Αντίθεση (όχι άλλο κάρβουνο)

Με μία σωστή μέτρηση ANSI contrast και μία σωστή μέτρηση on/off contrast, όπου μας δίνονται και οι επιμέρους τιμές του λευκού και του μαύρου, μπορούμε να καταλάβουμε πώς περίπου θα δείχνει το μέσο προβολής μας τα φωτεινά και τα σκοτεινά πλάνα, αν εφαρμόζει dimming, global ή local, αν έχει floating blacks, αν έχει APL limiter και πόσο επιθετικά λειτουργεί, κτλ.

Η μέτρηση του modified ANSI, από μόνη της, τί θα μας δώσει να καταλάβουμε;

Συμπληρωματικά με την ANSI και την on/off, τί επιπλέον θα μας δώσει, πέρα από ένα μεγάλο νούμερο για να κοκκορευόμαστε στους φίλους μας;

Βασικά αν έχουμε θέμα με τον APL limiter σε μια πλάσμα, και μετρήσουμε σε περιοχή που δεν επηρεάζεται από το τετράγωνο, θα πάρουμε στημένο νούμερο.
Αν έχουμε με edge lit LCD, με τοπικό έλεγχο τύπου σποτ, και μετρήσουμε σε περιοχή δίπλα από το τετράγωνο, που δεν επηρεάζεται από το spot dimming, πάλι θα πάρουμε στημένο νούμερο.

Και στημένα νούμερα, σημαίνουν πωλήσεις... Άρα τι κερδίζουμε; Πελάτες... :flipout:

Nα στειλω email τον Μανο να ρωτησουμε.Ετσι δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα τι κανει σε σχεση με την c8000 που οπως λεει και ο yperion δεν ειχε καθολου περυσι

Re: - SAMSUNG TV Line-up 2011 -

Επειδή είναι. Αν είναι να σου δώσουν μόνο 1 νούμερο για μια τηλεόραση, ποιο θα ήθελες να είναι αυτό;
Εμένα η προτίμηση είναι το ANSI contrast. Για εμένα είναι η πιο σημαντική μέτρηση. 2ο νούμερο, είναι η στάθμη μαύρου στην σκακιέρα.
Το 3ο νούμερο είναι το μαύρο ηρεμίας, από το on/off contrast. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν...

Αν η τηλεόραση είναι LCD χωρίς κανένα dimming και χωρίς "προστατευτικό τζάμι", τότε το ANSI contrast σαφώς και είναι αρκετό, μιας και το on/off contrast θα είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο σε αυτήν την περίπτωση.

Αν όμως υπάρχει dimming, "προστατευτικό τζάμι", ή δεν μιλάμε για LCD, το να γνωρίζω μόνο το ANSI contrast, δε μου λέει ούτε τα μισά...

Να σου φέρω το, γνωστό σε σένα, παράδειγμα των Philips 9618 (CRT) και 9731 (LCD): η δεύτερη είχε υπερτετραπλάσιο ANSI από την πρώτη και όμως, στα σκοτεινά πλάνα, ουδεμία σύγκριση μπορούσε να γίνει μεταξύ των δύο, που να μην καταλήξει σε συντριπτική ήττα της δεύτερης... ;)

Τι νόημα έχει; Το review του Μάνου είναι διθυραμβικό, με τεράστια ANSI αντίθεση, την στιγμή που στην περσινή είχε ένα 500:1 με το ζόρι.

Η μόνη απορία (δική μου) είναι αν είναι σωστές οι μετρήσεις. Και επειδή δεν μπορώ να ρωτήσω τέτοιο πράγμα, θα την δω όταν έρθει και θα καταλάβω αμέσως μόλις την δω...

Όντως ξεπερνά για παράδειγμα και την VT20,εγώ νομίζω ότι είναι η τεράστια φωτεινότητα σε συνδιασμό με το local dimming.Αλλά και πάλι...πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει...lcd είναι!

Re: - SAMSUNG TV Line-up 2011 -

Να σου φέρω το, γνωστό σε σένα, παράδειγμα των Philips 9618 (CRT) και 9731 (LCD): η δεύτερη είχε υπερτετραπλάσιο ANSI από την πρώτη και όμως, στα σκοτεινά πλάνα, ουδεμία σύγκριση μπορούσε να γίνει μεταξύ των δύο, που να μην καταλήξει σε συντριπτική ήττα της δεύτερης... ;)

Bingo

Υπαρχουν τηλεορασεις με μεγαλο ANSI ομως η εικονα δεν ειναι ουτε "φυσικη" ουτε "ομοιογενης".:BDGBGDB55:

Καλά, προτού πανηγυρίσετε το bingo:

α) Ο αισθητήρας δεν ήταν και πρώτο πράμα
β) Οι αντιθέσεις ήταν κοντά. Τι 200:1, τι 500:1...
γ) Αν η 9731 είχε backlight control, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;

Όσο για τα περι "φυσικότητας"...

α) Ο αισθητήρας δεν ήταν και πρώτο πράμα

Άλλοι, με χειρότερους αισθητήρες δηλώνουν reviewers. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να τις ξαναμετρήσεις με τον καινούριο αισθητήρα, όχι ότι θα έχουμε καμμία αξιοσημείωτη διαφορά βέβαια... Μια χαρά είναι για να μετράει ANSI contrast o i1 display 2, ήταν και φρεσκοκαλιμπραρισμένος τότε... :aetsch:

β) Οι αντιθέσεις ήταν κοντά. Τι 200:1, τι 500:1...

122:1 με 490:1, μην κλέβεις... :p

γ) Αν η 9731 είχε backlight control, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;

Γιατί; Δεν το έχει ενσωματωμένο σε κάποιο ρυθμιστικό; Ή φωτοβολάει τα ίδια nits στο λευκό, ό,τι ρυθμίσεις κι αν κάνεις;

Aλλά ας φανταστούμε μία 9731 που διαθέτει ξεχωριστό backlight control. Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι το ASV-panel της θα είχε καμμιά ελπίδα να γράψει στα σκοτεινά σαν CRT; :flipout:

Φιλε Πεταση απο τα βιντεο του youtube που εχει βαλει ο κατοχος της D8000 βγαζεις κανενα συμπερασμα η οχι.Φαινεται πολυ καλη!

Eπισης θα θελα να κανω μια ερωτηση στον Υperion.Ειχαμε κανει την ακυρη συγκριση της c8000 με φτηνες πλασμα και μου παρεθετες το διπλασιο και τριπλασιο ansi της πλασμα (δεν ειχαν και τιποτα αλλο) εναντι της c8000ασχετα απο την συνολικη εικονα.Αυτο που αναφερεις τι ειναι:

Υπαρχουν τηλεορασεις με μεγαλο ANSI ομως η εικονα δεν ειναι ουτε "φυσικη" ουτε "ομοιογενης".

Για τις Lcd Προφανώς μιλούσε που με διάφορα ''τεχνάσματα'' προσπαθούν να αυξήσουν τον λόγο της αντίθεσης.

Aπλα αναφερθηκε το χαμηλο ansi της c8000.Kαμια σχεση το κλεισιμο των led του οπισθιου φωτισμου.Ειχε απλα ειπωθει οτι αφου δεν εχει ansi δεν εχει και εικονα.Τωρα γραφουν κατι που ειχα πει.Δεν κρινουμε την εικονα απο την μετρηση ansi ενος site.

Η μέτρηση ANSI κατ εμέ είναι ο πιο κατατοπιστικός αριθμός που σου δίνει μια εικόνα για το πως ''δείχνει'' το μέσο προβολής.Η C8000 ως led lcd με απλοικό local dimming (16 ζώνες) λογικό να μην τα πάει καλά σε αυτή την μέτρηση.

Οι μετρησεις παλι και τα απολυτα νουμερα για μενα δεν μπορουν να σκιαγραφησουν τον χαρακτηρα μιας τηλεορασης.Παιζουν ρολο πολλα στις μετρησεις.Γι αυτο αν δεν δω την τηλεοραση δεν εκφερω αποψη.Δες το παραδειγμα παραπανω crt kai lcd.

Υπαρχουν τηλεορασεις με μεγαλο ANSI ομως η εικονα δεν ειναι ουτε "φυσικη" ουτε "ομοιογενης".

Ειναι για καποιες τηλεορασεις που το gamma μοιαζει με σεισμογραφο μετα απο 9 ριχτερ. Ενω εχουν και ενα καρο artifacts.

Δεν θελω να πω για ποιες (δεν ειναι Samsung) , τις εχει δοκιμασει το FullHd παντως.

Last edited:
Eπισης θα θελα να κανω μια ερωτηση στον Υperion.Ειχαμε κανει την ακυρη συγκριση της c8000 με φτηνες πλασμα και μου παρεθετες το διπλασιο και τριπλασιο ansi της πλασμα (δεν ειχαν και τιποτα αλλο) εναντι της c8000

Δεν ειναι καθολου ακυρη η συγκριση...

http://www.youtube.com/watch?v=UKGQQJAyfnQ

Αριστερα C8000 , δεξια κατω Panasonic ST30 , πανω GT25 (δικη μας GT20).

Eγω ειλικρινα αν μου εδινες μια C8000 ανταλλαγή για την Panasonic U10 που εχω δεν θα δεχομουν.

Γιατί; Δεν το έχει ενσωματωμένο σε κάποιο ρυθμιστικό; Ή φωτοβολάει τα ίδια nits στο λευκό, ό,τι ρυθμίσεις κι αν κάνεις;

Aλλά ας φανταστούμε μία 9731 που διαθέτει ξεχωριστό backlight control. Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι το ASV-panel της θα είχε καμμιά ελπίδα να γράψει στα σκοτεινά σαν CRT; :flipout:

Γιατί να μην έχει; Αν είχε ρυθμιστικό για τον οπίσθιο φωτισμό, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Δες το παραδειγμα παραπανω crt kai lcd.

Μην παρασύρεσαι από ένα πυροτέχνημα. Εννοείται ότι μια τηλεόραση με ANSI αντίθεση 500:1 θα δείξει καλύτερα από μια με αντίθεση 200:1.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι άστοχο, γιατί αναφέρθηκε σε φίλιπς, όπου ο μόνος τρόπος να μειώσεις τον οπίσθιο φωτισμό (και αυτό μέχρι ένα όριο) είναι να μειώσεις την αντίθεση. Μια τηλεόραση με ρυθμιστικό οπίσθιου φωτισμού που θα κατεβαίνει χαμηλότερα, θα δείξει πολύ καλύτερα.

Πως φαντάζεσαι θα δείχνει η CRT του 200:1 δίπλα στην C8000 του 500:1;

O σεισμογραφος ειναι για την 9705 υποθετω.Και εγω εχω δει τηλεορασεις που το τριγωνο σε μετρησεις εφεγε αλλα σε σημα βιντεο δεν καταλαβαινεις τιποτα .Υπηρχε ισορροπια.Την συζητηση πλασμα vs lcd δεν θα την κανουμε.Ειναι τι ενοχλει τον καθενα.Εμενα πχ με χαλουν οι αναλαμπες των πλασμα,.Εγω απλα θελω να μου πεις αν συμφωνεις με αυτο που λεω:οι μετρησεις και τα απολυτα νουμερα δεν μπορουν να σκιαγραφησουν τον χαρακτηρα μιας τηλεορασης.Παιζουν ρολο πολλα στις μετρησεις.Γι αυτο αν δεν δω την τηλεοραση δεν εκφερω αποψη.Και θα σου φερω ενα απλο παραδειγμα .H d8000 της samsung δεν εχει direct led με l/d.Aν ειχε τα νουμερα στις μετρησεις θα εκτοξεοταν πολυ περισσοτερο.Αυτο δεν σημαινει οτι σε σημα video δεν θα ειναι πολυ καλυτερη απο αλλες με direct led l/d.Oπως και η σονυ ΗΧ900.Οσον αφορα το video αν ηταν στην θεση της 8000 η HX800 της σονυ θα υπηρχε καλυτερος ελεγχος του οπισθιου φωτισμου