Αντίο Βασίλη Τσάκωνα

Κάνα δυο φορές που έτυχε να τον συναντήσω μου έκανε εντύπωση ο πράος χαρακτήρας του και αυτή η αύρα που εξέπεμπε που σου έδινε την εντύπωση ότι τον ξέρεις χρόνια.
Συλλυπητήρια στους δικούς του και σε εσάς Chief που είστε πιο κοντά.

Ηταν ιδιαιτερα συμπαθης. Ανθρωπος με σοβαρες αποψεις και ατελειωτο γέλιο.
Θα λειψει σε πολυ κοσμο.
Τα συλλυπητηρια προτιστως στην οικογενεια του και μετα και σε εμας... :(

Μοίραζε την αγάπη του απλόχερα σε όλους.

Δεν γνώριζε την λέξη κακία,ήταν σπάνιος άνθρωπος.

Τον θυμάμαι πάντα να γελάει.Πονάω που τον θυμάμαι.

Συλλυπητήρια στους ανθρώπους του και καλή του ανάπαυση.

Αδυνατώ να το πιστέψω. Ένας χαρακτήρας περιβόλι, που η γλυκιά του παρουσία σε παρέσυρε...
Καλό του ταξίδι, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε!

Δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικά, αλλά από τα λεγόμενα άλλων φίλων της Μουσικής Κατηγορίας, είχα σχηματίσει πολύ καλή άποψη.
Καλό κουράγιο στους οικείους του.

όπως όλοι μας τον γνωρίσαμε απο εδώ.
Τακτικός θαμώνας της μουσικής κατηγορίας, με λιτό λόγο, δύσκολα ακούσματα και λάτρης του βινυλίου και της υψηλής πιστότητας.
Ο χώρος του ήταν ναός της φιλοξενίας, όπου όλα ήταν φτιαγμένα με μεράκι με το χέρι του και τον ιδρώτα του. Ήταν η άλλη όψη, η κρυφή του hiend. Όχι της επίδειξης αλλά της ουσίας.
Μετα από αρκετές ώρες συνομιλίας εδώ και αποτυχημένες προσπάθειες συνάντησης βρεθήκαμε τελικά στον Μύλο σε συναυλία των Ozric Tentacles.
Από τότε είμασταν μαζί. Στο σπίτι του ενός, του άλλου. Ηταν ή προσωποποίηση της προσφοράς. Επαιρνε τα ηχεία του παραμάσχαλα και τα έφερνε σπίτι σου να τα δοκιμάσεις. Θυμάμαι μια φορά μου δάνεισε το φίλτρο του Χαιτα να το δοκιμάσω. Όταν είδα ότι ζύγιζε πάνω από 30 κιλά του είπα "άστο καλύτερα". Το πήρε στα χέρια και το έφερε σπίτι. Και πάλι ήρθε να πάρει όταν τελείωσε η δοκιμή.
Τα τελευταία 10 -12 χρόνια βρισκόμασταν όλοι μαζί στον καφέ του Σαββάτου.
Η απώλεια είναι μεγάλη.
Σαν ανάμνηση βάζω το κουτάκι που είχε στο χώρο του, στο άντρο του παπα Τσάκωνα όπως έλεγε ο Λύμπε.

Attachments

• IMG_8237S.jpg
    IMG_8237S.jpg
    82.9 KB · Views: 118
  • IMG_8236S.jpg
    IMG_8236S.jpg
    94 KB · Views: 116
  • Sad
Reactions: vlad66 and Stergito
Λίγους μήνες μετά τους Ozric Tentacles, έπαιζαν οι Blues Wire κι ο Louisiana Red στο Ξυλουργείο του Μύλου. Κανονίζουμε οι δυο μας με το Βασίλη, μια και δε μπορούσαν οι υπόλοιποι (καθημερινή γαρ). Βρισκόμαστε με το Μπιλ κι έχει μια σακούλα με καμιά δεκαριά βινύλια στο χέρι, να τα ακούσω στο καινούριο μου τότε Rega P5. Μουσικές διαφόρων ειδών, άσχετες μεταξύ τους, μου λέει πες μου τη γνώμη σου, προφανώς για να βρει τι μου αρέσει. Μετά το live πήγαμε σ' ένα ταβερνάκι στην περιοχή των σφαγείων που έπρεπε να είσαι συστημένος για να πας (εξαιρετικό φαγητό).
Αυτή η δεύτερη ουσιαστικά συνάντησή μας περιείχε συμπυκνωμένη την ουσία του παπα-Τσάκωνα. Ο άνθρωπος που ξέρει να σε πάει στα καλύτερα και να σου δώσει απλόχερα, χωρίς καλά καλά να σε γνωρίζει.

Last edited:
Είχα να τον δω από πέρσι την άνοιξη, νομίζω, πριν την επιβολή των μέτρων. Να είχαμε βρεθεί και τον Ιούνιο; Κενό το μυαλό μου. Στον καφέ του Σαββάτου. Μια δεν ερχόταν αυτός, μια δεν πήγαινα εγώ, πάντως συχνά-πυκνά βρισκόμασταν. Συνήθως είχε -τελευταία- τη σκυλίτσα της κόρης του που μάλλον την είχε "φορτωθεί" ο ίδιος, ένα ψιλόλιγνο κοκονάκι που δεν έχανε ευκαιρία να γλύψει το χέρι που θα της πρότεινες.
Πολύ ευγενικός άνθρωπος. Εάν έπρεπε με μια φράση να τον χαρακτηρίσω, μάλλον αυτή θα διάλεγα. Σου έβγαζε αβίαστα μια ξεχωριστή ευγένεια.
Κρίμα. Αντίο, Βασίλη.

παιδιά δεν ξέρω τι να γράψω.. δεν τον γνώρισα ούτε από κοντά, ούτε στον 2κάναλο όσο θυμάμαι.
όμως από αυτά που γράφετε εδώ και στο σωματείο, λυπήθηκα πάρα πολύ!!
καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους δικούς του και στους φίλους του

Μια γλύκα ήταν ο Βασίλης... Πόσο κρίμα. Καλό του ταξίδι..

Θυμάμαι την χαρά του όταν είχε πάρει τα BAT.

Όσον τον θυμούνται οι αγαπημένοι του και οι φίλοι θα ζει !

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τεράστιο κριμα.Τον γνώρισα σε κάτι εκλογές του σωματείου,που ήρθε αυθημερόν,χάθηκε στο δρόμο και μας πέτυχε στο φευγιό.
Μας χαιρέτησε και...ξαναξεκίνησε για πάνω.
Πολύ μεγάλη μορφή,κρίμα πολύ κρίμα.
Συλληπητήρια στους φίλους του και στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ...

• Sad
Reactions: Larry