Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Δεν νομίζω να είναι πλειοψηφία... Τουλάχιστον όχι στον συνολικό πληθυσμό.
Σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες μεμονωμένων περιοχών, ίσως.

Δεν νομίζω να είναι πλειοψηφία... Τουλάχιστον όχι στον συνολικό πληθυσμό.
Σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες μεμονωμένων περιοχών, ίσως.

Δεν ξέρω, πάντως με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός!

Η πλάκα είναι ότι το avclub με βοήθησε να κόψω το κάπνισμα!
Δεν καπνίζω στο υπνοδωμάτιο, για ευνόητους λόγους.
Το ηχοσύστημα το έχω στο δωμάτιο (μένω με τους γονείς μου).

Οπότε, για να ανάψω τσιγάρο έπρεπε να σταματήσω τη μουσική, πράγμα σπαστικό (πριν αρχίσω να ασχολούμαι με μηχανάκια, άκουγα και από το σαλόνι).
Έφτασα να κάνω 3 τσιγάρα ημερησίως, εκτός από όταν έβγαινα, που κάπνιζα περισσότερο.
Κι έτσι, μια ωραία πρωία είπα "και δεν το κόβω";

Και τα κατάφερα!

Έκοψες το κάπνισμα με μουσική δηλαδή.
Τώρα μου θύμησες πώς μου είπε ο πατέρας μου ότι του κόλλησε η συνήθεια του καφέ. Από τη σουηδική γυμναστική. Είχε ένα βιβλίο που άρχιζε "για να τονωθείτε πριν τη γυμναστική, πιείτε έναν καφέ..."

:flipout::flipout:

Δεν ξέρω, πάντως με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός!

Η πλάκα είναι ότι το avclub με βοήθησε να κόψω το κάπνισμα!
Δεν καπνίζω στο υπνοδωμάτιο, για ευνόητους λόγους.
Το ηχοσύστημα το έχω στο δωμάτιο (μένω με τους γονείς μου).

Οπότε, για να ανάψω τσιγάρο έπρεπε να σταματήσω τη μουσική, πράγμα σπαστικό (πριν αρχίσω να ασχολούμαι με μηχανάκια, άκουγα και από το σαλόνι).
Έφτασα να κάνω 3 τσιγάρα ημερησίως, εκτός από όταν έβγαινα, που κάπνιζα περισσότερο.
Κι έτσι, μια ωραία πρωία είπα "και δεν το κόβω";

Και τα κατάφερα!

Μπραβο.

Φαντασου, εσύ το έκοψες για πλακα. Και αλλοι που εχουν προβληματα υγειας, μεγαλοι ισως σε ηλικία, με καρδιά, ασθμα ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο, τους λεει ο γιατρος να το κοψουν μαχαίρι κι αυτοι δεν τα καταφερνουν.. ισως γιατι πρεπει να το κανουν αναγκαστικα, τους το επιβαλλουν οι συνθήκες και οχι η δική τους αυτόνομη βούληση. Σιγουρα υπαρχουν ψυχολογικες προεκτασεις στο θέμα (οχι Σπυρο, δε σας λεω ψυχοπαθείς, μην αρχισουμε παλι!!! :flipout: )

Για να το κόψεις...χρειάζεται εμπειρία (και κυρίως η σχετική πρόθεση). Πριν το κόψω οριστικά (πιστεύω) το είχα κόψει αλλες 5 φορές απο 3 μήνες μέχρι και δυόμισυ χρόνια! Το λαθος ήταν ότι μετα απο κάποιο διάστημα θεωρούσα ότι πλέον...δεν διατρέχω κίνδυνο και άναβα ένα τσιγάρο! Αυτό λοιπόν δεν γίνεται, αν ανάψεις έστω ένα το ...ξανάρχισες και μάλιστα σε σύντομο χρόνο! Καθε πρώην καπνιστής είναι υποψήφιος υπότροπος ακόμη και μετά απο πάρα πολλά χρόνια! (Οπως ακριβώς ο αλκοολικός δεν πρεπει να βάλει γουλιά στο στόμα του). Για μένα πάντως ο σοβαρότερος λόγος που το έκοψα (δεν ειχα κάποιο πρόβλημα υγείας) ήταν για να μην το αρχίσουν τα παιδιά μου, που ήταν σε κρίσιμη ηλικία (και τι θα μπορούσα να τους πω τότε;)

Μπραβο.

Φαντασου, εσύ το έκοψες για πλακα. Και αλλοι που εχουν προβληματα υγειας, μεγαλοι ισως σε ηλικία, με καρδιά, ασθμα ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο, τους λεει ο γιατρος να το κοψουν μαχαίρι κι αυτοι δεν τα καταφερνουν.. ισως γιατι πρεπει να το κανουν αναγκαστικα, τους το επιβαλλουν οι συνθήκες και οχι η δική τους αυτόνομη βούληση. Σιγουρα υπαρχουν ψυχολογικες προεκτασεις στο θέμα (οχι Σπυρο, δε σας λεω ψυχοπαθείς, μην αρχισουμε παλι!!! :flipout: )

Ποιος είπε ότι δεν έχω πρόβλημα; Η Νόσος του Crohn (πάθηση του πεπτικού) επηρεάζεται αρνητικά από τη νικοτίνη. Μου το έλεγε ο γαστρεντερολόγος και δεν πίστευα ότι το κάπνισμα με επηρεάζει τόσο πολύ.

Μέχρι που το έκοψα και είδα θεαματική βελτίωση σε μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε, έχω ένα παραπάνω κίνητρο να μην το ξαναρχίσω.

Παιδιά εγώ άρχισα να το μειώνω σταδιακά πριν απο 3 Χρόνια (απο πακέτο+ σε 5-10 τσιγάρα στριφτά με φίλτρο) μέχρι που τον Μάιο του 2006 το έκοψα μαχαίρι....απο τότε τίποτα.....πολλές φορές όμως αν και πέρασε τόσος καιρός μπάινω σε πειρασμό,ευτυχώς όμως γρήγορα το ξεπερνάω,σίγουρα πάντως βοηθά και το να αθλήσαι ειδικά το τρέξιμο αποτελεί πολύ καλός βοηθός στην προσπάθεια να το κόψει κανείς το ρημαδιασμένο............

Κάτι που μόλις είδα στην Ναυτεμπορική:

Το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα ένα νόμο με τον οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα στα μπαρ και τα εστιατόρια της χώρας. Ο νόμος, που θα εφαρμοστεί τέσσερις μήνες μετά την έγκρισή του από τον πρόεδρο της χώρας, προβλέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος 18 μηνών προκειμένου να συμμορφωθούν τα καφενεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Καλημέρα σας!

Φωτό από τα τέλη Σεπτεμβρίου

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ P9020391.JPG
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ P9020391.JPG
    67.9 KB · Views: 48
Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Φωτό από τα τέλη Σεπτεμβρίου

Αυτή την κατάσταση θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας?

Το θέμα της ρύπανσης δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, εξάλλου οι γόπες γρήγορα θα αποσυντεθούν. Το πλαστικό μπουκάλι της φωτογραφίας;

Η μόνη φορά που με πείραξε η ρύπανση από τις γόπες, ήταν ως νεοσύλλεκτος. Κανείς δεν πετούσε κάτω τη γόπα του και όλο γόπες μαζεύαμε. Των "ρω-πι", κατά τη στρατιωτική ορολογία, ("παλλινοστούντων" από την πρώην ΕΣΣΔ που "υπηρετούσαν" τρίμηνη θητεία, εμείς κανονικά με παραλαγή, αυτοί με φανέλα, που δεν λογάριαζαν τίποτα). Και μαζεύαμε κανονικά τις γόπες τους. Όπως έλεγα χαριτολογώντας, είχαμε γίνει οι Αλβανοί των Ρώσων.

Το θέμα της ρύπανσης δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, εξάλλου οι γόπες γρήγορα θα αποσυντεθούν.

Εντελώς πληροφοριακά, οι γόπες ΔΕΝ αποσυντίθενται !

Είχα ένα φίλο που έκανε διδακτορική έρευνα στο Loughborough στην Αγγλία που προσπαθούσε να κάνει ακριβώς αυτό ! Και μετά απο 5 χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα που έγραψα πιό πάνω...

Σημειωτέον, και το PhD και το PostDoc του, ήταν επιδοτούμενα απο τη Rothmans...

Φίλιππος

Last edited:
Χαρτί και καπνός δεν είναι; Και το φίλτρο. Δεν μπορεί, ακόμη και το πλαστικό -κάποτε- αποσυντίθεται. Εννοείς ότι δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο ίσως νομίζουμε.

χμ....

Τελικώς με λίγο ψάξιμο, βρήκα αναφορές για το χρόνο αποσύνθεσης των φίλτρων των τσιγάρων, ότι μπορεί να φτάσει και τα 25 χρόνια!
Μήπως θα έπρεπε να επιβληθεί στις καπνοβιομηχανίες να παράγουν τσιγάρα με βιοδιασπώμενα, έστω και λιγότερο αποτελεσματικά, φίλτρα; Ούτως ή άλλως πολλοί καπνίζουν και άφιλτρα.

χμ....

Τελικώς με λίγο ψάξιμο, βρήκα αναφορές για το χρόνο αποσύνθεσης των φίλτρων των τσιγάρων, ότι μπορεί να φτάσει και τα 25 χρόνια!
Μήπως θα έπρεπε να επιβληθεί στις καπνοβιομηχανίες να παράγουν τσιγάρα με βιοδιασπώμενα, έστω και λιγότερο αποτελεσματικά, φίλτρα; Ούτως ή άλλως πολλοί καπνίζουν και άφιλτρα.

Ο φίλος μου, έψαχνε να βρεί πώς μπορούν να κατασκευαστούν γόπες που θα "τρώγωνται" απο κοινούς μύκητες...

Οι μύκητες που μπορούσαν να τις φάνε, πέθαιναν σε 3-4 μέρες ...

Μα τι βάζουν τέλος πάντον στα φίλτρα. Δράμα η κατάσταση! Και που να δείς με τα άφιλτρα που οι μύκητες πεθαίνουν από ασιτία...

Πάντος πρέπει να το γράψουν και αυτό στα κηδειόχαρτα των κουτιών!
"Τα φίλτρα σκοτώνουν τους μύκητες. Καπνίστε άφιλτρα ή στριφτά χωρίς τζιβάνες!"