Απάτη με πιστωτική

όταν η αγροτική απορροφήθηκε από την πειραιώς έγινε το εξής:
είχα μια πιστωτική της αγροτικής η οποία "μετατράπηκε" σε πειραιώς και τη χρησιμοποιούσα πολύ σπάνια γενικώς και ακόμα πιο σπάνια ιντερνετικώς.
Σε κάποια φάση με πήρανε τηλέφωνο για μια χρέωση που έγινε σε κάποια εξωτικά νησιά και αφορούσε προκαταβολή για διαμονή σε ξενοδοχείο.
Τους απάντησα ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο και αυτοί ακυρώσανε κατευθείαν τη χρέωση, δηλαδή δεν την εγκρίνανε καν.

Σε γενικές γραμμές προσέχω, έχω kaspersky και malwarebytes πληρωμένα κανονικά, ελπίζω να μη μου τύχει τίποτε κακό.

Φίλος είχε κάνει την πατάτα και είχε σε ένα απροστάτευτο word αρχείο στον υπολογιστή του αριθμούς, pin και ότι άλλο....αναγκαίο για να πάθεις ζημιά...
...και την έπαθε. Πήγε να τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό μισθοδοσίας του και δεν είχε φράγκο.

Περιέργως η τράπεζα τον αποζημίωσε κανονικά...

Re: Απάντηση: Απάτη με πιστωτική

Μάλλον δεν θα τους είπε ότι είχε γράψει και αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες σε ένα απροστάτευτο αρχείο!

Ευτυχώς που αποζημιώθηκε.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει άπειρες πραγματικά αγορές, τόσο με χρεωστικές όσο και με πιστωτική χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Ίσα ίσα υπάρχουν φορές που οι τράπεζες μου κόβουν αγορές που πάω εγώ να κάνω επειδή τις θεωρούν "επικίνδυμες" και θεωρούν οτι πιθανώς δεν προέρχονται από εμένα.

Το βασικό μου λειτουργικό σύστημα είναι Linux, οπότε έχω ένα έξτρα τοίχος προστασίας απέναντι σε κοινές επιθέσες (Windows malware κλπ). Η αλήθεια είναι όμως ότι κανένα λειτουργικό σύστημα πλέον δεν είναι ασφαλές σε αυτό το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο internet.

Εδώ και καιρό έχει πάρει το μάτι μου, μια νέα προσεγγιση στο χώρο των Linux OS:

https://www.qubes-os.org/

Παρότι δεν είναι εντός θέματος, φανταστείτε ένα OS το οποίο τρέχει από κάτω του όσα Virtual Machines θέλουμε, τα οποία μάλιστα είναι απομονωμένα μεταξύ τους. Πχ, για να κάνουμε μια online αγορά, μπορούμε να σηκώσουμε ένα ολόφρεσκο virtual machine το οποίο ουδεμία σχέση θα έχει με το VM με το οποιο κάνουμε το σύνηθες μας σερφάρισμα, να ψωνίσουμε με την πιστωτική μας και μετά να το καταστρέψουμε. Ακραίο; Ίσως αυτή τη στιγμή, αλλά στα επόμενα χρόνια, για οποιον επιθυμεί την ανωνυμία του και την όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλειά του, τέτοιες υλοποιήσεις θα ειναι μονόδρομος.

Μια άλλη λύση για on-line αγορές, η οποία είναι και σχετικά εύκολη, είναι η χρήση μιας εύκολης διανομής linux, όπως Ubuntu πχ, σε ένα live usb stick. Σε αυτό το mode, κάθε φορά που μπουτάρει το λειτουργικό είναι φρέσκο και δε θυμάται το προηγούμενο session. Πιστέψτε με ότι είναι απείρως πιο έυκολο σε σχέση με το πως "ακούγεται".

Αυτό με το live usb stick είναι τόσο πολύ εύκολο όσο και χρήσιμο, για ασφάλεια αλλά και να υπάρχει αν κάτι πάει στραβά με τα windows και θέλουμε να σώσουμε δεδομένα

Και ανάλογα με την ανωνυμία/ασφάλεια που θέλει κάποιος, υπάρχει και η κατάλληλη λύση. Πχ μια πολύ ενδιαφέρουσα διανομή:

https://tails.boum.org/

Παρότι δεν είναι εντός θέματος, φανταστείτε ένα OS το οποίο τρέχει από κάτω του όσα Virtual Machines θέλουμε, τα οποία μάλιστα είναι απομονωμένα μεταξύ τους. Πχ, για να κάνουμε μια online αγορά, μπορούμε να σηκώσουμε ένα ολόφρεσκο virtual machine το οποίο ουδεμία σχέση θα έχει με το VM με το οποιο κάνουμε το σύνηθες μας σερφάρισμα, να ψωνίσουμε με την πιστωτική μας και μετά να το καταστρέψουμε. Ακραίο; Ίσως αυτή τη στιγμή, αλλά στα επόμενα χρόνια, για οποιον επιθυμεί την ανωνυμία του και την όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλειά του, τέτοιες υλοποιήσεις θα ειναι μονόδρομος.

Kαι γιατι να παμε μπροστα και να μην παμε πισω ? Eνα παμφθηνο pc , και μια καρτα επαναφορας οπως στα νετ καφε :)

Στο τέλος του καλοκαιριού έκανα μια αγορά 600Ε και πλήρωσα με πιστωτική κάρτα, 100Ε για 6 μήνες. Αυτό το μήνα που διανύουμε μου χρεώσανε 2 δόσεις, και όταν τους το είπα τηλεφωνικά, κατέληξαν στην αιτιολογία ότι "φταίει" ο έμπορος που έστειλε το παραστατικό 2 μέρες νωρίτερα! Δεν αρνήθηκαν την διπλή χρέωση! Εγώ σκέφτομαι τώρα ποιός ο λόγος ύπαρξης των δόσεων, αφού χρεώνουν ότι θέλουν όποτε θέλουν?

Στο τέλος του καλοκαιριού έκανα μια αγορά 600Ε και πλήρωσα με πιστωτική κάρτα, 100Ε για 6 μήνες. Αυτό το μήνα που διανύουμε μου χρεώσανε 2 δόσεις, και όταν τους το είπα τηλεφωνικά, κατέληξαν στην αιτιολογία ότι "φταίει" ο έμπορος που έστειλε το παραστατικό 2 μέρες νωρίτερα! Δεν αρνήθηκαν την διπλή χρέωση! Εγώ σκέφτομαι τώρα ποιός ο λόγος ύπαρξης των δόσεων, αφού χρεώνουν ότι θέλουν όποτε θέλουν?

Δεν νομίζω οτι φταίει ο έμπορος. Περίεργο πάντως, δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Αυτό που προσφέρουν οι τράπεζες στους εμπόρους είναι έμμεσο κεφάλαιο κίνησης μέσω προείσπραξης των άτοκων δόσεων. Οπότε ο έμπορος εισπράττει όλο το ποσό στην συναλλαγή από την συνεργαζόμενη τράπεζα και η τράπεζα μετά είναι υπέυθυνη να εισπράξει έγκαιρα τις δόσεις από εσένα.

Για να καταλάβω.
Κάνεις μια αγορά, δίνεις την κάρτα, παίρνεις το προϊόν και ο έμπορος κάθε μήνα στέλνει ένα παραστατικό της αγοράς στην τράπεζα;

Η μόνη περίπτωση να ισχύει αυτό που είπαν (αν ισχύει το ότι στέλνει παραστατικό ο έμπορος γιατί η συναλλαγή γίνεται αυτόματα, ηλεκτρονικά) είναι αμέσως μετά την αγορά.
Που σημαίνει οτι, ίσως να αρχίσεις να αποπληρώνεις τις δόσεις νωρίτερα.
Ειδήμων δεν είμαι, αλλά να πληρώσεις διπλή δόση με υπαιτιότητα το εμπόρου χλωμό το βρίσκω.

Δεν υπάρχει αυτό παιδια .
Οι άτοκες γίνονται από την τράπεζα χωρίς να μπορεί να επέμβει κάποιος από το μαγαζί.
Η προεισπραξη αν θέλει ο έμπορος μπορεί να γίνει αλλά δεν έχει σχέση με τον πελάτη.
Ανάλογα την σύμβαση η τράπεζα κρατάει ένα επιπλέον ποσό και αποδίδει το υπόλοιπο ,που συνήθως δεν το κάνουνε επειδή δεν συμφέρει
Κάτι άλλο θα έχει γίνει

Στάλθηκε από Note2

Και εγώ αυτό ξέρω πως μια φορά αποδίδεται το κάθε παραστατικό και αυτό γίνεται μετά την κάθε αγορά.
Σε άλλη επικοινωνία που είχα, με άλλο υπάλληλο, μου είπε τα εξής.
Έγινε η αγορά στις 13/9, βγήκε η 3η δόση του μήνα στις 13/12 και την επόμενη μέρα η επόμενη δόση, την κατέγραψε το statement και χρέωσε επιπλέων δόση. Συμβαδίζει η ημερομηνία συναλλαγής με την έκδοση του statement. Έτσι το εξήγησε.
Του απαντώ πάνω σε αυτά που μου είπε ότι, πρέπει να αποφεύγω τις αγορές γύρω από την ημερομηνία που βγαίνουν τα statements και είπε αυτή είναι η καλύτερη λύση, γιατί αυτό το φαινόμενο συμβαίνει. Δηλαδή αφού οι δόσεις είναι 6, τότε μπορεί να ξανασυμβεί αυτό!
Συμπέρασμα: μόνο μία αγορά κάθε φορά με πιστωτική, γιατί αν συμβαδίζουν δυο και τρεις και τέσσερις χρεώσεις μαζί χάνεται η μπάλα.

Μπούρδες. Απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Χρησιμοποιώ κατά κόρον μια συγκεκριμένη κάρτα (Diners) χωρίς να λαμβάνω υπόψην μου τις ημέρες έκδοσης κ.λ.π. κ.λ.π. και μου έχει τύχει η ίδια περίπτωση μόνο μια φορά.
Βέβαια το παραδέχτηκαν και μιας και το ποσό των δόσεων ήταν διαχειρίσιμο έληξε εκεί το θέμα.
Αλλά μη μας δουλεύουν κι όλας.