Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,653
Αθήνα
Με απαγόρευση του καπνίσματος βρίσκει ο νέος χρόνος Γάλλους και Γερμανούς

Παρίσι

Αλλάζουν τα δεδομένα και οι συνήθειες για Γάλλους και Γερμανούς από την Τρίτη, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση για την απαγόρευση καπνίσματος σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες.
Η νέα νομοθεσία έρχεται να ανατρέψει πολυετή παράδοση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στη γερμανική και τη γαλλική κοινωνία.
Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, ειδικότερα, από την 1η Ιανουρίου 2008 το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε μπαρ, εστιατόρια, καζίνο και μπαρ.
Πάντως, τουλάχιστον την Πρωτοχρονιά το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας εγγυήθηκε πως δεν θα γίνουν έλεγχοι εφαρμογής της απόφασης...
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι καπνιστές δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα της απαγόρευσης, έρευνες δείχνουν πως το 66% της γαλλικής κοινωνίας υποστηρίζει τη νέα νομοθεσία.
Όπως σημειώνει η Herald Tribune, το μέτρο εκτός από δυσαρέσκεια στους καπνιστές δείχνει να προκαλεί και μεγάλο άγχος στους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ.
Ο Ολίβιε Κολόμπε, ιδιοκτήτης καφετέριας στο κέντρο του Παρισιού αναρωτήθηκε :«Όλοι οι υπάλληλοί μου καπνίζουν. Όλοι οι πελάτες μου καπνίζουν. Τι θα κάνουμε;»
Για τον ίδιο η απαγόρευση θέτει και πρακτικά ζητήματα: Χωρίς τσιγάρα οι πελάτες δεν θα είναι πρόθυμοι να περιμένουν μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό τους ενώ οι μάγειρες και οι σερβιτόρες θα πρέπει να επιταχύνουν πάρα πολύ τους ρυθμούς της δουλειάς τους...
Δεν φαίνεται όμως να συμμερίζονται όλοι τις ίδιες ανησυχίες. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Γαλλία που αρνούνται κατηγορηματικά να συμμορφωθούν με την απαγόρευση του καπνίσματος μειοψηφούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών καφετεριών και εστιατορίων είναι αποφασισμένη και πρόθυμη να συμμορφωθεί με το νέο μέτρο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εστιατόρων και ξενοδόχων στη Γαλλία: «Ένα από τα κλειδιά για τη σωστή εφαρμογή της απαγόρευσης είναι πως αυτή είναι απόλυτη και τελεσίδικη».

Newsroom ΔΟΛ
από in.gr

Άραγε θα υπάρξουν και στη χώρα μας πολιτικοί με το θάρρος τέτοιων αποφάσεων;

Άραγε θα σεβαστούν οι πολίτες αυτής της χώρας τέτοιου είδους αποφάσεις;

Ρητορικές οι ερωτήσεις φίλοι μου...

Τό Χόλλυγουντ έχει απαγορεύσει τό κάπνισμα πρό πολλού.
Στίς ταινίες του μόνον οι ´τρομοκράτες´καπνίζουν.
Στην Γαλλία προφανώς ο Σαρκοζί τυφλωμένος από τίς π@πες τής Κάρλα Μπρούνι απαγόρεψε τό κάπνισμα.
Μόνον πίπα απ´ εδώ και εμπρός.
Η Υποκρισία στό κατακόρυφο

Η υποκρισία ΔΕΝ ειναι στην απαγόρευση αλλά στο οτι παράλληλα με αυτήν η φορολογία στον καπνό αγγίζει το 600%.

AYTH ειναι η υποκρισία.

Η απαγορεψτε τελείως τον καπνό παντου και τελείως ως ανθυγιεινό,

Η αφηστε τις π@...ριες περι απαγορευσεως σε δημοσιους χώρους.

Οχι στα ημίμετρα, τα καλά και συμφέροντα.....

Θεωρώ το μέτρο βαθύτατα αντιδημοκρατικό και άκρως υποκριτικό.
Και Οχι: δεν είμαι καπνιστής. Πλέον...

:flipout:Σε μια τετοια περιπτωση και να μην καπνιζεις μπριζωνεσε να τ αρχισεις .
Η αποθεωση της μακακιας .
Και γιατι βαζουν τα καπνα και μαλιστα τα επιδοτουν τα προμοταρουν και τα εχουν μαζεψει οι απανταχου κλικες ?
Ας βαλουν σταρι να ταισουν κανενα πεινασμενο .
Δ.Γ.Λ.Γ. * να μη χαθει κι ο σπορος:grandpa:

ΥΣ
ΔΓΛΓ* = Δε γ@...μ@στε λεω γω

Είναι πολλά τα φράγκα που κονομάει το κράτος από την φορολογία του καπνού
Οπότε θέλουν τίποτα extra φράγκα για τον προϋπολογισμό ανεβάζουν τον φόρο
Και μαζεύουν αυτά που θέλουν
Τα τσιγάρα , τα ποτά είναι η χρυσή αγελάδα της Ελλάδας
Σιγά να μην το απαγορεύσουν

Γεγονός είναι ότι το τσιγάρο αποτελεί πηγή εσόδων για το κράτος.
Υπ'αυτή την έννοια το μέτρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποκριτικό.

Γεγονός επίσης είναι ότι τα ποσά με τα οποία επιβαρύνονται τα εθνικά συστήματα υγείας λόγω ασθενειών σχετιζόμενες με το κάπνισμα είναι υπέρογκα. Τα ποσά αυτά τα επιβαρυνόμαστε όλοι.

Γεγονός επίσης είναι ότι το τσιγάρο βλάπτει και όσους εκτίθενται στον καπνό των καπνιστών (παθητικό κάπνισμα).

Σαν αντιδημοκρατικό το μέτρο δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ (αν θέλεις Κώστα διευκρινίζεις).
Εκτός και αν μιλάμε για τα δικαιώματα των καπνιστών. Δικαιώματα έχουν όμως και οι μη καπνιστές.
Με μπακαλίστικη λογική πιο πολύ βλάπτεται ο μη καπνιστής από τον καπνό του τσιγάρου παρά ο καπνιστής αν στερηθεί το τσιγάρο του.

Τότε να απαγορεύσουν να λειτουργούν οι καπνοβιομηχανίες
Γιατί αν αυτές δεν παράγουν τσιγάρα τότε εμείς δεν θα
έχουμε να καπνίζουμε !
εκτός και αν το ρίξουμε όλοι οι καπνιστές στην παραγωγή καπνού
αλλά είπαμε τα φράγκα είναι πολλάαααααα

Απλα πραγματα , κανε μου χωρους να καπνισω και να μην ενοχλω .
Ολοκληρη Ιταλια στο αεροδρομιο , με απεργια και να περιμενουμε απο τις 11το πρωι να φυγουμε, οποτε, ( 11 το βραδυ τελικα ) και δεν ειχε ενα γ@μημενο χωρο 5 τεραγωνικα να κανεις ενα τσιγαρο και απαγορευονταν και εξω!!!.
Τελικα πηγα στις τουαλετες με τον εσπρεσο στο χερι και οποιος ερχοταν για κατουρημα ............... μετα απο λιγο ξαναγυρναγε πισω για μια απο τα ιδια .

Αλλο δεν ειχαμε τωρα να χωριστουμε εκτος απο γαυρους και βαζελες η χριστιανους και μουσουλμανους , σε καπνιζοντες και μη .
Και τα ναρκωτικα απαγορευμενα ειναι αλλα δεν βλεπω να ιδρωνει κανενας ουτε να στεναχωριετε απο τους αρμοδιους.
Τη βλεπω τη δουλεια , στο τελος θα ανοιγουν μαγαζια μονο για καπνιζοντες και δεν θα εχουν που να βαλουν τα λεφτα .

Τόχουμε ξανασυζητήσει τό θέμα.
Αλκοόλ,μόλυνση περιβάλλοντος ,κακοποιήσεις γυναικών στον Δυτικό Κόσμο και πάει λέγοντας.
Την απαγόρευση τού καπνίσματος τήν επιβάλλουν οι Ασφαλιστικές εταιρείες επειδή θεωρούν ότι οι καπνιστές επιβαρύνουν τά συστήματα Υγείας.
Σέ λίγο θα προτείνουν να εκτελούνται οι γέροι πού πάσχουν από άνοιες και Alzheimer διότι το προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί οπότε εμφανίζονται αυτές οι παθήσεις όλο και πιό πολύ και επιβαρύνεται το σύστημα υγείας.
Απεχθάνομαι κάθε τί politically correct,πού ορίζει τίς ζωές μας...
Σέ λίγο θά απαγορέψουν καί τό πρωκτικό sex γιατί μέσω αυτού δέν συλλαμβάνονται παιδιά.
Κοινωνίες ´καθαρές´πού επιδίδονται σέ κυνηγι μαγισσών.

Last edited:
Εχω ερωτησουλα!!!!!!!

Λοιπον, ειναι δυο τυποι σε ενα δωματιο. Ο ενας απο αυτους προβαινει σε μια ενεργεια η οποια, αφ'ενος προκαλει βλαβη στην υγεια του αλλου και αφ'ετερου, βρωμάει κιολας. Ο αλλος σε καποια στιγμη του τη λεει και τοτε ο πρωτος του ανταπαντα πως ειναι φασιστας. Ποιος εχει δικιο? Ποιανου το δικαίωμα προηγειται?

Last edited:
Αν και social smoker, υποφέρω στα περισσότερα cafe/bar από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Πολλές φορές έχω αποφύγει μέρη που μου αρέσουν για αυτό και μόνο το λόγο.

Μακάρι να γίνει το συντομότερο δυνατόν και εδώ...προσωπικά το επικροτώ.

Ωχ μωρέ.
Πάρε το Υπουργείο Συγκοινωνιών νά σού απαντήσει.
Πολύ ρόκ έχει πέσει....................................
Γιά τό πόστ 14 τό σχόλιο.
Υ.Γ
Η ερώτηση να απευθυνθεί και γιά πιωμένο σέ μπάρ πού υποτίθεται ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
Και ούτε βρωμάει.
Οποιος θέλει πλήρη αποστείρωση κλείνεται σπίτι του και στό τέλος καταλήγει σάν τήν ταινία The Bug.

Last edited:
Εχω ερωτησουλα!!!!!!!

Λοιπον, ειναι δυο τυποι σε ενα δωματιο. Ο ενας απο αυτους προβαινει σε μια ενεργεια η οποια, αφ'ενος προκαλει βλαβη στην υγεια του αλλου και αφ'ετερου, βρωμάει κιολας. Ο αλλος σε καποια στιγμη του τη λεει και τοτε ο πρωτος του ανταπαντα πως ειναι φασιστας. Ποιος εχει δικιο? Ποιανου το δικαίωμα προηγειται?
ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΦΥΣΙΚΑ!

Επιτέλους , ας ανοίξουν μαγαζιά και εστιατόρια και μπαρ όπου θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος στους μη καπνίζοντες . Να χωριστούμε να τελειώνουμε πιά μ' αυτήν την ιστορία . Αλλωστε δεν μου αρέσουν οι μη καπνιστές και δεν έχω ή δεν θέλω τέτοιους φίλους και παρέες .
Τέλος αρνούμαι να πάω σε εστιατόριο ή σε μπαρ και να μην μπορώ να καπνίσω . Δεν πρόκειται να πάω ποτέ .

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Εχω ερωτησουλα!!!!!!!

Τωρα θα κανουμε και διδακτορικο ?
Ολοι ξερουμε ποιος προηγειτε ................... οπως ξερουμε και ποιος εχει προτεραιοτητα στο δρομο και αλλα πολλα που παρολα αυτα συμβαινουν .
Τι θα κανουμε δηλαδη θα βγαλουμε νομο και για το οποιανου βρωμαν τα ποδια τυριλα ?
Για τα λεφτα τα κανουν ολα και εμεις εδω περδευουμε .............αντε καλη χρονια και παρτε και μια για αρχη :flipout:

Attachments

• paper.7.gif
    paper.7.gif
    4.8 KB · Views: 15
To Mεγαλο Κεφάλαιο βρήκε τούς φταίχτες πού ´χαλάνε´τό σύστημα.
Κατά τά άλλα οι εργάτες δουλεύουν απροστάτευτοι και θερίζονται από νόσους τού πνεύμονα πού ΔΕΝ οφείλονται στό καπνισμα ,γιατί δέν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες Υγιεινής στήν εργασία τους.
Οι απαγορεύσεις τύπου καπνίσματος σημαδεύουν στον προαιώνιο φόβο τού θανάτου πού συνοδεύει τό ανθρώπινο είδος.
Παλιά φταίγανε οι μάγισσες ,τώρα οι καπνιστές.Αυτοί ´σκοτώνουν ´τούς άλλους.
Και μάλιστα χωρίζονται οι άνθρωποι σέ ´καλούς´καί ´κακούς´βάσει τού εάν καπνίζουν ή όχι.
Και εμένα μέ ενοχλεί μή-καπνιστής πού έχει να πλυθεί δυό εβδομάδες και φτύνει μπροστά μου.Δυστυχώς δέν μπορώ να τού κάνω τέστ γιά φυματίωση.
Υ.Γ
Εάν ακολουθηθεί στοιχειώδης σεβασμός λύνεται τό πρόβλημα...
Προσωπικά δεν πηγαίνω σέ σπίτια ακόμα και φίλων μου ,πού μού δηλώνουν εκ τών προτέρων ότι απαγορεύεται τό κάπνισμα.
Αντιθέτως δέν θά καπνίσω σέ κλειστό χώρο σέ κανονικούς ανθρώπους ,πού δέν καπνίζουν αλλά δέν είναι υστερικοί