Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

για μενα το μονο ουσιαστικο μετρο ειναι η απαγορευση της πωλησης των τσιγαρων. Ολα τα αλλα ειναι τελειως υποκριτικα.Δεν υπαρχει κανενα άλλο προιον που να βλαπτει την υγεία και να κυκλοφορει ελευθερα στην αγορα. Αλλα τα συμφεροντα ειναι μεγάλα ......και οι πολιτικοι "μικροι" για να παρουν τετοια αποφαση.......

Φοβερό μέτρο . Οπως η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική το 1930 ( μεγάαααλη επιτυχία ) . Ασε που θα αυξηθούν τα κέρδη των διακινούντων λαθραίως τσιγάρα κι εμείς θα τα πληρώνουμε μιά περιουσία και θάμαστε και παράνομοι σαν τους ναρκομανείς .

smoking2.jpg

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι:"Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές" το μόνο που τους ενοχλεί είναι το τσιγάρο το ντουμάνι που βγάζουν τα αυτοκίνητα,τα εργοστάσια κλπ κλπ είναι εντελώς ανύπαρκτο για αυτούς γιατί άραγε... ?

εχει ο καιρος γυρισματα..

Η Λιάνα είναι υπέράνω του νόμου!

Καί κάτι συμπληρωματικό μιά καί μιλάμε γιά την απαγόρευση:

Την εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης της διαφήμισης τσιγάρων, καθώς και αντικαπνιστικών μέτρων αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση, στην πρώτη της συνεδρίαση τη νέα χρονιά, εγκρίνοντας νομοσχέδιο για την προσχώρηση και της Ρωσίας στη "συνθήκη-πλαίσιο" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά του καπνίσματος.

Η Ρωσία προστίθεται στις 172 χώρες, οι οποίες ήδη έχουν υιοθετήσει τη συνθήκη, που προβλέπει εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης των διαφημίσεων για τσιγάρα εντός πενταετίας και εγκρίθηκε το Μάιο του 2003, χαρακτηρίζοντας το κάπνισμα "παγκόσμια απειλή για τον πληθυσμό".

Ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας και αρχηγός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας Μπαρίς Γκριζλόφ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της απόφασης και διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί από τη ρωσική Βουλή, "που θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα κατά του καπνίσματος".

Σήμερα απαγορεύεται στη Ρωσία η διαφήμιση ειδών καπνού στη ραδιοτηλεόραση και τις γιγαντοαφίσες δρόμου, ωστόσο επιτρέπεται στα έντυπα ΜΜΕ, στο μετρό και στους χώρους πώλησης τσιγάρων.

Ψύχραιμα αντιδρούν στις απαγορεύσεις εκπρόσωποι των ρωσικών βιομηχανιών καπνού, οι οποίοι δηλώνουν ότι "δεν πρόκειται για καμιά επανάσταση, είμαστε προετοιμασμένοι".

Η Ρωσία είναι παγκοσμίως τρίτη στον αριθμό των καπνιστών, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ και όπως υπολογίζεται καπνίζει το 70% των ανδρών και το 30% των γυναικών, καθώς και περισσότεροι από 3 εκατ. έφηβοι 15-19 ετών.

Σύμφωνα με τις ρωσικές στατιστικές, ετησίως πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα περίπου 300.000 άτομα.

Η Λιάνα ειναι πράγματι υπεράνω Νόμου!
Βρεθήκαμε στο ίδιο ξενοδοχείο Ροδα μπητς της Κέρκυρας για διακοπές πριν 8 χρόνια (καπνιζα αρειμανίως τότε) και επειδη ειχε ελάχιστους Ελληνες και η διευθύντρια ήταν ξένη...απαγορευόταν εντελώς το κάπνισμα στην τραπεζαρία (πρωινό και γεύματα). Μόνη εξαίρεση ...η κυρία Κανέλλη η οποία είχε το δικό της τραπέζι ρεζερβε κοντά στο παράθυρο και είχε δημιουργήσει τον δικό της καπνιστικό θύλακο!

Και όλοι μπορούσαν να κάτσουν όπου ήθελαν , εκτός της κυρίας Λιάνας .

Αυτό μου φέρνει στο νου το :Όλοι οι καλοί μαζί και ο ψωριάρης χώρια .

Αν ένιωθε καλά αυτή με την στάση της , τότε μιλάμε για μεγάλη ξεμετοχιά , ατομικισμό , έλλειψη σεβασμού και βάλε .
Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με τα μέτρα κατά τους .
Γιατί η μεγαλύτερη μερίδα από τους καπνιστές , δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο πλην την απόλαυσή τους .
Όταν προκαλείς να περιμένεις και την αντίδραση .

Δεν καπνίζεις; Απολύεσαι…:flipout::flipout::flipout::flipout:

Δεν άντεξε τη μουρμούρα τριών εργαζόμενων του και τους απέλυσε. Λογικό σε πρώτη ανάγνωση. Ωστόσο το αντικείμενο της διαμαρτυρίας των υπαλλήλων ήταν το κάπνισμα των συναδέλφων τους με την παράλληλη απαίτηση να εργάζονται σε ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Η είδηση αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί την εκδίκηση του καπνιστή. Ο εργοδότης, ιδιοκτήτης μικρής εταιρείας με 10 άτομα προσωπικό, εκτίμησε ότι η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των τριών αντικαπνιστών υπαλλήλων προκαλούσε κλυδωνισμούς στο χώρο εργασίας και αποφάσισε να πάρει το «τσεκούρι».

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο ο εργοδότης τόνισε ότι «δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που προκαλούν προβλήματα. Είμαστε συνέχεια στο τηλέφωνο και είναι απλά πιο εύκολο να δουλεύουμε καπνίζοντας. Στις ημέρες μας όλοι τα βάζουν με τους καπνιστές. Είναι ώρα για εκδίκηση. Θα προσλαμβάνω μόνο καπνιστές από εδώ και πέρα».

Οι ενδιαφερόμενοι καπνιστές μπορούν να αναζητήσουν πιθανή προσφορά εργασίας στα προσεχή τεύχη των εφημερίδων με τις μικρές αγγελίες στη Γερμανία…

πριν κάτι χρόνια είχε ακουστεί ότι στο Πρωτοδικείο της Σύρου ένας πρώην (ή εν ενεργεία μήπως; ) πρόεδρος του εκεί Δικηγορικού Συλλόγου συνελλήφθη από τον εισαγγελέα να καπνίζει εντός του δικαστικού μεγάρου σε χώρο όπου ίσχυε η απαγόρευση και τον έστειλε αυτόφωρο. Τώρα μπορεί και να θυμάμαι και λάθος...

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Πως λένε στην Αθήνα "Ζητείται ασκούμενος δικηγόρος με παπάκι " ; :frusty:Ετσι θα λένε τώρα "Ζητείται εργαζόμενος καπνιστής" !:flipout:

:flipout::flipout::flipout:

για μενα το μονο ουσιαστικο μετρο ειναι η απαγορευση της πωλησης των τσιγαρων. Ολα τα αλλα ειναι τελειως υποκριτικα.Δεν υπαρχει κανενα άλλο προιον που να βλαπτει την υγεία και να κυκλοφορει ελευθερα στην αγορα. Αλλα τα συμφεροντα ειναι μεγάλα ......και οι πολιτικοι "μικροι" για να παρουν τετοια αποφαση.......

Υπάρχει, πώς δεν υπάρχει ! Το αλκοόλ, και μάλιστα σε όλες του τις μορφές !!!

to alkool omos mono se periptosh kataxrhseon. logikh katanalosi alkool den blaptei kai isa isa kanei kalo sthn igeia eno akoma kai to ena tsigaro........
Simfono me tous kapnistes (palios kapnistis kai ego) oti to thema tis apagoreusis se dimosious xorous (ektos apo nosokomeia kai ipiresies) exei kantantisei gelio kai se ena vathmo antidimokratiko.Oloi exoun dikaiomata kai oloi exoun ipoxreoseis kai oi kapnistes na apolausoun ena tsigaro alla kai oi mi kapnistes na min eispneoun ton kapno. H moni efikth lisi einai xoroi ksexoristoi kai gia tous dio kai oxi katapiesi mono gia tous kapnistes.

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Φοβερό μέτρο . Οπως η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική το 1930 ( μεγάαααλη επιτυχία ) . Ασε που θα αυξηθούν τα κέρδη των διακινούντων λαθραίως τσιγάρα κι εμείς θα τα πληρώνουμε μιά περιουσία και θάμαστε και παράνομοι σαν τους ναρκομανείς .

oloi nomizo oi kapnistes kapia stigmi exoume skeftei na to kopsoume. Nomizo oti me auto to metro tha exoume ena parapano logo na to kanoume.

Θα ήθελα να θέσω προς όλους, και κυρίως προς αυτούς που καπνίζουν συστηματικά, ένα ερώτημα πραγματικό και όχι ρητορικό (δηλ. θέλω απάντηση σε ένα ερώτημα, στο οποίο εγώ δεν ξέρω τι θα απαντούσα).

Πατέρας κοπέλας από το τμήμα βόλλει του ΠΑΟΚ (κορασίδων) φανατικός καπνιστής, που παραιτήθηκε από το ΕΣΥ διότι δεν άντεχε την απαγόρευση καπνίσματος (τραυματιοφορέας νομίζω) μου ζήτησε τη γνώμη μου για πρόβλημα που ανέκυψε στο σπίτι του:

Ανακάλυψε ότι η κόρη του, τώρα 14 ετών, έχει αρχίσει να καπνίζει άφιλτρα (δηλ. να στρίβει καπνό) τόσο στις εξόδους της, όσο και στο δωμάτιό της. Έγινε κάποιος σχετικός χαμός στο σπίτι στη διάρκεια των εορτών, αλλά η κόρη όχι μόνον δεν δέχεται να σταματήσει το κάπνισμα, αλλά διεκδικεί το δικαίωμα να καπνίζει μέσα στο σπίτι όπως ο πατέρας της και η μητέρα της και μάλιστα μαζί τους. Οι γονείς αντιδρούν. Όμως η κοπέλα επιμένει ότι μέχρι τώρα δεν τη ρώτησε κανένας αν ήθελε να καπνίζουν και επίσης αν ήθελε αντί για παιδικά στην τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο να βλέπει –υποχρεωτικά- οτιδήποτε σχετικό με τον αθλητισμό. Και ότι τώρα καλό θα τους κάνει να αντέχουν και τον δικό της καπνό.

Τι με ρώτησε;

Τι να κάνει;
Τι μπορεί να κάνει;
Πώς μπορεί να αντιδράσει;

Ειλικρινά δεν ξέρω… γι αυτό το θέτω εδώ.
Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε, αν βρεθείτε στη θέση αυτού του γονέα;
Το σκέφτηκα ότι μπορεί να εμφανιστεί και σε μένα. Με τα παιδιά μου. Σκέφτομαι ότι μπορώ να κρυφτώ πίσω από τη θέση ότι ποτέ κανείς δεν κάπνισε μέσα στο σπίτι μας, άρα ο ίδιος κανόνας ισχύει για όλους, άρα και για τα παιδιά. Νιώθω όμως ότι σπρώχνω τα σκουπίδια κάτω από χαλάκι….

Δεν ισχύουν ίδιοι κανόνες σε μιά οικογένεια για τούς μικρούς και τούς μεγάλους...Αυτά είναι ´ψευτοδημοκρατικές´καταστάσεις..
Ξερω πολλούς γονείς πού ´σκυλιάζουν´γιατί τά παιδιά τους φοράνε σκουλαρίκια και τρυπάνε τα αυτιά και τίς μύτες τους..
Είναι ακριβώς το ίδιο..
Και μην αρχίσουμε πάλι τα περί ´βλαπτικότητας´ ή μή γιατί η ερώτηση που θέτει ο Βλάσσης αφορά σε συμπεριφορές...
Το ζευγάρι θέτει τούς κανόνες στο σπίτι..
14 ετών είναι ανήλικο το άλλο οπότε οι γονείς-ακόμα και εάν καπνίζουν-οφείλουν να θέσουν όρια αντός τού σπιτιού.
Εάν πιστευουν οτι τα παιδιά τους δεν πρέπει να καπνίζουν μπροστά τους ή στο σπίτι θα το απαγορεύσουν στο σπίτι..
Εκτός δεν γίνονται και πολλά.Για τίς βλαβερές συνέπειες τών ουσιών μπορεί να μιλήσει ένας πατέρας ακόμα και εάν καπνίζει ή πίνει ένα ποτήρι..
Το ίδιο ακριβώς οφείλουν να κάνουν οι γονείς και στο θέμα ´σκουλαρίκια´...
Απαγορεύονται στό σπίτι...
Ας τα φοράνε εκτός σπιτιού οι εφηβοι και ας τα βγάζουν πρίν γυρίσουν σπίτι...
Και αυτό είναι ένα μάθημα ορίων.
Θα βοηθήσει στην κατανόηση μερικών πραγμάτων...
Πάντως δέν γίνεται να ´σηκωθούν τά πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι´..
Και αυτό συμβαίνει και στά σπίτια και στά σχολεία δυστυχώς...
Και επειδή δεν ισχύει σέ ολα η μίμησις προτύπου(δηλαδή να πεί το παιδί οτι αφού καπνίζει ο πατέρας θα καπνίζει σπίτι και αυτό)αυτό που πρέπει να καθίσταται σαφές είναι ποιός έχει το πάνω χέρι στήν ´διοίκηση´τής οικίας...
Απαντώ κυρίως στον Βλάσση ,γιατί για μένα το υπόλοιπο θέμα έχει εξαντληθεί.

Εγω και η γυναίκα μου για να μην βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση όπως αυτην που περιγράφει ο Βλασσίδης....κόψαμε το κάπνισμα! Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στο παιδι σου κάτι που κάνεις ο ίδιος!

Kαλά τότε νά τού επιτρέψουμε να οδηγεί στά 12.Φυσικά και μπορείς να μήν επιτρέψεις στο παιδί σου να κάνει ότι κάνεις ο ίδιος.Αλλο δέν επιτρέπω και άλλο απαγορεύω.
Και οι γονείς ορίζουν,σαν μεγαλύτεροι,τό τί επιτρέπεται εντός τού σπιτιού..
Εξω από το σπίτι ο πλήρης έλεγχος τού παιδιού είναι αδύνατος έτσι και αλλοιώς.

Εκτός δεν γίνονται και πολλά.Για τίς βλαβερές συνέπειες τών ουσιών μπορεί να μιλήσει ένας πατέρας ακόμα και εάν καπνίζει ή πίνει ένα ποτήρι..

Είναι όμως το ίδιο "πειστικός" ο πατρικός λόγος αν ο πατέρας κάνει αυτό για το οποίο νουθετεί και το ίδιο αν δεν το κάνει;
Η απάντηση αυτονόητη νομίζω.
Επίσης μην ξεχνάμε πόσο ισχυρά πρότυπα αποτελούν οι γονείς με αυτά που κάνουν και όχι με αυτά που λένε.

Και οι γονείς ορίζουν,σαν μεγαλύτεροι,τό τί επιτρέπεται εντός τού σπιτιού..
Εξω από το σπίτι ο πλήρης έλεγχος τού παιδιού είναι αδύνατος έτσι και αλλοιώς.

Ο ρόλος (μεταξύ άλλων) ενός γονιού είναι να παρέχει πρότυπα (κατά την κρίση του πάντα) τα οποία θα διαμορφώσουν κάποιες αξίες στο παιδί στη για τη ζωή του μέσα και έξω από το σπίτι.
Οι απαγορεύσεις είναι ο εύκολος δρόμος. Το (σωστό) ζωντανό παράδειγμα του γονιού είναι ο δύσκολος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Είναι όμως το ίδιο "πειστικός" ο πατρικός λόγος αν ο πατέρας κάνει αυτό για το οποίο νουθετεί και το ίδιο αν δεν το κάνει;
Η απάντηση αυτονόητη νομίζω.
Επίσης μην ξεχνάμε πόσο ισχυρά πρότυπα αποτελούν οι γονείς με αυτά που κάνουν και όχι με αυτά που λένε.

Δεν βγάζουμε παιδιά πιστά αντίγραφά μας.
Και η απάντησή μου στον Βλάσση έχει να κάνει με το ότι η επιχειρηματολογία τής κόρης δέν στέκει.
Οι γονείς μου πάντως δεν κάπνισαν ποτέ.Ουτε πολλοί γονείς τρυπούσαν τίς μύτες τους με καρφάκια ενώ τά παιδιά το κάνουν
Το θέμα δεν είναι το κάπνισμα.
Οι έφηβοι κάνουν πράγματα,πέραν απο το κάπνισμα που φαίνονται παράξενα στούς γονείς..
Τουλάχιστον εντός τού σπιτιού πρέπει να φαίνεται ποιος διοικεί.Και δεν είναι τά παιδιά..