Απανταχού DLPάκηδες, νενικήκαμεν!

Σύμφωνοι. Πρέπει όμως αργά η γρήγορα (καλύτερα γρήγορα) να βγάλει κάποια εταιρεία σε προσιτή τιμή, όχι βέβαια των 500 ευρώ, ένα μηχανάκι στο τριχίλιαρο, 4k, με πηγή laser.
Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η τεχνολογία (αν και προτιμώ την εικόνα των dlp λίγο περισσότερο) αρκεί να πάρω ένα προβολικό που το σετάρεις, το καλιμπράρεις και το ξεχνάς.
Πχ η εικόνα ενός epson ls10000 με 4κ πάνελ εμένα θα μου ήταν αρκετή. Άλλοι βέβαια θέλουν πάντα το κάτι παραπάνω, έτσι είναι το hobby.

γιατί πρέπει μια εταιρία να βγάλει γρήγορα 4κ laser φθηνό προβολέα?έχεις πολύ υλικό 4κ που περιμένει προβολή και δεν ξέρεις τι να το κάνεις?Με αυτή τη φιλοσοφία θα πρέπει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν γρήγορα και φθηνά αυτοκίνητα που πετάνε, δεν τα χρειαζόμαστε διότι δεν έχουμε υποδομές ούτε καν να απογειώνονται και να προσγειώνονται άλλα τα θέλουμε.
Προβολικό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που να το καλιμπράρεις και να το ξεχνάς, απλά ξέχασε το, δεν μπορεί να υφίσταται μιας και ότι ημιαγωγό έχουμε κατασκευάσει μέχρι σήμερα έχει φθορές και αλλάζει τα χαρακτηριστικά του σε βάθος χρόνου...οπότε...
Γιατί η εικόνα ενός epson 4Κ laser θα σου ήταν αρκετή?μόνο με την φαντασία του τι θα δεις καλύπτεσαι?κακώς!και αν αυτός ο προβολέας βγάζει contrast 1000:1?και αν το χρωματικό του τρίγωνο δεν καλύπτει καν τα standards του UHD?Kαι αν διαλύεται μέσα σε 200 ώρες?
Προς το παρόν το υλικό που υπάρχει είναι 1080. Πάρε έναν καλό 1080 προβολέα ή τηλεόραση και απόλαυσε το. Πίστεψε με, εξέλιξη θα υπάρξει... και θα σε βρεί...όταν είναι έτοιμη και είσαι έτοιμος....4κ λέγεται?8κ λέγεται?16κ λέγεται?θα έρθει στον καιρό της...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

jimmius και εγώ αυτό είχα διαβάσει και χάρηκα αλλά εδώ τα παιδιά λένε γιοκ.

Γιατί χάρηκες?ένα τσίπ 4κ δηλαδή με χαρακτηριστικά contrast τα ίδια με του 2κ σε χαροποιεί?Δεν θα έπρεπε....
Πιστεύεις ότι ένα DMD chip πάσχει σε ανάλυση ή on/off contrast?
Tι θα ήταν προτιμότερο?Να βγεί DMD με 20.000:1 contrast ή με 4κ ανάλυση άλλα με το σημερινό contrast?
Φυσικά το πρώτο...

Η αλήθεια να λέγετε....όντως, όταν βλέπεις καλή εικόνα, πάντα από πίσω κρύβεται το καλό contrast και το καλό motion resolution. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ήθελα να βγουν 5-6 μοντέλα 4Κ projectors, ώστε μέχρι να μαζέψω τα απαιτούμενα χρήματα να έχω να διαβάζω κανένα review, καθώς παρακολουθώ τις τιμές να γίνονται σιγά σιγά όλο και πιο λογικές.

Υλικό υπάρχει μπόλικο σε web DL αλλά επειδή ακούω ότι είναι μάπα,δεν βιάζομαι από αυτή την άποψη. UHD Discs έχουν βγει 17 ταινίες (δεν μετράω τα Docs με φίδια, σαύρες και τοπία) εκ των oποίων δεν θέλω να δω ούτε μια. Επίσης το δισκάκι δεν μπόρεσαν ακόμα να το σπάσουν, ίσως λόγο απουσίας εσωτερικού 4Κ disc player για το pc, οπότε πάλι δεν έχω λόγο να βιάζομαι.

Στις Tv, η πρωτη 4Κ, νομίζω βγήκε το Δεκέμβριο του 2012, ήταν νομίζω μια 84" 4Κ SONY και έκανε κάπου στα 25.000gbp, από τότε μικραίνουν οι ίντσες και το κόστος αντίστοιχα και έχουμε φτάσει, 4 χρόνια μετά, να συμφέρει οικονομικά να πάρεις μια 65ρα 4Κ πιο πολύ από Full HD......παρ' όλη αυτήν την εξέλιξη, τα μοντέλα που είναι τις προκοπής, ακόμη στοιχίζουν μια περιουσία.

Δεδομένου ότι οι projectors προχωρούν τεχνολογικά με ρυθμούς λιωσίματος παγόβουνου και γνωρίζοντας ότι όταν βγει ο 4Κ disc player για το pc, ο,τι υλικό έχει βγει μέχρι εκείνη την στιγμή θα σπάσει σε μια εβδομάδα και θα βγει στο διαδίκτυο, πολύ φοβάμαι ότι θα περάσουν 2-3 χρόνια, υλικό θα υπάρχει και ένας 4Κ της προκοπής θα στοιχίζει 5000-6000 που ποτέ δεν θα μπορώ να πληρώσω.

Το 4Κ αρχίζει να έχει νόημα στις 75", οπότε ούτε Tv θα μπορώ να αγοράσω λόγο κόστους και με βλέπω, να έχω υλικό, και να πρέπει να περιμένω πάρα πάρα πολύ.

Λίγο προγραμματισμένο δε σου κανει όλο αυτό απο πλευράς πωλήσεων; Πιπιλα είναι για να σε έχουν απασχολημένο. Δε θα λιώσει ποτε ;P

Για την όλη εξέλιξη του 4Κ. Ακριβως όπως το περιγραφείς θα ναι. Κλασσικά θα γίνει ελαφρώς προσιτή η καλη 4κ τεχνολογία λίγο αφού γίνει mainstream το υλικό κ.ο.κ. Τώρα είμαστε στη φαση που γιορτάζουμε οτι η jvc μετα την panasonic αρχισε να σκέφτεται οτι το μαυρο είναι κακοπληρωτης.

ποιοι? οι 4κ? προς το παρόν έχει μόνο κάτι sony στη προνομιακή τιμή των 7000ε.....τρέξτε προλάβετε η προσφορά ισχύει για περιορισμένα κομμάτια μόνο :drummer:

Optoma EH415e ? Δεν βρηκα πουθενα να εγινε κουβεντα γι αυτον.
Brightness: 4,200 Lumens
Contrast(Full On/Off): 15,000:1
Native Resolution: 1920x1080
Video Modes: 720p, 1080i, 1080p/60
480p, 480i
Data Modes: MAX 1920x1200
3D Modes: Full HD 3D

Optoma EH415e ? Δεν βρηκα πουθενα να εγινε κουβεντα γι αυτον.
Brightness: 4,200 Lumens
Contrast(Full On/Off): 15,000:1
Native Resolution: 1920x1080
Video Modes: 720p, 1080i, 1080p/60
480p, 480i
Data Modes: MAX 1920x1200
3D Modes: Full HD 3D

εξωτερικα μοιαζει πολυ στον
http://www.vivitek.eu/Category/Home-Cinema-Projectors/143/H1188-

Native Resolution 1080p (1920 x 1080)
Brightness 2000 ANSI Lumens
Contrast Ratio 50,000:1
Max. Supported Resolution WUXGA (1920 x 1200) @60Hz

Optoma και Vivitek νομίζω πώς βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο. Και σε έναν διαγωνισμό που ήμουν πρόσφατα στην επιτροπή πάσχιζα να βρω ποιες είναι οι τεχνικές διαφορές...

γιατί πρέπει μια εταιρία να βγάλει γρήγορα 4κ laser φθηνό προβολέα?έχεις πολύ υλικό 4κ που περιμένει προβολή και δεν ξέρεις τι να το κάνεις?Με αυτή τη φιλοσοφία θα πρέπει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν γρήγορα και φθηνά αυτοκίνητα που πετάνε, δεν τα χρειαζόμαστε διότι δεν έχουμε υποδομές ούτε καν να απογειώνονται και να προσγειώνονται άλλα τα θέλουμε.
Προβολικό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που να το καλιμπράρεις και να το ξεχνάς, απλά ξέχασε το, δεν μπορεί να υφίσταται μιας και ότι ημιαγωγό έχουμε κατασκευάσει μέχρι σήμερα έχει φθορές και αλλάζει τα χαρακτηριστικά του σε βάθος χρόνου...οπότε...
Γιατί η εικόνα ενός epson 4Κ laser θα σου ήταν αρκετή?μόνο με την φαντασία του τι θα δεις καλύπτεσαι?κακώς!και αν αυτός ο προβολέας βγάζει contrast 1000:1?και αν το χρωματικό του τρίγωνο δεν καλύπτει καν τα standards του UHD?Kαι αν διαλύεται μέσα σε 200 ώρες?
Προς το παρόν το υλικό που υπάρχει είναι 1080. Πάρε έναν καλό 1080 προβολέα ή τηλεόραση και απόλαυσε το. Πίστεψε με, εξέλιξη θα υπάρξει... και θα σε βρεί...όταν είναι έτοιμη και είσαι έτοιμος....4κ λέγεται?8κ λέγεται?16κ λέγεται?θα έρθει στον καιρό της...

Αγαπητέ tegonik,τα πλεονεκτήματα ενός 4κ δηλαδή φαίνονται μόνο στο native υλικό 4κ? Έχεις δει upscalled υλικό 1080 σε 4κ? Επειδή εγώ έχω δεί, είναι απλά άψογο με μηδενική στοιχειοποίηση και αυτό είναι κάτι που μας χρειάζεται στο σπίτι
όπου οι αποστάσεις από την οθόνη μικραίνουν.
Επίσης έκανες λόγο για το ότι, με τη φαντασία του τι θα δω θα ήμουν ικανοποιημένος. Δεν μιλάμε για φαντασία αλλά συγκεκριμένα για τον ls10000 τον οποίο είδα στην έκθεση και για εμένα όπως είπα είναι αρκετός παρότι κάνει τεχνητό 4κ.
Οπότε ένας σαν και αυτόν με πανελ true 4κ δεν σου φαίνεται ελκυστικός? Επίσης τσέκαρε τη χρωματική απόδοση τη φωτεινότητα και λοιπά του ls10000 για να δείς τι προβολέας ήδη είναι.
Αυτό που ζητάω δεν είναι υπερβολικό ούτε εκτός εποχής, απλά δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμο και 3000 ευρώ που έφερα σαν παράδειγμα δεν το λές και φθηνό.

Αγαπητέ tegonik,τα πλεονεκτήματα ενός 4κ δηλαδή φαίνονται μόνο στο native υλικό 4κ? Έχεις δει upscalled υλικό 1080 σε 4κ? Επειδή εγώ έχω δεί, είναι απλά άψογο με μηδενική στοιχειοποίηση και αυτό είναι κάτι που μας χρειάζεται στο σπίτι
όπου οι αποστάσεις από την οθόνη μικραίνουν.
Επίσης έκανες λόγο για το ότι, με τη φαντασία του τι θα δω θα ήμουν ικανοποιημένος. Δεν μιλάμε για φαντασία αλλά συγκεκριμένα για τον ls10000 τον οποίο είδα στην έκθεση και για εμένα όπως είπα είναι αρκετός παρότι κάνει τεχνητό 4κ.
Οπότε ένας σαν και αυτόν με πανελ true 4κ δεν σου φαίνεται ελκυστικός? Επίσης τσέκαρε τη χρωματική απόδοση τη φωτεινότητα και λοιπά του ls10000 για να δείς τι προβολέας ήδη είναι.
Αυτό που ζητάω δεν είναι υπερβολικό ούτε εκτός εποχής, απλά δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμο και 3000 ευρώ που έφερα σαν παράδειγμα δεν το λές και φθηνό.

Πάμε ένα ένα...
Τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος προβολής 4Κ φαίνονται ΜΟΝΟ με 4Κ υλικό. Σε υλικό 2Κ είναι σαφώς ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από ένα native 2K native σύστημα. Αυτό δεν χρειάζεται καν να το δεις, είναι συμπέρασμα που βγαίνει εύκολα και από τα μαθηματικά. Αν είδες κάτι άλλο, είδες ΛΑΘΟΣ.
Πάμε στο δεύτερο.
Ο ls1000 είναι 2Κ, ισχύουν τα παραπάνω. Αν είδες κάτι διαφορετικό είδες ΛΑΘΟΣ, τόσο απλά!
Το αν ο ls1000 είναι φωτεινός ή έχει πολύ καλό χρωματικό τρίγωνο είναι ΑΣΧΕΤΟ με το 4Κ. Αν θέλεις να μιλήσουμε για χρώματα και φωτεινότητες και όχι για 4Κ ας ανοίξουμε ένα άλλο thread, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Αυτό που ζητάς είναι κάτι που δεν δίνει αυτό που πιστεύεις, αυτό είναι το θέμα, έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου 4Κ, θεάσεις 5λεπτου σε εκθέσεις (μέγα λάθος), τι σημαίνει downscaling και upscaling, χρώματα και φωτεινότητες.
Οχι, δεν σου λείπει το 4Κ, γιατί δεν έχεις δει πραγματικό 4Κ σε 4Κ σύστημα προβολής, άρα δεν μπορείς να κρίνεις. Για εμένα είσαι κλασικό παράδειγμα παραπληροφορημένου καταναλωτή που πέφτει στην παγίδα του marketing των εκάστοτε εταιριών με τα μούτρα...
sorry για την ωμότητα των γραπτών μου , άλλα συνηθίζω να λέω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη...-bye-

Εγω καταλαβα τι ενοει ο ΣΙΝΕΒΑΓΓΟΣ πιο πανω .... γιατι και εγω που εχω τον Παλιο πλεον Βενγκ 1070 του εδω σα μια φορα σημα απο το Γιου Τοιουμπ 4Κ Εγραφε ετσι μη βαρας .... και ειλικρινα ηταν χαρμα οφθαλμων κι ας μην ειναι ο Προβολεας μου 4Κ .....

αυτο καταλαβα εγω !

Έχω και εγώ τον benq w1070, αυτό που λες δεν έχει να κάνει με το 4κ αλλά με το συγκεκριμένο βίντεο που παρακολούθησες και με το youtube και τους μυστήριους αλγόριθμους συμπίεσης που είναι διαφορετικοί για το 2Κ και για το 4Κ. Αν θες κατέβασε ένα 4κ επεισόδιο web dll και το αντίστοιχο 1080p από τον ίδιο ripper για να δεις ότι δεν έχει σχεδόν καμιά διάφορα (τo full hd αρχείο σε μια full hd συσκευή είναι ελαφρώς καλύτερο και γενικά το 1:1 pixel ratio δεν μπορεί να ξεπεραστεί σε ποιότητα όσο καλός και να είναι ένας scaller).
-

Ένα τέτοιο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U μοιάζει καταπληκτικό σε ό,τι ανάλυση και να το δεις γιατί είναι fotoshopαρισμενο καρέ καρέ.

resolution_chart.png

https://carltonbale.com/does-4k-resolution-matter/

[h=2]In conclusion[/h]The benefits of 4k and 8k are marginal at best. You have to sit unrealistically close to see the full detail and you need 4k source material, which is not readily available. If you use a 4k display as a computer monitor to view high resolution source material, you could benefit. Other than that, save your cash and purchase 1080p instead.