Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα με το clouding σε Sony XG9505

Ακομα και η περσινη μου 49XF8096 δεν εχει καμμια σχεση με τις φωτο σου

Όντως ούτε τα IPS/PLS panel δεν δείχνουν έτσι.Πολύ παράξενο μου φαίνεται.Μάλλον θα έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη του Leoniums.

Απάντηση: Re: Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα με το clouding σε Sony XG9505

Ακομα και η περσινη μου 49XF8096 δεν εχει καμμια σχεση με τις φωτο σου

Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε χρόνου και χειρότερα. Κοιτάνε μόνο να πλασάρουν 4k-8k και ακόμα δεν έχουν λύσει βασικές παιδικές ασθένειες...... Αν είναι η αγορά να είναι λαχείο τι θα κάτσει αρκεί μια βόλτα, τόσα προποτζίδικα υπάρχουν :Banane0:

Αν οι φωτογραφίες αποδίδουν πιστά αυτό που βλέπεις εσύ στον χώρο σου, πρέπει να γίνει αντικατάσταση.
Η τηλεόραση έχει πρόβλημα.

Από ότι κατάλαβα εσείς δεν βλέπετε τίποτα από όλα αυτά.
Ναι λόγω κινητού το ISO είναι υ ψηλότερο. Το μάτι βλέπει το μισό από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες ή τα 2/3.
Οι τελευταίες φωτο είναι με εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως μου ζητήθηκε από τον τεχνικό. Ο τι και να αλλάξω δεν έχει αποτέλεσμα. Να προσθέσω μόνο πως στην αρχή ήταν τουλάχιστον 2 φορές πιο έντονο.
Και αν αυτή είναι η κατάσταση του τώρα... λόγω παλιάς εμπειρίας το πρόβλημα χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου αντί να καλυτερεύει.
Άντε να δω πως θα ξεμπλεξω μιας και ο τεχνικός μου λέει είναι φυσιολογικά όλα αυτά λόγω το οτι Ανάβουν τα LED και κάτι λαλακιες....
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες από Netflix. Η δίκη μου είναι η 49XG9005.
Η μια φωτογραφία είναι με φλας.
Η σειρά αυτή έχει μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω.
Ίσως σε βοηθήσει να βγάλεις κάποια συμπεράσματα

c8bebc0cba1e63a695e6c405a30cd0d1.plist
cfae8d90af1276cbbe3d9c41838e0e71.plist
b597fe73e88d40f7a34bbaafe7162ae2.plist
9a012cbc33611cad4cf0a4570e7d9dc0.plist

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εαν και μετά το reset το μάυρο είναι έτσι τότε θα πρέπει να απιτήσετε αντικατασταση. Το λεγόμενο clouding είναι συνήθης φαινόμενο αλλάόχι σε τέτοιο βαθμό όσο αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες σας.

Να σας ρωτησω κάτι ακόμη. Τα αρχειο του μαυρου είναι γραμμένο σε pc levels 0,0,0
Την τηλεόραση σας την εχετε σε auto mode στο color space ή σε καποιο άλλο;

Καλησπέρα στην παρέα
νέος κάτοχος και εγώ από το περασμένο Σάββατο.
Προερχόμενος από samsung Q7FN, αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα με το clouding από την 1η ημέρα. Κάτι που δεν είχα δει καθόλου στην προηγούμενη τηλεόραση.
Θα ήθελα την γνώμη σας στι φωτογραφίες που ακολουθούν. Είναι το μαύρο φόντο από test pattern της Sony, και που από όσο κατάλαβα η Sony το θεωρεί λογικό....
Οι φωτογραφίες είναι με dimming high και low.
View attachment 166926View attachment 166927
Με low dimming και black adjust high.
Tα υπόλοιπα settings όπως ήρθε η τβ (65αρα, public).

9a24076c9dd1c1783bdc57585a00ad37.jpg

H δεύτερη photo, local dimming high, black adjust high.
61d4d825c19c3a77f97036be9543bbf0.jpg

Από το dolemite στο νετφλιξ (local dimming high, black adjust high). Μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.
aeb2de8a59cf759e959a4c03b2faeb33.jpg

Leoniums σε μια ταινία από το Netflix (όχι HDR) μπορείς να βάλεις τις παρακάτω ρυθμίσεις και να βγάλεις φωτογραφίες;

κουμπί action menu>εικόνα

1.απενεργοποιήσε όλες τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας

2.Από το μενού Εικόνα, απενεργοποίησε επίσης τη λειτουργία αυτόματης εικόνας και τον αισθητήρα φωτός

3.λειτουργία εικόνας :χρήστης

4.Φωτεινότητα : ελ.-10

5.αντίθεση :90

6.Προσαρμογή γάμμα :-1

7.επίπεδο μαύρου : 50

8.Ρύθμιση μαύρου: όχι

9.Προηγμένη ενίσχυση αντίθεσης: όχι

X-tended Dynamic Range : όχι

10.Local dimming : χαμηλό,μεσαίο

11.Χρώμα :50

12.Απόχρωση :0

13.Θερμοκρασία χρώματος : για προχωρημένους 1

14.Ζωντανό χρώμα : όχι

15.Καθαρότητα :50

------------------------------

Επίσης στο ποστ 21 οι φωτογραφίες φαίνονται ότι έχει γίνει υπερέκθεση,φαίνονται καμμένα τα φωτεινά.

------------------------------

Panos1345 από τα πόδια της βάσης καταλαβαίνεις ότι είναι η XG9505.
Μόλις το δοκίμασα με τις ρυθμίσεις που προτείνεις.
d9f2892646c4ad10ed2ed60318924e64.jpg

Έκανα πριν λίγο factory reset.
Δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά με πριν.
Να σημειωθεί ότι η απόσταση θέασης είναι περίπου στα 2.2μ.

Με default settings (1η και 2η φώτο)
Με local dimming high η 3η φώτο, με τα ίδια settings και το screenshot από το dolemite.
55a5b39d5897c80576439661a827e286.jpg
3be864756055974665930c10dd280a9d.jpg
62e42e03fc32287bcea2f4c824278ea3.jpg
dab952e777b1cfafaa3f156d93eb95b4.jpg

Να σε ρωτήσω κάτι; Σε κάποιες σειρές στο Netflix όταν αλλάζουν σκηνές ή όταν ξεκινάει έχει μαύρη οθόνη, στο κάνει και εκεί
Ή αλλιώς την έχεις πετύχει να έχει κατάμαυρο ποτέ;

εγω θα ελεγα να κανεις κατι τωρα που η τιβι ειναι φρεσκια.
οσο περναει ο καιρος,ειναι εις βαρος σου γιατι θα σου αρχισουν τα μα και τα μου.
μια κουβεντα ειναι και πολυ τρεξιμο,αλλα δυστηχως συμβαινουν..

εγω θα ελεγα να κανεις κατι τωρα που η τιβι ειναι φρεσκια.
οσο περναει ο καιρος,ειναι εις βαρος σου γιατι θα σου αρχισουν τα μα και τα μου.
μια κουβεντα ειναι και πολυ τρεξιμο,αλλα δυστηχως συμβαινουν..
Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο να δω τι θα πουν.

Να σε ρωτήσω κάτι; Σε κάποιες σειρές στο Netflix όταν αλλάζουν σκηνές ή όταν ξεκινάει έχει μαύρη οθόνη, στο κάνει και εκεί
Ή αλλιώς την έχεις πετύχει να έχει κατάμαυρο ποτέ;

Δεν έχω δει και πολύ νετφλιξ για να το παρατηρήσω.
Να πω την αλήθεια, οι γραμμές στο dolemite στο πιο πάνω ποστ μου φαίνονται μαύρες. Χάνω κάτι?

Δεν έχω δει και πολύ νετφλιξ για να το παρατηρήσω.
Να πω την αλήθεια, οι γραμμές στο dolemite στο πιο πάνω ποστ μου φαίνονται μαύρες. Χάνω κάτι?
Από την αρχική σελίδα νετφλιξ.
30d72f148e976c911ff45ef87747d55d.jpg

Η 2η φώτο από gcam
df2ed83cfdaf35a163cbeb3aba56366e.jpg

Μίλησα με τη Sony και την Astra Service.
Αύριο το πρωί θα έρθει τεχνικός στο σπίτι για να την δει.
By the way σήμερα σταμάτησε να παίζει ο ήχος στην jbl μέσω earc...
Δοκίμασα 3 καλώδια, tv power reset, jbl power reset. Τελικά σύνδεσα οπτική ίνα που είχα για την παλιά τβ και ο ήχος παίζει!!

Το ιδιο clouding εχω και εγω στην 9005 αλλα με local dimming medium η high σε περιεχομενο to εξαφανιζει και μπορει να το δω ελαχιστα αν τυχει να φωτισει καπου εντονα σε καποια ταινια με dolby vision που ειναι η φωτεινοτητα στο τερμα.Αν τα απενεργοποιησω ολα βαλω μαυρο φοντο και ανοιξω φωτεινοτητα στο τερμα πανηγυρι γινεται.

Το ιδιο clouding εχω και εγω στην 9005 αλλα με local dimming medium η high σε περιεχομενο to εξαφανιζει και μπορει να το δω ελαχιστα αν τυχει να φωτισει καπου εντονα σε καποια ταινια με dolby vision που ειναι η φωτεινοτητα στο τερμα.Αν τα απενεργοποιησω ολα βαλω μαυρο φοντο και ανοιξω φωτεινοτητα στο τερμα πανηγυρι γινεται.
Μπορείς να ποσταρεις κάποια φώτο από την 9005?
https://we.tl/t-uAeGhP2nD4

Ήρθε σήμερα ο τεχνικός, το θεώρησε νορμάλ το Clouding στη μαύρη φώτο του τεστ...
Μπήκε στο service menu της τβ, εκεί υπάρχουν οι άλλες 4 φώτο του τεστ (τα υπόλοιπα χρώματα, παραδόξως λείπει το μαύρο), τράβηξε φωτος και είπε θα τις προωθήσει στη σονυ. Θεωρεί πολύ δύσκολο να το θεωρήσει η Sony πρόβλημα.
Σχετικά με την jbl που σταμάτησε να έχει ήχο στο earc από χθες, η απάντηση ήταν ότι δεν είναι συμβατές μεταξύ τους (τβ και jbl).
Αύριο περιμένω hdmi καλώδιο, θα κάνω και με αυτό δοκιμή. Προς το παρόν χρησιμοποιώ οπτική ίνα.
Αυτά...