απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2006
Αριθ. Πρωτ.: 200/4/30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο στην Πλατεία Συντάγματος εκφράζει εκ νέου την αμέριστη υποστήριξή της στους διαρκείς αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για μια καλύτερη παιδεία στον τόπο μας.
Προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων σε ό,τι αφορά την πάγια θέση της έναντι των άλλων κοινωνικών φορέων και των διεκδικητικών τους εκδηλώσεων ειδικότερα, η Ομοσπονδία για ακόμα μια φορά τονίζει ότι η όποια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πρόβλημα μεταξύ των εργαζομένων, αλλά ως αποτέλεσμα της ασκούμενης εκάστοτε πολιτικής της Επίσημης Πολιτείας, η οποία φέρει στο ακέραιο την όλη ευθύνη. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί και διαδηλωτές οφείλουν σε κάθε περίπτωση να προστατεύουν το ιερό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και να απόσχουν από ενέργειες που προκαλούν την ένταση και υπονομεύουν τον χαρακτήρα της όποιας εκδήλωσης.
Τέλος, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν από εκπρόσωπο μιας Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης Αστυνομικών κατά των κομμάτων και των φορέων που τα πέτρινα χρόνια των διώξεων και των απειλών, αγωνίστηκαν και στήριξαν τις προσπάθειές μας για να έχουμε εμείς σήμερα ελεύθερο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας, εκθέτουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν απηχούν την Ομοσπονδία και ως εκ τούτου θα ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της

www.poasy.gr

Να νικησετε ρε παιδια !!!!! ολοι το ευχονται
δεν ειναι Παιδεια αυτη !!

......αλοιμονο

Παλι καλα που εσεις οι Δημοσιοι υπαλληλοι εχετε το οπλο της Απεργειας !!

......αλιμονο στους αλλους των 600 και 800 ευρω μισθωτους που οχι Απεργεια δεν μπορουν να κανουν αλλα ουτε για κατουρημα δεν πανε .....

εγω θα ηθελα ολοι οι εργαζομενοι να εχουν τα οπλα τα δικα σας ........

δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα posts αλλα θα ηθελα να πω πως ειναι προκλητικο το ποσο λιγο δουλευουν οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. αυτα που λενε περι ωρων δουλειας στο σπιτι και συνεχους ενημερωσης ειναι αστεια. προσβαλουν τους υπολοιπους που τους βγαινει ο κ...λος για να βγαλουν 2 δεκαρες. ας υπολογησει καποιος ποσα παιρνουν ανα ωρα εργασιας, τι ωρα γυριζουν σπιτι τους και ποσες ημερες κατ'ετος εχουν εντελως ελευθερες. πραγματικα, μερικοι απο τους πιο ηρεμους και ευτυχισμενους ανθρωπους που εχω γνωρισει ειναι καθηγητες σε σχολεια.

Πέτρος Μακρής said:
δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα posts αλλα θα ηθελα να πω πως ειναι προκλητικο το ποσο λιγο δουλευουν οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. αυτα που λενε περι ωρων δουλειας στο σπιτι και συνεχους ενημερωσης ειναι αστεια. προσβαλουν τους υπολοιπους που τους βγαινει ο κ...λος για να βγαλουν 2 δεκαρες. ας υπολογησει καποιος ποσα παιρνουν ανα ωρα εργασιας, τι ωρα γυριζουν σπιτι τους και ποσες ημερες κατ'ετος εχουν εντελως ελευθερες. πραγματικα, μερικοι απο τους πιο ηρεμους και ευτυχισμενους ανθρωπους που εχω γνωρισει ειναι καθηγητες σε σχολεια.

Καλύτερα να είχες διαβάσει τα προηγούμενα posts.
Δεν θα χρειαζόταν να γράψεις τίποτε...

Πανούσης Δημήτρης said:
Καλύτερα να είχες διαβάσει τα προηγούμενα posts.
Δεν θα χρειαζόταν να γράψεις τίποτε...

στο μεταξυ τα διαβασα παντως και μαλλον συμφωνω μαζι σου.

Re: Απάντηση: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Πέτρος Μακρής said:

Ρε παιδιά, άν όλα αυτά που λέτε είναι αλήθεια γιατί δεν πάτε να γίνετε όλοι δάσκαλοι και καθηγητές; Επειδή είστε πολύ προκομμένοι και προτιμάτε να σας "βγαινει ο κ...λος"; από το να τεμπελιάζετε σαν τους καθηγητές; Είδες μυαλό που έχω. Από το δημοτικό ήμουν τεμπέλης και δεν άνοιγα βιβλίο και αποφάσισα να γίνω δάσκαλος για να μοιάσω στους τότε τεμπέληδες τους δασκάλους μου. Είδες κωλοφαρδία; Τελικά μου έκατσε. Διάβασα μια σελίδα πριν δώσω κάθε εξεταστική και μου έπεφταν συνέχεια τα θέματα. Το ίδιο και στο μεταπτυχιακό μου και στον ΑΣΕΠ. Δεν έπαιζα και κανένα τζόκερ ο μαλάκας. Και όλοι οι προκομμένοι συμμαθητές μου που ξημεροβραδιάζονταν στο διάβασμα από γκαντεμιά γίναν οικοδόμοι και ταμίες σούπερ μαρκετ.

Άτιμη κοινωνία! Δεν ντρέπομαι τόσο κολόφαρδος που ήμουν. Και έχω και το θράσος να ζητώ παραπάνω λεφτά.

Μάλλον κάποιοι εδώ μέσα είχαν τραυματική εμπειρία από δασκάλους ή έχουν άγνοια. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Μάλλον κάποιοι εδώ μέσα είχαν τραυματική εμπειρία από δασκάλους ή έχουν άγνοια. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση

αν αναφερεσαι σε εμενα, απλα δεν ξερεις τι λες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Πέτρος Μακρής said:
αν αναφερεσαι σε εμενα, απλα δεν ξερεις τι λες.

Το ποιος δε ξέρει τι λέει φαίνεται από τα γραφόμενα του.
Αναφέρομαι και σε εσένα.
Δυστυχώς ο Άλοιμος είναι μακρυά από τη Χίο και δεν μπορώ να σε καλέσω στο σχολείο μου να δεις με τα μάτια σου ότι δεν έχεις δίκιο.

Αν περάσεις ποτέ από εδώ στείλε μου pm να το κανονίσουμε. Ειλικρινά μιλάω.

Μου κάνει εντύπωση όμως που μιλάτε με τόση σιγουριά σα να ξέρετε τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Ρε παιδιά ειλικρινά, πως είστε τόσο σίγουροι για αυτά που λέτε; Από γνωστούς σας καθηγητές; Έχετε πάει σε κανένα σχολείο τελευταία να δείτε αν κάθονται οι καθηγητές; Εκτός και αν τα σχολεία της Χίου είναι εξαίρεση που μου φαίνεται εντελώς απίθανο

Last edited:
Μπελλος Ευαγγελος said:
για πες μας εσυ βρε Σπυρο ποιος θα πληρωσει τελικα την αυξηση ;;;

ο ΣΕΒ ;;;

η οι Αλλοι .... τα κοροιδα που εχουν καθηλωθει οι μισθοι τους εδω και μια πενταετια στα 550 με 800 ευρω ...
και που βρισκουν δουλεια με χιλιες δυο δυσκολιες !!!

σαν πολυ βολεψακηδες επεσαν εδω μεσα λεω εγω ....
για σκεφτητε και λιγο τον απλο εργαζωμενο τι μισθο παιρνει ;;;;;;
και μη μου πειτε οτι μονο οι Δασκαλοι εχουν πτυχια η οτι μονο αυτοι κατσανε σε θρανια ......

απλα το θεμα ειναι : ΝΑΙ στην αυξηση τη δικη σου αλλα να μη την πληρωσω εγω με τη δικη μου μισθολογικη καθηλωση ...

εγω ετσι το βλεπω !!!αφου και οι Δασκαλοι ιδιοτελως το βλεπουν ετσι και οι αλλοι παλι το ιδιο θα απαντησουν...

δηλ, ρε παιδια ποιος νομιζετε οτι θα σας πληρωσει στο τελος για να λεμε την αληθεια .....

Ο Συμφορουμίτης Fuse σε προηγούμενο post του θεωρώ ότι έχει απαντήσει σαφέστατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Το ποιος δε ξέρει τι λέει φαίνεται από τα γραφόμενα του.
Αναφέρομαι και σε εσένα.
Δυστυχώς ο Άλοιμος είναι μακρυά από τη Χίο και δεν μπορώ να σε καλέσω στο σχολείο μου να δεις με τα μάτια σου ότι δεν έχεις δίκιο.

Αν περάσεις ποτέ από εδώ στείλε μου pm να το κανονίσουμε. Ειλικρινά μιλάω.

Μου κάνει εντύπωση όμως που μιλάτε με τόση σιγουριά σα να ξέρετε τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Ρε παιδιά ειλικρινά, πως είστε τόσο σίγουροι για αυτά που λέτε; Από γνωστούς σας καθηγητές; Έχετε πάει σε κανένα σχολείο τελευταία να δείτε αν κάθονται οι καθηγητές; Εκτός και αν τα σχολεία της Χίου είναι εξαίρεση που μου φαίνεται εντελώς απίθανο

λοιπον, οι καθηγητες εχουν μια πολυ προνομιακη δουλεια και μαγκια τους. αποδειξη ειναι πως ΟΛΟΙ οσοι μπορουν να γινουν καθηγητες και ΔΕΝ εχουν καποια αλλη πολυ καλη δουλεια, προσπαθουν να γινουν καθηγητες. τι αλλη αποδειξη θελεις?

επισης, θεωρεις πως ουτε οι γυμναστες ειναι προνομιακοι? εχεις δει ποτε ανθρωπους να σκιζονται στη δουλεια? με τα πτυχια τους και με ΟΡΕΞΗ και να δουλευουν 60 ωρες την εβδομαδα για 900? και να εχουν και ανασφαλεια? τι να πω? αντι να κανετε και το σταυρο σας...

με τα παραπανω δε θελω να πω πως ΚΑΚΩΣ διεκδικειτε οτιδηποτε. ολοι πρεπει να διεκδικουν.

Last edited:
Επειδή πλέον τίθενται θέματα ηθικής τάξεως,ποιός είναι ο αστείος συνδικαλιστής της Αστυνομίας που βγαίνει στο χαζοκούτι και θρασύτατα μιλάει για ´επαγγελματίες διαδηλωτές τής αριστεράς´??Ποιο ειναι αυτό το φασιτοειδές τραμπουκάκι που μιλαει για δασκάλους-πολίτες σαν να είναι οι κουκουλοφόροι τών εξαρχείων??.Οι δάσκαλοι απεργούν ,νομιμότατα υπο την κάλυψη τών συνδικάτων τους-όσες αντιρρήσεις και να υπάρχουν για την λειτουργία τών συνδικάτων δεν θά καταργήσουμε τήν ουσία τής Δημοκρατίας-.
Φτάσαμε στο σημείο να λοιδωρούνται άνθρωποι γιατί ζητάνε αύξηση,απο παπαγαλάκια,απο ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους,απο πολιτικούς που είναι μέλη καρτέλ και τραπεζών,πολιτικούς απολύτως εξαρτημένους απο την διαπλοκή και την διαφθορά.
Παλιότερα λοιδωρήθηκαν οι αγρότες,οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ,οι λιμενεργατες,αυριο θαναι άλλη κοινωνική ομάδα.
Το χειρότερο όμως απ´όλα ειναι ότι στο πετροβόλημα τών δασκάλων συμμετέχουν και άνθρωποι που παίρνουν λιγότερα απ´αυτούς.Κατάντησαν ξυνοί -λόγω της δικής τους πικρίας-και επιτίθενται στούς δασκάλους έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου απο μία άθλια προπαγάνδα που χρόνια τώρα καθορίζει τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα,σαφώς καθοδηγούμενη απο μεγάλες εταιρείες και κεφαλαιούχους που κυβερνάνε την χώρα.Δυστυχώς οι δύο μεγάλοι σχηματισμοί ειναι απολύτως εξαρτημένοι απο αλλότρια συμφέροντα.Αλλά το ότι εργαζόμενοι που αμείβονται αισχρά, επιτίθενται σε αυτούς που θελουν να βελτιώσουν την θεση τους,ειναι καινοφανές και δείγμα μεγίστης εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας.Τούς έχει γίνει ο εγκέφαλος γιαούρτι.
Και δεν κατάλαβα.Απο ποιούς έχει οριστεί οτι ο ιδιωτικός τομέας ειναι τόσο παντοδύναμος ,που δεν σηκώνει μυγα στο σπαθί του.??Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τού έχουν παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα.
Και περικαλώ,τι είναι ο ιδιωτικός τομέας??Kρατος εν κράτει??Aνεξάρτητος και ανεξέλεγκτος απο κάθε έλεγχο??
Αν η ελληνική κοινωνία επιθυμεί κάτι τέτοιο περαστικά της.

Δεν πολυσυμφωνω με τον Fuse. Δεν ειναι το θεμα πως θεωρειται πως θα μας βαλουν να τα πληρωσουμε "ολα", αλλα πως ηδη, με την υπαρχουσα κατασταση, πληρωνουμε πολυ περισσοτερο απο οσα θα επρεπε - λογω αδυναμιας ενος νωχελικου και αργοκινητου συστηματος διαρθρωσης των σχολειων - και πολυ περισσοτερα ανα μαθητη απο ο,τι οι περισσοτεροι συνεταιροι μας στην Ε.Ε. (μην πω και ολοι και ακουστει υπερβολικο)

Γι'αυτο και δε δεχομαι τετοιες "περιεργες" απεργιες και διαφορες, κατα καιρο, διακυρηξεις. Ελπιζω η κυβερνηση να φανει ανταξια και να μην υποχωρησει. Εχω βαρεθει να βλεπω τον καθενα να προσπαθει να εκβιαζει τις κυβερνησεις βιαζοντας τους πολιτες.

Απο Σπυρο Σουρλα: "ποιός είναι ο αστείος συνδικαλιστής της Αστυνομίας που βγαίνει στο χαζοκούτι και θρασύτατα μιλάει για ´επαγγελματίες διαδηλωτές τής αριστεράς´??"

Εμενα με βρισκει απολυτως συμφωνο. Κανονικο επαγγελμα. "Που γινεται σημερα διαδηλωση; Α! Φυγαμε. Παρε τα παιδια τηλεφωνο και παμε να τους στηριξουμε". Ξερω αρκετους εδω στην Λαρισα οπου ειναι περρισοτερο γνωστο ποιος ανηκει που και τι κανει.

Επισης θα πρεπει να μου πεις σε ποια ρηση αναφερεσαι. Εκτος απο την πολιτικη του δραση δε ξερω ρησεις του εκτος απο αυτο με τους Ελληνες-ηρωες

Γιατί αδελφέ.??Εχουν φάκελο στην ασφάλεια???Μάλλον δεν κατάλαβες οτι η δήλωση του φασιστοειδούς αποτελεί απειλή για την δημοκρατία.
Ο Τσώρτσιλ είχε πεί επίσης ´Οποιος δεν ειναι κομμουνιστής ,νέος ειναι ηλίθιος,.και όποιος ειναι μεγάλος ,ειναι επίσης ηλίθιος´
Βγάλε την λέξη ηλίθιος και βάλε όποια άλλη θές -δέν έχω πρόθεση να σε προσβάλλω-.
Πάντως ,με όλο τον σεβασμό,εάν στα 25 σου υποστηρίζεις τετοια πράγματα ,οταν γινεις 60 τί θά λες άραγε??
Y.Γ
Δεν συμφωνώ με το δευτερο σκέλος τής ρήσης τού Τσώρτσιλ.

Και κατι ακόμα.Η απεργία τών δασκάλων ειναι μαζική.Αρα ο γελοίος συνδικαλιστής δεν νομιμοποιείται να μιλάει για ´επαγγελματίες´Να τον μαζέψουν και γρήγορα.

Σπύρος Σούρλας said:
Γιατί αδελφέ.??Εχουν φάκελο στην ασφάλεια???Μάλλον δεν κατάλαβες οτι η δήλωση του φασιστοειδούς αποτελεί απειλή για την δημοκρατία.
Ο Τσώρτσιλ είχε πεί επίσης ´Οποιος δεν ειναι κομμουνιστής ,νέος ειναι ηλίθιος,.και όποιος ειναι μεγάλος ,ειναι επίσης ηλίθιος´
Βγάλε την λέξη ηλίθιος και βάλε όποια άλλη θές -δέν έχω πρόθεση να σε προσβάλλω-.
Πάντως ,με όλο τον σεβασμό,εάν στα 25 σου υποστηρίζεις τετοια πράγματα ,οταν γινεις 60 τί θά λες άραγε??
Y.Γ
Δεν συμφωνώ με το δευτερο σκέλος τής ρήσης τού Τσώρτσιλ.

Είμαστε βέβαια off topic , αλλά πάντοτε θεωρούσα χαζή την συγκεκριμένη ρήση του τσώρτσιλ. Δεν βρίσκω κανένα λόγο ένας νέος που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και είναι έτοιμος να πιάσει τον κόσμο και να τον στίψει , να είναι αριστερός. Επίσης δεν βρίσκω κανένα λόγο που ένας μεγάλος ώριμος άνθρωπος , που αντιλαμβάνεται πλέον το πως λειτουργεί το σύστημα και το έχει βιώσει να μην είναι αριστερός .

Δεν με πειραζει αυτο που γραφεις για το ρητο. Απλως δε συμφωνω.

Δε λεω εγω πως εχουν φακελο. Με γεια τους και με χαρα τους που πανε να στηριξουν τους διαδηλωτες. Χαρις αυτων τρωνε ψωμι αλλωστε. Απλως μια διαπιστωση ειναι. Παντως αν θελεις εξηγησε γιατι μια τετοια διαπιστωση θα μπορουσε να οδηγησει σε υπονομευση προς την δημοκρατια.