APC UPS: προιόντα μίας χρήσης.

Καταλαβες, K.M. φιλε μου, γιατι επρεπε να ειχαμε παρει 2 APC ... ?
Για να μπορουμε να κανουμε σωστη διαγνωση (troubleshooting) του .... κλακ ! :laugh:

Μα APC έχω και μάλιστα 2

RS 800 και RS 550.

Τα κλακ τα κάνει το 800. Την 1η μέρα έκανε καμιά 10-15 το λεπτό (στα πάνω του) και χθες έκανε συνολικά 4-5.

το βράδυ το έκλεισα πάλι (για να μην εκραγεί όταν θα ήμουν στη δουλειά) και τώρα που επέστρεψα το άνοιξα για να δούμε τι θα δούμε.

Το 550 μουγκό. Να δηλώσω βλάβη στο AVR ? :)

Καλο ειναι τα UPS να μην κλεινουν (εκτος αν προκυψει κατι εκτακτο, οπως τα χθεσινα τα δικα σου).
Τωρα, για το αν ειναι το 550αρι ειναι μουγκο και το 800αρι τραγουδιαρικο ... ας σου απαντησει ο Sfortis !
(κανονικα επρεπε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ να βγαζουν καποιου ειδους ειδοποιηση ... ταυτοχρονα !)

Απάντηση: Re: APC UPS: προιόντα μίας χρήσης.

Μα APC έχω και μάλιστα 2

RS 800 και RS 550.

Τα κλακ τα κάνει το 800. Την 1η μέρα έκανε καμιά 10-15 το λεπτό (στα πάνω του) και χθες έκανε συνολικά 4-5.

το βράδυ το έκλεισα πάλι (για να μην εκραγεί όταν θα ήμουν στη δουλειά) και τώρα που επέστρεψα το άνοιξα για να δούμε τι θα δούμε.

Το 550 μουγκό. Να δηλώσω βλάβη στο AVR ? :)

Welcome to the club!!!
Και ήθελα να σου απαντήσω από προχτές και το ξέχασα... Λοιπόν πρέπει να έχεις το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου 800άρι (ναι αυτό για το οποίο είχε ανοίξει το θέμα τόοοοοτε). Λογικά το UPS μετράει λάθος και νομίζει ότι η τάση είναι πιο χαμηλή από όσο είναι πραγματικά, οπότε και γυρνάει σε μπαταρία... Εμένα όσο πήγαινε και χειροτέρευε, μέχρι που πλέον δεν φόρτιζε, αφού νομίζει μόνιμα ότι πρέπει να γυρίσει σε μπαταρία. Τι μπορείς να κάνεις τώρα... από το πρόγραμμα του, μείωσε την ευαισθησία του, και ρύθμισε του τις τάσεις που παρεμβαίνει στα πιο ελαστικά όρια που έχει (πρέπει να είμαι σπίτι για να σου πω τα μενού, αλλά φαντάζομαι θα τα βρεις ετσι κι αλλιώς). Αν ακολουθήσει την πορεία του δικού μου, αυτά θα σου δώσουν λίγους μήνες ακόμα ζωής...

υγ. δεν ξέρω αν φτιάχνεται, ή αν γενικότερα εμπλέκονται οι μπαταρίες- αλλά δεν νομίζω

Re: Απάντηση: Re: APC UPS: προιόντα μίας χρήσης.

Mα δεν γυρνάει σε μπαταρία. το ονλινε είναι αναμένο συνέχεια και ατάραχο. το κλακ κάνει (λες και είμαι βαρκελώνη).

Επίσης κρατάει κανονικά.

Το 550 την ώρα του χορού δεν εμφανίζει κάποια ένδειξη και έχει τάση εισόδου και εξόδου στα 237v.

χθες το έκανε 4-5 φορές. Σήμερα εδώ και καμιά ώρα ησυχία.

Μετά από 2 χρόνια που την πέρασα χωρίς UPS.. και ευτυχώς δεν είχα κανένα ατύχημα.. καθώς δεν είχα και ιδιαίτερες πολλές διακοπές ρεύματος όπως παλιότερα..
(πολύμπριζα προστασίας υπήρχαν..) αγόρασα το 1500VA Line Interactive ...

Εκ πρώτης χρήσεως μου αρέσει αρκετά..
- δεν ακούγετε.. περισσότερο ακούγετε το PC που έχει κάμποσα ανεμιστηράκια.. :p
- δεν ζεστένετε..
- μου αρέσει αρκετά η οθονίτσα του με τις αρκετές πληροφορίες που δίνει.. φορτίο, τάση εισόδου. κατάσταση λειτουργίας, κτλ κτλ..

Το προηγούμενο που είχα (πριν κάποσα χρόνια..) ήταν ένα 900VA L.I της MGE..
το οποίο τα έπαιξε γύρω στα 6 χρόνια, και μετά από μία αλλαγή μπαταρίας..

Μου αρέσει επίσης που οι μπαταρίες αλλάζουν εύκολα χωρίς να ξεβιδώνεις τίποτα, όπως και η ειδική είσοδος που έχει για extra συσκευή με μπαταρίες..
την οποία όμως δεν την είδα κάπου εδώ Ελλάδα..

Θα δούμε πως θα πάει.. (φτου - φτου!) :cool:

δοκίμασες αυτό που σου είπα με το software του?

εαν στο λύσει (προσωρινά), θα έβαζα και στοίχημα ότι είναι το ίδιο θεματάκι...

To περασα. Δεν άλλαξα ρυθμίσεις για να δω τι θα βγάλει.

προς το παρόν μου δείχνει 236v και το 550 που έχει display 235v.

Τα ορισμένα όρια είναι 208-252v

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H τάση στο πρόγραμμα είναι 234-236v. Αραιά και που για 1-2 sec δείχνει 244v και επανέρχεται.

σήμερα μούγκα προς το παρόν. περιμένω να το πιάσει για να δω τις ενδείξεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

klak - klak.

η τάση εισόδου 238v. Δεν γυρνάει μπαταρία και ούτε καταγράφει κάτι το πρόγραμμα.

1-2 sec αργότερα το πρόγραμμα δείχνει 246v (στα 252v πάει σε μπαταρία).

Μπορεί να έχει καθυστέριση το πρόγραμμα βέβαια και λίγο πιο πριν να ήταν παραπάνω, αλλά όχι πάνω από τα 252 αφου δεν γύρισε.

θα πρέπει να ξαναδώ το δικό μου και να σου πω αν το κάνει ανεξαρτήτως τι διαβάζει (το έχω βάλει στην ντουλάπα λόγω αυτής της συμπεριφοράς)

To αποσύνδεσα. Έφερα το rs 550 από το storage/router στο PC (με κλειστό το storage).

Θα παραγγείλω ένα νέο RS 550 ή 900. Αρκετή η διαφορά του 900 αλλά δεν ξέρω αν θα φτάνει το 550. Τώρα έχει κατανάλωση το PC 60-90w. To max του 550 είναι 330w.

To τροφοδοτικό μου είναι 650 αλλά δεν έχω πολλά πάνω (1 ssd και 4 green (2x1TB + 2x3TB) και DVD-R και όλα τα άλλα on-board) + DELL 23".

Εκτυπωτής κτλ είναι στο surge only.

Οσο η ταση εισοδου ειναι μεχρι 240V ... δεν θα ακους τιποτα.
Πανω απο τα 240V ομως, το UPS θα κανει τα δικα του (κλακ-κλακ)
γιατι προσπαθει να ρυθμισει ομαλα την ταση εξοδου. Xωρις αποτομοτητες
λογω βυθισης στο οικιακο δικτυο (οχι στο UPS). Μερικες φορες, αυτη η βυθιση
δεν κατεβαινει ομαλα στα 230V αλλα μπορει στιγμιαια να κατεβει πολυ παρακατω.
Και να "παιζει" για κανα 5λεπτο.

Οχι ομως για παραπανω (απο 5λεπτο) !

Απάντηση: Re: APC UPS: προιόντα μίας χρήσης.

Οσο η ταση εισοδου ειναι μεχρι 240V ... δεν θα ακους τιποτα.
Πανω απο τα 240V ομως, το UPS θα κανει τα δικα του (κλακ-κλακ)
γιατι προσπαθει να ρυθμισει ομαλα την ταση εξοδου. Xωρις αποτομοτητες
λογω βυθισης στο οικιακο δικτυο (οχι στο UPS). Μερικες φορες, αυτη η βυθιση
δεν κατεβαινει ομαλα στα 230V αλλα μπορει στιγμιαια να κατεβει πολυ παρακατω.
Και να "παιζει" για κανα 5λεπτο.

Οχι ομως για παραπανω (απο 5λεπτο) !

δεν ισχύουν... εχει πρόγραμμα που επιλέγεις εσύ κατώτατα και ανώτατα όρια. Επίσης αν είναι βλάβη όπως στο δικό μου, άλλα διαβάζει, και άλλα νομίζει (και πράττει)...

Eμενα στο 1500αρι βλεπω ταση εξοδου 230V (+- 1V).
Ταση εισοδου παιζει αγριως (ας ειναι καλα η περιοχη που μενω).

Για τις βυθισεις του ρευματος, το ακουσα απο δυο ηλεκτρολογους
(που ηρθαν μαζι μου) οταν πηρα το πολυμετρακι να μετρησω τασεις
και στα διπλανα διαμερισματα. Πιο πριν, δεν ηξερα καν τι ειναι βυθιση.
Και φυσικα ειναι κατι που απασχολει ολο το δικτυο της περιοχης.