Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Μα ρε γαμώτο.
Πήγα σήμερα με την γυναίκα μου και την κόρη μου να φάμε έξω .
Ρόκα με πορτοκάλι και σύκο
Μαρούλι με κρουτόν , μπέϊκον , ελαιόλαδο , ελιές κλπ
Φιλέτο μοσχαρίσιο με κονιάκ και πιπέρι
Χοιρινά φιλετάκια με μέλι και θυμάρι
Μπιφτεκάκια ( η μικρή )
Το γεύμα συνόδευσε ένα Γιαννακοχώρι 2004
Για επιδόρπιο
Κρεμ μπρουλέ
Σουφλέ σοκολάτας

Και δεν θα καπνίσω ;

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Εάν ακολουθηθεί στοιχειώδης σεβασμός λύνεται τό πρόβλημα...
Προσωπικά δεν πηγαίνω σέ σπίτια ακόμα και φίλων μου ,πού μού δηλώνουν εκ τών προτέρων ότι απαγορεύεται τό κάπνισμα.
Αντιθέτως δέν θά καπνίσω σέ κλειστό χώρο σέ κανονικούς ανθρώπους ,πού δέν καπνίζουν αλλά δέν είναι υστερικοί

Σωστά αυτά Σπύρο, δυστυχώς όμως αυτός ο στοιχειώδης σεβασμός σπανίζει.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Σωστά αυτά Σπύρο, δυστυχώς όμως αυτός ο στοιχειώδης σεβασμός σπανίζει.

Θα προβλεψουμε προστιμο και για αυτο:flipout::flipout:

Ασε που η απαγόρευση του καπνίσματος εμένα μου κάνει κακό .
Ξεκινάω προχθές από Θεσσαλονίκη για Αθήνα . Φεύγω από το σπίτι μου στις 18.00 ,κάνοντας το τελευταίο τσιγάρο και μετά επιτρέπεται να ξανακαπνίσω γύρω στις 20.30 που έφτασα στην Αθήνα . Αν επιτρεπόταν το κάπνισμα θα είχα κάνει 2-3 τσιγάρα όλο αυτό το διάστημα . Τώρα με το που βγήκα από το ταξί έκανα δύο τσιγάρα , άλλα δύο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ανοίγοντας την βαλίτσα και άλλα δύο στο λόμπυ σε χρόνο μισής ώρας . Τελικά η υγεία μου επιβαρύνθηκε περισσότερο .

Σπύρος Σούρλας;354524 Κατά τά άλλα οι εργάτες δουλεύουν απροστάτευτοι και θερίζονται από νόσους τού πνεύμονα πού ΔΕΝ οφείλονται στό καπνισμα [/quote said:
Αλλωστε με βάση στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύονται το ποσοστό είναι 50/50 για τους καπνίζοντες και μη.

Μα ρε γαμώτο.
Πήγα σήμερα με την γυναίκα μου και την κόρη μου να φάμε έξω .
Ρόκα με πορτοκάλι και σύκο
Μαρούλι με κρουτόν , μπέϊκον , ελαιόλαδο , ελιές κλπ
Φιλέτο μοσχαρίσιο με κονιάκ και πιπέρι
Χοιρινά φιλετάκια με μέλι και θυμάρι
Μπιφτεκάκια ( η μικρή )
Το γεύμα συνόδευσε ένα Γιαννακοχώρι 2004
Για επιδόρπιο
Κρεμ μπρουλέ
Σουφλέ σοκολάτας

Και δεν θα καπνίσω ;

:worshippy:

E, τα 150 που εδωσες αξιζουν ενα τσιγαρακι:flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλά κάνανε και το απαγόρευσαν.
Δεν κατάλαβα. Εγώ γιατί όταν θα πάω να σκάσω 150 ευρώ για ένα ωραίο γεύμα να τρώω στην μάπα την τσιγαρίλα του άλλου; Γιατί θα πρέπει να αερίζω τα ρούχα την επόμενη μέρα μέρα μετά για να μην βρωμάνε τσιγαρίλα;

Προσωπικά, επιλέγω μαγαζιά που να έχουν καλό αερισμό. Κι όταν δεν μπορώ να το αποφύγω όπως π.χ. προχτές σε ένα τραπέζι σε γάμο, απλά βρίζω την ώρα και την στιγμή και κοιτάζω συνέχεια το ρολόϊ....

Α, κι όσο για το Ελλαδιστάν εννοείται ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτά....

Αυτά εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Α, κι όσο για το Ελλαδιστάν εννοείται ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτά....

Αυτά εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

μπα! και τι έχει δηλαδή το Ελλαδιστάν;
η Εσπερία είναι καλύτερη; έχουν λιγότερα προβλήματα οι άνθρωποι εκεί;

Κι εγώ γιατί να σκάσω 150,00 ευρουλάκια για να φάω λάχα - λάχα , να μην μπορώ να πω μιά κουβέντα πίνοντας το κρασί μου και να φύγω σαν κυνηγημένος για να καπνίσω σαν γύφτος στον δρόμο ; Επαναλαμβάνω , χωριστά μαγαζιά : Η μόνη λύση

Επαναλαμβάνω , χωριστά μαγαζιά : Η μόνη λύση

Σωστα! Μαλιστα, να το αναγραφει απ'εξω αν ειναι για καπνιζοντες ή οχι. Ετσι, κανεις δε θα εχει δικαιωμα να γκρινιαξει. Πιστευω πως τελικα θα μεινουν 1-2 μαγαζια στην Αθηνα για μη καπνιζοντες...

Σωστα! Μαλιστα, να το αναγραφει απ'εξω αν ειναι για καπνιζοντες ή οχι. Ετσι, κανεις δε θα εχει δικαιωμα να γκρινιαξει. Πιστευω πως τελικα θα μεινουν 1-2 μαγαζια στην Αθηνα για μη καπνιζοντες...[/quote
ΟΧΙ..ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ...

Εγω πάντως που πήγα Ιταλία πριν απο 2 χρόνια έπαθα πλάκα.
Ολοι πετάγονται ενα λεπτάκι έξω κάνουν το τσιγαράκι τους και έπιστρέφουν, Ειτε στην εργασία ειτε σε ξενοδοχείο ειτε σε εστιατόριο. Απο τον παππου στο χωριουδάκι στην επαρχία μέχρι το hi class εστιατόριο στο Milano.
Ούτε παραπονέθηκε κανεις ,ούτε ήταν κανεις γύφτος, ουτε στερήθηκε κανεις τίποτα(και απο τις 2 μεριές).

Οι Ιταλοί όμως δεν είναι Γκρίκουλες..

Απ'ότι φαίνεται, ο Γκρίκουλας θεωρεί δικαίωμά του να βλάπτει αποδεδειγμένα την υγεία των άλλων.

Είναι ή δεν είναι το κάπνισμα μια βλαβερή συνήθεια; Διαφωνεί κανείς σε αυτό;

Είναι δικαίωμα των καπνιστών να καταστρέφουν την υγεία τους. Αλλά να αφήσουν την δική μου ήσυχη.

Για να μην αρχίσω να λέω για το ανέκδοτο που λέγεται "χώρος μη-καπνιστών" σε εστιατόρια και καφετέριες.. και την τήρησή του..

Προβλέπω να γίνει χαμός στο Thread αυτο!!!!

Και οι 2 μεριές έχουν το δίκιο τους αλλα φοβάμαι οτι λύση δεν υπάρχει.
Ούτε το να απαγορέψεις την εισοδο σε καπνιστες είναι λύση
Ούτε να γίνουν αποκλειστικά καταστήματα/εστιατορια κοκ ειναι λύση
Ουτε να βγαινουν έξω ειναι λύση (το συζητάμε όμως)
Ούτε να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι είναι λύση

Μια ειναι η λύση, ο αλληλοσεβασμός και ας πράξει ο καθένας όπως νομιζει. Επειδη όμως κάτι τέτοιο στις μέρες τις αφθονίας μας ειναι ουτοπικό, ας βγάλουμε τα ματάκια μας για αλλη μια φορά.

Επιτέλους , ας ανοίξουν μαγαζιά και εστιατόρια και μπαρ όπου θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος στους μη καπνίζοντες . Να χωριστούμε να τελειώνουμε πιά μ' αυτήν την ιστορία . Αλλωστε δεν μου αρέσουν οι μη καπνιστές και δεν έχω ή δεν θέλω τέτοιους φίλους και παρέες .
Τέλος αρνούμαι να πάω σε εστιατόριο ή σε μπαρ και να μην μπορώ να καπνίσω . Δεν πρόκειται να πάω ποτέ .

Ο Μήτσος (τσιφ) το ξέρει αυτό; :flipout::flipout::flipout:

Αν και δεν καπνιζω ποτε μου !!!!!

Δεν εχω τιποτα κατα ουτε θελω να ειμαι εναντιων των Καπνιστων ΑΡΚΕΙ ....αυτοι να με ΣΕΒΟΝΤΑΙ !!!!!!!

αφου ομως ΔΕΝ με σεβονται ...ουτε εμενα ουτε μικρα παιδια ουτε αρωστους που θα ειναι ΔΙΠΛΑ τους σε Εστιατορια ... τοτε .... καλα θα ηταν να απογορευτει τουλαχιστον σε χωρους ΦΑΓΗΤΟΥ !!!!!!!

Ομως ΔΕΝ εχω κανενα προβλημα να καπνιζει ο αλλος σε χωρους Μπαρ μπουατ μπουζουκια Ντισκοτεκ κτλ,

εκει ΔΕΝ με πειραζει αφου δεν υπαρχουν μικρα παιδια !!

Γενικα δεν ειμαι κατα των καπνιστων αρκει να μην το παραξυλωνουν......