ΑΠΑΤΗ Ή ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

??????
Σε ποιούς δεν απευθύνεται:
Σε αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιούν την τηλεόραση και σαν PC monitor ή στους φανατικούς gamers που θα αφιερωνούν πολλές ώρες της ημέρας παίζοντας. Οι στατικές εικόνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην συγκεκριμένη χρήση, άρα ο κίνδυνος των image renetion/burn in μεγάλος.
Σε όσους δεν έχουν ούτε ρολά, ούτε κουρτίνες, ούτε ρόμαν και στα μέλη της Greenpeace
Τι παραχωρήσεις απαιτούνται:
Κάθε τηλεόραση πρέπει να είναι ρυθμισμένη σωστά, αλλά κατά την γνώμη μου για τις πλάσμα η ανάγκη είναι μεγαλύτερη. Η σωστή ρύθμιση είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις το μάξιμουμ στο μαύρο και στα χρώματα που μπορεί να αποδώσει η τεχνολογία και μειώνει τις πιθανότητες burn in, image retention. Το να αγοράσεις πλάσμα και να την βάλεις να παίζει στο default dynamic mode είναι σίγουρα λάθος αγορά.
Οι γνωστές για τις πρώτες 100-200 ώρες που η πτώση της φωτεινότητας γίνεται με μεγαλύτερο ρυθμό. Κάποιοι χρησιμοποιούν το γνωστό DVD στρωσίματος (διαθέσιμο στην κατηγορία με τα downloads) και κάποιοι όχι. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να είναι γεμάτη όλη η οθόνη και να μην υπάρχουν ανενεργά ή υπερενεργά pixels.:bigcry:

εση μου τα δωσες τα λινκ
τελικα αναρωτιεμαι ακομα σε πιους απευθύνεται μια πλασμα τν?δεν μπορης ετση οπος ταλεη να κανης και τιποτα με μια πλασμα

Νομίζω πως συνεχίζεις να μας κάνεις πλάκα...μετά από τις 200 ώρες εάν δεν αφήσεις 24άωρο ένα κανάλι συνεχόμενα ώστε να γίνει Burn in το σήμα..απλά δεν έχει πρόβλημα,υπάρχουν και άτομα που βλέπουν ταινίες...και η μειοψηφία είναι αυτοί που παίζουν όλη μέρα παιχνίδια...γιατί να παίξεις στην τηλεόραση και στο pc monitor δηλαδή;Απλά βλέπω ότι αναφέρεις μόνο τα αρνητικά... συνέχισε εδώ...

Τηλεφωνησα στον φιλο μου που την ειδα. Ειναι η 46C750.

ΧΑΛΙΑ (σε ψηφιακο τουλαχιστον που ειδα)

Χάλια σε σύγκριση με τι;Έπαιξες λίγο με τις ρυθμίσεις;Εάν έχεις plasma βέβαια...θα σου κακοφανούν τα πάντα -bye-

τη να διαβασω εχω δη πος παιζουν η πλασμα
η ντ20 τη γνωμη εχεις για αυτην τη τν?ειναι καλη πλασμα?

Last edited:
εδώ.#1063

Την γνωρίζουμε την απάντηση σου...για να μην είμαστε offtopic πάμε εκεί...κύριοι συντονιστές,μπορείτε να μεταφέρετε και τα offtopic posts εκεί;

Για την vt20...ερώτηση παγίδα για να σου απαντήσουμε απλά η καλύτερη της χρονιάς...μιας και αυτό είναι,και να λες ότι υποστηρίζουμε μόνο τις plasma...τα ξέρουμε...

Last edited:
??????
εση μου τα δωσες τα λινκ
τελικα αναρωτιεμαι ακομα σε πιους απευθύνεται μια πλασμα τν?δεν μπορης ετση οπος ταλεη να κανης και τιποτα με μια πλασμα

φιλε μου εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα..
ο dermitzakis πολυ σωστα σε παρεπεμψε σε τεστ και μετρησεις που εχουν βαση και στηριζονται σε στανταρ που πρεπει να εχει μια τηλεοραση,για να αποδιδει οσο το δυνατο πιο ρεαλιστικη εικονα.
εαν τα αμφισβητεις ειναι δικαιωμα σου και μπορεις να αγορασεις οτι αρεσει στο ματι σου.
εαν η προτεραιοτητα σου ειναι να παιζεις Ps3 χωρις να εχεις φοβο να αποτυπωσεις σημαδια στο πανελ σου
(παρολο οτι εχουν εξαλειφθει αυτα τα φαινομενα)παιρνεις μια lcd και τελειωνει το παραμυθι.
εαν ομως θελεις να παρακολουθεις ποδοσφαιρο με ομαλη κινηση και 22 ποδοσφαιριστες αντι για 44+ ή ταινιες με μαυρο και ο οχι με σουρουπο,πας σε πλασμα.
δυστηχως η lcd τεχνολογια,δεν μπορεσε ποτε να ωριμασει και σιγα σιγα αντικαθισταται απο led ,μηπως και σωσει εστω και τωρα την παρτιδα.
δεν υπαρχει πλεον lcd vs plasma.
τα φωσφορια,βαρεθηκαν να περιμενουν....:grandpa:

επειδη το ξεχειλωσαμε λιγο το θεμα του ανθρωπου,ας το κοψουμε καπου εδω γιατι του το καναμε ολιγον μπαχαλο...

Οι LCD φαινονται καλες μεχρι να αγορασει καποιος πλασμα.

Μετα φαινονται μετριες στην καλυτερη.

Ειναι σαν να τα εχει καποιος με την Ντουβλη και να του "κατσει" μετα η Gisele.

Πως να γυρισει μετα πισω?

Οι LCD φαινονται καλες μεχρι να αγορασει καποιος πλασμα.

Μετα φαινονται μετριες στην καλυτερη.

Ειναι σαν να τα εχει καποιος με την Ντουβλη και να του "κατσει" μετα η Gisele.

Πως να γυρισει μετα πισω?

:flipout::flipout:

Χάλια σε σύγκριση με τι;Έπαιξες λίγο με τις ρυθμίσεις;Εάν έχεις plasma βέβαια...θα σου κακοφανούν τα πάντα -bye-

Οχι, δεν ασχοληθηκα καθολου με ρυθμισεις, αφενος γιατι δεν ειχα πολυ χρονο, και αφετερου εχω την εντυπωση οτι δεν "σωζεται" με τιποτα :flipout:

Παιδιά κάτι άσχετο με το θέμα αυτό απλά δεν ήξερα που να γράψω για να πάρω άμεσα απάντηση. Εδώ και λίγη ώρα έχουν χαθεί τα ψηφιακά της ΕΡΤ (CinePlus, κτλ.) και μάλιστα μου βγαίνει μύνημα το κανάλι αυτό δεν υπάρχει, θέλετε να το αφαιρέσετε? Και όχι ασθενές ή δεν υπάρχει σήμα ως συνήθως. Ξέρει κανείς τί μπορεί να συμβαίνει. Είμαι Θεσσαλονίκη αν βοηθάει.

Χαλαρώστε βρε παιδιά.
Μη βγάζεται τις ανασφάλειες σας τόσο φανερά.
Ο μόνος κριτής του αν κάποιος αποφάσισε σωστά για την επιλογή που έκανε , είναι το μάτι του και μόνο. Αν αυτό τα βλέπει καλά, τότε όλα καλά. Δε χρειάζεται και την αποδοχή - επιβαιβέωση και των άλλων και μάλιστα με το ζόρι.
Προσέξτε γιατι τα πράγματα στη τεχνολογία, φέρνουν εκπλήξεις από κει που δε το περιμένεις και για τους μεν και τους δε. Ασε που κάποιοι το έχουν δει ( μιλάω για τους φερόμενους φανατικούς προς τη πλάσμα) και έχουν ζοριστεί γιατί χάνουν την αξιοπιστία τους.
Έτσι είναι, τα πράγματα αλλάζουν , και όσοι δε το παραδέχονται απλά φοβούνται να παραδεχτούν πως ξεπεράστηκαν. Μην ανησυχήτε όμως φίλοι των πλάσμα, ακόμα αντέχετε, αλλά όχι όπως πριν.
Προσέξτε λοιπόν γιατί τα γραφτά μένουν, και έρχεται ο καιρός, αν δεν ήρθε ήδει , και θα εκτεθείτε ή εκτείθεστε,γιατι τα γραπτά μένουν,και μετά άντε να τα πάρεις πίσω, θα γίνεις αν μη τι άλλο αστείος...
Κακό δεν είναι να περαδεχτειτε πως υπάρχουν ( λίγες ακόμα ομολογώ ) εξαιρετικές lcd , που αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους, απογειώνουν τις αισθήσεις πραγματικά. Δε πρόκειται να σας πει κανένας , αν παραδεχτειτε κάτι , οτι οι δικές σας έπαψαν να είναι καλές. Απλά στη λίστα των καλών τηλεοράσεων θα έχουν προστεθεί και άλλες, μαζί με τις δικές σας πλάσμα. Εκτός και αν αυτό είναι κάτι που δε το θέλετε... δε νομίζω ε;.

Χαλαρώστε βρε παιδιά.
Μη βγάζεται τις ανασφάλειες σας τόσο φανερά.
Ο μόνος κριτής του αν κάποιος αποφάσισε σωστά για την επιλογή που έκανε , είναι το μάτι του και μόνο. Αν αυτό τα βλέπει καλά, τότε όλα καλά. Δε χρειάζεται και την αποδοχή - επιβαιβέωση και των άλλων και μάλιστα με το ζόρι.
Προσέξτε γιατι τα πράγματα στη τεχνολογία, φέρνουν εκπλήξεις από κει που δε το περιμένεις και για τους μεν και τους δε. Ασε που κάποιοι το έχουν δει ( μιλάω για τους φερόμενους φανατικούς προς τη πλάσμα) και έχουν ζοριστεί γιατί χάνουν την αξιοπιστία τους.
Έτσι είναι, τα πράγματα αλλάζουν , και όσοι δε το παραδέχονται απλά φοβούνται να παραδεχτούν πως ξεπεράστηκαν. Μην ανησυχήτε όμως φίλοι των πλάσμα, ακόμα αντέχετε, αλλά όχι όπως πριν.
Προσέξτε λοιπόν γιατί τα γραφτά μένουν, και έρχεται ο καιρός, αν δεν ήρθε ήδει , και θα εκτεθείτε ή εκτείθεστε,γιατι τα γραπτά μένουν,και μετά άντε να τα πάρεις πίσω, θα γίνεις αν μη τι άλλο αστείος...
Κακό δεν είναι να περαδεχτειτε πως υπάρχουν ( λίγες ακόμα ομολογώ ) εξαιρετικές lcd , που αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους, απογειώνουν τις αισθήσεις πραγματικά. Δε πρόκειται να σας πει κανένας , αν παραδεχτειτε κάτι , οτι οι δικές σας έπαψαν να είναι καλές. Απλά στη λίστα των καλών τηλεοράσεων θα έχουν προστεθεί και άλλες, μαζί με τις δικές σας πλάσμα. Εκτός και αν αυτό είναι κάτι που δε το θέλετε... δε νομίζω ε;.

αλλος ενας μπερδεμενος φιλος...

οι κατοχοι των πλασμα που τα λεμε αντε και ευλογαμε τα γενια μας.
οι ειδικοι ομως,γιατι τις εχουν συνεχως στην κορυφη τους...?

http://www.hdtvtest.co.uk/

http://reviews.cnet.com/best-high-definition-tvs/?tag=rb_content;carouselMain

LCD καλες σιγουρα υπαρχουν.

Απλως σε διαφορους κρισιμους τομεις οι LCD δεν προκειται ποτε να φτασουν τις πλασμα.

Να σου πω ενα παραδειγμα...

Eνα απο τα σπουδαιοτερα επιτευγματα στις OLED (σημ. καμια σχεση με LED LCD) ειναι οτι δεν χρησιμοποιειται backlight...

OLED's self-illuminating technology doesn't require a backlight, so the screen's pixels can be completely turned off when reproducing black...

http://www.crutchfield.com/S-e4eWU4d5vUR/p_158OLEDXE1/Sony-XEL-1.html

Mε λιγα λογια o ελεγχος του φωτος ανα pixel. Κατι που καμια LCD δεν μπορει να πετυχει καθως παντα υπαρχουν διαρροες.

Αυτο το διαφημιζουν εταιρειες που σημερα βγαζουν LCD ως μεγαλο πλεονεκτημα για τις OLED.

Υπαρχει ομως ηδη μια τεχνολογια στην αγορα με self-illuminating pixels και αυτη ειναι η πλασμα.

Σε μερικα χρονια δηλαδη οι ιδιοι που σημερα πουλανε LCD θα σου λενε ποσο "μαπα" ηταν γιατι δεν ειναι αυτοφωτιζομενα τα pixel η δεν αναβοσβηνουν κατι που στις πλασμα θεωρειται δεδομενο εδω και χρονια.

αλλος ενας μπερδεμενος φιλος...

οι κατοχοι των πλασμα που τα λεμε αντε και ευλογαμε τα γενια μας.
οι ειδικοι ομως,γιατι τις εχουν συνεχως στην κορυφη τους...?

http://www.hdtvtest.co.uk/

http://reviews.cnet.com/best-high-definition-tvs/?tag=rb_content;carouselMain
Μπερδεμένος σίγουρα όχι.
Ρεαλιστής σίγουρα ναι.
Αν αμφιβάλεις ρώτα και τον Μανώλη.... Ειδικός δεν είναι; Δε νομίζω να αμφιβάλεις και για αυτόν;
Σπίτι μου ήταν σήμερα και έκανε θαύματα στη UE46C8000. Ρώτα εκείνον να σου πεί.
Εν τέλει συμφωνώ πως οι πλάσμα στη πλειονότητα τους , το είπα άλλωστε, υπερτερούν. Όπως επίσης είπα , οτι υπάρχουν και λίγες ναι μεν, αλλά υπάρχουν, lcd που κοντράρουν στα ίσια τις σημερίνες καλλύτερες πλασμα.
Το ξαναλέω ΛΙΓΕΣ μετρημένες στα δάχτυλα θες, αλλά υπάρχουν, και αν τις προσέξεις στις ρυθμίσεις τους απογειώνονται, σαν τις πολύ καλές πλάσμα, έτσι για να μη πεις οτι μεροληπτώ, αλλά και γιατί το πιστεύω!
Σου φαίνομαι ακόμα μπερδεμένος ή ρεαλιστής που δε διστάζει να παραδεχτεί τη πραγματικότητα;
icon7.gif

Μπερδεμένος σίγουρα όχι.
Ρεαλιστής σίγουρα ναι.
Αν αμφιβάλεις ρώτα και τον Μανώλη.... Ειδικός δεν είναι; Δε νομίζω να αμφιβάλεις και για αυτόν;
Σπίτι μου ήταν σήμερα και έκανε θαύματα στη UE46C8000. Ρώτα εκείνον να σου πεί.
Εν τέλει συμφωνώ πως οι πλάσμα στη πλειονότητα τους , το είπα άλλωστε, υπερτερούν. Όπως επίσης είπα , οτι υπάρχουν και λίγες ναι μεν, αλλά υπάρχουν, lcd που κοντράρουν στα ίσια τις σημερίνες καλλύτερες πλασμα.
Το ξαναλέω ΛΙΓΕΣ μετρημένες στα δάχτυλα θες, αλλά υπάρχουν, και αν τις προσέξεις στις ρυθμίσεις τους απογειώνονται, σαν τις πολύ καλές πλάσμα, έτσι για να μη πεις οτι μεροληπτώ, αλλά και γιατί το πιστεύω!
Σου φαίνομαι ακόμα μπερδεμένος ή ρεαλιστής που δε διστάζει να παραδεχτεί τη πραγματικότητα;
icon7.gif

αρα το ιδιο λεμε...
σαφως και υπαρχουν πολυ καλες lcd,αλλα ποτε δεν θα επερνα.
με τον Μανο τα εχουμε πει πολλες φορες και δεν νομιζω να σου εδωσε την εντυπωση του lcdακια σε καμια περιπτωση.
εννοηται οτι οι lcd εχουν βελτιωθει τα τελευταια χρονια.
αλλοιμονο εαν γινοτουσαν χειροτερες...

το μπερδεμενος μην το παρεις ως χαρακτηρισμο προσβολης.παντα γινονται λογοπαιχνια εδω μεσα.
δεν εχω κανενα σκοπο να προσβαλω κανεναν.

καλα πος σας ειρθε η OLED τορα σηγκρινης κατη που ακωμα δεν εχει βγη με της ι LCD?τη εγιναι δεν εχεται να μας πειται κανα καλουδη που εχουν η πλασμα?χαχαχα πος το κανεται ρε παιδια αυτο ακομα και τορα που η περησοτερη ξερουμαι τη παιζη με της πλασμα
σας εχω πη χιλιες φωρες αν παμε σε ενα ποληκαταστημα θα σας πο πιες ειναι η πλασμα αμεσως της καταλαβενω απο τη χαλια εικονα που εχουν