send
AVClub Fanatic
Δεν νομίζω να είναι πλειοψηφία... Τουλάχιστον όχι στον συνολικό πληθυσμό.
Σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες μεμονωμένων περιοχών, ίσως.
Δεν νομίζω να είναι πλειοψηφία... Τουλάχιστον όχι στον συνολικό πληθυσμό.
Δεν ξέρω, πάντως με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός!
Η πλάκα είναι ότι το avclub με βοήθησε να κόψω το κάπνισμα!
Δεν καπνίζω στο υπνοδωμάτιο, για ευνόητους λόγους.
Το ηχοσύστημα το έχω στο δωμάτιο (μένω με τους γονείς μου).
Οπότε, για να ανάψω τσιγάρο έπρεπε να σταματήσω τη μουσική, πράγμα σπαστικό (πριν αρχίσω να ασχολούμαι με μηχανάκια, άκουγα και από το σαλόνι).
Έφτασα να κάνω 3 τσιγάρα ημερησίως, εκτός από όταν έβγαινα, που κάπνιζα περισσότερο.
Κι έτσι, μια ωραία πρωία είπα "και δεν το κόβω";
Και τα κατάφερα!
Μπραβο.
Φαντασου, εσύ το έκοψες για πλακα. Και αλλοι που εχουν προβληματα υγειας, μεγαλοι ισως σε ηλικία, με καρδιά, ασθμα ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο, τους λεει ο γιατρος να το κοψουν μαχαίρι κι αυτοι δεν τα καταφερνουν.. ισως γιατι πρεπει να το κανουν αναγκαστικα, τους το επιβαλλουν οι συνθήκες και οχι η δική τους αυτόνομη βούληση. Σιγουρα υπαρχουν ψυχολογικες προεκτασεις στο θέμα (οχι Σπυρο, δε σας λεω ψυχοπαθείς, μην αρχισουμε παλι!!!)
Φωτό από τα τέλη Σεπτεμβρίου
Το θέμα της ρύπανσης δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, εξάλλου οι γόπες γρήγορα θα αποσυντεθούν.
χμ....
Τελικώς με λίγο ψάξιμο, βρήκα αναφορές για το χρόνο αποσύνθεσης των φίλτρων των τσιγάρων, ότι μπορεί να φτάσει και τα 25 χρόνια!
Μήπως θα έπρεπε να επιβληθεί στις καπνοβιομηχανίες να παράγουν τσιγάρα με βιοδιασπώμενα, έστω και λιγότερο αποτελεσματικά, φίλτρα; Ούτως ή άλλως πολλοί καπνίζουν και άφιλτρα.
Οι μύκητες που μπορούσαν να τις φάνε, πέθαιναν σε 3-4 μέρες ...
Από καρκίνο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.