόψεις), τότε το άθροισμα αυτών των γνωμών, η κοινή τους συνισταμένη, θα συγκροτούσε αυτομάτως (τη δεδομένη στιγμή του χρόνου) την αξιολόγησή τους.
Παράλληλα με την κατά μόνας αξιολόγηση θα αναπτύσσονται ζητήματα που αφορούν συστήματα, συνδυασμούς, συνέργεια κλπ, όλα δηλ. τα κρίσιμα θέματα που γίνονται και τώρα sticky, όμως με έναν πιο επικεντρωμένο και συστηματικό τρόπο.
Η υπόλοιπη θεματολογία εννοείται πως θα τρέχει παράλληλα όπως γίνεται τώρα.

-bye-

Last edited:
συμφωνώ με τον Θάνο

στο φόρουμ υπάρχουν σκόρπιες ένα σωρό παρουσιάσεις συστημάτων - μηχανημάτων

το να συγκεντρωθούν (κάτι ανάλογο με το index που έγινε στη μουσική κατηγορία) θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον

το θέμα της αντικειμενικότητας λίγο με αγγίζει στην συγκεκριμένη πρόταση, λες και τα διάφορα ριβιούζζζζζ που διαβάζουμε στον τύπο είναι αντικειμενικά :flipout:

το ίδιο με απασχολεί και στην κατηγορία diy, όπου ναι μεν υπάρχει νήμα για την παρουσίαση κατασκευών, υπάρχουν όμως σκόρπια διαμάντια (π.χ διάφορα ποστ του Κ.Τυροβολά για μετασχηματιστές και πολλά άλλα) που η συγκέντρωση τους μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι

Θάνο μαζί σου, αν χρειαστείς βοήθεια count me in ...:grinning-smiley-043

thanx Δημήτρη...εγώ δεν μπορώ να αυτενεργήσω, την ιδέα ρίχνω. Αν κάποιος υπεύθυνος μας χρειαστεί να βοηθήσουμε, ευχαρίστως.

Απάντηση: Re: Αντικειμενικότερη αξιολόγηση συστημάτων και συσκευών.

Για να μπορέσουμε να κρίνουμε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ένα σύστημα πρέπει να γυρισουμε στα... βασικά νομίζω.
Back to basics λοιπόν...
Το σημαντικότερο κριτήριο είναι η ακρόαση ζωντανής μουσικής. Από μεγάλες ή μικρότερες ορχήστρες στο μέγαρο (και σε διαφορετικές αίθουσες) μέχρι μικρών σχημάτων jazz/blues κτλ σε καλούς χώρους προσεγμένους ηχητικά (για παράδειγμα στο Half Note).
Εκεί θα καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε. Για παράδειγμα η θέση στην οποία καθόμαστε έχει ιδιαίτερη σημασία (απόσταση από την ορχήστρα)- Ο χώρος και η ηχητική του επίσης- Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ένας μουσικός σε σχέση με κάποιον άλλο το ίδιο όργανο (χαρακτηριστικό παράδειγμα με 2 πιανίστες στο μέγαρο τώρα τελευταία με συνοδεία από την ίδια ορχήστρα).
Γενικότερα, η ακρόαση ζωντανής μουσικής μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στη μουσική και τα φυσικά όργανα.

Εμπλουτίζοντας τις ακουστικές μας εμπειρίες, θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε αντικειμενικότερα ένα σύστημα αναπαραγωγής της μουσικής.
ωραια ολα αυτά..
ομως, σε ποια θεση θα καθησουμε στο μεγαρο?
και ποιο ειναι αυτο το τζαζ κλαμπ που δεν θα εχει αυτα τα κακιστα ηχεια και μικροφωνα? (γιατι και εκει απο αυτα ακουμε)

Re: Απάντηση: Re: Αντικειμενικότερη αξιολόγηση συστημάτων και συσκευών.

ωραια ολα αυτά..
1.ομως, σε ποια θεση θα καθησουμε στο μεγαρο?
2.και ποιο ειναι αυτο το τζαζ κλαμπ που δεν θα εχει αυτα τα κακιστα ηχεια και μικροφωνα? (γιατι και εκει απο αυτα ακουμε)

1. μπροστινές θέσεις, κέντρο (σειρές 1-5)

2. στο half note ζώνη Α στο κέντρο ή ζώνη Β στη μεριά του πιάνου (αριστερά)

(στο Half Note το ηχείο στη δεξιά κολώνα παίζει χαμηλά μπάσο και κοντραμπάσο συνήθως - υπάρχουν και τα monitors των μουσικών)

πιστεύω να είσαι ικανοποιημένος από την απάντηση

επίσης θα χαρώ να δηλώσεις συμμετοχή εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58528
και να τα πούμε και από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αντικειμενικότερη αξιολόγηση συστημάτων και συσκευών.

ωραια ολα αυτά..
ομως, σε ποια θεση θα καθησουμε στο μεγαρο?
και ποιο ειναι αυτο το τζαζ κλαμπ που δεν θα εχει αυτα τα κακιστα ηχεια και μικροφωνα? (γιατι και εκει απο αυτα ακουμε)

Κι απ τις τουαλέτες -που λέει ο λόγος- καταλαβαίνεις πόσο μακριά είμαστε στην αναπαραγωγή. Οι Αγγλοσάξονες το ονόμαζαν "kitchen listening". Αν παίζει καλά απ την κουζίνα, παίζει καλά. Οι πλανόδιοι μουσικοί των δρόμων είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα.

Προσπερνώντας τις δικαιολογίες, συμφωνώ με την πρόταση του Gas Gas.

Για να γυρίσουμε λίγο στο θέμα...
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μόνο από τεχνοκρατικής πλευράς.
Ότι ο τάδε ενισχυτής έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει το τάδε ηχείο, ο τάδε προενισχυτής phono μπορεί να οδηγηθεί από την τάδε κεφαλή κλπ...

Τεχνοκρατικά όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι ο ενισχυτής μου είναι καλός για τα ηχεία μου... Έλα ντε που στις στάθμες που ακούω (χαμηλές) δεν έχω πετύχει άλλον ενισχυτή που να μου αρέσει περισσότερο;
Ναι, αν κάποια στιγμή ζητήσω peak της τάξης των 95DB ο ενισχυτής χολαίνει...
Έλα ντε που το 99% των ακροάσεων που κάνω είναι στα 85DB peak? :p

Άρα, μιλάμε για πολλούς υποκειμενικούς παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η τελική κρίση μας...

Όσο για την κατωτερότητα των συστημάτων μας σε σχέση με τα μουσικά όργανα δεν τη συζητώ...
Μία ταπεινή κιθάρα της Yamaha των 100 ευρώ χρειάζεται σύστημα των 100.000 ευρώ για να αναπαραχθεί σωστά... Άσε που δεν έχει και περιορισμούς στο χώρο (δεν μπουμάρει, δεν χαλάει η στερεοφωνική εικόνα της αν δεν κάθεσαι στο σωστό σημείο, δεν υπάρχει ανάγκη να απομακρύνουμε τον κιθαρίστα 2 μέτρα από τον πίσω τοίχο και 1 από τους πλαϊνούς κ.ο.κ.) :BDGBGDB55:

Ας ακουσουμε πρώτα ζωντανά ακουστική μουσική και αν φτάσαμε ήδη στο σημείο [πριν ακόμα ακούσουμε] να μας προβληματίζει η θέση ακρόασης ή η ίδια η αίθουσα, ε! τί να πώ!
Ας ακούσουμε πρώτα και αρκετά και αν τότε φτάσουμε στο σημείο αυτό, τότε θα είναι πραγματική πρόοδος και θα μπορούμε να μιλάμε και για ακουστική αιθουσών και θέσεων ακρόασης. Βιαζόμαστε πολύ ορισμένοι μου φαίνεται. Κατά τα λοιπά σωστή η άποψη όπως του Τσιμισκή. Λ.Σ.

Λουκά ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι καποιος με το δικο μας χομπυ δεν εχει ακουσει ζωντανα μουσικη., και εχει προσπερασει μια μπαντα στο δρομο...

Re: Απάντηση: Αντικειμενικότερη αξιολόγηση συστημάτων και συσκευών.

Λουκά ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι καποιος με το δικο μας χομπυ δεν εχει ακουσει ζωντανα μουσικη., και εχει προσπερασει μια μπαντα στο δρομο...
Πόσο θάθελα να ήταν έτσι και εγώ ή εσύ να είμασταν οι πιο άσχεοι ή οι με τις λιγότερες εμπειρίες!!! Είμαστε η εξαιρεση νομίζω και με λυπεί αυτό.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εμάς, αλλά γενικά αναφέρθηκα επ' αυτού. Λ.Σ.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Γεωπολίτη αλλα αυτό που θα προσθέσω ίσως να ακουστεί και λίγο δυσάρεστο η ελιτιστικό αλλα όμως δεν είναι έτσι.
Σίγουρα η γνωριμία με έναν άνθρωπο βαθύ γνώστη του αντικειμένου είναι ανεκτίμητης αξίας αλλα υπο προυποθέσεις.

Και γίνομαι πιό σαφής, οι συμβουλές του ανθρώπου αυτού για να εισακουστούν και να πιάσουν τόπο πρέπει πρώτα αυτός να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης μας (όσον αφορά την πείρα και τις γνώσεις του), δεύτερον πρέπει να τις επεξεργαζόμαστε με ανοικτό μυαλό γιατί και αυτός ανθρωπος είναι και έχει τα δικά του γούστα/φετίχ στον ήχο, η τελική επιλογή πρέπει να είναι δική μας και όχι στην σκιά της επιρροής του.

Για να ισχύει αυτό το τελευταίο πρέπει να έχουμε τριφτεί και εμείς λιγάκι στον χώρο ειδαλιώς όλα καλά και άγια θα μας φαίνονται και εδώ είναι το "ελιτιστικό" στοιχείο που ανέφερα.

Όταν κάποιος κινείται σε μικρομεσαία κατηγορία τιμής σαφώς και μπορεί ναεπιλέξει πιό εύκολα κάτι που πραγματικά του αρέσει πόσο μάλον με την βοήθεια κάποιου γνώστη.

Όποιος όμως πάει κατευθείαν σε υψηλου κόστους επιλογές με "ανεκπαίδευτο"
αυτί και χωρίς πείρα απο παλιότερο δικό του σύστημα ότι και όσο σοφά να τον συμβουλέυουν το ρίσκο της λάθος επιογής είναι τεράστιο και μέγας ανασταλτικός παράγων (κάπου εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα που περιγράφειο φίλος μας Γεωπολίτης).

Μην με παρεξηγείτε αυτό ισχύει παντού κανένας λογικός αγοραστής μετα το δίπλωμα μηχανης δεν πάει για harley η R1 πρώτα θα ζήσει με κανένα beverly για δύο τρία χρόνια και μετα θα αποφασίσει αν θέλει και προς τα πού να αναβαθμιστεί.
Όσο και να ξέρει ποιό είναι το καλύτερο και ότι και να τον συμβουλεύουν οι πιό έμπειροι φίλοι του το πιο πιθανό είναι οτι αν βιαστεί μάλλον θα φάει τα μουτρα του η θα μετανιώσει για την αγορά που έκανε.
Αυτή η παραβολή απο έναν χρόνιο μηχανόβιο...

Τέλος πρέπει να πώ και σαν ερασιτέχνης ζωγράφος γνωρίζω οτι ένας πίνακας δεν τελειώνει ποτέ, ο καλλιτέχνης πρέπει να γνωρίζει πότε να σταματήσει και αυτή η απόφαση συνήθως είναι η διαχωριστική γραμμή απο ένα αριστούργημα σε μια καταστροφή...
Επειδή τέχνη είναι κατα κάποιον τρόπο το χτίσιμο ενός συστήματος ο παραπάνω νόμος ισχύει στο ακέραιο, πρέπει να ξέρουμε και πότε να σταματάμε και να χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας την μουσική την οποία τελικά υπηρετεί το συστημα αλλα και τις άλλες χαρές της ζωής.
Αλοίμονο αν το χόμπυ η οποιοδήποτε χόμπυ γίνεται εμμονή! τότε μεταμορφώνεται σε κατάρα...

Last edited:
Τhanx Houston.

Eπίσης να συμπληρώσω οτι η ταξινόμηση-συγκέντρωση των πληροφοριών δηλαδή των post του forum όχι μόνο είναι ανέφικτη λόγω τεράστιου όγκου πληροφοριών αλλα και πολυπλοκότητας αλλα είναι και ενάντια στην φύση ενός forum το οποίο περιέχει συζητήσεις των οποίων τα περιεχόμενα θα αλοιόνωνταν ανεπανόρθωτα με αυτό τον τρόπο.
Κατηγοριοποίηση υπάρχει και είναι επαρκής, δέν λέω θα ήταν ιδανικό σε μία ωρίτσα περιήγησης σε ένα forum κάποιος να έβρισκε τις απαντήσεις που ψάχνει αλλα έτσι δημιουργούνται τα εξής παράδοξα.
1ον. Γιατί να γράφουμε/απαντάμε εμείς; Aς μετατραπεί το forum σε μία βάση δεδομένων στην οποία ο καθένας να καταθέτει την άποψή, τις εντυπώσεις η το review του.
2ον. Η εύκολη και γρήγορη αντληση πληροφοριών/ασφαλών συμπερασμάτων απο ένα forum θα ήταν κάτι το ιδανικό και ως ιδανικό εξ ορισμού υπάρχει μόνο στην θεωρία άρα είναι ανέφικτο.
3ον. Το forum σαν χώρος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων είναι κάτι ζωντανό το όσο προσπαθούμε να το αποκρυσταλώσουμε/κατηγοριοποιήσουμε είναι σαν να του ρίχνουμε ποντικοφάρμακο στα τηγανόψωμα που το ταίζουμε.

Τhanx Houston.

Eπίσης να συμπληρώσω οτι η ταξινόμηση-συγκέντρωση των πληροφοριών δηλαδή των post του forum όχι μόνο είναι ανέφικτη λόγω τεράστιου όγκου πληροφοριών αλλα και πολυπλοκότητας αλλα είναι και ενάντια στην φύση ενός forum το οποίο περιέχει συζητήσεις των οποίων τα περιεχόμενα θα αλοιόνωνταν ανεπανόρθωτα με αυτό τον τρόπο.
Κατηγοριοποίηση υπάρχει και είναι επαρκής, δέν λέω θα ήταν ιδανικό σε μία ωρίτσα περιήγησης σε ένα forum κάποιος να έβρισκε τις απαντήσεις που ψάχνει αλλα έτσι δημιουργούνται τα εξής παράδοξα.
1ον. Γιατί να γράφουμε/απαντάμε εμείς; Aς μετατραπεί το forum σε μία βάση δεδομένων στην οποία ο καθένας να καταθέτει την άποψή, τις εντυπώσεις η το review του.
2ον. Η εύκολη και γρήγορη αντληση πληροφοριών/ασφαλών συμπερασμάτων απο ένα forum θα ήταν κάτι το ιδανικό και ως ιδανικό εξ ορισμού υπάρχει μόνο στην θεωρία άρα είναι ανέφικτο.
3ον. Το forum σαν χώρος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων είναι κάτι ζωντανό το όσο προσπαθούμε να το αποκρυσταλώσουμε/κατηγοριοποιήσουμε είναι σαν να του ρίχνουμε ποντικοφάρμακο στα τηγανόψωμα που το ταίζουμε.

Χμ. Ποντικοφάρμακα και τηγανόψωμα.

Επίσης το 2ο είναι φευγάτος συλλογισμός. :grinning-smiley-043