Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η συζήτηση και ο τσακωμός. Αφού είτε το θέλουμε είτε όχι οι CRT είναι παρελθόν. Ηδη τα περισσότερα εργοστάσια έχουν σταματήσει την παραγωγή καθοδικών σωλήνων και συνεχίζουν μόνο λίγοι (π.χ. Thomson στην Κίνα) οι οποίοι όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνονται όλο και λιγότεροι. Οπως στους Η/Υ δεν τίθεται θέμα πλέον CRT οθόνης έτσι και στις τηλεοράσεις σε κανά δυό χρόνια δεν θα βρίσκεις πλέον να αγοράσεις CRT ούτε στις πιο φθηνές κινέζικες απίθανες μάρκες.
Οπότε τι το συζητάμε;

δυστυχως ετσι ειναι και λεω δυστυχως γιατι πιστευει κανεις οτι κοπτονται οι εταιριες αν ο κοσμακης βλεπει καλυτερα η χειροτερα?Αυτο που συνεβη ειναι οτι πριν μερικα χρονια ειχε πεσει ΤΡΟΜΕΡΗ κριση στις μεγαλες ιαπωνικες εταιριες διοτι απλουστατα κανεις δεν αγοραζε τηλεοραση, ολοι ειχαν.Ακομα και στο τελευταιο χωριο της αφρικης καποιος εβλεπε σε μια τηλεοραση.
Επρεπε πασει θυσια να βρουν κατι καινουργιο να πουλησουν και βρηκαν.
Και βιαστηκαν τοσο που εξαφανισουν τις CRT χωρις ο αντικαταστατης να ειναι ετοιμος.Κι εγω πιστευω οτι μελλοντικα θα τα φτιαξουν,η θα βγει καινουργια τεχνολογια,δεν μας εχει υπογραψει κανεις οτι μονο LCD και πλασμα θα υπαρχει.Παντως δεν ειναι ετοιμες ακομα και ειναι πολλοι αυτοι που το βλεπουν.

Φιλε Μπαμπη σε προσκαλω στο σπιτι μου (και ολους τους αλλους-εχοντες και μη LCD) και θα εχω για αντιπαραθεση sony 32fq86, philips 36" pixel plus, και toshiba 32wl66. Ολες με denon 2910, scart φια τις αναλογικες συνδεσεις, hdmi για την LCD, με τις εργοστασικες ρυθμισεις ολες.

Πραγματι, σε αναλογικο σημα δεν μπορω να πω οτι ξεφευγουν οι LCD, αλλα με το denon σε ψηφιακο βλεπεις διαφορες στην ευκρινεια. Εσυ μπορει να δεις ατελειες, σιγουρα υπαρχουν, αλλα σαν συνολικη εικονα εχει διαφορα.

Το τονιζω, μεχρι και ασχετος με το αθλημα βλεπει διαφορα, αν στις βαλω διπλα-διπλα.

Οι LCD δεν πιανουν χωρο (μονοδρομος στο δικο μου home cinema) και ειναι το μελλον. Ολες απο καπου ξεκινησαν και εφτασαν εδω που ειναι. Οι CRT πλεον δεν εξελισοονται αλλο (αν και στους προβολεις ειναι μακραν οι καλυτεροι), και το μελλον ειναι τηλεορασεις που παιρνουν και δειχνουν ψηφιακο σημα.

Φίλε bros400pgm σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε και να συζητήσουμε πάνω σ´αυτά που ο καθένας υποστηρίζει εδώ μέσα και να μιλήσουμε επι πραγματικών γεγονότων κι όχι αφηρημένα.
Δυστυχώς όμως τα Βραχνέϊκα δεν είναι και πολύ κοντά...

δυστυχως ετσι ειναι και λεω δυστυχως γιατι πιστευει κανεις οτι κοπτονται οι εταιριες αν ο κοσμακης βλεπει καλυτερα η χειροτερα?Αυτο που συνεβη ειναι οτι πριν μερικα χρονια ειχε πεσει ΤΡΟΜΕΡΗ κριση στις μεγαλες ιαπωνικες εταιριες διοτι απλουστατα κανεις δεν αγοραζε τηλεοραση, ολοι ειχαν.Ακομα και στο τελευταιο χωριο της αφρικης καποιος εβλεπε σε μια τηλεοραση.
Επρεπε πασει θυσια να βρουν κατι καινουργιο να πουλησουν και βρηκαν.
Και βιαστηκαν τοσο που εξαφανισουν τις CRT χωρις ο αντικαταστατης να ειναι ετοιμος.Κι εγω πιστευω οτι μελλοντικα θα τα φτιαξουν,η θα βγει καινουργια τεχνολογια,δεν μας εχει υπογραψει κανεις οτι μονο LCD και πλασμα θα υπαρχει.Παντως δεν ειναι ετοιμες ακομα και ειναι πολλοι αυτοι που το βλεπουν.

Λες το ίδιο να συμβεί και με τα αυτοκίνητα; :grandpa:
Επειδή τώρα όλοι έχουμε από 1-2 και κάνείς δεν αγοράζει, να τα εξαφανίσουν και αυτά οι Ιάπωνες, και μετά να τρέχουμε να αγοράζουμε ελικόπτερα;:damnyou:
Φίλε, έστω εντάξει να πούμε είναι χειρότερη η νέα τεχνολογία LCD/Plasma από την παλιά CRT… :Banane0:
Αλλά, άλλο να βλέπεις το μέγιστο 34 ίντσες CRT, και άλλο 42-50 ίντσες LCD ή Plasma… :ernaehrung004: Μετρά και το μέγεθος, συμφωνάς; :aktion033:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Επειδή τώρα όλοι έχουμε από 1-2 και κάνείς δεν αγοράζει, να τα εξαφανίσουν και αυτά οι Ιάπωνες, και μετά να τρέχουμε να αγοράζουμε ελικόπτερα;:damnyou:
Φίλε, έστω εντάξει να πούμε είναι χειρότερη η νέα τεχνολογία LCD/Plasma από την παλιά CRT… :Banane0:
Αλλά, άλλο να βλέπεις το μέγιστο 34 ίντσες CRT, και άλλο 42-50 ίντσες LCD ή Plasma… :ernaehrung004: Μετρά και το μέγεθος, συμφωνάς; :aktion033:

εγω παντως συμφωναω !!!!!!!!!!!!!! :flipout: :flipout: :flipout:

εγω προσωπικα δεν βλεπω τηλεοραση ...... μονο ειδησεις !!

ταινιουλες και μονο !!

μονο που και αυτες τους τελευταιους μηνες δεν τις πολυβλεπω διοτι με τις 21 μπαουλιστικες ιντζες μου θελω κιαλια !!!!!! :slapface:

οτοποτες μια λεπτουλα 42 αρα ειναι ιδανικη για ταινιουλες !!!!!

η ειρωνια τι σημαινει?

το ποστ σημαινει οτι επειδη επικρατει κατι καινουργιο δεν ειναι κατ'αναγκη καλυτερο.........δες CDκαι βινυλιο............
Σ'αυτο που με ρωτας,επειδη δεν μπορω να δω σε αυτες τις φλατ,τι να σου απαντησω.......Θα επαναλαβω αυτο που ειπε πιο πανω ο Μπαμπης Κολεζας.ΜΑΚΑΡΙ να βλεπαμε φλατ που να μας αρεσουνε,δεν εχουμε καμμια μανια κριτικης απλα λεμε τη γνωμη μας..........-bye-

Δεν είναι ειρωνία...:ernaehrung004: Μια ερώτηση έκανα άπλά... -bye-

Καλο το χιουμορ αλλα το παραδειγμα δεν ηταν σωστο. Δεν μιλαμε για ελικοπτερα. Ισως για ελικοπτερα που δεν θα πετανε, χωρις ελικες δλδ, και αντι για τροχους να εχουν μεταμοσχευμένα ποδια αλογων. Αντε να πατησουν καμια προκα να δεις γλεντια... (Μοιαζει με ταινια του David Cronenberg... χαχα)

Last edited:
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ LCD...

Πριν από 2 ημέρες και λόγω ανυπαρξίας συσκευής plasma στις 37 ίντσες,αγόρασα την SONY KDL-37P3000 προκειμένου να τοποθετηθεί στην κρεβατοκάμαρα και να πάρει τη θέση του παλαιού μπαούλου,μιας 29άρας crt.

Η τηλεόραση έφτασε καρασφραγισμένη με 0 ώρες λειτουργίας.

Η πρώτη μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη ανοίγοντας το κουτί και αντικρίζοντας την συσκευή ήλθε από το πάχος της.
ΜΠΑΟΥΛΟ 13cm για μια τηλεόραση 37 ιντσών την ίδια στιγμή που η 50άρα plasma μου είναι μόλις 7cm!!!

Συνδέοντάς την με
α)επίγεια κεραία
β)τον δορυφορικό δέκτη HUMAX 5400 και
γ)το PS3 με HDMI,
και έχοντας διαβάσει τους περισσότερους νέους κατόχους lcd τηλεοράσεων,ανεξάρτητα από κατασκευαστή και μέγεθος να μιλούν για πεσμένα σαγόνια σε HD,πολύ καλή ή καλή απόδοση με σήμα SD από ΝΟVA και επίγειο σήμα,περίμενα κι εγώ πως κάποια πράγματα θα έχουν βελτιωθεί από την τελευταία φορά που έψαχνα ν´αγοράσω τηλεόραση πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και τελικά είχα πάρει την 50άρα plasma της LG.

Τότε,ότι και να είχα δει σε LCD,είχα ξεράσει με την εικόνα τους.

Συνδέοντάς την λοιπόν,αρχικά ξεκίνησα στο επίγειο σήμα,εκεί δηλαδή που περίμενα τα χειρότερα αποτελέσματα.
Πραγματικά,η εικόνα της τηλεόρασης ήταν επιεικώς απαράδεκτη,με θολούρα,ψηφιακίλα,τεχνουργήματα,τρελό θόρυβο,και motion dithering.

"Δεν βαριέσαι",λέω,αφού θα βλέπω μέσω δορυφόρου.ίσως φταίει το σήμα μου.

Πάμε τώρα στην δορυφορική και συγκεκριμένα στη θέαση Ελληνικών καναλιών μέσω NOVAAA.
Tα ίδια και χειρότερα!
Σε οποιαδήποτε κίνηση του ειδώλου,αργή ή γρήγορη,με κοντινό ή μακρινό πλάνο,η εικόνα θαμπώνει στιγμιαία και στη συνέχεια καθαρίζει,αλλά για πόσο όμως,αφού δεν υπάρχουν ακίνητες εικόνες.

Τέλος,στο PS3,η εικόνα είναι εκπληκτική,όπως είναι και στην ταπεινή μου plasma.

Βέβαια τώρα περιμένω να μου γράψετε ότι μάλλον θα έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη συσκευή,γιατί εσείς δεν βλέπετε τίποτα από τα παραπάνω και να την πάω επειγόντως στον "γιατρό".

Η αλήθεια όμως είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία,φτιάχτηκε για monitor ηλεκτρονικών υπολογιστών,εκεί δηλαδή που κυριαρχεί η ακινησία.
Το μελλοντικό χαμηλό όμως κόστος κατασκευής τους,τους έκανε να σκεφθούν να μας τις πλασάρουν και για τηλεοράσεις και με τη δύναμη του Marketing,να μας πείσουν ότι είναι και καλύτερες από τις plasma.

Στα δικά μου μάτια,ούτε ήταν,ούτε είναι,ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ καλύτερες ακόμα και από την χειρότερη plasma,όσα Hz και να τις κάνουν,όσα φίλτρα και να βάλουν,όσες πολύχρωμες λαμπίτσες και να βάλουν γύρω γύρω(ambilight).

Ευτυχώς για εμένα,δεν βλέπω σχεδόν ποτέ τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα...

Y.Γ.
Ελπίζω να μην αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν έγραψα τίποτα για μαύρο.

Re: ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ LCD...

όπως και να το κάνουμε, καταλήγουμε στα παρακάτω ...

LCD = Ιδανικές για DVD θεάσεις

Plasma = Ώριμη τεχνολογία, για DVD Θεάσεις, αναλογικό, δορυφορικό, αθλητικό, πορνό, κ για πολλά ΣΚΟΤΕΙΝΑ θρίλερ!!!

Απάντηση: ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ LCD...

εχμ, δεν σχολιαζω το συνολο, το οποιο μπορει να μην απεχει καθολου απο την πραγματικοτητα για την συγκεκριμενη τηλεοραση(δεν την εχω 'δοκιμασει') ωστοσο αυτο που λες μαλλον δεν ισχυει: "φτιάχτηκε για monitor ηλεκτρονικών υπολογιστών,εκεί δηλαδή που κυριαρχεί η ακινησία"
αν ειναι δυνατον.... τα παιχνιδια δλδ ειναι ακινητα; Απλα αλλο γρηγορη κινηση 3d και σε μικρη οθονη 15-21" και αλλο κινηση απο τηλεοπτικα frames σε πολλαπλασιες ιντσες...

Το κακο στις νεοτερες lcd απο οσο παρατηρησει ειναι οι τεχνολογιες που ενσωματωνουν οι οποιες δυστυχως αντι να βελτιωνουν πολλες φορες χειροτερευουν τα πραγματα κανοντας την εικονα να δειχνει 'ψευτικη' ...
Σε lcd κακα τα ψεματα πρεπει να πας κοντα στα 2000 για να εχεις αρκετα καλη εικονα σε οποιοδηποτε input .... Αλλιως κανεις συμβιβασμους ....

Βεβαια, παιξε λιγο με το σεταρισμα. Εγω εχω δει τεραστιες διαφορες ....

Ωχ... Προβλέπω πόλεμο... -bye-

:idea: Να θυμηθώ να πάω στην High End να γράψω ένα "Απορώ πως θεωρείτε ενισχυτές για μουσική τους τρανζιστοράτους"!

Συμφωνώ με abarth

Πρέπει να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις της προτού καταλήξεις ότι είναι για τα σκουπίδια....

ερώτηση
Στα πόσα μέτρα βλέπεις με την 37 άρα? Μήπως και τυχόν είναι πολύ μεγάλη για θεάσεις στον χώρο της κρεβατοκάμαρας?
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ....

Εγω να δεις τι κράξιμο έφαγα απο την γυναίκα μου όταν πριν κανα χρόνο πήγαμε σε φιλικό σπίτι όπου ο άντρας είχε...χρεωθεί για να αγοράσει μία 40αρα Sony lcd μαλλον προπερσινής τεχνολογίας! Ο ανθρωπος έλεγε τι καλή ειναι η τηλεόρασή του κι επειδή εμένα...δεν μου άρεσε καθόλου η εικόνα του (εντελώς ψεύτικη και καθόλου μαύρο)...τόλμησα και έκανα κάποιες μικρές παρατηρήσεις. Οταν φυγαμε έφαγα ...το μπινελίκι απο την γυναίκα μου, γιατι δεν έπρεπε λέει να τον πληγώσω! Εισαι απο τους λίγους που ομολογούν ότι πέταξαν τα λεφτά τους, εύγε!

Πολεμο ? τι πολεμο ?
Εδω ο ανθρωπος πιαστηκε κοροιδο απο τον ιδιο του τον εαυτο κατα τα φαινομενα .

Πηγε και πηρε μια φθηνη Λου Σου Ντου για την κρεβατοκαμαρα - που δεν βλεπει και ποτε σχεδον κατα πως λεει - και τωρα ψαχνει το 108 να την χρεωσει .

Καλο και τουτο .......... γιατι χαθηκε μια plasma στα ιδια λεφτα ?
Στο φιναλε ας μας εστελνες το λογαριασμο του ρευματος ποιο δικιο θα χες .
Τωρα το μονο που μπορουμε να κανουμε εφοσον την κρατησεις ειναι να σε εφοδιασουμε με χαρτοσακουλες .........να μην λερωνεις και το πατωμα .
Τωρα αν οι 6 ποντοι διαφορα εχουν να κανουν με μπαουλο , να αλλαξω κι εγω το user name ...........σε Peter North :flipout:

Θα ηθελα να ζητησω συγνωμη πρωτος εγω που τολμησα να θεωρησω οτι οι LCD ειναι τηλεορασεις!!!!!ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ!!!!!

Απάντηση: Re: ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ LCD...

Πολεμο ? τι πολεμο ?
Εδω ο ανθρωπος πιαστηκε κοροιδο απο τον ιδιο του τον εαυτο κατα τα φαινομενα .

Πηγε και πηρε μια φθηνη Λου Σου Ντου για την κρεβατοκαμαρα - που δεν βλεπει και ποτε σχεδον κατα πως λεει - και τωρα ψαχνει το 108 να την χρεωσει .

Καλο και τουτο .......... γιατι χαθηκε μια plasma στα ιδια λεφτα ?
Στο φιναλε ας μας εστελνες το λογαριασμο του ρευματος ποιο δικιο θα χες .
Τωρα το μονο που μπορουμε να κανουμε εφοσον την κρατησεις ειναι να σε εφοδιασουμε με χαρτοσακουλες .........να μην λερωνεις και το πατωμα .
Τωρα αν οι 6 ποντοι διαφορα εχουν να κανουν με μπαουλο , να αλλαξω κι εγω το user name ...........σε Peter North :flipout:

Πολύ φιλοσοφημένο αυτό το περί "πιάστηκε κορόιδο..."
Μάλλον είσαι πολύ σχετικός με την αγορά αφού δεν γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει σήμερα plasma στις 37 ίντσες,άρα η επιλογή αγοράς lcd ήταν μονόδρομος.
Υπήρχε μόνο μία κάποτε,η Panasonic,η οποία ήταν για κλωτσιές.

"Πηγε και πηρε μια φθηνη Λου Σου Ντου..."
Τώρα αν για εσένα τα 1.100 που κοστίζει,την κατατάσσει στις φθηνές,μάλλον τα λεφτά, σου τρέχουν από τα μπατζάκια.

Οι 6 πόντοι διαφορά,ναι την κάνουν μπαούλο,γιατί άλλο +6 πόντοι στους 100 και άλλο +6 πόντοι στους...6.

Αλλά αλήθεια,γιατί "φόρτωσες";
Ούτε τη μάνα σου έβρισα,ούτε εσένα,ούτε τη βοήθεια κανενός ζήτησα για να μου προσφέρει σακούλες για τον εμετό.
Όλα τα παραπάνω είναι η γνώμη μου, για μια αγορά μου και τίποτε άλλο.