απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Pink Panther μήπως μπορείς να μας δώσεις την ημερομηνία του εγγράφου αλλά και να μεταφράσεις τι ακριβώς λέει και πότε το λέει;
Κε Νικολουδάκο δεν ήξερα ότι είστε επιφορτισμένος και με καθήκοντα ενημέρωσης των μελών του forum και δεν νομίζω να έχουμε έλλειμα ενημέρωσης ουτως ώστε ανελλειπώς να μας παραθέτετε τα συντεχνιακά σας, ξέρεται το forum είναι εξειδικευμένο αν σας διαφεύγει και ξέρετε δεν μου διαφεύγει ότι η προκήρυξη δεν είναι ούτε ενημέρωση ούτε άποψη ούτε αντίλογος ούτε δημοκρατική διαδικασία. Διαννοείστε Κε Νικολουδάκο το κάθε μελος του forum να αρχίσει να βγάζει εδώ τα συντεχνιακά του δεν θα ήταν avclub αλλά το κουτί της Πανδώρας, αν σας διαφεύγει.
Η εβδομάδα 5θήμερης εργασίας εφαρμόσθηκε στο δημόσιο τέλη του 1980. Το 8ωρο είναι συμβατικό ωράριο και όχι κανονικό. Το κανονικό ωράριο είναι 6ημερο και 8ωρο και οι 6,66 ώρες ημερησίως είναι υποχρεωτικά αμοιβόμενες με τον προβλεπόμενο μισθό ή μημερομίσθο της οικείας συλλογικής σύμβασης και οι υπόλοιπες 8ώρες εβδομαδιαίως αποτελούν υπεργασία η οποία προσφέρεται υποχρεωτικά απο τον εργαζόμενο όταν ζητηθεί απο τον εργοδότη αλλά αμείβεται περισσότερο και απο κεί και πάνω είναι υπερωρία. Τώρα απο τότε μέχρι σήμερα πολλά επαγγέλματα έχουν επιτύχει και η εβδομάδα των 40 ωρών δηλαδή 6,66χ6=39,96 έγινε 5χ8=40. Και μέσα στην εβδομάδα ο εργοδότης μπορεί να κρατήσει τον εργαζόμενο 1 ώρα ημερησίως παραπάνω χωρις την θέλησή του και να τον πληρώσει συν 3 ώρες το Σάββατο όχι όμως κάθε Σάββατο. Αυτά απο το εργατικό δίκαιο.
Θα εκθέσω και μερικές διαπιστώσεις:
Κανένας δάσκαλος δεν μένει στο χωριό που είναι διορισμένος αλλά πηγαινοέρχεται ανάλογα μόνος του η και με άλλους συναδέλφους καθημερινά.
(πριν μερικά χρόνια έγινε ατύχημα έξω απο την Λάρισα και δυστυχώς σκοτώθηκαν 3 δασκάλες που πήγαιναν το πρωί στο σχολείο σε χωριά των Φαρσάλων σε παλιόδρομο 40-50 χλμ μακρυά). Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και μη μου πείτε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει διότι δεν έχει δικαίωμα κανένας να παίρνει τα λεφτά του χωριού και να τα καταναλώνει σε άλλο μέρος.
Δημιουργούμενα προβλήματα:
o μισθός δεν αναλώνεται στο τόπο πού είναι η έδρα του δηλ στο χωριό για να τονωθεί η τοπική οικονομία
δεν τον φθάνει ο μισθός διότι τα έξοδα πήγαινε έλα καθε μέρα είναι πολύ περισσότερα απο τα να μένει (ενοίκιο περιπου 100-120€ κλπ)
δεν συμμετέχουν στην τοπική κοινωνία των μαθητών, για να δώσουν το καλό παράδειγμα να στηλιτεύσουν και διαπαιδαγωγήσουν και γενικά είναι εκτός τόπου και χρόνου απο τα τεκταινόμενα της τοπικής κοινωνίας της οργανικής τους θέσης
αν δεν ασχοληθεί ο δάσκαλος με τα πολιτιστικά του χωριού, και μάλιστα όταν είναι νέος που έχει κουράγιο και θέρμη, ποιός θα τονώσει το χωριό και γενικά την περιφέρεια;
Εαν όμως ο νεοδιοριζόμενος δάσκαλος παραμείνει μια 10ετία στο χωριό που έτσι είναι ο σχεδιασμός και μετά κατεβεί στην πόλη και χρήματα θα έχει και ο μισθός του θα είναι μεγαλίτερος.
Εκτωρα αυτό το πρόβλημα είναι για τους καθηγητές και όχι για τους δασκάλους. Δεν θα υπήρχε αν ο καθηγητής κατοικούσε στο ακριτικό χωριό. Και μην κοροιδευόμαστε καλό σαν υπόθεση εργασίας αλλά στην πρακτική δεν συμβαίνει, ο εκπονητής του προγράμματος προσπαθεί να είναι οι ώρες συνεχόμενες και μάλιστα να βγάινει και καμμία μέρα κενό.

Έκτωρ Κατσίκης said:
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Καθηγητής Χημείας σε Γυμνάσιο ακριτικού νησιού εργάζεται σε σχολείο με το εξής πρόγραμμα

1η ώρα 8.00-8.45
2η ώρα 8.50-9.35
3η ώρα 9.45-10.30
4η ώρα 10.40-11.25
5η ώρα 11.35-12.20
6η ώρα 12.30-13.15
7η ώρα 13.20-14.00

ως εξής:

Δευτέρα: 1η, 3η, 4η, 6η 8:00-13:15 = 5,25
Τρίτη: 2η, 3η, 4η, 6η, 7η 8:50-14:00 = 5,17
Τετάρτη: 1η, 3η, 5η, 7η 8:00-14:00 = 6,00
Πέμπτη: 2η, 4η, 5η, 7η 8:50-14:00 = 5,17
Παρασκευή: 1η, 2η, 4η, 6η 8:00-13:15 = 5,25

Σύνολο 27 ώρες + 5 για προετοιμασία + 3 για διορθώσεις περίπου 35 ώρες την εβδομάδα

Λόγω απόστασης απο την πόλη που μένει δεν δύναται στα κενά του να ψωνίζει φασολάκια, χώρια που τα κενά του καλύπτονται απο εξωδιδακτικά καθήκοντα που ανέφερε ο κ. Αντώνογλου.

Ερώτηση πρώτη: Πόσες ώρες δουλεύει στο σχολείο.
Ερώτηση δεύτερη: Επειδή τα παίρνει εύκολα τα γράμματα -χώρια που είναι και τεμπέλης- ασχολείται κατα μέσο όρο μόνο μία ώρα στο σπίτι για την προετοιμασία του μαθήματος και μερικές ακόμη όταν έχει να διορθώσει γραπτά. Πόσες ώρες δουλεύει την εβδομάδα συνολικά;

Έκτωρα να είσαι σίγουρος ότι το παράδειγμα με το πρόγραμμα σου είναι τυπικό προς το "δύσκολο" όσο παλιώνεις θα έχεις τη δυνατότητα να το προσαρμόζεις στα μέτρα σου καλύτερα.

Έχω και εγώ μια ερώτηση που βασίζεται στην εξής λογική.
1. Το 35 ωρο που κάνεις δεν είναι ούτε λίγο, αλλά ούτε πολύ για έναν εργαζόμενο.
2. Από αυτό οι πραγματικές διδακτικές ώρες είναι 17 δηλαδή 13 πραγματικές.
3. Όσο παλιώνεις θα έχεις μεγαλύτερη εμπειρία - άρα λιγότερη προετοιμασία - επίσης θα έχεις πιο σφικτό πρόγραμμα - άρα λιγότερες χαμένες ώρες - οπότε οι 35 ώρες μπορεί σταδιακά να γίνουν 25.

Που κολάει λοιπόν η ερώτηση? Αν υποθέσουμε ότι θα δρομολογηθούν κάποια από τα αιτήματα και σταματήσει η απεργία, πιστεύεις πως θα πρότειναν ποτε οι εκπαιδευτικοί ή εστω θα δεχόντουσαν να δουλέψουν λίγο παραπάνω (ας πούμε 10% 2-3 ώρες τη βδομάδα δηλαδή) προκειμένου να βελτιωθεί η πεδεία στην Ελλάδα

ή μήπως αυτά είναι κεκτημένα διακαιώματα και δεν τα συζητάμε????

Η ερώτηση είναι προς όλους και όχι μόνο στο φίλο μου Εκτωρα

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Η εβδομάδα 5θήμερης εργασίας εφαρμόσθηκε στο δημόσιο τέλη του 1980. Το 8ωρο είναι συμβατικό ωράριο και όχι κανονικό. Το κανονικό ωράριο είναι 6ημερο και 8ωρο και οι 6,66 ώρες ημερησίως είναι υποχρεωτικά αμοιβόμενες με τον προβλεπόμενο μισθό ή μημερομίσθο της οικείας συλλογικής σύμβασης και οι υπόλοιπες 8ώρες εβδομαδιαίως αποτελούν υπεργασία η οποία προσφέρεται υποχρεωτικά απο τον εργαζόμενο όταν ζητηθεί απο τον εργοδότη αλλά αμείβεται περισσότερο και απο κεί και πάνω είναι υπερωρία. Τώρα απο τότε μέχρι σήμερα πολλά επαγγέλματα έχουν επιτύχει και η εβδομάδα των 40 ωρών δηλαδή 6,66χ6=39,96 έγινε 5χ8=40. Και μέσα στην εβδομάδα ο εργοδότης μπορεί να κρατήσει τον εργαζόμενο 1 ώρα ημερησίως παραπάνω χωρις την θέλησή του και να τον πληρώσει συν 3 ώρες το Σάββατο όχι όμως κάθε Σάββατο. Αυτά απο το εργατικό δίκαιο.

Εμμ τώρα πως το λένε... 6ήμερο και οκτάωρο από τα μαθηματικά που γνωρίζω δεν μας κάνει 40 ώρες την εβδομάδα αλλά 6Χ8=48. Ή που θα αναφερόμαστε λοιπον σε ημέρες εργασίας με εβδομαδιαίο αριθμό εργασιακών ωρών ή που θα αναφερόμαστε σε ημερήσιο αριθμό ωρών για 5θήμερο. Το 48ωρο όμως να γίνεται 40ωρο κανένας κανονισμός εργατικού δικαίου δεν το αναφέρει πουθενά. Υπάρχουν ειδικότητες που εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα και δεν προβλέπεται να πληρώνονται την "υπερεργασία" του Σαββάτου, παρά μόνο τον βασικό μισθό της συλλογικής σύμβασης. Μην αναφέρουμε τα πάμπολλα παραδείγματα στον ιδιωτικό τομέα όπου ο εργοδότης ξέρει τι σημαίνει υπερωρία όταν σου ζητά να κάτσεις παραπάνω αλλά αγνοεί τί σημαίνει υπερωρία όταν πρέπει να σου την πληρώσει. Τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι αυτά συμβάινουν και πρέπει να τα δεχτουμε, ή ότι είναι δίκαια;

Ειναι ωρες διδασκαλιας και οχι ωρες εργασιας. Μπορει να μας ενημερωσει καποιος δασκαλος ή καθηγητης ποσο πληρωνονται για την εξωδιδακτικη απασχοληση;

2-3 διδακτικες ωρες την ημερα και μια μερα εξαωρο ποσες ωρες ειναι??
φιλολογος

απορια:μηπως ξερει καποιος ( κυριε σουρλα) ποσα παιρνει ενας πρωτοδιοριζομενος γιατρος και ποια η μισθολογικη του εξελιξη??
( χωρις τα φακελακια)

konnos said:
Ειναι ωρες διδασκαλιας και οχι ωρες εργασιας.

Ακριβώς!!!

Τότε γιατί εντέχνως οι ώρες διδασκαλίας μεταφράζονται σε ώρες εργασίας; (Παραπέμπω σε πάμπολλα προηγούμενα posts).

Μήπως για να φανεί οτι οι εκπαιδευτικοί έχουν άδικο;
Η ακόμη χειρότερα για να φανεί οτι οι απεργοί έχουν άδικο;
Ή ακόμη περισσότερο για να φανεί οτι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

Και να είναι αυτό η θέση των εκάστοτε κρατούντων, άντε καλά.
Το να είναι θέση εργαζομένων είναι κατάντια. Και μάλιστα κατάντια εύκολα εκμεταλλεύσιμη απο όποιον ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια φαινόμενα.
Και δυστυχώς οι εργαζόμενοι μάλλον θα τα αντιμετωπίσουν. Αν δεν τα αντιμετωπίζουν ήδη.

Υ.Γ. Ρε Νίκο αυτό το 5.17 πώς το έβγαλες; Σε excel με παλιούς Pentium που είχαν το bug;

Last edited:
το θεμα με τις απεργιες φανταζομαι οτι εχει παραγινει πλεον! ελεος!! αθανατη ελλαδα!!! δεν εχω τπτ με τους εκπαιδευτικους αλλα για λαβετε υποψη αστυνομικους, πυροσβεστες και λοιπους που παιρνουν παρομοια λεφτα και δεν εχουν δικαιωμα απεργιας..επισης αυτοι δεν κανουν ιδιαιτερα μαθηματα για να τσακωνουν αφορολογητα λεφτουδακια

Έκτωρ Κατσίκης said:
Ακριβώς!!!

Τότε γιατί εντέχνως οι ώρες διδασκαλίας μεταφράζονται σε ώρες εργασίας; (Παραπέμπω σε πάμπολλα προηγούμενα posts).

Μήπως για να φανεί οτι οι εκπαιδευτικοί έχουν άδικο;
Η ακόμη χειρότερα για να φανεί οτι οι απεργοί έχουν άδικο;
Ή ακόμη περισσότερο για να φανεί οτι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

Και να είναι αυτό η θέση των εκάστοτε κρατούντων, άντε καλά.
Το να είναι θέση εργαζομένων είναι κατάντια. Και μάλιστα κατάντια εύκολα εκμεταλλεύσιμη απο όποιον ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια φαινόμενα.
Και δυστυχώς οι εργαζόμενοι μάλλον θα τα αντιμετωπίσουν. Αν δεν τα αντιμετωπίζουν ήδη.

Υ.Γ. Ρε Νίκο αυτό το 5.17 πώς το έβγαλες; Σε excel με παλιούς Pentium που είχαν το bug;

Ναι αλλα εκτως των διδακτικων ωρων δεν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν και τιποτα αλλο απ'οτι μου εχουν πει. Και τα εξωδιδακτικα πληρωνονται. Και τι ειδους ετοιμασια θελει ενας μαθηματικος ή φυσικος για να διδαξει αυτα που εχει το βιβλιο. Μιλαμε για τα standard πραγματα. οχι για την υπερπροσπαθεια και αφοσιωση που μπορει να δειξουν καποιοι πιο αξιοι

Κρυωνάς Νίκος said:
Έκτωρα να είσαι σίγουρος ότι το παράδειγμα με το πρόγραμμα σου είναι τυπικό προς το "δύσκολο" όσο παλιώνεις θα έχεις τη δυνατότητα να το προσαρμόζεις στα μέτρα σου καλύτερα.

35 χρονάκια θητεία. Στραβάδια απολύομαι...

Έχω και εγώ μια ερώτηση που βασίζεται στην εξής λογική.
1. Το 35 ωρο που κάνεις δεν είναι ούτε λίγο, αλλά ούτε πολύ για έναν εργαζόμενο. Συμφωνώ, δεν έχω παράπονο.
2. Από αυτό οι πραγματικές διδακτικές ώρες είναι 17 δηλαδή 13 πραγματικές. Μήπως μπορείς να μου πείς αυτό το 17 πώς το έβγαλες;
3. Όσο παλιώνεις θα έχεις μεγαλύτερη εμπειρία - άρα λιγότερη προετοιμασία - επίσης θα έχεις πιο σφικτό πρόγραμμα - άρα λιγότερες χαμένες ώρες - οπότε οι 35 ώρες μπορεί σταδιακά να γίνουν 25. Τα κενά δεν είναι "χαμένες ώρες". Γίνεται διοικητική δουλειά. Και "σφικτό" πρόγραμμα να έχω θα χρησιμοποιήσω χρόνο πριν ή μετά τις διδακτικές ώρες.
Που κολάει λοιπόν η ερώτηση? Αν υποθέσουμε ότι θα δρομολογηθούν κάποια από τα αιτήματα και σταματήσει η απεργία, πιστεύεις πως θα πρότειναν ποτε οι εκπαιδευτικοί ή εστω θα δεχόντουσαν να δουλέψουν λίγο παραπάνω (ας πούμε 10% 2-3 ώρες τη βδομάδα δηλαδή) προκειμένου να βελτιωθεί η παιδεία στην Ελλάδα. Άν υπήρχε ανάγκη πιστεύω πως ναι. Μην ξεχνάμε όμως οτι οι εκπαιδευτικοί κατα κύριο λόγο φτάνουν και ίσως περισσεύουν. Τα κενά δημιουργούνται λόγω των αποσπασμένων σε γραφεία για να ικανοποιούνται κάποια ρουσφέτια. Και μετά οι θέσεις καλύπτονται απο την μόνιμη δεξαμενη των αναπληρωτών και ωρομισθίων που ζουν και δουλεύουν με τις γνωστές συνθήκες ομηρίας αντί πινακίου φακής.

ή μήπως αυτά είναι κεκτημένα διακαιώματα και δεν τα συζητάμε????

Εγώ προσωπικά για 1400 Εβρά θα έλεγα ναι σε σταθερό ωράριο 8 με 3, σε δικό μου γραφείο. Υπόψιν οτι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας π.χ. για τους Χημικούς προβλέπουν αρχικό μισθό πάνω απο 1500 Εβρά. Αλλά ποιός ιδιώτης τις σέβεται πιά...
Η ερώτηση είναι προς όλους και όχι μόνο στο φίλο μου Εκτωρα
..

Last edited:
NikosR said:
2-3 διδακτικες ωρες την ημερα και μια μερα εξαωρο ποσες ωρες ειναι??
φιλολογος

απορια:μηπως ξερει καποιος ( κυριε σουρλα) ποσα παιρνει ενας πρωτοδιοριζομενος γιατρος και ποια η μισθολογικη του εξελιξη??
( χωρις τα φακελακια)

Σαν επιμελητής Β',μαζί με εφημερίες πολύ περισσότερα απο τούς δασκάλους.Και δυστυχώς κάποιες ειδικότητες εργάζονται ελάχιστα.
Προσωπικά πιστεύω οτι τα φακελάκια είναι μιά ´σιωπηλή συμφωνία´του κράτους με τους γιατρούς τού Ε.Σ.Υ,όπου το κράτος δεν πληρώνει πολλά και επιτρέπει την αθλιότητα με τα φακελλάκια.
Δεν γνωρίζω ακριβώς την μισθοδοσία γιατί ουδεμίαν σχέση έχω με το Ε.Σ.Υ.,και ούτε επιθυμώ να έχω ,παρ´ότι αναγνωρίζω οτι υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι μαζί με κάποιους επίορκους.

Tώρα πέραν του τι λέγεται εδώ μέσα , πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι και να απαιτήσουμε την εξυγείανση πολλών πτυχών της διακυβέρνησης και του οικονομικού σχεδιασμού αυτής της χώρας. Δεν γίνεται ένα κράτος να μην μπορεί να προβεί στην αύξηση των μισθών π.χ των εκπαιδευτικών την στιγμή που κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε πολλά έξοδα φαντάσματα των προϋπολογισμών , που παραγράφονται χρέη, ομάδων , προέδρων και άλλων τόσων απατεώνων , που η φοροδιαφυγή τιμωρείται και καλά αλλά στις δηλώσεις αναφέρεται πάντα " τα ποσά τα οποία θα εισπράξουμε απο πρόστιμα φοροδιαφυγής κτλ θα ανέρχονται σε.... " πάντα θα.... δεν είδα να γινονται δεσμεύσεις περιουσιών κτλ, όταν στον αντίποδα για 250 ευρώ οι τράπεζες σου παίρνουν το σπίτι. Γενικά πρέπει να ξυπνήσουμε και να δούμε ότι ο εχθρός τις κοινωνίας μας δεν είναι ο άνθρωπος του μόχθου και της εργατικής τάξης γιατί οι περισσότεροι είτε το θέλουμε είτε όχι σε αυτήν ανοίκουμε απλά την έχουμε περιτυλίξει με έναν μανδύα ( υπάλληλος, σύμβουλος, κτλ κτλ ).
Ο κίνδυνος της κοινωνίας είναι η μεγαλομανία και η πλουτομανία των " μεγάλων " , η ασυδωσία των βιομηχάνων και τον μεγαλοεπιχειρηματιών που οι επενδύσεις που που κάνουν ( και για τις οποίες απαιτούν φοροελαφρύνσεις ) είναι πανάκριβα αυτοκίνητα , εξοχικές κατοικίες εκατομμυρίων , βραδίες εκατομμυρίων στα μπουζούκια, ταξίδια, ρωσσίδες και όταν σκουραίνουν τα πράγματα μετακόμιση σε Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ.

Γιατί η δική μου γνώμη είναι ότι, όπως δεν υπολογίζουν τον Βούλγαρο/Ρουμάνο/Κινέζο εργάτη που δουλέυει 15 ώρες τη μέρα για 150 ευρώ έτσι δεν υπολογίζουν και τον Έλληνα,απλά εδώ δεν μπορούν να το κάνουν.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι οι δάσκαλοι.Γιατί κι αυτοί είναι σαν εμάς και σαν το περισσότερο κόσμο. Παλεύουν να βιώσουν. Αν φτσουμε στο σημείο να παλεύουμε για την επιβίωση δεν μιλάμε για ανθρώπινα όντα αλλά για άγρια θηρία.

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

dimitris84 said:
το θεμα με τις απεργιες φανταζομαι οτι εχει παραγινει πλεον! ελεος!! αθανατη ελλαδα!!! δεν εχω τπτ με τους εκπαιδευτικους αλλα για λαβετε υποψη αστυνομικους, πυροσβεστες και λοιπους που παιρνουν παρομοια λεφτα και δεν εχουν δικαιωμα απεργιας..επισης αυτοι δεν κανουν ιδιαιτερα μαθηματα για να τσακωνουν αφορολογητα λεφτουδακια

Οι αστυνομικοί παίρνουν άλλα πολλά αφορολόγητα.Οχι και ´αθώοι τού αίματος´οι Αστυνομικοί.Γεμάτο το Αστυνομικό δελτίο απο παράνομες πράξεις αστυνομικών.

PHOTIS οι υποχρεωτικές ώρες που πρέπει να προσφέρει ο εργαζόμενος εβδομαδιαίως είναι 48. Με τις εξής διαφοροποιήσεις:
1. H συλλογική σύμβαση αναφέρεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως και ανάλογα το επάγγελμα σε 5θήμερο ή 6ήμερο. Οταν εξαήμερο υποχρεωτικά θα πάρει μία μέρα την βδομάδα ρεπώ.
Οι υπόλοιπες 8 ώρες εβδομαδιαίως θα προσφερθούν υποχρεωτικά χωρίς να μπορεί να τις αρνηθεί ο εργαζόμενος ή να ζητήσει ειδική άδεια ο εργοδότης, αλλά με αμοιβή όση και το κανονικό ημερομίσαθιο συν 25%.
Ελεος Κε Σούρλα, όχι και σιωπηλή συμφωνία το φακελάκι!! αν δεν τους αρέσει ας έρθουν έξω να δουν τι εστί βερύκοκο. Ολοι οι Έλληνες είναι καρδιακοί, στομαχικοί με βουλωμένα αγγεία και καρκίνο. Για δείτε μήπως αυτές είναι οι ειδικότητες που συνταγογραφούν περισσότερο; για δείτε μήπως παίρνουν μίζα στέλνοντας για εγχείριση; υπάρχουν πολύμηνες λίστες αναμονής για κοίλη επειδή δεν δινουν φακελάκι!!!
Ας μην μπούμε στο δημόσιο, αλλά φυσικά αν θέλει ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος 1400€ με 4 χρόνια σπουδών να μην θέλει 5000€ ο νεοδιοριζόμενος καρδιολόγος του ΕΣΥ μετα απο 11 χρόνια σπουδών και 5 αναμονής; και αν μία εκπαιδευτική ώρα 45' ισούται με 4 ώρες δουλειάς γραφείου τότε 15" ανάταξης καρδιολογικού επεισοδίου με πόσες ώρες αντιστοιχούν; H μία εγχείριση με επιπλοκές για πόσα χρόνια αντιστοιχεί;

Σπύρος Σούρλας said:
Πέτρο το πενθήμερο και το οκτάωρο δεν σημαίνει ακριβής χρονομέτρηση τών ωρών.Κανείς δεν δουλευει όσες ωρες υποτίθεται ότι πρέπει να δουλευει.
Και εγώ κάνω διάλειμμα στο ιατρείο.Πάντως οι καθηγητές πρεπει ναναι παρόντες ακόμα και εάν δεν έχουν διδακτική ώρα κάθε μέρα.
Τα λοιπά θέματα της παιδείας σηκώνουν μεγάλη συζήτηση,αλλά είναι ανεξάρτητα του οικονομικού.Ειναι οι βουλές τών Βρυξελλών και τής ισοπέδωσης που επιχειρείται παγκοσμίως.Εκεί δεν έχουν ευθύνη οι δάσκαλοι μόνον ,αλλά όλοι μας.

Ειναι οι βουλές τών Βρυξελλών και τής ισοπέδωσης που επιχειρείται παγκοσμίως.Εκεί δεν έχουν ευθύνη οι δάσκαλοι μόνον ,αλλά όλοι μας.

......τωρα αν σου πω οτι συμφωνω σε αυτο !!! :grinning-smiley-043

μη με βαρας μετα ... -bye-

Σπύρος Σούρλας said:
Σαν επιμελητής Β',μαζί με εφημερίες πολύ περισσότερα απο τούς δασκάλους.Και δυστυχώς κάποιες ειδικότητες εργάζονται ελάχιστα.
Προσωπικά πιστεύω οτι τα φακελάκια είναι μιά ´σιωπηλή συμφωνία´του κράτους με τους γιατρούς τού Ε.Σ.Υ,όπου το κράτος δεν πληρώνει πολλά και επιτρέπει την αθλιότητα με τα φακελλάκια.
Δεν γνωρίζω ακριβώς την μισθοδοσία γιατί ουδεμίαν σχέση έχω με το Ε.Σ.Υ.,και ούτε επιθυμώ να έχω ,παρ´ότι αναγνωρίζω οτι υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι μαζί με κάποιους επίορκους.

ας πουμε οτι δεν ειναι σιωπηλη συμφωνια κρατους γιατρων ....

να πουμε μαλον οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ελενχει το κρατος αυτες τις υποθεσεις γιατι ειναι αδυνατο να βγει απο τη διανοια μας η συνηθεια της δωρωδοκιας για να πηδησουμε την ουρα για να σωσουμε τον ανθρωπο μας !:damnyou:

Ενας ξαδελφος μου ειναι γιατρος-καθηγητης στο Βερολινο, καρδιολογος. Δουλευει σε νοσοκομειο καθως εκει θεωρειται πως τα γιατρουδακια ειναι αυτα που ανοιγουν δικο τους γραφειο και πως μονο μεσω του νοσοκομειου και της ερευνας του θα καταφερει να εξελισσεται συνεχως και να εξελιχθει.

Καθε φορα που ετυχε ο ασθενης του να ειναι Ελληνας και του σωζει την ζωη ή τον επαναφερει στα σωστα επιπεδα το φακελακι πεφτει συννεφο, για "ευχαριστω". Κανεις αλλος, Γερμανος, δεν σκεφτηκε καν να τον "ευχαριστησει" εφοσον απλως εκανε την δουλεια του σωστα.

Εγω ειμαι της αποψης πως την διαφθορα και τα φακελακια τα δημιουργουμε μονοι μας και αρχης γενομενης οταν "ευχαριστουμε θερμα" τον εκαστοτε εργαζομενο. Τωρα το κρατος τι να κανει για να αποτρεψει τα περιστατικα αυτα; Να αυξησει τους μισθους; Μαλλον αστειο...

PETRAN said:
Να κάνω μια "χαζή" ερώτηση?

Επι πασοκ δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς?
Δεν είχαν τα παράπονα τους και τις διεκδικίσεις τους?
Όλα ήταν μέλι γάλα?

Ή μήπως έχοντας τον κύριο Πολυζωγόπουλο κάπου βολεμένο μέσα στο κόμμα η φωνή των εκπαιδευτικών δεν έβγαινε?

Γιατί τέτοια μαζική κινητοποιήση έχω χρόνια να δω...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά εμένα μου φαίνονται λίγο περίεργα όλα αυτα!!

Παρεπιπτόντως να σημειώσω εδω οτι η Ελλάδα το 2000(αν δεν κάνω λάθος) πούλησε απο το αποθεματικό της σε χρυσό!! με οτι συνεπάγεται αυτό...

Υ.γ ΔΕΝ ανήκω σε κανέναν απο τους δύο μεγάλους μιας και τα σκατά απο τα απόσκατα για μένα δεν έχουν διαφορα...

καπως ετσι ξαφνικα ολα πανε κατα διαολου. τωρα δηλαδη εφτασε ο κομπος στο χτενι
τωρα δεν μας φτανουν τα λεφτα.

που ηταν ολοι αυτοι που αδικα η δικαια βγαινουν τωρα στους δρομους , πριν απο 3,4,5 6 χρονια?
τοσα χρονια δηλαδη ζουσαμε σε παραδεισο και τωρα στραβωσαν ολα.
αυτο εινια που εξοργιζει οσους αντιδρουν στις κινητοποιησεις , τα κομματικα κατευθυνομενα και ενιοτε φασιστικα διοικουμενα συνδικατα.

Έκτωρ Κατσίκης said:
ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΜΙΚΡΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Την εποχή που εργαζόμουν σαν ελεύθερος επαγγελματίας είχα πελάτη, την γνωριμία του οποίου είχα κάνει στα φοιτητικά μου χρόνια. Τότε ο φίλος ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο με σημαντική δράση. Σήμερα διευθύνει μεγάλο γραφιστικό ατελιέ και απασχολεί περίπου 10 γραφίστες. Ο άνθρωπος αυτός έχει το εξής ωράριο. Πάει στη δουλειά του γύρω στις 10.30 και γυρνάει σπίτι μετά τις 3.00 τα ξημερώματα. Άν υπάρχουν deadlines κοιμάται σε κρεβάττι στο γραφείο του. Αφεντικό είναι τόσο του αρέσει να δουλεύει. Το συγκεκριμένο ωράριο με βόλευε και εμένα κάποτε και το εκμεταλλεύτηκα όταν του έστηνα έναν server. Κατα τις 11 λοιπόν τον βράδυ ενώ ήμουν σκυμμένος πάνω απο το μηχάνημα τον ακούω να λέει:

"Είδες οι υπάλληλοι; καθόλου αγωνία για την εταιρεία δεν έχουν"
"Γιατί το λές αυτό;" τον ρωτάω
"Μισή ώρα πριν φύγουν όλο το ρολόϊ κοίταζαν" μου λέει
"Ποιό είναι το ωράριό τους;" ρωτάω ξανά
"9 το πρωϊ με 10.30 το βράδυ με 1 ώρα διακοπή το μεσημέρι" μου λέει.
"Μα αυτό είναι δωδεκάμισυ ώρες" ξαναλέω.
"Σιγά μην είναι δωδεκάμισυ" καγχάζει. "Ξέρεις πόσες φορές τους πιάνω να μην έχουν τα μάτια τους πάνω στην οθόνη;"

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ (κατ εμέ τουλάχιστον)

Όσο πολλές ώρες και να δουλεύεις, το αφεντικό θα θέλει απο εσένα περισσότερες.
Όσο λίγες ώρες και να δουλεύεις, σαν υπάλληλος θα θέλεις λιγότερες.

Διαλιέχτε... :Banane0:

ειναι πλεον γνωστο και εχει καταντησει τοσο κοινο ωστε να αποτελει κανονα:
τα χειροτερα αφεντικα, οι μεγαλυτεροι καταπιεστες και κακοπληρωτες ηταν αυτοι που εβγαιναν στους δρομους με δηθεν (οπως αποδεικνυεται αργοτερα) αριστερες αποψεις.
αυτην την κοροιδια την βλεπουμε να συνεχιζεται μεχρι σημερα.

η καταντια του συνδικαλιστικου κινηματος να αποτελειται στις υψηλοτερες βαθμιδες του απο διορισμενους δηθεν εργατοπατερες που περιμενουν να περασει ο καιρος να πιασουν κανα φραγκο στο χερι τους και να στιψουν ως εργοδοτες τους ατυχους υπαλληλους τους.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
PHOTIS οι υποχρεωτικές ώρες που πρέπει να προσφέρει ο εργαζόμενος εβδομαδιαίως είναι 48. Με τις εξής διαφοροποιήσεις:
1. H συλλογική σύμβαση αναφέρεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως και ανάλογα το επάγγελμα σε 5θήμερο ή 6ήμερο. Οταν εξαήμερο υποχρεωτικά θα πάρει μία μέρα την βδομάδα ρεπώ.
Οι υπόλοιπες 8 ώρες εβδομαδιαίως θα προσφερθούν υποχρεωτικά χωρίς να μπορεί να τις αρνηθεί ο εργαζόμενος ή να ζητήσει ειδική άδεια ο εργοδότης, αλλά με αμοιβή όση και το κανονικό ημερομίσαθιο συν 25%.
Ελεος Κε Σούρλα, όχι και σιωπηλή συμφωνία το φακελάκι!! αν δεν τους αρέσει ας έρθουν έξω να δουν τι εστί βερύκοκο. Ολοι οι Έλληνες είναι καρδιακοί, στομαχικοί με βουλωμένα αγγεία και καρκίνο. Για δείτε μήπως αυτές είναι οι ειδικότητες που συνταγογραφούν περισσότερο; για δείτε μήπως παίρνουν μίζα στέλνοντας για εγχείριση; υπάρχουν πολύμηνες λίστες αναμονής για κοίλη επειδή δεν δινουν φακελάκι!!!
Ας μην μπούμε στο δημόσιο, αλλά φυσικά αν θέλει ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος 1400 με 4 χρόνια σπουδών να μην θέλει 5000 ο νεοδιοριζόμενος καρδιολόγος του ΕΣΥ μετα απο 11 χρόνια σπουδών και 5 αναμονής; και αν μία εκπαιδευτική ώρα 45' ισούται με 4 ώρες δουλειάς γραφείου τότε 15" ανάταξης καρδιολογικού επεισοδίου με πόσες ώρες αντιστοιχούν; H μία εγχείριση με επιπλοκές για πόσα χρόνια αντιστοιχεί;

Δεν είπα κατι διαφορετικό.Επειδή δεν αυξάνονται οι μισθοί,οι ´ελεγκτικές αρχές´κάνουν τα στραβά μάτια.Για να μην γράψω τίς σχεδόν ρατσιστικές διακρίσεις υπέρ τών γιατρών τού Ε.Σ.Υ. σε σχέση με τον μέσο ιδιώτη γιατρό(μήν βλέπετε τούς μεγαλογιατρούς που τόχουν τρίπορτο,μεταξύ πανεπιστημίου,νοσοκομείου και ιδιωτικού ιατρείου).
Aμα πιάσουμε την υγεία θά μιλάμε 10μήνες.