απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203 fax: 210-5230819
e-mail: [email protected] , www.sefk.gr

Αθήνα 2 Οκτώβρη 2006

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 12 μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΦΚ 5/10 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.
Το Δ.Σ. του ΣΕΦΚ συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκπαίδευση, τη μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την προοπτική ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του κόσμου της εκπαίδευσης και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερο παρά ποτέ είναι σήμερα ανάγκη να προβληθούν εκείνοι οι στόχοι και εκείνα τα αιτήματα που εκφράζουν τις ανάγκες του εκπαιδευτικού κινήματος και επιτρέπουν την οικοδόμηση του πανεκπαιδευτικού μετώπου.

· Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. 1400 ευρώ εισαγωγικό μισθό.

· Υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση. Κατάργηση του νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση. Καμιά κατάργηση σχολείου – διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ.

· Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% του Γ.Κ.Π.

· Ενιαίο 12χρονο δημόσιο, υποχρεωτικό και δωρεάν σχολείο – Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.

· Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος – Όχι στην αναθεώρηση που καταργεί τη μονιμότητα.

· Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας. Πλήρης ασφάλιση για όλους.

· Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

· Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο –όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

· Ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

· Να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ειδικά για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να προβληθούν και τα συγκεκριμένα άμεσα αιτήματα του κλάδου:

Καμιά ανατροπή στο θεσμικό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Να μπει φραγμός στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
Να κατοχυρωθούν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου στα φροντιστήρια και η μισθολογική και θεσμική εξομοίωση των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα των εκπαιδευτικών και αποφασίζουμε να προκηρύξουμε στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ




από www.alfavita.gr
 
Ευάγγελε....
με όλο το θάρος....


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ....


και κάτι άλλο....
είμαστε άραγε ευχαριστημένοι με το να αμοίβονται οι δάσκαλοι των παιδιών μας όσο μιά πωλήτρια σε ρουχάδικο ή ταμίας στο Μαρινόπουλο?
 
Δεν ξερω βρε παιδια. Παρακολουθω το θεμα "αποξω" μιας και ακομη δεν εχω τεκνα , οποτε ο "κοσμος" του σχολειου μου ειναι ακομη αγνωστος απο αυτη την πλευρα.
Θα κανω ομως μια παρατηρηση βασισμενη πανω στην τελευταια ανακοινωση που εβαλε παραπανω ο Βαγγελης.

Διακρινατε καποια διαφορα???
Δεν θελω να σχολιασω ολο το περιεχομενο , αλλα καποια πραγματα εμενα μου κανουν πολυ ξεκαθαρα.

Οι διδασκαλοι κανουν απεργια τοσες μερες με τις οποιες συνεπειες , και οι καθηγητες φροντηστηριων σταση εργασιας 4 ωρων.

Η μονη διαφορα που βρισκω ξερετε ποια ειναι??
Η αμεσοτητα του τροπου πληρωμης μεταξυ των δυο "ομαδων".........

Τι να πω, απορω .......
 
Παρακολουθώ το θέμα από κάποια απόσταση όλες αυτές τις ημέρες και το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι "γιατί" γίνονται οι απεργίες πάντα στην αρχή της σχολικής χρονιάς και γιατί ενώ "ποτέ" δεν ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο το ίδιο έργο. (Αν έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, ας κλείσουν τα σχολία να δημιουργηθεί αδιέξοδο, ή αν ξέρουν ότι δεν αλάζει τίποτα ας κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που γίνεται εδώ και τριάντα χρόνια δεν με πείθει)

Κατ' αρχήν θέλω να τονίσω ότι η οικογένεια μου είναι γεμάτη από "εκπαιδευτικούς": πατέρας, μητέρα, αδερφός και αν βάλω και το υπόλοιπο σοϊ συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού πρέπει να συμπληρώνουμε ομάδα.

Αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη ιστορία γύρω από το θέμα "εκπαιδευτικός", και το λέω έχοντας ζήσει από κοντά με εκατοντάδες δασκάλους, είναι ότι η πλειοψηφία ξεκινά με όρεξη για δουλειά και προσφορά στα παιδιά μετά από 2,3,5 χρόνια αρχίζουν να κοιτάν γύρω τους και να προσαρμόζουν με έναν κατινίστικο κουτσομπολίστικο τρόπο την απόδωση τους λίγο πάνω (κατά την άποψη τους) από το μέσο όρο τον συναδέλφων γύρω τους. Σε μια δεκαετία έχουν πια ανακαλύψει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα τους και από ένα σημείο και μετά πηγαίνουν τις τάξεις τους ρελαντί (λόγο πείρας) χωρίς να προβληματίζονται για το μέλον της εκπαίδευσης και αν αυτά που διαδάσκουν είναι ότι καλύτερο ή όχι για τα παιδιά.

Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι στο τι πραγματικά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον κοινωνικό κύκλο των δασκάλων.
Όταν το 1965 νομίζω, ο Πατέρας μου διορήστικε και πήγε να δουλέψει σε κάποιο χωριό είχε το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας γιατί ήταν περισσότερο μορφωμένος από το μέσο όρο, γιατί έβγαζε περισσότερα και πιο "σίγουρα" χρήματα από το μέσο όρο, και γενικά οι ντόπιοι τον αντιμετώπιζαν με δέος, αλλά και προσδωκία για αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει.
Όταν το 2000 νομίζω, ο αδερφός μου διορήστικε και πήγε να δουλέψει σε κάποιο χωριό δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ίσως ο σεβασμός να μειώθηκε λίγο και μαζί του και η προσδωκία για προσφορά, αλλά σε γενικές γραμμές songs remain the same.

Οι δάσκαλοι τη σήμερον ημέρα παίρνουν γύρω στα 1000 με 1200 € το μήνα με κάποια επιδόματα που δεν είναι ενσωματωμένα στο μισθό (ίσως κάτι παραπάνω), έχουν καλύτερη ασφάλιση από το ΙΚΑ, περισσότερες αργείες από κάθε άλλο εργαζόμενο κλπ,κλπ.
Οι περισσότεροι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο παίρνουν κατά μέσο όρο 600 με 700 € μήνα, πολλές φορές τους κλέβουν επιδόματα που δικαιούνται και παλέβουν να τα βγάλουν πέρα με δεύτερες και τρίτες ασχολείες.

Το σημείο που θέλω να θείξω είναι τελικά μπορεί ? πρέπει να αλλάξει κάτι ?
Φυσικά και είμαι μαζί με τους εκπαιδευτικούς που θέλουν και απαιτούν ένα καλύτερο σύστημα. Η Ελλάδα όμως με τη σημερινή πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πραγματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί?
 
μήπως να αναζητήσουμε την αιτία του όποιου βολέματος και εφησυχασμού στο ότι οι μισθοί είναι καθηλωμένοι σε επίπεδα όχι αντάξια των σπουδών και του έργου που προσφέρουν?
Μιά εύκολη διέξοδος είναι: αφού τόσα μου δίνουν τόσα θα κάνω...
ή
αφού κανένας δεν νοιάζεται γιά τις δαπάνες της παιδείας τόσο θα νοιαστώ και εγώ...

Τι να πουμε ?
ότι σήμερα στο 2006 ένα σωρο δημοτικά δουλευουν με βάρδια, πρωι απόγεμα βδομάδα παρά βδομάδα?
Μπορεί να αποδώσει μαθητής ή δάσκαλος μετά το φαί?
Η γυναίκα μου πηγαίνει νηστικιά γιά μάθημα ...
Σεβασμός γιά το δάσκαλο...
Στη γειτονιά μου προχτές οι ...μανάδες κάνανε συμβούλιο και νουθετούσαν τα παιδιά να μην γράψουν την γραπτή τιμωρία που τους έβαλε ο δάσκαλος, γιά τον όποιον λόγο τους την έβαλε τέλος πάντων....
Μην πάθουν τίποτα τα βλαστάρια τους...

Βρε δεν ντρεπόμαστε....
Ελπίζω να αντέξουν οι δάσκαλοι παραπάνω στην πείνα από την Μαριέτα....
που μας ήρθε στη Θεσσαλονική και έκλεισε γιά μιά ώρα τη λεφορειολουρίδα γιά να αγοράσει παπούτσια.....
 
Απορώ αν διαβάσατε προσεκτικά ότι έγραψα η αν δεν τα καταλάβατε η αν δε θέλετε να τα καταλάβετε.

---------------------------------------------------------------------------
8. Σήμερα ανέφερε το ραδιόφωνο ότι χθές απο τους δασκάλους απήργησε το 33% στο νομό και οι καθηγητές 25%, που δεν είναι και μικρός νομός η Λάρισα.
----------------------------------------------------------------------------

Μάλον δεν καταλάβατε τι σημαίνει δείγμα και αντιπροσωπευτιότητα.

-------------------------------------------------------------------------------------
10. Ξαναρωτώ μήπως ζείτε σε καμμιά άλλη Ελλάδα, 15 Ιουνίου τα δημοτικά είναι λουκέτο, 9 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε, τις αργίες τις ξεχάσατε; τις συνελεύσεις, τις έξτρα άδειες; οι ημέρες άδειας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι 26 εργάσιμες το περισσότερο μετά απο 4 χρόνια εργασίας.
---------------------------------------------------------------------------
Και εδώ μάλλονξ δεν καταλάβατε. Τα σχολεία μπορεί να ξεκινάνε 9 αλλά εμείς πάμε 1. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κλείνουν τα σχολεία. Δε φεύγουμε όταν φεύγουν οι μαθητές. Φεύγουμε 30 Ιουνίου. Υποθέτω ότι και στα δημοτικά το ίδιο ισχύει

Τώρα μαθαίνουμε ότι αργίες έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί. Επίσης πως οι συνελεύσεις δεν είναι δουλειά. Δηλαδή όταν έχω σύλλογο που κρατάει 3 ώρες μπορώ να σηκώνομαι και να πάω για φραπέ στην παραλία.

Ποιές έξτρα άδειες; Τις 2ήμερες που παίρνεις στις εκλογές και όταν πεθάνει κανας συγγενής σου;

----------------------------------------------------------------------------
Αγαπητέ πολύ κοντινό μου πρόσωπο καθηγήτρια έχει 18 ώρες διδασκαλία τη βδομάδα και μία ώρα διοικητική εργασία. Για ποιά προετοιμασία μιλάτε στο σπίτι, καθηγητής 10ετίας προετοιμάζεται στο σπίτι; Τα φροντιστήρια ποιός τα κάνει; Τα γραπτά άλλοι τα διορθώνουν την ώρα του μαθήματος, άλλοι βάζουν τους μαθητές και ο ένας διορθώνει του άλλου και άλλοι στα διαλλείματα. Μήπως και αυτό δεν το ξέρετε;
------------------------------------------------------------------------------

Και 100 ετίας καθηγητής προετοιμάζεται. Αλλά μάλλον δεν κατανοήσατε τα παραπάνω. Αλλάζουν βιβλία, μαθήματα, σχολεία, τάξεις ασκήσεις.

Αν εσεις γνωρίζετε κάποιους διορισμένους που κάνουν ιδιαίτερα να τους καταγγείλετε.
Καλό θα κάνετε και σε εμάς τους υπόλοιπους. Αναρωτιέμαι αν οι γονείς αυτών των παιδιών που τα στέλνουν σε διορισμένους καθηγητές καταλαβαίνουν πόσο ανήθικο είναι αυτό.

Το έχω μια γνωστή που κάθεται δεν αποτελεί επιχείρημα συζήτησης. Και χτες μια τρελή δασκάλα έκλεισε την τάξη της στην αποθήκη. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι τρελοί;

Ουτε μισό γραπτό δε διορθώνεις σε ένα διάλειμμα όχι 30. Έχετε διορθώσει ποτέ γραπτό;

-------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Αντώνογλου δυστυχώς όσα αναφέρετε σαν εξωδιδακτικές δραστηριότητες δεν είναι και τόσο χρονοβόρες ή ανα θέλετε για τον ιδιωτικό τομέα το πρακτικό δεν είναι πρόβλημα και δεν αμοίβεται ξεχωριστά, ο administrator δεν είναι ξεχωριστή θέση, το πρωτοκολλο, μηχανογράφηση;
---------------------------------------------------------------------------

Και εσείς που το ξέρετε ότι δεν είναι χρονοβόρες. Έχετε γράψει ποτέ δελτίο τύπου και το έχετε αποστείλει σε 40 fax σε ένα πεντάλεπτο. Έχετε εντοπίσει βλάβη στο δίκτυο έχετε βγει στο δρόμο να πάρετε το εξάρτημα, να γυρίσετε και να την αποκαταστήσετε σε 15 λεπτά;

Έχετε συνεφέρει ποτέ δίκτυο που το έχει κτυπήσει ιός σε μισή ώρα. Έχετε κουβαλήσει καινούρια γραφεία και τα έχετε συναρμολογήσει σε 1 ώρα;

Έχετε καταθέσει πρόταση για Ευρωπαικό Πρόγραμμα σε 1 ημέρα.

Έχετε τελειώσει διαγωνισμό για προμήθεια εξοπλισμού σε 1 ημέρα;


-------------------------------------------------------------------------
Αγαπητέ όταν έχεις παιδιά στο σχολείο δυστυχώς έχεις και άποψη και επαφή και φυσικά και μέτρο σύγκρισης με τα άλλα επαγγέλματα, ενώ εσείς δεν έχετε εκ του σύνεγγυς επαφή με άλλα επαγγέλματα, γιαυτό και θεωρείται ότι το δικός σας είναι το δυσκολότερο ενώ όλοι σας λένε το αντίθετο. Και μην μας κατηγορείτε για προκατάληψη, απαντήστε με γεγονότα.
--------------------------------------------------------------------------

Οι γονείς μου δεν ήταν καθηγητές. Ήταν ταβερνιάρηδες και το δίσκο με τα φαγητά τον έχω σηκώσει πολλές φορές. Και πριν γίνω καθηγητής δούλεψα σερβιτόρος, ιχθυοκαλλιέργειες, dj, ιδιωτικός εκπαιδευτικός και δημοτικός υπάλληλος (θέση από την οποία παραιτήθηκα πριν γίνω καθηγητής από τον ΑΣΕΠ). Άρα κάτι θα ξέρω. Εσεις υπήρξατε ποτέ καθηγητής και έχετε άποψη για το πόσο δουλεύουμε και πόσο χρόνο παίρνουν οι δουλειές μας;

-------------------------------------------------------------------------------------
Και για να αποσαφηνίσω την θέση μου, δεν μου είναι αντιπαθής η τάξη των εκπαιδευτικών και ούτε είναι ξεκούραστο επάγγελμα για τους ευσυνείδητους, όχι όμως και το πιό αδικήμενο επάγγελμα στην Ελλάδα, αυτό που με ενόχλησε είναι ότι καταχρώνται της απεργίας λες και φτάσανε στο αμήν, και μάλιστα όταν ο κόσμος δεν έχει και δικαίωμα επιλογής ή αντίδρασης.
--------------------------------------------------------------------------
Δεν είπε κανείς ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι το πιο αδικημένο επάγγελμα. Μα καλά σίγουρα διαβάσατε τα παραπάνω;

Τι θα πει καταχρώνται το δικαίωμα της απεργίας; Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν να κάνουν απεργία διαρκείας από το 1992. Και πιστέψτε με έχουμε φτάσει στο αμήν. Το να ζεις οικογένεια με 1000 ευρώ το μήνα είναι αμήν.

__________________
Η γνώση μόνον δεν είναι το παν για να πορευθείς στην ζωή.....
Χρειάζεται και βύσμα και λεφτά του μπαμπά και να γίνεις κλέφτης και να πατήσεις επι πτωμάτων. Αλλά δυστυχώς ο δικός μου μπαμπάς δε μου τα μαθε καλά
 
""· Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος – Όχι στην αναθεώρηση που καταργεί τη μονιμότητα.

· Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.""

Βόλεμα & εφησυχασμός ? Μα τι είναι αυτά τα πράγματα ? Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι κάτι τέτοιο ζητούν οι μοχθούντες εκπαιδευτικοί μας ?
 
Κρυωνάς Νίκος said:
Το σημείο που θέλω να θείξω είναι τελικά μπορεί ? πρέπει να αλλάξει κάτι ?
Φυσικά και είμαι μαζί με τους εκπαιδευτικούς που θέλουν και απαιτούν ένα καλύτερο σύστημα. Η Ελλάδα όμως με τη σημερινή πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πραγματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί?

Ναι μπορεί να αλλάξει και πολύ εύκολα. Τη συντριπτική πλειοψηφία των φόρων την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αν γίνει δικαιότερη η φορολογική κλίμακα και παταχθεί η φοροδιαφυγή σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, (πράγμα πολύ εύκολο αν υπάρχει πολιτική βούληση) θα περισσέψουν πολλά χρήματα και για καλύτερη παιδεία και υγεία και κοινωνικό κράτος και μισθούς
 
spycon69 said:
""· Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος – Όχι στην αναθεώρηση που καταργεί τη μονιμότητα.

· Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.""

Βόλεμα & εφησυχασμός ? Μα τι είναι αυτά τα πράγματα ? Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι κάτι τέτοιο ζητούν οι μοχθούντες εκπαιδευτικοί μας ?

Η μονιμότητα υπάρχει για να προστατεύει τους υπαλλήλους από τις ορέξεις του κάθε υπουργού όποτε αλλάζει κυβέρνηση. Φαντάζεσαι να μην υπήρχε τη θα γινόταν; Εμφύλιος κάθε εκλογές.

"Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Αυτό σημαίνει να μην έχουν τα παιδιά σας άλλο δάσκαλο κάθε χρόνο με τον ξεφτίλα θεσμό του αναπληρωτή -ωρομίσθιου.

Ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν πάγιες ανάγκες (πχ κάθε χρόνο λέίπουν 2 μαθηματικοί και 3 Αγγλικών) το Υπουργείο καταχράται το θεσμό του αναπληρωτή (αναπληρωτής πραγματικά σημαίνει κάποιος που αναλαμβάνει αν κάποιος καθηγητής πέθανε-αρρώστησε-παραιτήθηκε κλπ στη μέση της χρονιάς)
και διορίζει αναπληρωτές και ωρομίσθιους για να γλυτώσει λεφτά.

Έσας δηλαδή σας αρέσει το παιδί σας να αλλάζει κάθε χρόνο 5 καθηγητές;
 
Καλα αυτα ειναι τα γνωστα standard αιτηματα των "αγωνιστων της λαϊκης ταξης". Λες και οι υπολοιποι ειναι οι τσιφληκαδες και ζητανε χωραφια. Ειμαι 25 ετων-σχεδον- και αρχιζω να βλεπω τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια... και ξανα τα ιδια... Μολις δουν οτι το κλιμα στην κυβερνηση σηκωνει διαδηλωσεις απεργιες κλπ τσουπ ολοι μετατρεπονται σε ψωμολυσσοντες ταλαιπωρους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα... Βαρυ μεν αλλα πιανει δε. Και δεν αναφερομαι στους δασκαλους και καθηγητες.

Επισης να συμφωνησω με τον φιλο απο το Κιλκις για τον ορο "εκπαιδευτικος". Κατα εναν θειο μου, παλιο δασκαλο σε χωρια πολεις κα, ο ορος αυτος επινοηθηκε απο τους συνδικαλιστες για να αποφυγουν τις ιδιωτες του παλιου δασκαλου. Ενος δημο-διδασκαλου, ενος ανθρωπου 24/7 για το περιβαλλον του. Τωρα ειναι εκπαιδευτικος. Δεν ειναι πια δημο-...

Παλια ενας δασκαλος ειχε τα απειρα παιδια. Τα παιδια αυτα ειναι οι γονεις μου και οι δικοι σας. Και νομιζω πως πολλοι προκοψαν και θεωρουνται μορφωμενοι. Τωρα τα παιδια ειναι περιπου 600.000 και οι "εκπαιδευτικοι" γυρω στις 100.000 αν δε με απατα η μνημη μου. 1/6 δηλαδη; χμμμμ
 
η μονιμοτητα σημαινει βολεμα και τιποτα αλλο
οι καθηγητες αξιολογουνται απο καποιον ανεξαρτητο φορεα??
 
Η ελλειψη δασκαλων ειναι εμφανης και γρηγορα να προσληφθουν αλλοι 60.000

Σχετικα με τους ωροσμισθιους. Αν δε χρειαζονται παραπανω δασκαλοι τοτε γιατι να ειναι μονιμοι και να παιρνουν μισθο σφυριζοντας αδιαφορα. Οταν χρειαστεις θα δουλεψεις. Δε δεχομαι να πληρωνεται κανεις για να καθεται
 
Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Η μονιμότητα υπάρχει για να προστατεύει τους υπαλλήλους από τις ορέξεις του κάθε υπουργού όποτε αλλάζει κυβέρνηση. Φαντάζεσαι να μην υπήρχε τη θα γινόταν; Εμφύλιος κάθε εκλογές.

Eνω ολοι εμεις στον ιδιωτικο τομεα ειμαστε ερμεα του εργοδοτη μας ?

"Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Αυτό σημαίνει να μην έχουν τα παιδιά σας άλλο δάσκαλο κάθε χρόνο με τον ξεφτίλα θεσμό του αναπληρωτή -ωρομίσθιου.

Και να συνεχισουν κι αυτοι να ειναι ανεργοι ?

Ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν πάγιες ανάγκες (πχ κάθε χρόνο λέίπουν 2 μαθηματικοί και 3 Αγγλικών) το Υπουργείο καταχράται το θεσμό του αναπληρωτή (αναπληρωτής πραγματικά σημαίνει κάποιος που αναλαμβάνει αν κάποιος καθηγητής πέθανε-αρρώστησε-παραιτήθηκε κλπ στη μέση της χρονιάς)
και διορίζει αναπληρωτές και ωρομίσθιους για να γλυτώσει λεφτά.

Ολες οι επιχειρησεις το εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο. Το ζουμε ΟΛΟΙ στον ιδιωτικο τομεα. Εσεις ?

Έσας δηλαδή σας αρέσει το παιδί σας να αλλάζει κάθε χρόνο 5 καθηγητές;

Γιατι ξερουμε ποιος ειναι καλυτερος ?

...
 
Last edited:
Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Η μονιμότητα υπάρχει για να προστατεύει τους υπαλλήλους από τις ορέξεις του κάθε υπουργού όποτε αλλάζει κυβέρνηση. Φαντάζεσαι να μην υπήρχε τη θα γινόταν; Εμφύλιος κάθε εκλογές.

"Όχι ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Αυτό σημαίνει να μην έχουν τα παιδιά σας άλλο δάσκαλο κάθε χρόνο με τον ξεφτίλα θεσμό του αναπληρωτή -ωρομίσθιου.

Ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν πάγιες ανάγκες (πχ κάθε χρόνο λέίπουν 2 μαθηματικοί και 3 Αγγλικών) το Υπουργείο καταχράται το θεσμό του αναπληρωτή (αναπληρωτής πραγματικά σημαίνει κάποιος που αναλαμβάνει αν κάποιος καθηγητής πέθανε-αρρώστησε-παραιτήθηκε κλπ στη μέση της χρονιάς)
και διορίζει αναπληρωτές και ωρομίσθιους για να γλυτώσει λεφτά.

Έσας δηλαδή σας αρέσει το παιδί σας να αλλάζει κάθε χρόνο 5 καθηγητές;

Τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά τα συγκεκριμένα άρθρα μεταφράζονται:

1. Μη μας κουνάτε απο εδω που βολευτήκαμε

2. Μη μας αξιολογείτε, είμαστε απολύτως κατάλληλοι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας,είμαστε πλήρως καταρτισμένοι/ενημερωμένοι και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αξιολόγησης.

Είναι τουλάχιστον ντροπή & αίσχος...
 
konnos said:
Καλα αυτα ειναι τα γνωστα standard αιτηματα των "αγωνιστων της λαϊκης ταξης". Λες και οι υπολοιποι ειναι οι τσιφληκαδες και ζητανε χωραφια. Ειμαι 25 ετων-σχεδον- και αρχιζω να βλεπω τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια... και ξανα τα ιδια... Μολις δουν οτι το κλιμα στην κυβερνηση σηκωνει διαδηλωσεις απεργιες κλπ τσουπ ολοι μετατρεπονται σε ψωμολυσσοντες ταλαιπωρους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα... Βαρυ μεν αλλα πιανει δε. Και δεν αναφερομαι στους δασκαλους και καθηγητες.

Επισης να συμφωνησω με τον φιλο απο το Κιλκις για τον ορο "εκπαιδευτικος". Κατα εναν θειο μου, παλιο δασκαλο σε χωρια πολεις κα, ο ορος αυτος επινοηθηκε απο τους συνδικαλιστες για να αποφυγουν τις ιδιωτες του παλιου δασκαλου. Ενος δημο-διδασκαλου, ενος ανθρωπου 24/7 για το περιβαλλον του. Τωρα ειναι εκπαιδευτικος. Δεν ειναι πια δημο-...

Παλια ενας δασκαλος ειχε τα απειρα παιδια. Τα παιδια αυτα ειναι οι γονεις μου και οι δικοι σας. Και νομιζω πως πολλοι προκοψαν και θεωρουνται μορφωμενοι. Τωρα τα παιδια ειναι περιπου 600.000 και οι "εκπαιδευτικοι" γυρω στις 100.000 αν δε με απατα η μνημη μου. 1/6 δηλαδη; χμμμμ

Απο αυρίο θα αρχίσουμε κα;ι εμείς να βαράμε τα παιδιά σας με τη βέργα και να τα τιμωρούμε επειδή κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πηλικιο για να προκόψουν....
 
εχουν κανει ποτε απεργια οι δασκαλοι, καθηγητες για ολα τα υπολοιπα αιτηματα που εχουν, χωρις το οικονομικο??
 
......και κλασικα στους "ορους" για τη ληξη της απεργιας, "να πληρωθουν οι μερες της απεργιας".........γραφτα κι αυτα δηλαδη.

Ειπαμε συμεριζομαι καποια απο τα πολυ λογικα αιτηματα σας, αλλα εσεις τα καιτε μονοι σας.

Ημαρτον, δασκαλοι ειστε, βρειτε ενα πιο σωστο τροπο....

Δηλαδη αν σας ρωτησει καποιος τωρα, "ποτε θα αρχισει το παιδι μου μαθημα" τι απαντηση θα παρει??
 
spycon69 said:
Τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά τα συγκεκριμένα άρθρα μεταφράζονται:

1. Μη μας κουνάτε απο εδω που βολευτήκαμε

2. Μη μας αξιολογείτε, είμαστε απολύτως κατάλληλοι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας,είμαστε πλήρως καταρτισμένοι/ενημερωμένοι και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αξιολόγησης.

Είναι τουλάχιστον ντροπή & αίσχος...

Ε τι να σου κάνουμε που έχεις τέτοια αυτιά;:lehrer: :p

1. Οι περισσότεροι από εμάς και ειδικά οι νέοι φτύσαμε αίμα για να "βολευτούμε". Τώρα αν σου αρέσει τόσο πολύ η δουλειά μας μπορείς να δώσεις εξετάσεις στον επόμενο ΑΣΕΠ. Καλή επιτυχία !

2. Προσωπικά είμαι υπερ της αξιολόγησης και της προαγωγής με βάση τα προσόντα και την παραγωγικότητα. Πρέπει να γίνει με όμως τέτοιο τρόπο που να εξασσφαλίζει ότι δε θα γίνονται αδικίες.

Επίσης είμαι υπερ της διαρκούς κατάρτισης και ελπίζω κάποτε να θεσμοθετηθεί. Στο δικό μου Νομό η διευθυνση δευτεροβάθμιας διοργανώνει σεμινάρια κάθε χρόνο για ξένες γλώσσες, πληροφορική, παιδαγωγικά και πολλά άλλα θέματα.

-------------------------------------------------------------
Είναι τουλάχιστον ντροπή & αίσχος...
-------------------------------------------------------------
Αυτά τα λόγια δεν προάγουν τη συζήτηση. Ντροπή & αίσχος είναι να προσβάλλεις τον άλλο κρυμμένος πίσω από τυν ανωνυμία
 
Re: Απάντηση: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

NikosR said:
εχουν κανει ποτε απεργια οι δασκαλοι, καθηγητες για ολα τα υπολοιπα αιτηματα που εχουν, χωρις το οικονομικο??

Γιατί λύθηκε ποτέ το οικονομικό για να το βγάλουμε έξω από τα αιτήματα;
 
Eνω ολοι εμεις στον ιδιωτικο τομεα ειμαστε ερμεα του εργοδοτη μας ?

Ολες οι επιχειρησεις το εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο. Το ζουμε ΟΛΟΙ στον ιδιωτικο τομεα. Εσεις ?


Browser, σε αυτά έχω πάρει θέση παραπάνω. Αν ξαναδιαβάσεις τα προηγούμενα post μου θα δεις ότι έχω απαντήσει.

Και να συνεχισουν κι αυτοι να ειναι ανεργοι ?
Φυσικά και όχι. Οι θέσεις θα καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό. Δηλαδοί οι αναπληρωτές θα γίνουν μόνιμοι

Γιατι ξερουμε ποιος ειναι καλυτερος ?
Όχι και αυτο είναι ένα πρόβλημα. Ο ΑΣΕΠ είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχει προβλήματα.
Στην Αγγλία για παράδειγμα όποιος θέλει να γίνει εκπαιδευτικός περνάει απαραίτητα από παιδαγωγικό μεταπτυχιακό. Κάτι παρόμοιο θα με έβρισκε σύμφωνο. Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι η αναξιοκρατία. Δυσκολεύομαι δηλαδή να πιστέψω ότι τουλάχιστον τώρα θα υπάρχει αξιοκρατική και ακομμάτιστη αξιλόγηση.
 
Last edited: