απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

κύριε Κυρίτση, θα σταματήσω όταν η διαχείριση του www.avclub.gr -αιτιολογώντας με επιχειρήματα - μου το ζητήσει. μέχρι τότε, ο ειδικός τούτος χώρος - όπως σωστά τον χαρακτηρίζετε - θα φιλοξενεί αυτά που επιθυμώ να δημοσιεύσω στην κατηγορία AVClub Cafe, την οποία έχετε κάθε δικαίωμα να μην παρακολουθείτε αν δε σας ενδιαφέρει. από το σημείο αυτό όμως μέχρι τη φίμωσή μου - επειδή ενοχλείται το πολιτικοκοινωνικοοικονομικό σας προφίλ - υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

εξάλλου, κι εσείς, με τα γραφόμενά σας, τη "συντεχνία" σας υποστηρίζετε ...
 
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Pink Panther μήπως μπορείς να μας δώσεις την ημερομηνία του εγγράφου αλλά και να μεταφράσεις τι ακριβώς λέει και πότε το λέει;
Κε Νικολουδάκο δεν ήξερα ότι είστε επιφορτισμένος και με καθήκοντα ενημέρωσης των μελών του forum και δεν νομίζω να έχουμε έλλειμα ενημέρωσης ουτως ώστε ανελλειπώς να μας παραθέτετε τα συντεχνιακά σας, ξέρεται το forum είναι εξειδικευμένο αν σας διαφεύγει και ξέρετε δεν μου διαφεύγει ότι η προκήρυξη δεν είναι ούτε ενημέρωση ούτε άποψη ούτε αντίλογος ούτε δημοκρατική διαδικασία. Διαννοείστε Κε Νικολουδάκο το κάθε μελος του forum να αρχίσει να βγάζει εδώ τα συντεχνιακά του δεν θα ήταν avclub αλλά το κουτί της Πανδώρας, αν σας διαφεύγει.

Σε άλλο θέμα του φόρουμ έχουμε δει ακριβώς τις αντίθετες τοποθετήσεις.
Η εβδομάδα 5θήμερης εργασίας εφαρμόσθηκε στο δημόσιο τέλη του 1980. Το 8ωρο είναι συμβατικό ωράριο και όχι κανονικό. Το κανονικό ωράριο είναι 6ημερο και 8ωρο και οι 6,66 ώρες ημερησίως είναι υποχρεωτικά αμοιβόμενες με τον προβλεπόμενο μισθό ή μημερομίσθο της οικείας συλλογικής σύμβασης και οι υπόλοιπες 8ώρες εβδομαδιαίως αποτελούν υπεργασία η οποία προσφέρεται υποχρεωτικά απο τον εργαζόμενο όταν ζητηθεί απο τον εργοδότη αλλά αμείβεται περισσότερο και απο κεί και πάνω είναι υπερωρία. Τώρα απο τότε μέχρι σήμερα πολλά επαγγέλματα έχουν επιτύχει και η εβδομάδα των 40 ωρών δηλαδή 6,66χ6=39,96 έγινε 5χ8=40. Και μέσα στην εβδομάδα ο εργοδότης μπορεί να κρατήσει τον εργαζόμενο 1 ώρα ημερησίως παραπάνω χωρις την θέλησή του και να τον πληρώσει συν 3 ώρες το Σάββατο όχι όμως κάθε Σάββατο. Αυτά απο το εργατικό δίκαιο.
Θα εκθέσω και μερικές διαπιστώσεις:
Κανένας δάσκαλος δεν μένει στο χωριό που είναι διορισμένος αλλά πηγαινοέρχεται ανάλογα μόνος του η και με άλλους συναδέλφους καθημερινά.
(πριν μερικά χρόνια έγινε ατύχημα έξω απο την Λάρισα και δυστυχώς σκοτώθηκαν 3 δασκάλες που πήγαιναν το πρωί στο σχολείο σε χωριά των Φαρσάλων σε παλιόδρομο 40-50 χλμ μακρυά). Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και μη μου πείτε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει διότι δεν έχει δικαίωμα κανένας να παίρνει τα λεφτά του χωριού και να τα καταναλώνει σε άλλο μέρος.

Λάθος. Υπήρξε προσφυγή του κράτους στο δικαστήριο, όπως και αντίστοιχες προσφυγές ιδιωτών και έχασαν όλοι όλες τις αγωγές. Δηλ. όσοι εργάζονται στα ορυχεία της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία θα έπρεπε να κατασκηνώνουν δίπλα στο ορυχείο;

Δημιουργούμενα προβλήματα:
o μισθός δεν αναλώνεται στο τόπο πού είναι η έδρα του δηλ στο χωριό για να τονωθεί η τοπική οικονομία
δεν τον φθάνει ο μισθός διότι τα έξοδα πήγαινε έλα καθε μέρα είναι πολύ περισσότερα απο τα να μένει (ενοίκιο περιπου 100-120 κλπ)
δεν συμμετέχουν στην τοπική κοινωνία των μαθητών, για να δώσουν το καλό παράδειγμα να στηλιτεύσουν και διαπαιδαγωγήσουν και γενικά είναι εκτός τόπου και χρόνου απο τα τεκταινόμενα της τοπικής κοινωνίας της οργανικής τους θέσης

Αυτό έχει καταργηθεί από το 1976 με προεδρικό διάταγμα. Συμπεριλήφθηκε στα μέτρα αποχουντοποίησης.

αν δεν ασχοληθεί ο δάσκαλος με τα πολιτιστικά του χωριού, και μάλιστα όταν είναι νέος που έχει κουράγιο και θέρμη, ποιός θα τονώσει το χωριό και γενικά την περιφέρεια;
Εαν όμως ο νεοδιοριζόμενος δάσκαλος παραμείνει μια 10ετία στο χωριό που έτσι είναι ο σχεδιασμός και μετά κατεβεί στην πόλη και χρήματα θα έχει και ο μισθός του θα είναι μεγαλίτερος.
Εκτωρα αυτό το πρόβλημα είναι για τους καθηγητές και όχι για τους δασκάλους. Δεν θα υπήρχε αν ο καθηγητής κατοικούσε στο ακριτικό χωριό. Και μην κοροιδευόμαστε καλό σαν υπόθεση εργασίας αλλά στην πρακτική δεν συμβαίνει, ο εκπονητής του προγράμματος προσπαθεί να είναι οι ώρες συνεχόμενες και μάλιστα να βγάινει και καμμία μέρα κενό.

Μια μέρα κενό αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. Δεν επιτρέπεται 4ήμερο στο σχολείο. Οι διευθύνσεις το κόβουν. Όπου συμβαίνει είναι παράνομο. Υπάρχει έγγραφο με το οποίο απορρίπτει το 4ήμερο ακόμη και στην περίπτωση των πολυέκνων μητέρων, που έχουν τα περισσότερα προνόμια στο σχολείο.
 
Last edited:
Ψηφίσματα συμπαράστασης




ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ EDUCATION INTERNATIONAL (Ε.Ι.) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ
Αγαπητοί Πρόεδροι κ.κ. Δ. Μπράτη και Δ. Γεώργα,
Τα 30 εκατομμύρια εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην εκπαίδευση – μέλη της Education International – συμπαραστέκονται με αλληλεγγύη στους Έλληνες συναδέλφους τους και στο δίκαιο αγώνα τους για τη δημόσια εκπαίδευση, την αύξηση των δαπανών για μια ποιοτική εκπαίδευση και τη βελτίωση της θέσης των εκπαιδευτικών.

Την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού 2006, η Ε.Ι. γιορτάζει τους εκπαιδευτικούς, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και φροντίζει για τα κεκτημένα τους. Ευχόμαστε να ήμασταν κι εμείς μαζί σας σήμερα εκεί καθώς διαδηλώνετε για το πραγματικό νόημα της ημέρας. Το μήνυμα αλληλεγγύης της Ε.Ι. είναι για όλους εσάς και για τον καθέναν σας ξεχωριστά.

Αυτή η χρονιά είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Είναι η ημέρα της επετείου από τη Διακήρυξη που αφορά στη θέση των εκπαιδευτικών, ένα ντοκουμέντο «σταθμός» που διαμορφώθηκε στις 5 Οκτωβρίου, 40 χρόνια πριν, από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) και την UNESCO. Αυτή η κοινή διακήρυξη ILO/UNESCO αποτελεί μία χαρτογράφηση των δικαιωμάτων και των ευθυνών των παιδαγωγών σε όλο τον κόσμο.

Επικροτούμε τους στόχους και τις προσπάθειες σας για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημοκρατικών σχολείων. Στεκόμαστε δίπλα σας στο αίτημά σας για την επαρκή χρηματοδότηση μιας ποιοτικής εκπαίδευσης – χωρίς επαρκή χρηματοδότηση η εκπαίδευση, δεν μπορεί να είναι παγκόσμια, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά και τέτοιας ποιότητας που θα ελκύει και θα κρατάει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μέσα στα σχολεία. Μία ποιοτική εκπαίδευση ανοίγει πόρτες και καθιστά ικανά τα άτομα να κάνουν επιλογές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Είναι απαραίτητης σημασίας για τη διασφάλιση ενός μορφωμένου πολίτη, ενός πολίτη που θα είναι σε θέση να συμμετέχει στις δημοκρατικές αποφάσεις και στη διαμόρφωση ενός υγιούς κοινωνικού γίγνεσθαι – που θα είναι ικανό να προασπίζει και να διαφυλάττει το δημοκρατικό τρόπο ζωής μας.

Οι εκπαιδευτικοί παίζουν το βασικό ρόλο στην παροχή της ποιοτικής εκπαίδευσης. Χωρίς εκπαιδευτικούς με ποιότητα, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ποιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Οι Κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν τις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών – επαρκείς αμοιβές σε αναγνώριση του επαγγελματικού μας καθεστώτος και της εργασίας που κάνουμε – δεν υπάρχει καμία δουλειά που να είναι περισσότερο σημαντική από το να μορφώνεις τους νέους ανθρώπους.

Σας συγχαίρουμε που παλεύετε για τα δικαιώματά σας, για τα μέλη σας και για τη δημόσια εκπαίδευση.

Με τις καλύτερες ευχές και Καλή Τύχη
Ειλικρινά δικός σας

Fred Van Leeuwen
Γ. Γραμματέας


ETUCE
Πρόεδροι
Δ. Μπράτης ΔΟΕ
Δ. Γεώργας ΟΛΜΕ
Ελλάδα
Βρυξέλλες, 4/10/06


Αγαπητοί φίλοι,
Ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόσκληση για τη συνάντηση στις 5 Οκτωβρίου. Ωστόσο, είναι αδύνατον για εμένα να παρευρεθώ προσωπικά αφού έχω ήδη προγραμματίσει να είμαι στις Βρυξέλλες την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Σας ευχαριστώ επίσης για τις πληροφορίες σας αναφορικά με την εν εξελίξει απεργία σας η οποία έχει τη συμπαράσταση και την υποστήριξή μας. Είναι προφανές πως καμία αλλαγή που αφορά στα εκπαιδευτικά συστήματα μπορεί να γίνει ανεκτή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις τους. Είναι, επίσης, προφανές, ότι η οικοδόμηση μίας κοινωνία της γνώσης απαιτεί εκπαιδευτικούς υψηλής ποιότητας. Είναι αδύνατον χωρίς τη βελτίωση των μισθών και των εργασιακών συνθηκών, να στρατολογήσεις (εντάξεις στο δυναμικό της εκπαίδευσης) και να διατηρήσεις εκπαιδευτικούς με υψηλή ποιότητα. Ο αγώνας σας για μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες εργασιακές συνθήκες πρέπει να γίνει κατανοητός από την Κυβέρνηση. Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερες επενδύσεις στην παιδεία και εμείς ειδικότερα χρειαζόμαστε την αναγνώριση της σπουδαιότητας του ρόλου που έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Σας εύχομαι τα καλύτερα στον αγώνα σας κι ελπίζουμε σε επιτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών σας.

Με τις καλύτερες ευχές
Martin Romer
Γ. Γραμματέας της ETUCE




Νορβηγία
UTDANNINGS FORBUNTET
Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών της Νορβηγίας σας ευχαριστεί για τις πληροφορίες σχετικά με την εξελισσόμενη απεργία και την επερχόμενη διαδήλωση στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Ως μέλος της οικογένειας της E.I. στεκόμαστε πλήρως αλληλέγγυοι στους Έλληνες συναδέλφους μας και στο δίκαιο αγώνα τους για τη δημόσια εκπαίδευση και την αύξηση των δαπανών για την ποιότητα στην εκπαίδευση καθώς και τη βελτίωση της θέσης των εκπαιδευτικών.

Την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπ/κού 2006, το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών της Νορβηγίας και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Education International γιορτάζουν για τους εκπαιδευτικούς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ισχυρή υποστήριξή μας καθώς διαδηλώνετε για τον ακριβή σκοπό της ημέρας. Το μήνυμα αλληλεγγύης μας είναι για όλους σας και καθέναν χωριστά.

Επικροτούμε τους στόχους και τις προσπάθειες σας για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημοκρατικών σχολείων. Στεκόμαστε δίπλα σας στο αίτημά σας για την επαρκή χρηματοδότηση μιας ποιοτικής εκπαίδευσης – χωρίς επαρκή χρηματοδότηση η εκπαίδευση, δεν μπορεί να είναι παγκόσμια, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή της ποιότητας στην εκπαίδευση. Χωρίς εκπαιδευτικούς με ποιότητα, δεν μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση ποιότητας για τα παιδιά μας.

Σας συγχαίρουμε που αγωνίζεστε για τα δικαιώματά σας, για τα μέλη σας και για τη δημόσια εκπαίδευση. Το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών της Νορβηγίας δεσμεύεται στην υποστήριξη των συναδέλφων μας σε όλο τον κόσμο.

Μετά τιμής
Συνδικάτο Εκπ/κών Νορβηγίας
Hlega Hjetland
Πρόεδρος
Lajla Blom
Επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων






Ισπανία

STES-i

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η Ομοσπονδία STES-I -ένα σημαντικό σωματείο που δραστηριοποιείται κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα της Ισπανίας – θέλει να εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν τις τελευταίες ημέρες οι περισσότεροι Έλληνες εκπαιδευτικοί και φυσικά στα σωματεία τους που τους στηρίζουν.
Μοιραζόμαστε τα αιτήματα που υπερασπίζεστε και διεκδικούμε την υπεράσπιση και προώθηση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών σε όλη την Ευρώπη.
Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι και να οργανώσουμε κοινή υποστήριξη μιας και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Με αλληλεγγύη
Beatriz Quirós
Gabriel Caldentey
Justo L. Cirugeda
(Τομέας Διεθνών Σχέσεων, Confederación STES-intersindical, Spain)






Πορτογαλία
FEDERAÇÃO NACIONAL DOS SINDICATOS DA EDUCAÇÃO

Πορτογαλία 4 Οκτωβρίου 2006

Αγαπητοί συνάδελφοι από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

Το Εθνικό Σωματείο των Εκπαιδευτικών Σωματείων (FNE) επιθυμεί να χαιρετήσει όλους τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που μάχονται για τα δικαιώματά τους και για καλύτερη εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη διαδικασία. Κι εδώ στην Πορτογαλία μαχόμαστε ενάντια στην έλλειψη διαλόγου από την Κυβέρνηση, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και για ένα καλύτερο και δημοκρατικό σχολείο.
Το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι κάτι παραπάνω από μια δημόσια υπηρεσία. Είμαστε περισσότερα. Συνεισφέρουμε στη δημοκρατία, διαμορφώνουμε ένα καινούργιο κόσμο και στεκόμαστε ενάντια σε όλες τις αδικίες και την έλλειψη διαλόγου. Στην ημέρα αυτή των εκπαιδευτικών δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε μαζί (σε όλη την Ευρώπη) σε αυτή τη διαδικασία κοινωνικής συμμετοχής, ζητώντας καλύτερα σχολεία και καλύτερα δικαιώματα σε αυτούς που εργάζονται σε αυτά.
Είναι δύσκολο να μάχεσαι και να βρίσκεσαι σε απεργία. Αλλά ακόμη και αν αγαπάμε τη δουλειά μας και αισθανόμαστε ότι οι μαθητές μας πληρώνουν το τίμημα του να είναι χωρίς σχολεία, πιστεύουμε ότι τα αιτήματά μας είναι λογικά και θα ευνοήσουν γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα.
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, παροτρύνουμε την κυβέρνησή σας να κατανοήσει ότι η εκπαίδευση δεν είναι ένα έξοδο αλλά μια επένδυση στις μελλοντικές και παρούσες γενιές.
Ευχόμαστε το καλύτερο αποτέλεσμα στα αιτήματά σας και δεχτείτε τη μικρή αυτή επιστολή ως συνεισφορά για τη βελτίωση της κατάστασης στο Ελληνικό εκπαιδευτικό κίνημα.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια.
Καλή δουλειά σε όλους σας.

Με εκτίμηση
João Dias da Silva
Γενικός Γραμματέας


Χώρα των Βάσκων
Anitza, Basque, Ομάδα συντονισμού για τα Κοινωνικά Φόρουμ του οργανισμού μεταναστών Harresiak και των σωματείων ELA, ESK and STEE-EILAS

Προς: ΔΟΕ, ΟΛΜΕ


Μπιλμπάο, Χώρα των Βάσκων, 3 Οκτωβρίου 2006

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ήμασταν μαζί στα κοινωνικά φόρουμ και ενημερωθήκαμε και γνωρίσαμε τις ανησυχίες σας για τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών και τη δημόσια εκπαίδευση. Θέλουμε να σας συμπαρασταθούμε ιδιαίτερα τώρα που αποφασίσατε αυτόν τον τολμηρό αγώνα. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας και δεν είναι μόνο αγώνας για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς: είναι και ο αγώνας των κοινωνικών κινημάτων που θέλουν μια αλλιώτικη Ευρώπη σε έναν αλλιώτικο κόσμο.

Με αλληλεγγύη
Fernando Cruz (Harresiak), Emilen Castro Oteo (STEE-EILAS), Josu Egireun (ESK), Laura Gonzalez de Txabarri (ELA)








Ιταλία
Η Εθνική Συνέλευση των Επιτροπών που προωθούν το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο “Buona Scuola” επιθυμεί να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.
Είμαστε εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο.
Την προηγούμενη χρονιά αποφασίσαμε να προωθήσουμε ένα μεγάλο διάλογο για την παιδεία. Στη διάρκεια έξι μηνών συντάξαμε ένα εκπαιδευτικό νομοσχέδιο το «ένα καλό σχολείο για τη Δημοκρατία»(Buona Scuola) που συζητήθηκε σε διάφορες συνελεύσεις σε όλη την Ιταλία. Στο τέλος του Ιανουαρίου 2006, σε μια εθνική συνέλευση στη Ρώμη, επιτροπές από περισσότερο από 30 κοινότητες ψήφισαν την τελική μορφή του νομοσχεδίου.
Για το κείμενο αυτό, που παρουσιάστηκε στο εθνικό δικαστήριο στη Ρώμη, στις 7 Φεβρουαρίου 2006, συλλέξαμε υπογραφές μέχρι το τέλος Ιουνίου 2006.
Το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Buona Scuola παρουσιάστηκε επίσημα στη Βουλή στις 4 Αυγούστου 2006, με πάνω από 100.000 υπογραφές.
Υπερασπιζόμασταν και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων στο σχολείο. Ζητάμε ένα καλό Δημόσιο Σχολείο και τα αιτήματά μας είναι ίδια με τα δικά σας.
Οργανώνουμε ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο για την εκπαίδευση στις 18 Νοεμβρίου 2006.
Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τους εθνικούς μας αγώνες διασυνδέοντας όλους στην Ευρώπη.
Επίσης θέλουμε να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε τα σχολεία μας, να γίνουν ολοκληρωμένα, δημοκρατικά και ίσα.

Με την Αλληλεγγύη μας στους Έλληνες Εκπαιδευτικούς.

Ιταλική Εθνική Συνέλευση των επιτροπών για το Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο «Buona Scuola”.

Σερβία
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Εμείς, το Συνδικάτο Εκπ/κών της Σερβίας υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα των συναδέλφων από Ελλάδα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ .

Τα αιτήματά σας για τη βελτίωση της θέσης της δημόσιας εκπαίδευσης στην κοινωνία και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εκπαιδευτικών, είναι αιτήματα όλων των εκπαιδευτικών συνδικάτων.

Η παιδαγωγική ελευθερία και η δημοκρατία στα σχολεία μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας με σωστές αρχές και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα αποτελέσματα του αγώνα σας θα ενθαρρύνουν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο για να επιμείνουν στα αιτήματά τους για τη βελτίωση της θέσης της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στην κοινωνία.

Πολλούς χαιρετισμούς και συνδικαλιστική αλληλεγγύη από τη Σερβία.


Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου των Σέρβων Εκπ/κών
Branislav Pavlovic






Ιταλία
Αγαπητοί Φίλοι, το FLC CGIL εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα σας προκειμένου να επιτύχετε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και ένα ποιοτικό σχολείο για τους μαθητές σας.

Ευχόμαστε την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων σας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης,

Gabriela Giorgetti
Τομέας Διεθνών Σχέσεων της FLG CGIL Ιταλία









Ιταλία
Σας στέλνουμε την αλληλεγγύη του La scuola siamo noi - Coordinamento Scuole di Parma, Italy.
Υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε ένα σχολείο για όλους. Απαιτούμε ένα καλό δημόσιο σχολείο για όλους και θέτουμε τους ίδιους στόχους που περιέχονται στο κάλεσμά σας.
Ελπίζουμε να συναντήσουμε έναν εκπρόσωπό σας στο Μιλάνο, όπου θα γίνει η Γεν. Συνέλευση για κι όπου οργανώνεται μια Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την εκπαίδευση στις 18/11/06.
Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τους εθνικούς μας αγώνες, διασυνδέοντάς τους σε όλη την Ευρώπη.
Ωστόσο θέλουμε να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε για τα σχολεία μας προκειμένου να τα κάνουμε πιο περιεκτικά, δημοκρατικά και ίσα.

Με όλη την αλληλεγγύη μας στους Έλληνες Εκπαιδευτικούς

Roberta Roberti
La scuola siamo noi - Coordinamento Scuole Parma



Λουξεμβούργο
Μήνυμα Αλληλεγγύης από SEW/OGBL

3/10/06

Το Eκπαιδευτικό και Eπιστημονικό Συνδικάτο της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας του Λουξεμβούργου SEW/OGBL, μέλος της Ε.Ι. και της ETUCE, στέλνει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Μοιραζόμαστε τη μαχητικότητά σας για μια δημόσια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, για έναν σπουδαίο ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στην κοινωνία, την εκπαιδευτική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία.

Παρακολουθούμε με προσμονή για τα αποτελέσματα και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για να παραμείνετε αποφασιστικοί και να δώσετε στην κυβέρνησή σας ένα μάθημα.

Danièle Nieles
Γεν. Γραμματέας



Κύπρος

ΠΟΕΔ

Λευκωσία, 3 Οκτωβρίου, 2006
1. Δ.Σ. ΔΟΕ
2. Δ.Σ. ΟΛΜΕ
Αθήνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΠΟΕΔ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της Ελλάδας για ποιοτική αναβάθμιση της Ελληνικής Εκπαίδευσης μέσα από :
- Την αύξηση του ποσοστού που διατίθεται για την Εκπαίδευση από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν
- Τη στήριξη του δημόσιου σχολείου
- Τη βελτίωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών
- Την εδραίωση ακαδημαϊκής ελευθερίας και δημοκρατίας μέσα στα σχολεία.

Η Οργάνωση των Δασκάλων της Κύπρου παρακολουθεί με ανησυχία τα διαδραματιζόμενα στο χώρο της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και απευθύνει έκκληση προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και, γενικότερα, προς την Ελληνική Κυβέρνηση να εγκύψουν με κατανόηση στα τεκμηριωμένα αιτήματα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και να επενδύσουν στην Εκπαίδευση, με τη βεβαιότητα ότι επενδύουν για το μέλλον.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

O Πρόεδρος, Ο Γ. Γραμματέας,

Δημήτρης Μικελλίδης Χάρης Χαραλάμπους​



Λιθουανία
LIETUVOSDARBOFEDERACIJOS
Χριστιανικό Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Λιθουανίας



ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Εκ μέρους του Χριστιανικού Συνδικάτου Εκπαιδευτικών το οποίο αντιπροσωπεύει εκπαιδευτικούς εργαζόμενους στη Λιθουανία σας γράφουμε προκειμένου να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στην απεργία των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Στηρίζουμε τα αιτήματά σας: για εκπαιδευτική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, την αναβάθμιση της οικονομικής θέσης των εκπαιδευτικών, τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Είναι πάντα απαραίτητο να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Η επιτυχία των αγώνων σας θα είναι σημαντική για το μέλλον του εκπαιδευτικού σας συστήματος.


Προς ένδειξη αλληλεγγύης
Ο Πρόεδρος
Rimute Sileikiene
H Αντ/δρος
Janina Svediene








Γαλλία

Συνδικάτο SNUipp-FSU

Παρίσι 3 Οκτωβρίου 2006

Gilles Moindrot

Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος τύπου του SNUipp

Προς
Δημήτρη Μπράτη
Πρόεδρο ΔΟΕ
Πολυζώη Μπαμπούρα
Γεν. Γραμματέα
ΔΟΕ

Αγαπητοί σύντροφοι


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών στις 5 Οκτώβρη, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςSNUipp-FSU, σας στέλνει την υποστήριξη και τη συμπαράσταση στον αγώνα σας για:
- Μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση που θα επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να επιτύχουν
- Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της αμοιβής των εκπαιδευτικών
- Την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία.

Σας στέλνουμε τις ευχές μας για επιτυχία στους αγώνες σας στους οποίους συμμετέχουμε και τους οποίους θα γνωστοποιήσουμε στους Γάλλους εκπαιδευτικούς.

Gilles Moindrot









Βάσκοι

STEE-EILAS, Σωματείο Βάσκων Εκπαιδευτικών

Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία, ΟΛΜΕ

Μπιλμπάο, Χώρα των Βάσκων, 3 Οκτώβρη 2006
Αγαπητοί συνάδελφοι
Η δημόσια εκπαίδευση απειλείται σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, όπου μόνο το 49% των οικογενειών επιλέγουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα έξοδα για την εκπαίδευση ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ και η κυβέρνησή μας προσπαθεί να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν ως στόχο τη χειροτέρευση των εργασιακών μας συνθηκών.
Οι αγώνες σας είναι πολύ ευχάριστη είδηση και σημείο αναφοράς για όλους μας. Εμπνέουν τους αγώνες μας που προσπαθούμε να οργανώσουμε το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα με εσάς. Ήδη, 4 σωματεία των Βάσκων έχουν προγραμματίσει συνελεύσεις εκπαιδευτικών για τις 10 Οκτωβρίου.
Ο αγώνας σας και τα αιτήματά σας είναι και δικά μας.

Για το Δ.Σ. του STEE-EILAS
Belen Arrondo



Τουρκία

Egitim Sen

Τουρκία, 27 Σεπτεμβρίου 2006

Αγαπητοί συνάδελφοι
Πληροφορηθήκαμε για τον αγώνα σας και την απεργία σας ενάντια στην εμπορευματοποίηση των πανεπιστημίων και τους χαμηλούς μισθούς των πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών. Το νέο-φιλελεύθερο κύμα που θέλει να καταστρέψει το δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα εις βάρος των κανόνων της αγοράς σε παγκόσμια κλίμακα είναι εμφανές και στη χώρα μας. Η Egitim Sen από την ίδρυσή της παλεύει ενάντια στις προσπάθειες εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς το σωματείο σας και ευχόμαστε επιτυχία στην αντίστασή σας και την απεργία σας ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Θερμές ευχές
Emirali Simsek
Γενικός Γραμματέας Egitim Sen


Αρμενία
Αγαπητοί συνάδελφοι

Τα συγχαρητήριά μου στην υπέροχη γιορτή για την Ημέρα των Εκπαιδευτικών.
Στα άτομα που δίνουν το μέλλον στις επόμενες γενεές και κάνουν την κοινωνία πιο πολιτισμένη.
Αναμένοντας κοινά οφέλη σας εύχομαι το καλύτερο.

Με εκτίμηση
Milena Vagharshakyan
Πρόεδρος του CTUPLS της Αρμενίας
(Μέλος των σωματείων κοινωνικής προστασίας των λεκτόρων και των φοιτητών)



Επίσης λάβαμε μηνύματα συμπαράστασης απο:
α.α.

Οργάνωση
1.

ΚΚΕ
2.

ΑΣΓΜΕ(Ανώτατη συνομοσπονδία γονέων μαθητών Ελλάδας)
3.

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
4.

Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μεγάλης Βρετανίας
5.

Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Γαλατσίου (ΔΑΚ)
6.

ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδος)
7.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου
8.

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. - ΔΕΗ
9.

Ομοσπονδία ενώσεων συλλόγων γονέων μαθητών Θεσσαλονίκης
10.

Ομοσπονδία Συλλόγων εκπαιδευτικού προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ)
11.

Πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
12.

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Αγίου Δημητρίου
13.

ΠΟΣΔΕΠ
14.

Ομοσπονδία εργαζομένων ΕΥΔΑΠ-ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
15.

Συνδικάτο Εργατ/των & Διακίνησης Τυπ. Προϊόντων γάλακτος – τροφίμων – ποτών Ν. Αττικής
16.

Παρέμβαση – Ανάπτυξη – Οικολογία (συνδυασμός για τη διεκδίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής)
17.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
18.

Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Γονέων Βαυαρίας
19.

Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
20.

Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικής ασφαλίσεως πειραιώς και πέριξ δήμων
21.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (1941-44)
22.

ΓΣΕΕ


23.

ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)
24.

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
25.

ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)
26.

Παγγερμανική Δασκάλων και Νηπιαγωγών
27.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 7ου Δ.Σχ. και νηπιαγωγείου Παλλήνης
28.

Δήμαρχος Καισαριανής
29.

Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θήβας
30.

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Τρικάλων
31.

Δήμος Κερατσινίου
32.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας
33.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Βέλου
34.

Ένωση Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων μαθητών δημοσίων σχολείων Δήμου Παλλήνης
35.

Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων
36.

Σύλλογος εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ)
37.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 42ου Δημ. Σχ. Πατρών
38.

Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δήμου Πετρούπολης
39.

Δήμος Καματερού
40.

Ένωση καθηγητών φυσικής αγωγής Ελλάδας
41.

Επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ
42.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας
43.

Εκπαιδευτικοί Μελβούρνης – Αυστραλία
44.

Σύλλογος εργαζομένων περιφέρειας Αττικής
45.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου
46.

Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Α’ & Β’ θμιας Εκπαίδευσης Αθηνών
47.

ΟΣΤΟΕ
48.

Εργατικό κέντρο Νάουσας
49.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 7ου δημοτικού σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου Νάουσας
50.

Μέλη συλλογου γονέων και κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου
51.

Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Ίππος
52.

Σχοιναράκη Ευαγγελία
53.

Γεώργιος Δράκος – Πανεπιστημιακός Δάσκαλος
54.

Δήμαρχος Μελισσίων
55.

Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής
56.

Σ.Ε. ΕΛΛΑΣ (Σύλλογος Εργαζομένων στα Κεντρικά Γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ

57.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας
58.

Σύλλογος Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βάδης – Βυρτεμβέργης
59.

Δήμος Αγίου Δημητρίου
60.

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ελευσίνας
61.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής


www.doe.gr
 
Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να καταναλώνει τα χρήματα που κερδίζει μονον στον τόπο διορισμού του.Δηλαδή άν εγώ διοριστώ στην πωγωνιανή και τα ´τρώω´στο Μονοδένδρι θα μου κανουν οι χωριανοί μήνυση??
Υπάρχει υποχρέωση του δημοσίου υπαλλήλου να παραμένει στο χωριό και μετά την λήξη του ωραρίου του???Δηλαδή ελέγχεται καθ´όλο το 24 ωρο η ζωή του???
Ο καθηγητής ή δάσκαλος μετά την λήξη τής εργασίας του πάει όπου θέλει.Αλλως τε ο δάσκαλος δεν οφείλει να διδάσκει στα πλαισια τής κυρίαρχης πολιτικής ιδεολογίας αλλά να τηρεί το Σύνταγμα,και μονον αυτό.Δεν υποκαθιστά τούς γονείς στην τοπική κοινωνία ουτε βολταρει τα απογευματα(οπως συνεβαινε οταν ημουν μαθητής επί χούντας)για να δεί τι κανουν οι μαθητές.Αυτά ταχω ζήσει μεχρι την 2α γυμνασιου ,ωσπου έπεσε η χούντα και ήταν απολύτως τραγελαφικά και γραφικά.Και ευτυχώς σε όσους συνέβησαν δέν ´γίνανε άνθρωποι´:flipout: :flipout:
 
Κε Βλασίδη δεν καταλάβατε καν τι έγραψα δυστυχώς.
Κε Νικολουδάκο το πολιτικοκοινωνικό μου προφιλ, ούτε καν που συμμετέχει στο σκεπτικό σας, το οικονομικό μου κλαίει γιατί έγώ θα σε πληρώσω, τον μεγαλοβιομήχανο δεν μπορεί να το πειράξει, ούτε εσένα φυσικά μπορεί διότι χρησιμοποιείς την απεργία με ομήρους τα παιδιά μου, άρα εμένα, το μικροεμποράκο, τον μικροβιοτέχνη, θα φορολογήσει extra, όπως έγινε το 1999, 2000, 2001, 2002. Αυτούς που όντως πρέπει να φορολογήσει Κε Νικολουδάκο στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά και εσένα σε έχουν γραμμένο και εμένα φυσικά. Γιαυτό τον λόγο δεν έχετε συμμάχους τους γονείς και τους λοιπούς κλάδους εκτός δημοσίου.
 
Η φορολόγηση τών μικρομεσαίων δηλαδή όπως και η αυξηση τής έμμεσης φορολογίας γίνεται επειδή οι δάσκαλοι κάνουν απεργία.Τότε πραγματικά να σταματήσουν την απεργία(και πιστευω οτι θα το κανουν εάν σώσουν όλους τους εργαζομένους με την ´θυσία´τους)οπότε θα ζήσουν όλοι ευτυχισμένοι.
Αλήθεια πότε επιτρέπεται να γινεται απεργία??Yπάρχουν κριτήρια???
Mήπως οι απεργοί στο Περαμα ,ας πούμε ,θα πρεπει να ρωτήσουν την εργοδοσία??
Θα τίθεται η απεργία κάποιου κλαδου σε δημοψήφισμα πανελλήνιο πρίν ξεκινήσει???
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό.
 
Μάλλον δεν ξέρετε ή κάνετε ότι δεν ξέρετε Κε Σούρλα, ότι παίρνοντας μία αύξηση οποιοσδήποτε τομέας του στενού δημόσιου τομέα (εξ ού και η απαίτηση του επιδόματος των 176€) και όχι του ευρύτερου δημόσιου τομέα(Πέραμα) αμέσως γίνεται απαιτητό απο ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα. Δηλαδή χχ% αύξηση στους δασκάλους, αρχίζει ντόμινο μετά. Δεν θυμάσθαι ότι το 2003 τα Χριστούγεννα ο Χριστοδουλάκης έτρεχε να δανεισθεί για να πληρώσει το δώρο Χριστουγέννων των δημοσίων, και μέχρι τις 14/12 ήταν αμφίβολο αν θα το πάρουν; ξέρετε πότε άρχισαν να πληρώνονται εκείνοι οι τόκοι; τo 2006.
Κύριε Σούρλα δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε, αρκεί να σκεφθείτε ότι στο Πέραμα απεργoύν απέναντι στην εργοδοσία που έκανε ή δεν έκανε κάτι, και θα τα πάρει ή όχι απο την συγκεκριμένη επιχείρηση που είναι μετρήσιμο μέγεθος αν πάει καλά ή όχι.
Οι δάσκαλοι απεργούν απέναντι σε ποιόν; στην κυβέρνηση; και θα βγάλει απο την τσέπη της η Γιαννάκου ή ο Αλογοσκούφης και θα τους τα δώσει; ή στο Έλληνα φορολογούμενο;
Και γιατί μήπως ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος παίρνει περισσότερα απο αυτούς;
 
Mα Κύριε Κυρίτση όταν οι βασικοί μισθοί είναι πανάθλιοι και μονίμως δίνονται επιδόματα για να γίνει πιό αξιοπρεπές αυτό πού πληρώνονται οι εργαζόμενοι τελικά,λογικό μού φαινεται ότι διεκδικούνται επιδόματα,ακόμα και εάν γινεται ντόμινο.Ξερετε
Προσωπικά δεν ταυτίζω τά συμφέροντα τού κράτους με τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Σύμπνοια θά έπρεπε να υπάρχει στα λεγόμενα εθνικά θέματα που αφορούν τήν πατρίδα και όχι το κράτος.
Τα αστικά πολιτευματα εσκεμμένα ταυτίζουν το κράτος με το έθνος για να εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων τάξεων.Δεν προτείνω ανατροπή τού πολιτευματος ασφαλώς,αλλά προσωπικά αρνούμαι να καταλάβω τι σημαινει γενικότερο καλό,γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια έννοια.
Ο χριστοδουλάκης ας πρόσεχε γιατί μετετράπη σε όψιμο νεοφιλελεύθερο,και απαιτούσε όλοι να κάθονται προσοχή.
Το αστικό κράτος οφείλει να έχει στοιχειώδη συμπεριφορά κράτους-δικαίου(οσο ειναι δυνατόν),και να προστατευει τούς πολίτες,και τίς ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις.Αυτό δεν γίνεται ,αλλά αντιθέτως έχουν ολα αφεθεί στην ´γοητεία´τού Νεοφιλελευθερισμού(Σημίτης ο πρώτος διδάξας).
Aρα δεν μπορώ να συστήσω αυτοσυγκράτηση στούς εργαζομένους σε ένα κράτος ,πού υπηρετεί μόνον την αγριότητα τής ελευθερης αγοράς και τών μεγάλων επιχειρήσεων.Φυσικά και οι μικροβιοτέχνες και οι μικροέμποροι πλήττονται απο μιά τετοια πολιτική γιατί τούς τρώνε και αυτούς τα ´μεγάλα ψάρια´.
 
Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κε Βλασίδη δεν καταλάβατε καν τι έγραψα δυστυχώς.
Κε Νικολουδάκο το πολιτικοκοινωνικό μου προφιλ, ούτε καν που συμμετέχει στο σκεπτικό σας, το οικονομικό μου κλαίει γιατί έγώ θα σε πληρώσω
κι εγώ κύριε έμπορε σε πληρώνω, όσα μου ζητάς,
τον μεγαλοβιομήχανο δεν μπορεί να το πειράξει,
γι αυτό κι εγώ απεργώ, για να τον πειράξει
ούτε εσένα φυσικά μπορεί διότι χρησιμοποιείς την απεργία με ομήρους τα παιδιά μου,
δεν τα κρατώ ομήρους, τα διδάσκω να παλεύουν για το δίκιο τους
άρα εμένα, το μικροεμποράκο, τον μικροβιοτέχνη, θα φορολογήσει extra, όπως έγινε το 1999, 2000, 2001, 2002.

οι στυλοβάτες της φορολογίας είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που δεν μπορούν να κρύψουν έσοδα. ρωτήστε και τον υπουργό οικονομικών.
Αυτούς που όντως πρέπει να φορολογήσει Κε Νικολουδάκο στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά και εσένα σε έχουν γραμμένο και εμένα φυσικά.
πάλεψε λοιπόν κι εσύ μαζί μου για να μη σε έχουν γραμμένο.
Γιαυτό τον λόγο δεν έχετε συμμάχους τους γονείς και τους λοιπούς κλάδους εκτός δημοσίου.

σε διαψεύδουν οι ίδιοι οι γονείς σε γκάλοπ, σε ψηφίσματα συμπαράστασης και με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήριά μας


και κάτι άλλο: η ύπαρξη του δημόσιου τομέα είναι αυτή που κωλύει την ασυδοσία του ιδιωτικού. σκεφτείτε το λιγάκι ...
 
Λύκεια υπό κατάληψη στην Πάτρα

Πάνω από 10 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη στην Πάτρα. Ανάμεσά τους το Πειραματικό Λύκειο Πάτρας καθώς και τα : 1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 7ο, 9ο, 11ο, 13ο Γενικά Λύκεια και 2ο, 4ο, 6ο και 10ο ΤΕΕ-ΕΠΑΛ κ.λπ.
Στα βασικά αιτήματα περιλαμβάνονται η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση της βάσης του 10, η δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς και η αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Παράλληλα σε ορισμένα από αυτά εμφανίζεται ως αίτημα η αλλαγή της εξεταστέας ύλης στην ιστορία.



«Αλυσίδα» καταλήψεων στα σχολεία

εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ

Ημ/νία έκδοσης: 07 Οκτωβρίου 2006

Δώδεκα λύκεια της Πάτρας μπήκαν χθες στο χορό των καταλήψεων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πειραματικού Λυκείου, που ξεκίνησε την κινητοποίηση την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα δώδεκα Λύκεια, όπου δεν έγιναν χθες μαθήματα, ήταν το 3ο και το 7ο, το 1ο και το 2ο, το 6ο, το 9ο, το 11ο και το 13ο, καθώς και το Πειραματικό. Επίσης, καταλήψεις μαθητών σημειώθηκαν και σε τέσσερα ΤΕΕ, στο 2ο, στο 4ο, στο 6ο και στο 10ο ΤΕΕ.
Αφορμή της κινητοποίησης των μαθητών, που τείνει να γενικευτεί, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση, είναι η απόφαση που πήρε το υπουργείο Παιδείας, στις 26 Σεπτεμβρίου, για αναμόρφωση της εξεταστέας ύλης της ιστορίας κατεύθυνσης της Γ’ λυκείου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται ότι τις σελίδες 17-41 που αφαιρέθηκαν, οι οποίες αφορούσαν τα οικονομικά του ελληνικού κράτους του 19ου και του 20ου αιώνα, τις είχαν διδαχθεί και τονίζουν ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Πρέπει να τονιστεί ότι στη θέση των κεφαλαίων που αφαιρέθηκαν προστέθηκαν 13 νέες σελίδες, που έχουν σχέση με την Κρητική Επανάσταση και τον Παρευξείνιο Ελληνισμό. Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, οι μαθητές μετά από απόφαση των 5μελών και των 15μελών συμβουλίων των σχολείων τους αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Με σύνθημα «όλα τα σχολεία στον αγώνα», οι μαθητές θα διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για τις αλλαγές στην ύλη της ιστορίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η βάση του δέκα για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, για την οποία ζητούν να καταργηθεί. Επίσης, σε φυλλάδιο που έχουν εκδώσει οι μαθητές δηλώνουν ότι παλεύουν για δωρεάν και δημόσιο σχολείο, για την αύξηση του ποσοστού του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, για την κατάργηση του νόμου για τα ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, κ.ά.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θόδωρος Μπίρμπας, μιλώντας στην «Η» τόνισε ότι γίνεται μεγάλος ντόρος και φασαρία για ένα απλό πράγμα. «Από την ιστορία αυτή των καταλήψεων το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας πήρε το μήνυμα. Πάντως, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς και δεν θεωρώ ότι έγινε τόσο μεγάλη ζημιά όσο λέγεται.

Πιθανόν, το πρόβλημα να δημιουργήθηκε και να διογκώθηκε λόγω των φροντιστηρίων, αλλά αυτό δεν αφορά τη δημόσια εκπαίδευση. Εξάλλου, οι μαθητές πρέπει να εκτιμήσουν ότι αφαιρέθηκαν πάνω από 25 σελίδες και προστέθηκαν μόλις 13. Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία και στα μαθήματά τους, όπου τους περιμένει μία δύσκολη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίρμπας.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Copyright © Εφημερίδα "Η Ημέρα" - All rights reserved.

http://www.imeranews.gr/detail.php?id=16388

 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ (!)
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


του Πάνου Κατσούλα

Η Κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της ισχυρίζεται ότι:

- Οι εκπαιδευτικοί ζητούν υπερβολικές αυξήσεις, της τάξεως του 47,3%, ώστε ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου να φτάσει στα 1.400 €.

Απάντηση: Ας δει η Κυβέρνηση το πρόγραμμά της προεκλογικά για να θυμηθεί την παραδοχή της (άραγε μήπως άλλαξε γνώμη;) ότι οι αμοιβές των εκπαιδευτικών πρέπει ν’ αυξηθούν σημαντικά διότι τ’ αξίζουν. Ας δει σε τι είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Γνωρίζει επίσης ότι οι μισθοί των εκπ/κών είναι στο ήμισυ και σε αρκετές περιπτώσεις στο 1/3 του μισθού των συναδέλφων τους των χωρών της Ε.Ε. Ταυτόχρονα οι Έλληνες εκπ/κοί ζουν σε μια χώρα που έφτασε να είναι από τις πιο ακριβές παγκοσμίως και σε σχέση με αυτές της Ευρωζώνης, και με τη μικρότερη κοινωνική προστασία. Ζητάνε λοιπόν τα 1.400 € προκειμένου να πλησιάσουν (και όχι να ταυτιστούν) τις απολαβές των συναδέλφων τους που υπηρετούν στις χώρες της Ευρωζώνης. Στο αίτημα αυτό, καθώς και στα υπόλοιπα, έχουν τη συμπαράσταση –και σε καμιά περίπτωση την αντιπαράθεση- της κοινωνίας. Και τούτο φαίνεται από την έρευνα που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του ΑΝΤ1 όπου στην ερώτηση «είναι δίκαια τα αιτήματα των δασκάλων;» το 74,1% απάντησε θετικά. Άραγε την κοινωνία, από την οποία και η κυβέρνηση προέρχεται, την λαμβάνει καθόλου υπόψη της;
- Με τη χορήγηση του επιδόματος των 105 € σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις (!) οι εκπ/κοί είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που παίρνουν αυξήσεις πάνω από την εισοδηματική πολιτική.

Απάντηση: Μα αφού για αυτό το επίδομα η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Είχε υποσχεθεί ότι θα το δώσει στους εκπ/κούς επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση τους εξαίρεσε. Γιατί λοιπόν οι εκπρόσωποί της κάνουν τέτοιες επικίνδυνες δηλώσεις, που θέλουν να στρέψουν τμήματα της κοινωνίας εναντίον άλλων; Γιατί εξαπατούν τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, παραγνωρίζοντας τους αγώνες τους και την ιστορία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας; Που έχει ακουστεί μια Κυβέρνηση να υπόσχεται κάτι και να μην το υλοποιεί στην 4-ετία της Κυβερνητικής της ευθύνης; Διότι συμπληρωμένο το ποσό των 105 € θα δοθεί στους εκπ/κούς την 1-7-2009, δηλαδή μετά από 3 χρόνια όταν και θα έχει εξανεμιστεί. Τέλος, οι εκπ/κοί δεν υποστήριξαν ποτέ, ότι θα πρέπει να είναι ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων, που θα πρέπει ν’ αυξήσει τις αποδοχές του. Αντίθετα επιζητούν τη συμπαράταξη με πολλούς άλλους κλάδους εργαζομένων ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια, τη χαμηλή αμοιβή, τις χαμηλές συντάξεις, στην ακρίβεια, στην ανεργία, στη διαπλοκή, στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας κ.λ.π.
- Δεν αντέχει η οικονομία μας, για αυτό και το επίδομα δίνεται σε 3 χρόνια (!!!), ενώ δεν δίνεται καμία άλλη αύξηση.

Απάντηση: Είναι μύθος ότι δεν αντέχει η οικονομία μας. Εκείνο που ισχύει σήμερα είναι ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων εκτοξεύονται στα ύψη. Η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η χώρα μας εμφανίζει το χαμηλότερο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) (75% του μ.ό.). Παράλληλα, σημειώνεται ρεκόρ επιχειρηματικών κερδών. Συγκεκριμένα, με βάση τις ίδιες πηγές το εγχώριο ποσοστό κέρδους είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέσο ποσοστό κέρδους στις χώρες της Ευρωζώνης. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες έχουν καθαρά ετήσια κέρδη που κυμαίνονται από 35% έως 60% η και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερα. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε μερικές με τ’ ακόλουθα ποσοστά αυξήσεων (κερδών) μέσα στο α’ εξάμηνο έναντι του περσινού: «Αλουμίνιον της Ελλάδος»: Αύξηση καθαρών κερδών 99,5%. «Γιούρομπανκ»: Αύξηση καθαρών κερδών 41,6%. «Αλφα Μπανκ»: Αύξηση 37,7%. «PROTON BANK»: Αύξηση κερδών 447%. «Α-Β Βασιλόπουλος»: Αύξηση κερδών 73%). Παρά όμως τα υπέρογκα κέρδη τους, διευκολύνονται με κυβερνητικά μέτρα όπως αυτό της μείωσης των φορολογικών συντελεστών κατά 10 μονάδες. Και όλα αυτά με στόχο ή δικαιολογία την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού, την καταπολέμηση της ανεργίας κ.λ.π. Στην ουσία όμως, κανένας από τους παραπάνω στόχους δεν έχει επιτευχθεί. Επιπλέον σ’ όλους τους υπερβολικά κερδίζοντες, η κυβέρνηση δεν έστρεψε ποτέ το θυμό της, όπως έπραξε με τους εκπαιδευτικούς. Οι οποίοι ότι ζητούν τα διεκδικούν με αγώνες και δεν τα παίρνουν με διευκολυντικούς νόμους όπως οι επιχειρήσεις. Βεβαίως στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος, κανένας δεν εννοεί ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να κερδίζουν, ούτε ότι δε χρειάζεται να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αλλά κατόπιν όλων των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Αν οι Ελληνικές επιχειρήσεις κέρδιζαν κατ’ έτος καθαρά π.χ. 30% αντί για 35%, η κέρδιζαν κατ’ έτος καθαρά 50% αντί για 60% κ.ο.κ και τα υπόλοιπα κέρδη δια νόμου τα εισέφεραν στο κράτος, τότε δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα όχι μόνο των εκπ/κών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων; Επιπλέον δεν θα διευκολυνόταν ακόμη περισσότερο η κατάσταση αν πατασσόταν η φοροδιαφυγή;
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι στη χώρα μας παράγονται όχι μόνο κέρδη αλλά υπερκέρδη. Παράγεται πλούτος πολύς ο οποίος όμως καταλήγει στις τσέπες ελάχιστων. Η οικονομία μπορεί να γίνει ανθηρή και ν’ αντέξει σε παροχές υπέρ των εργαζόμενων αρκεί να το θελήσουν οι κυβερνώντες. Εάν εγκαταλειφθεί η τακτική της χαριστικής φορολογικής πολιτικής που ισχύει σήμερα για τις επιχειρήσεις και εκλογικευτεί το φορολογικό μας σύστημα και, επιπλέον, αν δημιουργηθεί ένα αποδοτικό σύστημα φορολογικού ελέγχου, είναι εφικτό να προκύψουν και πολλά έσοδα για το Δημόσιο και να υπάρξουν καλά κέρδη για τις επιχειρήσεις (στο ύψος των κερδών των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης). Και τότε τα περισσότερα οικονομικά αιτήματα των εργαζόμενων θα είναι εφικτό να λυθούν. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα, όπως δεν υπήρχε και κατά το παρελθόν, η πολιτική βούληση να θιγούν, έστω και κατ’ ελάχιστο, τα επιχειρηματικά οικονομικά συμφέροντα προς όφελος των εργαζομένων που παράγουν τα κέρδη και γενικότερα προς όφελος της κοινωνίας.
- Οι εκπ/κοί ενδιαφέρονται μόνο για τις απολαβές τους και για τίποτε άλλο.

Απάντηση: Και αυτό είναι αναληθές. Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται βέβαια για να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους. Να μην αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να ζήσουν την οικογένειά τους. Όμως ενδιαφέρονται και για σωρεία άλλων εκπ/κών ζητημάτων, για τα οποία έχουν δώσει μακροχρόνιους αγώνες. Ενδιαφέρονται για την επιμόρφωσή τους που αργεί απελπιστικά με ευθύνη των κυβερνήσεων, ενδιαφέρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό, βιβλία και υποδομές (παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από το ΥΠΕΠΘ), για τα προγράμματα σπουδών, για τη διατήρηση και αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και ενδιαφέρονται κυρίως για την επικράτηση της αξιοκρατίας όχι μόνο στον κλάδο τους (επιλογές στελεχών, σχολικών συμβούλων κ.λ.π.) αλλά και στη χώρα μας γενικότερα. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται άραγε για την αξιοκρατία; Απ’ ό,τι έχει δείξει μάλλον όχι. Αντιθέτως ενδιαφέρεται για την αναξιοκρατία, διότι αποτελεί το όχημα επιβολής κάθε μορφής αυθαιρεσίας. Διαφορετικά πώς εξηγείται η άλωση της δημόσιας διοίκησης και η δημιουργία κομματικού κράτους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις; Πώς εξηγείται η διατήρηση των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς;
- Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συγκρίσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο στους μισθούς, πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις και στις πολιτικές. Δηλαδή μπορεί σε κάποιες χώρες ο μισθός των εκπ/κών να είναι πολλαπλάσιος απ’ ό,τι ο μισθός των εκπ/κών στην Ελλάδα, αλλά εκεί, π.χ. στη Γερμανία, δουλεύουν 28 ώρες την εβδομάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν αξιολόγηση, έχουν επιτήρηση κλπ.

Απάντηση: Οι συγκρίσεις γίνονται με βάση το κόστος ζωής που δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Επίσης έρευνες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση –είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας- αποδεικνύουν με στοιχεία ότι οι Έλληνες εκπ/κοί εργάζονται περισσότερο χρόνο συνολικά απ’ ό,τι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους. Είναι περισσότερο εργατικοί απ’ ό,τι αυτοί και όχι τεμπέληδες όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Μάλιστα είναι από τους λίγους εργαζόμενους που δουλεύουν για το σχολείο και στο σπίτι διορθώνοντας γραπτά, προετοιμάζοντας το μάθημα και τις ασκήσεις της επόμενης ημέρας κ.λ.π. Επίσης ασχολούνται και με εργασίες του σχολείου εξωδιδακτικές, τις οποίες θα έπρεπε να κάνουν άλλοι υπάλληλοι π.χ. γραμματείς, που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης. Ίσως στην Ευρώπη οι εκπ/κοί να παραμένουν περισσότερο χρόνο στο σχολείο, αλλά εκεί υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι χώροι ώστε οι εκπ/κοί να μπορούν ν’ ασχοληθούν με τη μελέτη, τη διόρθωση γραπτών και την προετοιμασία του μαθήματος. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχουν γραφεία, δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες, δεν υπάρχει γρήγορο ιντερνετ για συλλογή στοιχείων κ.λ.π. Όσο για την αξιολόγηση που επικαλείται τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, οι εκπ/κοί δεν την εμπιστεύονται διότι γνωρίζουν ότι δεν αποσκοπεί στην αξιοκρατία, αλλά στην εξυπηρέτηση των εκάστοτε ημετέρων και την επιβολή αυθαιρεσιών όπως εξηγήσαμε παραπάνω.
- Οι εκπ/κοί είναι μονίμως διαμαρτυρόμενοι και δεν παραδέχονται αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση όπως η ρύθμιση του 16-μήνου, του 30-μηνου, η ρύθμιση για τους πολύτεκνους, η κατάργηση της ωρομίσθιας κ.λ.π

Απάντηση: Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και έχουν γίνει αρκετά -οι εκπ/κοί θάθελαν βέβαια να είχαν γίνει πολύ περισσότερα- δεν έγιναν ούτε χαριστικά, ούτε δόθηκαν απλόχερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα. Με πολυήμερες ή και με πολύμηνες απεργίες και διαδηλώσεις των εκπ/κών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δε, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να θεσμοθετήσουν κάποια μέτρα υπέρ των εκπ/κών, ενώ στην αρχή ήσαν αδιάλλακτες και ανυποχώρητες. Όσο για τους ωρομίσθιους καλό είναι να μη μιλάμε για κατάργηση, αφού πυκνά συχνά η κάθε κυβέρνηση τους ανακαλύπτει και τους χρησιμοποιεί ως φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ποτέ να τους πληρώνει στην ώρα τους, ενώ ταυτόχρονα ή ωριαία αποζημίωσή τους είναι σε τραγικά για την εποχή επίπεδα.


Πάνος Α. Κατσούλας

Καθηγητής Δημόσιας Β’/θμιας Εκπ/σης
Ταμίας ΔΣ Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Κιάτο Οκτώβρης 2006



www.alfavita.gr
 
Σπύρος Σούρλας said:
Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να καταναλώνει τα χρήματα που κερδίζει μονον στον τόπο διορισμού του.Δηλαδή άν εγώ διοριστώ στην πωγωνιανή και τα ´τρώω´στο Μονοδένδρι θα μου κανουν οι χωριανοί μήνυση??
Υπάρχει υποχρέωση του δημοσίου υπαλλήλου να παραμένει στο χωριό και μετά την λήξη του ωραρίου του???Δηλαδή ελέγχεται καθ´όλο το 24 ωρο η ζωή του???
Θυμίζει το "αλλού τρως και πίνεις, αλλού πας και το δίνεις" (το μισθό).
Κι όμως υπάρχει λύση: του κολλάς ένα μπίπερ στην πλάτη κι όταν απομακρύνεται από τα "όριά του" τον ...επαναφέρεις.

Σπύρος Σούρλας said:
Ο καθηγητής ή δάσκαλος μετά την λήξη τής εργασίας του πάει όπου θέλει.Αλλως τε ο δάσκαλος δεν οφείλει να διδάσκει στα πλαισια τής κυρίαρχης πολιτικής ιδεολογίας αλλά να τηρεί το Σύνταγμα,και μονον αυτό.Δεν υποκαθιστά τούς γονείς στην τοπική κοινωνία ουτε βολταρει τα απογευματα(οπως συνεβαινε οταν ημουν μαθητής επί χούντας)για να δεί τι κανουν οι μαθητές.Αυτά ταχω ζήσει μεχρι την 2α γυμνασιου ,ωσπου έπεσε η χούντα και ήταν απολύτως τραγελαφικά και γραφικά.Και ευτυχώς σε όσους συνέβησαν δέν ´γίνανε άνθρωποι´:flipout: :flipout:
Και ποιός θα τριγυρνά στις καφετέριες να δει ...ποιός καπνίζει ώστε την άλλη μέρα να τον περιποιηθεί; (μη γελάτε, το έχω ζήσει από πρώτο χέρι)

ΥΓ: Το κάπνισμα πάντως το έκοψα 16 χρόνια αργότερα (ίσως και για αντίδραση, ποιός ξέρει....)
 
Πανούσης Δημήτρης said:
Θυμίζει το "αλλού τρως και πίνεις, αλλού πας και το δίνεις" (το μισθό).
Κι όμως υπάρχει λύση: του κολλάς ένα μπίπερ στην πλάτη κι όταν απομακρύνεται από τα "όριά του" τον ...επαναφέρεις.


Και ποιός θα τριγυρνά στις καφετέριες να δει ...ποιός καπνίζει ώστε την άλλη μέρα να τον περιποιηθεί; (μη γελάτε, το έχω ζήσει από πρώτο χέρι)

ΥΓ: Το κάπνισμα πάντως το έκοψα 16 χρόνια αργότερα (ίσως και για αντίδραση, ποιός ξέρει....)


Και μόλις είδα το quote σε post δικό μου λέω ,λές ρε να είπα τίποτα για την ΑΕΚ??:flipout:
αυτό που αναφέρεις για τίς καφετέριες τόχω ζήσει και στα παλιά μπιλιαρδάδικα με τα ξυλινα ποδοσφαιράκια.Οπως και σε διαρκείς εφόδους στον κινηματογραφο που παιζόταν το Jesus Christ Superstar,που είχε απαγορευτεί,και μας ειχε διαβάσει ο γυμνασιάρχης,και την αντίστοιχη εγκύκλιο.Ωραία χρόνια.Να μην μιλήσω για το υποχρεωτικό κουρεμα δίς μηνιαίως.
2 κουρεία είχαν ανοίξει δίπλα στο γυμνάσιο που πήγαινα.Μεροκάματο σίγουρο.:flipout:
 
Ακόμα να μου λύσει κάποιος την απορία που ήταν όλοι αυτοί που απεργούν-και μέχρι ενός σημείου καλά κάνουν- σε "άλλες" εποχές...

Α ρε Ελλαδάρα αθάνατη...
 
Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κε Βλασίδη δεν καταλάβατε καν τι έγραψα δυστυχώς.
Κε Νικολουδάκο το πολιτικοκοινωνικό μου προφιλ, ούτε καν που συμμετέχει στο σκεπτικό σας, το οικονομικό μου κλαίει γιατί έγώ θα σε πληρώσω, τον μεγαλοβιομήχανο δεν μπορεί να το πειράξει, ούτε εσένα φυσικά μπορεί διότι χρησιμοποιείς την απεργία με ομήρους τα παιδιά μου, άρα εμένα, το μικροεμποράκο, τον μικροβιοτέχνη, θα φορολογήσει extra, όπως έγινε το 1999, 2000, 2001, 2002. Αυτούς που όντως πρέπει να φορολογήσει Κε Νικολουδάκο στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά και εσένα σε έχουν γραμμένο και εμένα φυσικά. Γιαυτό τον λόγο δεν έχετε συμμάχους τους γονείς και τους λοιπούς κλάδους εκτός δημοσίου.


αυτο που λες προσπαθουσα και εγω μου απαντησουν οι εκπαιδευτικοι ...... ποιος θα φορτωθει τελικα την αυξηση τους ;;;;;
οπως και καθε αυξηση στο δημοσιο .....

ποιος νομιζουν τους πληρωνει ;;;;;;;

ο Καραμαλακος η ο Παπανδρεακος ;;;;;; η οι αλλοι κουμουνιστες σοσιαλιστες που ΣΚΙΣΤΗΚΑΝ και το κανανε ΓΑΡΓΑΡΑ για να παρουν τα πριμ πριν λιγο καιρο και ευτηχως το πηραν χαμπαρι οι εφημεριδες και κανανε τουμπεκι .......... :slapface: :slapface:


αν νομιζετε παιδια οτι την αυξηση θα σας τη δωσουν οι Βιομηχανοι που ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τους Εργαζομενους τους ..... τοτε να βουρ για πιο πανω αυξηση !!!!
 
Ποιές άλλες εποχές??Οι δάσκαλοι είχαν κάνει μιά μεγάλη απεργία το 1997 νομίζω.Και παρά τούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που είχαν στηθεί άντεξαν.
Ας δώσει κάποιος απο τους εκπαιδευτικούς τού φορουμ λεπτομέρειες.
Πάντως ,όποιος πιστευει ότι ολα υποκινούνται απο το ΠΑΣΟΚ-Αυτή ειναι η καραμέλλα-κάνει λάθος.Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την μπάλλα γενικώς,και υπάρχουν πολλα εσωκομματικά προβλήματα.Δεν έχει τήν δυνατότητα -και δεν θέλει κιόλας-να ηγηθεί τετοιας μεγάλης απεργίας.Ο γιωργάκης ειναι πιό συντηρητικός απο τον καραμανλή.
Υπάρχουν και απεργίες πού έχουν δική τους δυναμική.Και έβαλε και η Μαριέττα το χεράκι της με την απαξιωτική της συμπεριφορά.
 
Κε Σούρλα συμφωνώ, αλλά όλα τώρα τα θυμήθηκαν, όλα τώρα τους φταίνε???

Πριν δυο τρια χρόνια αυτά τα προβλήματα ήταν γραμμένα στο χιόνι?

Ή μήπως οι εκπαιδευτικοί έχασαν το εισόδημα τους σε δυο μόλις χρόνια?

Μήπως ο Ελληνικός λαός γενικότερα έχασε τα πάντα με την "χουντική" έλευση του ευρώ?
Σε άλλες χώρες έγινε δημοψήφισμα!!

Μήπως η έτσι κι αλλιώς μικρή τσέπη του Έλληνα έγινε ακόμα μικρότερη τότε με την περίφημη ιστορία με το χρηματιστήριο όταν και έγινε η τελευταία αναδιανομή πλούτου στην χώρα?

Τότε οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ είχαν προβλήματα??

Γιατί δεν αντέδρασε κανείς τότε με τέτοιες μαζικές κινητοποιήσεις?

Τότε που έπεσε το μεγάλο σφαγείο στην χώρα?
 
Επειδή ειπώθηκαν πολλά περι πασοκικής υποκίνησης έχω να πώ οτι:

Στην ΟΛΜΕ στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στο τραπέζι 2 προτάσεις:

Για πενθήμερη απεργία μέσα στη βδομάδα

Για 48ωρη Δευτέρα και τρίτη.

Επικράτησε η δεύτερη με τη βοήθεια των πασοκικών ψήφων.

Επίσης προ διετίας συζητήθηκε πρόταση για σύσταση ταμείου αρωγής στην ΟΛΜΕ το οποίο θα ενίσχυε τους απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση απεργιών μακράς διαρκείας. Θα συνεισέφερε ο κάθε εκπαιδευτικός με ένα μικρό ποσό τον μήνα και ότι περίσσευε θα το έπαιρνε πίσω με τη συνταξιοδότηση. Η πρόταση έμεινε στα χαρτιά λόγω αδιαφορίας του προεδρίου (70% ΝΔ- ΠΑΣΟΚ).