Απανταχού DLPάκηδες, νενικήκαμεν!

Θυμίζω πάντως πως στα Video club ακόμη κυκλοφορούν περισσότεροι τίτλοι σε DVD παρά σε BluRay... έχουν περάσει πόσα χρόνια;

Απάντηση: Re: Απανταχού DLPάκηδες, νενικήκαμεν!

Θυμίζω πάντως πως στα Video club ακόμη κυκλοφορούν περισσότεροι τίτλοι σε DVD παρά σε BluRay... έχουν περάσει πόσα χρόνια;

Aυτό ακριβώς!! Γιατί λοιπόν? Γιατί πολύ απλά το dvd παίζει και με τον ενισχυτή της δεκαετίας που έχει κάποιος, χωρίς να του ζητάει καινούργιο ενισχυτή με 4Κ passthrough. Γιατί δεν χρειάζεται να δώσεις 2000 ευρώπουλα για να πάρεις καινούργια τηλεόραση. Γιατί το dvd παίζει με απλό καλώδιο και όχι με 4Κ που θα απαιτεί. Γιατί πρέπει να τα σκάσεις και για player.Και χίλιαδυο ακόμα. Μιλάμε ότι για να δεις 4Κ αυτή τη στιγμή πρέπει να σηκώσεις 7 ρίχτερ στο σύστημά σου και να το αλλάξεις όλο.

Αξίζει τώρα? Μάλλον όχι.

Θα αξίζει σε 2-3 χρόνια αφού πάλι τα δεδομένα θα είναι ίδια?

Last edited:
Re: Απάντηση: Απανταχού DLPάκηδες, νενικήκαμεν!

Υπάρχουν ακόμα Video Club; :chinscratch:

Δυστυχώς λίγα!

Όμως για μένα το Video Club παραμένει ο ευκολότερος και φθηνότερος δρόμος για να απολαύσω μια ταινία με ποιοτική εικόνα και ήχο όταν εγώ το θέλω!

Δυστυχώς λίγα!

Όμως για μένα το Video Club παραμένει ο ευκολότερος και φθηνότερος δρόμος για να απολαύσω μια ταινία με ποιοτική εικόνα και ήχο όταν εγώ το θέλω!

Μα, όπως προειπαν, τα περισσότερα τα έχει μονο σε dvd "ποιότητα". Και τα αλλα λιγα που δεν είναι, πολλές φορες πρεπει και να τα κυνηγας.
Μήπως πρεπει να πάρεις ενα media player; Ο κόσμος αλλάζει :)

Μα, όπως προειπαν, τα περισσότερα τα έχει μονο σε dvd "ποιότητα". Και τα αλλα λιγα που δεν είναι, πολλές φορες πρεπει και να τα κυνηγας.
Μήπως πρεπει να πάρεις ενα media player; Ο κόσμος αλλάζει :)

Ναι αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο χρειάζομαι μαθήματα, δεν έχω ασχοληθεί γιατί το έχω ταυτίσει με "πειρατεία" που με βρίσκει απέναντι. Όπως είπα όμως, δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν έχω συνολική άποψη.

Τώρα πίσω στο θέμα μας: Ισχυρίζεσαι ότι ένα 4Κ video μπορεί να έχει ανώτερη ποιότητα από ένα 1080p αρχείο όταν το προβάλεις σε μια 1080p συσκευή (αν κατάλαβα καλά).
Όχι αγαπητέ δεν εννοούσα αυτό. Αλλά ότι το αρχείο hd (που όλα hd είναι ακόμα) δείχνει καλύτερα upscaled από 4κ προβολικό μέσο (έχω τηλεόραση 4κ και έχω δει και τον 300άρη 4k sony να κάνει upscaling
καθώς και ένα zappiti 4k player σε μια 4k samsung) σε σχέση με το ίδιο αρχείο native 2k από 2κ προβολικό μέσο και αυστηρά στο θέμα της ευκρίνειας (για να προσδιορίσω τι εννοώ καλύτερη εικόνα).
Συγνώμη αν το τραβήξαμε λίγο το θέμα.

Να κάτι από την optoma που είναι led όχι laser, θα είναι λογικά συμβατό με hdr και ένα 90% του rec2020.
Λένε όμως ότι το contrast δεν θα είναι αρκετά καλύτερο από τους προηγούμενους optoma :nounder:ISE-2016-Optoma-4K-LED-projector.jpgISE-2016-Optoma-4K-LED-projector2.jpg

Όχι αγαπητέ δεν εννοούσα αυτό. Αλλά ότι το αρχείο hd (που όλα hd είναι ακόμα) δείχνει καλύτερα upscaled από 4κ προβολικό μέσο (έχω τηλεόραση 4κ και έχω δει και τον 300άρη 4k sony να κάνει upscaling
καθώς και ένα zappiti 4k player σε μια 4k samsung) σε σχέση με το ίδιο αρχείο native 2k από 2κ προβολικό μέσο και αυστηρά στο θέμα της ευκρίνειας (για να προσδιορίσω τι εννοώ καλύτερη εικόνα).
Συγνώμη αν το τραβήξαμε λίγο το θέμα.

o Δημητρακούδης σου εξήγησε πιο πάνω ακριβώς τι βλέπεις στο upscaling στα 4κ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να κάτι από την optoma που είναι led όχι laser, θα είναι λογικά συμβατό με hdr και ένα 90% του rec2020.
Λένε όμως ότι το contrast δεν θα είναι αρκετά καλύτερο από τους προηγούμενους optoma :nounder:View attachment 128101View attachment 128102

90% του bt2020 δεν βγάζουν ούτε οι κορυφαίες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή. To συμβατό με HDR είναι ψέμα, κανένας DLP δεν θα μπορέσει αν είναι συμβατός με HDR διότι το HDR αν κάνουμε μια μίξη αυτών που ζητάει χρειάζεται ένα 20.000:1 native contrast που ο DLP δεν μπορεί να αποδώσει.