ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...

Status
Not open for further replies.

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Θα ήθελα την βοηθεια σας σ ένα ζήτημα. Η δουλεία μου είναι ξύλινα πατωματα τοποθετησεις και λειάνσεις. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έτριψα 3 δωμάτια σ' έναν τύπο στο Χολαργό.Την μέρα που τελείωσα την εργασία μου και θα περνούσα τελευταίο χερι και θα πληρωνώμουν σκηνοθέτησε ενα σκηνικο ληστείας σπίτι του οπως αποδειχθηκε κατόπιν προφανώς για ν αποφύγει την πληρωμη. Πώς μπορώ να διεκδηκήσω τα χρήματα μου αφου όπως καταλαβαίνετε το τηλ του δεν το σηκώνει ποτε κι οποτε πηρα απο αλλο νουμερο μου εκλεινε ραντεβου που επειτα ακυρωνόταν... Θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι θα μπορουσα να κάνω και που μπορω να καταφύγω.

Υπαρχουν ποινικα δικαστηρια (για την απατη) και αστικα δικαστηρια (για την χρηματικη αποζημιωση) που μπορεις να ζητησεις το δικιο σου.

Ισως αυτος ο θρασύς τυπος υπολογιζει οτι δεν θα μπεις στον κοπο και στα εξοδα να κανεις αυτο που πρεπει.

ΥΓ. Οχι δεν ειμαι δικηγορος.

Με φοβίζει το γεγονός οτι δεν έχω κάποιο αποδεικτικό στοιχείο σ εγγραφο αλλα στην οικοδομη οποιος 'εχει δουλεψει γνωρίζει οτι οι συμφωνίες γίνονται ''αντρίκια''...

τα έχασες.
Την άλλη φορά, και κάθε άλλη φορά, βγάζε φωτογραφίες πριν, μετά, και την αφεντομουτσουνάδα σου καθώς τρίβεις.

κριμα τον κοπο σου φιλε.. αλλα εγω στη θεση σου δεν θα το αφηνα ετσι. θα του την εκανα... κατι που να δωσει τοσα κι αλλα τοσα...:smash::smash:
δεν ειναι λυση αλλα τετοιοι μαγκες πρεπει να την πληρωνουν αλλιως..
:devil-smiley-029:

το θεμα ειναι βεβαια να παρεις τα λεφτα σου. τωρα το πως..????

Φϊλε τα έχασες.
Ότι και να προχωρήσεις (δικηγόροι κλπ) απλώς θα χάσεις και άλλα

Κατά τη γνώμη μου κάνε μία τελευταία προσπάθεια και πες του . Δώσε μου τα μισά απότι μου χρωστάς να μην κινηθώ δικαστικά και να σε στηρίξω στη ζημιά που … έγινε.

Μπας και τσιμπήσει και γλυτώσεις το κόστος χάνοντας απλώς το κέρδος.

Σήμερα το ζητούμενο δεν είναι να βρεις πελάτη. Το ζητούμενο είναι να βρεις πελάτη που θα πληρώσει. Σαν την περίπτωση σου σήμερα υπάρχει χιονοστιβάδα στην αγορά.
Προσωπικά έχω περιορίσει τις πωλήσεις στο ελάχιστο. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πουλάω (έτσι).

Απότι κατάλαβα δεν έχεις κόψει και τιμολόγιο , πράγμα καλύτερο γιατί θα έπρεπε να πληρώσεις και το ΦΠΑ και μετά να ..φορολογηθείς κιόλας.

Last edited:
Στειλε μου πμ το όνομα του κ την διεύθυνση του μήπως κ τον ξέρουν φίλοι που μένουν εκεί που ξέρεις μπορεί να είσαι τυχερός

Re: Απάντηση: ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...

Τέτοιους μάγκες μόνον πρόσωπο με πρόσωπο, και να δεις πως θα πληρώσει.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό , γιατί η αγορά λειτουργεί σαν ντόμινο.

Όπως και ο φίλος που γράφει το νήμα , υπάρχει περίπτωση να αδυνατεί να καλύψει υποχρέωση του , λόγω του σκασίματος του πελάτη του.
Το απαράδεκτο βέβαια εδώ είναι που σκηνοθέτησε./επικαλέστηκε ..ληστεία κλπ.

Οχι ότι αλλάζει το αποτέλεσμα , αλλά σήμερα πολλοί αναγκάζονται να αθετούν υποχρεώσεις τους .
Επαναλαμβάνω η αγορά είναι ντόμινο. Τίποτα δεν είναι απλό.

Συμφωνώ και εγώ μόνο πρόσωπο με πρόσωπο θα κάνεις κάτι.
Και δικαστικά έχεις πολλές ελπίδες ,όμως θα θέλει περισσότερο χρόνο για να δικαιωθείς και επιπλέον έξοδα για τον δικηγόρο.

Το κακό είναι το ότι, ότι διεκδικήσεις (αν τα καταφέρεις τελικά) θα πάνε μάλλον στον δικηγόρο...

Ένας φαύλος κύκλος...

Σοβαρά τώρα, πέφτετε από τα σύννεφα;

Φίλε μου, σου εύχομαι να μην έχεις πολλές τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.
Γιατί δυστυχώς η αγορά αυτό τον καιρό είναι έτσι που πας με 5 επιταγές στην τράπεζα και αν εισπράξεις πάνω από 2 κάνεις τον σταυρό σου και λες ότι είχες μία καλή μέρα!
Πάντως αν το ποσό είναι μικρό δεν αξίζει να βάλεις δικηγόρο. Στο τέλος θα βγεις και ζημιωμένος.

Πάντως συνήθως ακούω το αντίστροφο, μαστόροι που πληρώνονται για μια δουλειά και δεν εμφανίζονται ποτέ για τα τελικά μερεμέτια (αν είσαι τυχερός αυτό, αφού ακούω και για περιπτώσεις που σταματάνε τη δουλειά στη μέση και εξαφανίζονται).

Θα μου πείτε, ας μην τους πληρώνεις μέχρι το πέρας των εργασιών, αλλά πολλές φορές ο μάστορας χρειάζεται και λίγο μετά. Παράδειγμα, στο σπίτι μας, η ξύλινη σκάλα έσπασε (!!!) ένα μήνα μετά την τοποθέτηση. 11 χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε το μάστορα να'ρθει να τη φτιάξει.

Γενικά επειδή είμαστε #@$# φάρα, σαν έθνος, σαν κοινωνία, δεν ξέρω κι εγώ, καλό είναι να μη στηριζόμαστε σε συμφωνίες "τιμής", αλλά σε πολύ συγκεκριμένα συμβόλαια, με νομική ισχύ... Πάνε αυτές οι εποχές που μια χειραψία άξιζε όσο 10 συμβόλαια...

Status
Not open for further replies.