Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι...και μια απ αυτές την αντιμετώπισα σήμερα
Και μάλιστα με έκανε να ξανά σκεφτώ κάποιες αποφάσεις μου....εξηγούμαι.
Σε διπλανό νήμα, θα δείτε ότι πήρα μόλις έναν φακό 35mm , πολύ μικρό κι ελαφρύ, για την Sony a7r ii , τη βασική μου μηχανή.
Ο σκοπός ήταν ακριβώς αυτός...να έχω παντα δηλ. μαζι μου μια καλή φωτογραφική.
Επισκέφτηκα 2 3 χωρους, για διάφορους λόγους...ψώνια, δοκιμή του φακού και του κινητού, βόλτα κλπ.
Ο ένας χώρος ήταν το mall στο Μαρουσι, ο άλλος το Ολυμπιακό στάδιο και το Νιάρχος.
Σας πληροφορώ ότι μου έκαναν παρατήρηση σε όλους τους χώρους όταν έβγαλα την Sony, που όλοι ξέρετε πόσο μικρή είναι και με τον πιο μικρό φακό που μπορεί κάποιος να έχει πάνω του.
Τσακωθηκα αρκετά με τους σεκιουριταδες, σε σημείο που κόντεψα να με πετάξουν έξω!
Ήμουν όσο διακριτικός γινόταν, χωρίς να προκαλώ, δεν είχα φυσικά φλας , τρίποδα κλπ, και μόνο ελάχιστες φορές έφερα τη μηχανή στο μάτι για να καδραρω καλύτερα μέσω evf.
Δυστυχώς έχουν αγριέψει πολυ τα πράγματα,σε σημειο που με κάνει να μη θέλω να ξαναπάρω τη μηχανή μαζί μου.
Γύρισα σπίτι πολύ στεναχωρημένος, χωρίς πολλές φωτο από τη μηχανή, και με διάθεση να μη την ξανακουβαλησω μαζί μου.
Με το κινητό δεν είχα κανένα θέμα, κανείς δεν με ενόχλησε, καμία στιγμή. Ακόμα και μέσα σε εκκλησία που πήγα στο κέντρο, στο mall και στο Νιάρχος!
Και μονο γι αυτό λοιπόν, σκέφτομαι να "επενδυσω" σε κινητό με καλή φωτογραφική, που να καλύπτει έστω και οριακα τις απαιτήσεις μου.
Ποιος ο λόγος να έχω μηχανή και φακούς , αν δε μπορώ να τους χρησιμοποιήσω? Και μιλάω για πολύ μικρή για FF σώμα και φακό.
Πουν να έβγαζα κανένα μπαούλα του παρελθοντος δηλ....
Παρόμοια αντιμετώπιση είχα και πριν λίγες μέρες σε άλλο πολυχώρο, αλλά και σε βόλτα στο κέντρο στο Μοναστηράκι!
Στους ίδιους χώρους με κινητό, κανένα θέμα.
Δεν ξέρω, προσωπικά είμαι πολυ προβληματισμενος Μετά απ'αυτό....
ΥΓ.... τραβάω κυρίως φωτο δρόμου, αστική φωτο κλπ. Αν κάποιος τραβάει φύση, τοπία, κλπ προφανώς δεν έχει τέτοια θέματα. Αλλά εγώ τις mirrorless τις απέκτησα κυρίως για το μέγεθος και βάρος, και τη δυνατότητα να περνάνε απαρατήρητες σε αστικό τοπίο (πέρα από το βίντεο φυσικα).
Έτσι όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με βλέπω να τις δίνω Τελικά κι αυτές.