Antivirus...Ποιό χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Re: Antivirus...Ποιό χρησιμοποιείτε;

Avast ασυζητητί....

Κι εγώ το ίδιο, εδώ και πολλά χρόνια. Στην αρχή είχα Norton, αλλά μετά μου έκανε κάτι κολλήματα και το ξήλωσα. Φίλος μου συνέστησε το avast free και τον άκουσα. Δεν το μετάνοιωσα.

Στο τελευταίο μου HTPC έβαλα avast pro, που το είχα πάρει με προσφορά.

Κάνει αυτόματη ενημέρωση της βάσης δεδομένων και αν δεν μπαίνεις σε τίποτα περίεργα (πολύ περίεργα, θα έλεγα) sites, είναι μια χαρά.

Norton 360 ver 4.0
Μπορεί κάποιοι στο όνομα norton να βγάζουν σπυριά -δικαιολογημένα- γιατί τα προϊόντα τους, για ένα μεγάλο διάστημα, ήταν παντελώς αποτυχημένα. Αλλά οι τελευταίες εκδόσεις των Norton Antivirus, Internet security & 360, είναι άψογες.
Το 360 (4.0) είναι πανάλαφρο, αθόρυβο και με πολλές λειτουργίες στην διάθεση του χρήστη. Επίσης περιλαμβάνει και tune up εργαλεία. Δύσκολα θα το αλλάξω.

κανενα μπορω με το ματι να κανω 20 φορες καλυτερο εντοπισμο υποπτων αρχειων πχ
ιδιοτητες εχει certificate?
ελεγχος start up places
netstat -b
ειναι compressed ?
Φόρτωμα στον debugger και ελεγχος..
και καποια αλλα απλα κολπα...

Εξαλου το καλυτερο antivirus πιανει μονο το 30% απο τους ιους που κυκλοφορουνε ακομα και με τα ποιο δυνατα heuristics.

Ακομα και το source γνωστου ιου να παρεις και να το κανεις compile
με αλλα options η σε αλλο compiler γινεται undedected με packing
γινετε αποιαστο ονειρο για τα av να πιασουνε τους γνωστους ιους...

ΠΧ δωσε μου το οποιοδηποτε ιο που τον πιανουνε τα av και με 1-2 μετατροπες
στον κανω undetected...
so simple οποιος βασιζεται στα av για ασφαλεια δεν ξερει τι του γινεται.

Oποιος ξερει τα βασικα απο προγραμματισμο μπορει να καταλαβει οτι ειναι εντελως αμυδρη
η προστασια προγραμματων av.

Υπαρχουνε αλλες ειδικες τεχνικες για πραγματικη προστασια που δεν τις εφαρμοζουνε τα home av.

Last edited:
κανενα μπορω με το ματι να κανω 20 φορες καλυτερο εντοπισμο υποπτων αρχειων πχ ιδιοτητες εχει certificate?
ελεγχος start up places
netstat -b
ειναι compressed ?
και καποια αλλα απλα κολπα...

Εξαλου το καλυτερο antivirus πιανει μονο το 30% απο τους ιους που κυκλοφορουνε ακομα και με τα ποιο δυνατα heuristics.

Ακομα και το source γνωστου ιου να παρεις και να το κανεις compile
με αλλα options η σε αλλο compiler γινεται undedected με packing
γινετε αποιαστο ονειρο για τα av να πιασουνε τους γνωστους ιους...

ΠΧ δωσε μου το οποιοδηποτε ιο που τον πιανουνε τα av και με 1-2 μετατροπες
στον κανω undetected...
so simple οποιος βασιζεται στα av για ασφαλεια δεν ξερει τι του γινεται.

Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν τι τους γίνεται – με τη θετική του έννοια φυσικά.
Οπότε καλό είναι να υπάρχει ένα antivirus

Avast Free Antivirus χρησιμοποιω . Αν κατι αγνοησει,το αγνοω και εγω αυτοματα ,ποσο μαλλον οταν δεν θα με ενοχλει εντονα :) .Aν το συστημα καταρρευσει εντελως, θα πιασει δουλεια το backup η ο κλωνος :BDBDG54:

Last edited:
ναι τα av βοηθανε μονο στο να πιανουνε γνωστους μη τροποποιημενους παλιους ιους.Στους νεους και παλιους τροποποιημενους δεν κανουνε τιποτα

Όσες φορές δοκίμασα να βασιστώ σε anti-virus, κατέληξα να κάνω format μετά από 2-4 εβδομάδες... :flipout: :flipout: :flipout:

μπορειτε να εχετε ενα λογαριασμο με περιορισμενα δικαιωματα και να τρεχετε
απο αυτο το λογαριασμο τα υποπτα αρχεια η να εχετε μια εγκτασταση σε virtual machine

σε υπολογιστη με avast(free)δεν παιζει ορισμενα παιχνιδια στο fb.αναμονη και μετα φτυσιμο....
προσπαθησα(μεσω teamviewer)να τους το διορθωσω αλλα δεν..
πηρα τις ρυθμισεις μια-μια,εκανα και ολικο κλεισιμο(μονιμη απενεργ/ση)αλλα τιποτε.
αυτο σε 3 browser(mozilla,ie και chrome).τι φταει...?

στο δικο μου λαπτοπ-με free avast κι εδω-δοκιμασα να μπω στα 2-3 παιχνιδια που υπαρχει προβλημα,αλλα σε εμενα μπαινουν κανονικα.
τους κανει-απ`οτι μου ειπαν-και σε καποια φορουμ προβλημα με τα μηνυματα.γιατι εγω με τις ιδιες ρυμθισεις δεν εχω προβλημα..?

AVG Free. Χωρίς εγγραφές και ενοχλητικά pop-ups και με καλή μηχανή αναζήτησης. Και πολύ είναι αν προσέχεις που μπαίνεις. Τα μόνα πραγματικά alerts που έχω πάρει είναι από μολυσμένα στικάκια.