απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Πέτρος Μακρής said:
Σπυρο, εισαι περισσοτερο υπερ του δικαιώματος της διεκδικησης γενικως ή υπερ του δικαίου των αιτηματων των εκπαιδευτικων? Θεωρεις πως ειναι παραλογο οι εκπαιδευτικοι να δωσουν ΛΙΓΟ απο αυτο που τους περισσευει (χρονος) ωστε να παρουν αυτο που τους λειπει (χρημα)?

Πέτρο απο πότε ,για να βγάλει ο άνθρωπος μιά δραχμή παραπάνω στην δουλειά του,θά πρέπει να δουλευει και παραπάνω.??
Eίμαι υπέρ και γενικώς και ειδικώς.Και είμαι πολύ ενοχλημένος απο τον περιφρονητικό τρόπο πού έχει αντιμετωπισει τούς δασκάλους η Μαρία-Αντουανέτα Γιαννάκου.
Υ.Γ
Στίς καταλήψεις τών φοιτητών ενώ κατανοούσα το ´αίμα ´τους πού ´βράζει´είχα πολλές επιφυλάξεις για τους καθηγητές Πανεπιστημίου,που στην Ελλάδα βρίσκονται σε καθεστώς πλήρως ανεξέλεγκτο.

Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Οι ευθύνες βαραίνουν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Τα νέα βιβλία είναι ένα από τα θέματα που συζητιούνται έντονα με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Ομως οι πλειοψηφίες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν κριτική μονάχα, γιατί τα βιβλία δεν έφτασαν έγκαιρα στους εκπαιδευτικούς και δεν πρόλαβαν να τα μελετήσουν! Οι ομοσπονδίες, υποτίθεται ότι, έχουν ειδικά επιστημονικά όργανα για να κάνουν παιδαγωγικές μελέτες... πώς και δεν πρόλαβαν από την άνοιξη που άρχισαν να δημοσιεύονται τα βιβλία να τα μελετήσουν και να εντοπίσουν ποιος πραγματικά είναι ο στόχος τους, ποια τα λάθη και τα προβλήματα που παρουσιάζουν στο περιεχόμενό τους;

Δεν είναι ότι δεν πρόλαβαν, είναι ότι δε θέλουν. Γιατί, πολύ απλά, τα νέα βιβλία σχεδιάστηκαν επί ΠΑΣΟΚ και οι πλειοψηφίες που διαμορφώνονται από την ΠΑΣΚ και τους συνοδοιπόρους της στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δε λένε κουβέντα για το περιεχόμενό τους. Γιατί τότε θα αναδεικνύονταν και οι τεράστιες ευθύνες του κόμματός τους.

Μ' αυτό τον τρόπο βέβαια, αθωώνουν και την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για το περιεχόμενο των βιβλίων. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι που ολοκλήρωσε το «έργο» του ΠΑΣΟΚ με τα βιβλία. Δεν έκανε μόνο τη διανομή στα σχολεία, δεν είναι «κούριερ», έχει πολιτικές ευθύνες. Η Μ. Γιαννάκου, εξάλλου, δικαιολόγησε το γεγονός ότι σε ορισμένα βιβλία γίνεται έμμεση διαφήμιση πολυεθνικών εταιρειών λέγοντας ότι «δεν μπορούν τα βιβλία να είναι εκτός πραγματικότητας»!

Ετσι, έχουμε βιβλία που διδάσκουν τη γλώσσα, για παράδειγμα, μέσα από «συνταγές», «επιστολές», «ιστοσελίδες», «διαφημίσεις» και λιγότερο μέσα από τη λογοτεχνία και την ποίηση. Ομως, η γλώσσα δε σημαίνει μόνο επικοινωνία, σημαίνει και λόγο, σκέψη, οργάνωση της σκέψης... Ο τρόπος που τείνει να διδάσκεται πλέον η ελληνική γλώσσα στα Δημοτικά μοιάζει πιο πολύ με τον τρόπο που διδάσκεται η ξένη γλώσσα στα φροντιστήρια!

Αντίστοιχα, η ιστορία διδάσκεται με θέματα αποσπασμένα από την ιστορική τους συνέχεια ή ως γεγονότα αποσπασμένα από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που τα γέννησαν. Για παράδειγμα, μπορεί οι μαθητές να γνωρίσουν το ρόλο συγκεκριμένων πατριαρχών ή επισκόπων πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του '21, δε θα σταθούν όμως μέσα από τα σχολικά βιβλία στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο λαϊκός κλήρος στην Επανάσταση. Αντίστοιχα, θα μάθουν ότι η δικτατορία του Μεταξά έγινε επειδή οι εργάτες διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους, το οποίο σημαίνει ότι η «δημοκρατία» κινδυνεύει από τις διεκδικήσεις, άρα συνειρμικά μαθαίνουν τα παιδιά ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι, επομένως υποταγή...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Καλά κάνω και έχω αρχίσει να τούς συμπαθώ,παρά την ξεροκεφαλιά τους.Πολύ καλή κριτική.

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Photis said:
Όσο για την περαίωση που λέτε, αυτή από μόνη της επιβεβαιώνει το επιχείρημα που σας παρέθεσα περί αδυναμίας ελέγχου από την Εφορία. Σου λέει βαλ'τους μια περαιωση, και ότι πιάσεις. Άσχετα αν με την περαίωση ένας που κλέβει σωριδόν, θα πληρώσει τα ίδια (κατ' αναλογία δηλωμένων εσόδων) με έναν που κλέβει λίγο. Σε βάζει δηλαδή το ίδιο το κράτος να κλέψεις όσα περισσότερα μπορείς πάνω στον τζίρο σου. Εννοείται ότι αυτός που δεν κλέβει καθόλου δεν έχει και λόγο να κάνει περαίωση. Δεν έχει δηλαδή λόγο να φοβηθεί τίποτα. Αλλά με τα καλόπαιδα που έχουμε στο ΣΔΟΕ (και που αμοίβονται 4 και 5 φορές πάνω από τους Δασκάλους) ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ακριβώς έτσι.Επειδή μάλλον ανήκω στούς ηλίθιους και πληρώνω εφορία μεγαλύτερη απο τούς μεγαλοχειρουργούς τής περιοχής μου-η λογίστριά μου γελάει μαζί μου-υποχρεώνομαι να πληρώνω και την ´περαίωση´υπο τον άθλιο εκβιασμό ότι μπορεί να έρθει το Σ.Δ.Ο.Ε..Και άν έρθει κάτι θά βρεί,δεν γίνεται..

Κυριε Κυρίτση όντως έχω ´πρεμούρα´για το άν επιτρέπεται οι δάσκαλοι να απεργήσουν ή όχι.Γιατί τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αμφισβητείται το δικαιωμα τής απεργίας,σαν να είναι ´τρομοκρατική πράξη´.Και πάντα με ενοχλούσε η έννοια τής ´σιωπηλής πλειοψηφίας´η οποία δήθεν είναι φιλήσυχη και ´εκβιάζεται´απο τού λίγους φωνακλάδες και δεν προκόβει.Η περίφημη ´σιωπηλή πλειοψηφία´κατά τήν γνώμη μου εχει ωφεληθεί πολύ απο τούς ´φωνακλάδες´γιατί απολαμβάνει και αυτή όσα κερδίζουν με τον αγώνα τους οι ´φωνακλάδες´.
Η Επίθεση που γινεται παγκοσμίως σε εννοιες όπως ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα,τα τελευταία χρόνια ,με κάνει να βλέπω με συμπάθεια όποιον προσπαθεί να αντιδράσει .
Το άν τα παιδιά δεν γνωρίζουν τίς επετείους ή ακόμα περισσότερο λογοτεχνία,ποίηση,ιστορία ,όντως είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα,αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν μόνον οι εκπαιδευτικοί ευθύνες.Οι ελληνικές ηγεσίες και αρκετοί ελληνες διανοούμενοι τα τελευταία 16 χρόνια φέρονται σαν ραγιάδες,αρνούμενοι κάθε τί το ελληνικό και μάλιστα πετάνε και την ρετσινιά τού εθνικιστή σε όποιον σκέφτεται διαφορετικά και τον ταυτίζουν με τον Πλέυρη.
Ξέρω πολλούς εκπαιδευτικούς πού αντιδρούν σε αυτό,αλλά και κάποιους πού λόγω ημιμάθειας,και ευκολίας συμφωνούν.
Καθε επάγγελμα έχει ευσυνείδητους και λιγότερο ευσυνείδητους..Οταν όμως μιλάμε για απεργία ενός κλάδου που θέλει να βελτιώσει τίς συνθήκες ζωής του ,οι διακρίσεις μεταξύ τους έπονται τής απεργίας.Οι δάσκαλοι σάν σύνολο έχουν δίκιο ,ανεξαρτήτως εάν και στούς κόλπους τους θά υπάρχουν και αδιάφοροι.Αλλά αυτό ισχύει και για όλους μας.

Κυριε Photis αν δεν ξέρετε κάτι δεν είναι κακό ή να ρωτήσετε ή να το παραδεχθείτε. Η αυτοπεραίωση βγάζει και φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ σε τζίρους που δεν έγιναν πάνω δηλαδή απο τα δηλωθέντα. Ο ΦΠΑ είναι έμμεσος φόρος και τον πληρώνουμε όλοι οι καταναλωτές. Όσο για την ερμηνεία σας πολύ αυθαίρετη και επικίνδυνη, εαν έχεις παράβαση δεν κλεινεις με αυτοπεραίωση και πας για τακτικό έλεγχο με ότι σημαίνει αυτό. Ο ΣΔΟΕ κε Photis είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι σαν και εσάς δηλαδή, γιαυτό λέμε ότι το δημόσιο δεν δουλεύει. Εσείς Κε Photis αφού τους βλεπετε όλους να κλεβουν γιατί δεν τους καταγγέλετε; δεν ξέρετε ότι η μη καταγγελία είναι το ίδιο σοβαρή και κολάσιμη; η φοροδιαφυγή θέλει δύο, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σας εσείς δεν πληρώνεται ποτέ ΦΠΑ, άρα έχετε ένα extra εισόδημα 19% το μηνα. Μην ματαιπονείτε Κε Photis δυστυχώς είναι μαγγανοπήγαδο και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχετε και εσείς.
Κε Σούρλα μην προσωποποιείτε τα πράγματα βγαίνοντας και αδικημένος επειδή δεν έχω στοιχεία και δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά λόγω επαγγέλαμτος αφήστε να ξέρω πολύ περισσότερους συναδέλφους σας τι και πως. Το φοροδιαφεύγω σήμερα είναι πολύ ελαστική έννοια. Πάντως ξέρετε η απεργία δεν είναι το μόνο δείγμα δημοκρατίας και αν το θέλετε πρέπει να ξέρετε ποιοί φέραν την τελευταία δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτοί δεν ήταν ούτε οι δάσκαλοι ούτε οι γιατροί. Η απεργία χρησιμοποιήθηκε απο Έλληνες με 10 κιλά α...δια και έφεραν το καλό στον τόπο, όχι για μικροσυντεχνιακά συμφέροντα......... Δηλαδή ποιός κυβερνάει οι συντεχνίες ή η κυβέρνηση;
Μήπως εαν δεν πάρουν τίποτα οι δάσκαλοι χάσει και η απεργία την σημασία της, όπως έγινε κάμποσες φορές την τελευταία 15ετία;

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Οι ευθύνες βαραίνουν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Τα νέα βιβλία είναι ένα από τα θέματα που συζητιούνται έντονα με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Ομως οι πλειοψηφίες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν κριτική μονάχα, γιατί τα βιβλία δεν έφτασαν έγκαιρα στους εκπαιδευτικούς και δεν πρόλαβαν να τα μελετήσουν! Οι ομοσπονδίες, υποτίθεται ότι, έχουν ειδικά επιστημονικά όργανα για να κάνουν παιδαγωγικές μελέτες... πώς και δεν πρόλαβαν από την άνοιξη που άρχισαν να δημοσιεύονται τα βιβλία να τα μελετήσουν και να εντοπίσουν ποιος πραγματικά είναι ο στόχος τους, ποια τα λάθη και τα προβλήματα που παρουσιάζουν στο περιεχόμενό τους;.....................

Μήπως έχουν και οι δάσκαλοι οι ομοσπονδίες τους ευθύνες;

Δεν είναι ότι δεν πρόλαβαν, είναι ότι δε θέλουν. Γιατί, πολύ απλά, τα νέα βιβλία σχεδιάστηκαν επί ΠΑΣΟΚ και οι πλειοψηφίες που διαμορφώνονται από την ΠΑΣΚ και τους συνοδοιπόρους της στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δε λένε κουβέντα για το περιεχόμενό τους. Γιατί τότε θα αναδεικνύονταν και οι τεράστιες ευθύνες του κόμματός τους.

Μ' αυτό τον τρόπο βέβαια, αθωώνουν και την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για το περιεχόμενο των βιβλίων. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι που ολοκλήρωσε το «έργο» του ΠΑΣΟΚ με τα βιβλία. Δεν έκανε μόνο τη διανομή στα σχολεία, δεν είναι «κούριερ», έχει πολιτικές ευθύνες. Η Μ. Γιαννάκου, εξάλλου, δικαιολόγησε το γεγονός ότι σε ορισμένα βιβλία γίνεται έμμεση διαφήμιση πολυεθνικών εταιρειών λέγοντας ότι «δεν μπορούν τα βιβλία να είναι εκτός πραγματικότητας»!..............

Μήπως τις εσωφατριακές σας αντιπαλότητες και συμφέροντα, πάτε να τα φορτώσετε αλλού;
Για ψαχτείτε λίγο και δείτε μήπως σας δουλεύουν οι αρχηγοί σας, για δείτε μήπως υπάρχουν και άλλα συμφέροντα!
Λέτε οι δάσκαλοι της επαρχίας να τα ξέρουν αυτά και συμμετέχουν με μόλις 33%;
Για παραδειγματιστείτε λίγο απο το Buona Scuola, για να δείτε και τι έμψυχο δυναμικό έχετε δηλαδή, γιατί μέχρι τώρα δεν σας είδαμε εκτός απο απεργίες, χορούς και πανηγύρια.

Αν λέτε ότι προσωποποιώ επειδή ανέφερα προσωπικό παράδειγμα σχετικά με την εφορία έχετε δίκιο.Δεν νοιώθω αδικημένος αλλά εκβιασμένος σίγουρα,επειδή για λόγους προσωπικών αρχών,που δεν είναι τού παρόντος forum,γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί και διαφήμιση,κάνω την δουλειά μου με συγκεκριμένο τρόπο πού θα μπορούσε να θεωρηθεί ´εκτός εποχής´.
Την τελευταία δημοκρατία σαφώς δεν την έφεραν οι γιατροί ή οι δάσκαλοι ,αλλά οι συνολικότερες συνθήκες της εποχής.Για τους γιατρούς μάλιστα συνολικότερα έχω να προσθέσω ότι μιά απο τις μελανότερες σελίδες τού επαγγέλματος είναι η συμπαράσταση στο χιτλερικό καθεστώς (και τών ψυχιάτρων)και η βοήθεια που προσέφεραν στα ανατριχιαστικά προγράμματα ´ευγονικής´τού Χίτλερ.
Πάντως το ότι ειμαι γιατρός,που παραπέμπει σε ´πλούσιος´δεν μου απαγορευει να έχω γνώμη για το τί συμβαίνει στήν χώρα μου ή να συμπαρίσταμαι στούς ´ασθενέστερους´και όχι υποχρεωτικά να συμπαρίσταμαι στήν ´ανώτερη τάξη´
Οσο για το ποιός οφελειται σε αυτήν τήν χώρα διαβάστε τίς απείρου κάλλους δηλώσεις του Κυρίου Δασκαλόπουλου ,που επιτίθεται ανερυθρίαστα στα ´κρατικά καρτέλ´όταν υπάρχουν άπειρα ράμματα για την γούνα του και για τούς ομοίους του.
Και ασφαλώς στα περί φοροδιαφυγής δεν θά συγκρίνω τον μεροκαματιάρη πού ´κρύβει´500 ευρώ με τον μεγαλοβιομήχανο που ξεπλένει χρήμα και δεν επενδύει στην χώρα αλλά ενισχύει μιά παρασιτική οικονομία.
Γιατί έτσι θάταν σαν ναπρεπε ο φτωχός που έκλεψε ενα κοματι ψωμί ,να τιμωρείται τό ίδιο με τον ληστή που διέπραξε και 3 ανθρωποκτονίες.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κυριε Photis αν δεν ξέρετε κάτι δεν είναι κακό ή να ρωτήσετε ή να το παραδεχθείτε. Η αυτοπεραίωση βγάζει και φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ σε τζίρους που δεν έγιναν πάνω δηλαδή απο τα δηλωθέντα. Ο ΦΠΑ είναι έμμεσος φόρος και τον πληρώνουμε όλοι οι καταναλωτές. Όσο για την ερμηνεία σας πολύ αυθαίρετη και επικίνδυνη, εαν έχεις παράβαση δεν κλεινεις με αυτοπεραίωση και πας για τακτικό έλεγχο με ότι σημαίνει αυτό. Ο ΣΔΟΕ κε Photis είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι σαν και εσάς δηλαδή, γιαυτό λέμε ότι το δημόσιο δεν δουλεύει. Εσείς Κε Photis αφού τους βλεπετε όλους να κλεβουν γιατί δεν τους καταγγέλετε; δεν ξέρετε ότι η μη καταγγελία είναι το ίδιο σοβαρή και κολάσιμη; η φοροδιαφυγή θέλει δύο, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σας εσείς δεν πληρώνεται ποτέ ΦΠΑ, άρα έχετε ένα extra εισόδημα 19% το μηνα. Μην ματαιπονείτε Κε Photis δυστυχώς είναι μαγγανοπήγαδο και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχετε και εσείς.

Ρωτάω λοιπον για να μαθαίνω: Μου λέτε ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει όλη την οικοσυσκευή τους με τιμολόγια και δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ; Ότι οι μηχανικοί δεν δηλώνουν το 10% της πραγματικής αμοιβής ενός έργου (και μάλιστα εντελώς νόμιμα); Ότι δεν έρχετε ο ίδιος ο καταστηματάρχης και προτείνει να μην πληρωσω ΦΠΑ; Ότι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες κόβουν κανονικά τις αποδείξεις;

Όσο για το αν τα καταγγέλω ή όχι αυτό είναι κάτι που το ξέρω εγώ. Αλλά για να σας λύσω την απορία, και ΦΠΑ πληρώνω και ζητάω και τις αποδείξεις κανονικά, ακόμα και στην ταβέρνα και ας με κοιτάει μετά με μισό μάτι ο ταβερνιάρης.

Το ότι το ΣΔΟΕ είναι δημόσιο το καυτηρίασα πρώτος εγώ. Αλλά πείτε μου, είναι αλήθεια ότι τα καλόπαιδά του βρίσκουν και τα κάνουν; Αν όλοι οι επιχειρηματίες ήταν καθαροί, τί πρόστιμα θα μπορούσε να βάλει το ΣΔΟΕ; Και πως θα μπορούσε το καλόπαιδο ο ελεγκτής να ζητήσει το κατιτίς του μετά;

Και μέσα σε όλα αυτά δεν αγγίζω καν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τα σπίτια στο Παλαιό Ψυχικό, τις πισίνες και τις λιμουζίνες, τα οποία όλα συμπτωματικά ανήκουν στις εταιρίες τους που είναι και off-shore. Ούτε καν το γεγονός της κατήργησης του φορολογικού συντελεστή του 15% για τα μικρομεσαία εισοδήματα. Το οποίο μάλιστα βαφτίζεται και φορολογική ελάφρυνση. Ναι της τσέπης μας.

Kε Σούρλα γιαυτό σας είπα δεν το προσωποποιώ, απο την άλλη δεν το πήγα τόσο μακρυά για το επάγγελμα σας, αλλά ήθελα να πώ εκείνη την εποχή οι μόνοι που έκαναν απεργία ήταν οι οικοδόμοι και μάλιστα για συμπαράσταση στους φοιτητές του Πολυτεχνείου, ΑΣΟΕΕ και Νομική και πέτυχαν αυτό που πέτυχαν. Ε σήμερα μην την αποδυναμώνουμε την απεργία με μικροσυντεχνιακά συμφέροντα όταν μάλιστα βγαίνουν και εσωτερικά προβλήματα του κλαδου, χάνει την δύναμή της και την ουσία της.
Κύριε Photis τώρα μπήκατε στην ουσία του προβλήματος που φορολογεί τις οικοδομές με 12% και δεν μιλάει κανένας, εννοώ τους εργολάβους των ιδιωτικών έργων και 10% των δημοσίων εργων, αλλά αυτοί δυστυχώς δεν είναι στο δείγμα των μικρών και μεσαίων αλλά μεγαλοκαρχαρίες και δεν τους πειράζει. Είπε κανείς γιατί ενώ την 10ετία του 90 έγιναν όλα τα έργα και ο οικοδομικός οργασμός δεν τους φορολόγησε αλλά τους έκλεισε με διαταγές;
Oσο για τον ταβερνιάρη, και η μελέτη που κάναμε σαν κλάδος δυστυχώς η αυτοπεραίωση είναι δυσβάστακτη αλλά λιγότερο απο ότι ένας τακτικός έλεγχος. Οχι γιατί κλέβει αλλά γιατί υπάρχει ένας KBΣ που παράγει παραβάσεις(που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα κράτη), π.χ αν το τιμολόγιο δεν γράφει την ώρα είναι ουσιαστική παράβαση και δύο τετοια τιμιλόγια το χρονο σου ρίχνουν τα βιβλία και ο μικροεπαγγελματίας είναι έρμαιο του κάθε ελγκτή και μην αρχίσω με τα του κλαδου μου διότι θέλουμε άλλες 40 σελίδες.

Πάντως τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα της "λογικής" και του "αντικειμενικού δικαίου" ξαναχτύπησαν . Κάποιος Μπάμπης Παπαδημητρίου , στην αγνώριστη πλέον - για τα δικά μου δεδομένα Καθημερινή της Κυριακής - ξιφουλκεί κατά των απεργών , διότι λέει ο μισθός τους είναι 2.280,00 ευρώ , αφού βεβαίως υπολογιστούν όλες οι κρατήσεις κλπ , αναφέρεται δηλαδή στον μικτό μισθό , επιχειρηματολογώντας ότι μόνον στην Ελλάδα , όταν μιλάει κάποιος για τον μισθό του , αναφέρεται στα καθαρά , αναφέροντας μάλιστα επιδεικτικά ότι στις άλλες χώρες κανείς δεν "ξεχνά" τα μικτά .

Ως εκ τούτου εμένα μου αρέσει η πορεία της απεργίας των εκπαιδευτικών στην Οαχάκα του Μεξικού , απεργία με μισθολογικά αιτήματα όπως και εδώ. Ακολούθησε "κρατική καταστολή" , η εξέγερση γενικεύτηκε , οι πολίτες οργανώθηκαν σε πολιτοφυλακές και πήραν τον έλεγχο της πόλης , κατελήφθησαν τηλεποτπικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί , συνελήφθησαν αστυνομικοί , ενώ πλέον αναμένοντας την επέμβαση του στρατού , προετοιμάζονται μαζεύοντας μολότωφ σε καφάσια .

Last edited:
Photis said:
Ρωτάω λοιπον για να μαθαίνω: Μου λέτε ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει όλη την οικοσυσκευή τους με τιμολόγια και δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ; Ότι οι μηχανικοί δεν δηλώνουν το 10% της πραγματικής αμοιβής ενός έργου (και μάλιστα εντελώς νόμιμα); Ότι δεν έρχετε ο ίδιος ο καταστηματάρχης και προτείνει να μην πληρωσω ΦΠΑ; Ότι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες κόβουν κανονικά τις αποδείξεις;

Όσο για το αν τα καταγγέλω ή όχι αυτό είναι κάτι που το ξέρω εγώ. Αλλά για να σας λύσω την απορία, και ΦΠΑ πληρώνω και ζητάω και τις αποδείξεις κανονικά, ακόμα και στην ταβέρνα και ας με κοιτάει μετά με μισό μάτι ο ταβερνιάρης.

Το ότι το ΣΔΟΕ είναι δημόσιο το καυτηρίασα πρώτος εγώ. Αλλά πείτε μου, είναι αλήθεια ότι τα καλόπαιδά του βρίσκουν και τα κάνουν; Αν όλοι οι επιχειρηματίες ήταν καθαροί, τί πρόστιμα θα μπορούσε να βάλει το ΣΔΟΕ; Και πως θα μπορούσε το καλόπαιδο ο ελεγκτής να ζητήσει το κατιτίς του μετά;

Και μέσα σε όλα αυτά δεν αγγίζω καν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τα σπίτια στο Παλαιό Ψυχικό, τις πισίνες και τις λιμουζίνες, τα οποία όλα συμπτωματικά ανήκουν στις εταιρίες τους που είναι και off-shore. Ούτε καν το γεγονός της κατήργησης του φορολογικού συντελεστή του 15% για τα μικρομεσαία εισοδήματα. Το οποίο μάλιστα βαφτίζεται και φορολογική ελάφρυνση. Ναι της τσέπης μας.

Μπορώ να πω ότι αυτά που γράφετε είναι λογικά, αλλά και δεδομένα,
αν και σε προηγούμενό σας post αναφέρατε ότι οι μεγάλοι δεν "κλέβουν"
ως και καθόλου....
Κάποια βέβαια είναι εκτός πραγματικότητας.....
Όταν μπει μέσα το ΣΔΟΕ λοιπόν και αρχίσει να ψάχνει, όσο και σωστός να είσαι θα βρεί πολλά λαθάκια, αν λοιπόνδε "συνεργαστείς" και σου κάνει "κλειστή αποθήκη" ή σου "ακυρώσει τα βιβλία" τότε το λιγότερο θα είναι 20 ημέρες κλειστό το μαγαζάκι σου και ένα καλό πρόστιμο επειδή κάποιος υπάλληλός σου ξέχασε να βάλει ώρα αποστολής σε κάποια τιμολόγια-τραβηγμένο μεν αλλά αληθινό δε το παράδειγμα-

Για φανταστείτε αύριο να "βγουν" οι εφοριακοί στο δρόμο και να ζητούν
καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Θα τους συμπαρασταθείτε ?

Κύριε Κυρίτση θά συμφωνήσω ότι η χούντα κατέρρευσε για άλλους λόγους και όχι απο τήν ´αντίσταση´τού κόσμου.Τα άλλα τα εκμεταλλέυθηκαν καταλλήλως οι επιτήδειοι αργότερα και τα εξαργύρωσαν δεόντως.Το Πολυτεχνείο υπήρξε σημαντική στιγμή ,αλλά δέν αρκούσε για να έχουμε καθεστωτική αλλαγή.
Ενας κλάδος όταν απεργεί πάντως δεν μπορεί να έχει ομοφωνία ως πρός τα αιτήματα.Συσπειρώνεται στα βασικά και προχωρά.
Τα βιβλία πάντως είναι σκάνδαλο που´ξεκίνησε απο τον Ευθυμίου.Και μάλιστα βρήκα σήμερα ότι το 50% τουλάχιστον τής έκδοσης ανήκει στα Ελληνικά Γράμματα τού κυρίου Λαμπράκη.Ουδέποτε πείστηκα ότι το εν λόγω συγκρότημα εργάζεται για το καλό τής πατρίδας αλλά αυτό ειναι μιά άλλη κουβέντα.
Προσωπικά νομίζω ότι τό θέμα εξαντλήθηκε ,όσον αφορά την απεργία,και εκπροσωπήθηκαν εδώ αρκετές τάσεις τής Ελληνικής κοινωνίας.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Πάντως τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα της "λογικής" και του "αντικειμενικού δικαίου" ξαναχτύπησαν . Κάποιος Μπάμπης Παπαδημητρίου , στην αγνώριστη πλέον - για τα δικά μου δεδομένα Καθημερινή της Κυριακής - ξιφουλκεί κατά των απεργών , διότι λέει ο μισθός τους είναι 2.280,00 ευρώ , αφού βεβαίως υπολογιστούν όλες οι κρατήσεις κλπ , αναφέρεται δηλαδή στον μικτό μισθό , επιχειρηματολογώντας ότι μόνον στην Ελλάδα , όταν μιλάει κάποιος για τον μισθό του , αναφέρεται στα καθαρά , αναφέροντας μάλιστα επιδεικτικά ότι στις άλλες χώρες κανείς δεν "ξεχνά" τα μικτά .

Ως εκ τούτου εμένα μου αρέσει η πορεία της απεργίας των εκπαιδευτικών στην Οαχάκα του Μεξικού , απεργία με μισθολογικά αιτήματα όπως και εδώ. Ακολούθησε "κρατική καταστολή" , η εξέγερση γενικεύτηκε , οι πολίτες οργανώθηκαν σε πολιτοφυλακές και πήραν τον έλεγχο της πόλης , κατελήφθησαν τηλεποτπικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί , συνελήφθησαν αστυνομικοί , ενώ πλέον αναμένοντας την επέμβαση του στρατού , προετοιμάζονται μαζεύοντας μολότωφ σε καφάσια .

Η ´Καθημερινή´έχει γίνει κατάπτυστη.Οταν ο Αλέξης(ένας ειναι ο Αλέξης)μπαινει σε μιά εφημερίδα πού τα τελευταία χρόνια είχε αξιόπρόσεκτη στάση στα εσωτερικά και στα εθνικά θέματα,εγώ αποσύρομαι.Η γιάννα στηρίζει Ντόρα,η Καθημερινή στηρίζει Ντόρα,αρχίζω και ανησυχώ πολύ.Αφήνω την στάση στο Παλαιστινιακό και για το Γκουαντανάμο.Οι καταγγελίες για τήν απαράδεκτη στάση παλιών Σημιτικών που έχουν καταλάβει την εφημερίδα ,απέναντι σε πολύ σοβαρούς δημοσιογράφους όλο και πληθαίνουν.

Σπύρος Σούρλας said:
Η ´Καθημερινή´έχει γίνει κατάπτυστη.Οταν ο Αλέξης(ένας ειναι ο Αλέξης)μπαινει σε μιά εφημερίδα πού τα τελευταία χρόνια είχε αξιόπρόσεκτη στάση στα εσωτερικά και στα εθνικά θέματα,εγώ αποσύρομαι.Η γιάννα στηρίζει Ντόρα,η Καθημερινή στηρίζει Ντόρα,αρχίζω και ανησυχώ πολύ.Αφήνω την στάση στο Παλαιστινιακό και για το Γκουαντανάμο.Οι καταγγελίες για τήν απαράδεκτη στάση παλιών Σημιτικών που έχουν καταλάβει την εφημερίδα ,απέναντι σε πολύ σοβαρούς δημοσιογράφους όλο και πληθαίνουν.

Το είχαμε ξανασυζητήσει - κατ' ιδίαν - φίλτατε Σπύρο . Ομως πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η "Κ" στο σπίτι μου δεν ξαναμπαίνει ( κάνει και ρίμα)

konnos said:
:smile: Επιτελους ενας αριστερος που δεν εχει θεοποιησει το Πολυτεχνειο

Eιναι θέμα ανάγνωσης τής ιστορίας φίλε μου.Απλά γεγονότα.Μετά το Πολυτεχνείο ήρθε ο ιωαννίδης.Ο οποίος ήρθε για να κάνει την ´βρώμικη´δουλειά με τήν Κύπρο.Οταν η αποστολή τελείωσε ,ήταν καιρός να έχουμε πολιτειακή μεταβολή.Κανείς δεν αναφέρεται σε οργανωμένη και μαζική αντίσταση κατά τής χούντας.Οποιος έχει κάποιο ανάλογο βιβλίο ας μου το προτείνει.
Την αντίσταση απο το εξωτερικό ,στα Παρίσια την ακούω βερεσέ.Μόνον όσοι αγωνίστηκαν εδώ έχουν τον σεβασμό μου.
Ο Μάνος Χατζιδάκις ,ανθρωπος ιδιοφυής για να μην ταυτιστεί με διάφορους ´αντιστασιακούς´έγραφε σε κάποιο κειμενό του ότι επί χούντας έλειπε απο την Ελλάδα για φορολογικούς λόγους.;)
Eίχε προβλέψει τι θα επακολουθούσε μετά ,στην μεταπολίτευση.
Πάντως το καθεστώς τής χούντας ηταν γραφικό και καθυστέρησε την ελλάδα και οικονομικά αλλά και πολιτιστικά.

konnos said:
:smile: Επιτελους ενας αριστερος που δεν εχει θεοποιησει το Πολυτεχνειο

μα τι λές τώρα . Εδώ η κ. Δαμανάκη , συμπλήρωσε ευδόκιμο 33ετή υπηρεσία συνεχούς επιτυχημένης εξαργυρώσεως του Πολυτεχνείου

Δημήτριος Ντοκατζής said:
μα τι λές τώρα . Εδώ η κ. Δαμανάκη , συμπλήρωσε ευδόκιμο 33ετή υπηρεσία συνεχούς επιτυχημένης εξαργυρώσεως του Πολυτεχνείου

αυτο με τη Δαμανακη αποτελει παγκοσμιο φαινομενο. μου ελεγε ενας γνωστος μου πως ειναι η αγαπημενη του πολιτικος, μαζι με τη Βασουλα. Ελεγε πως αυτες επρεπε να αναλαβουν την Ελλαδα. Μια φορα τον ρωτησα να μου πει μια οποιαδηποτε αποψη της Δαμανακη για οποιοδηποτε θεμα και δεν ηξερε ΚΑΜΙΑ. Μου ειπε ομως πως ηταν μεσα στο πολυτεχνειο.

Η Δαμανακη κατεχει και ενα αλλο παγκοσμιο ρεκορ. Κατεβηκε με το ΠΑΣΟΚ για δημαρχος και καταφερε να παρει 16% (αν δεν κανω λαθος). Μαλλον θα ηταν αδυνατο να παρει μικροτερο ποσοστο...:flipout: :flipout: :flipout:

Last edited: