απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΜΥΡΙΖΕΙ «βαθύ» ΚΡΑΤΟΣ!

Η τρίτη εβδομάδα της απεργίας ξεκίνησε με τέσσερα σημαντικά γεγονότα που δείχνουν την τάση της κυβέρνησης να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα αξιοποιώντας ακόμα και παρακρατικούς κύκλους :

anak253.gif

1. Η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών προς το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπισε τα ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν μέχρι και σιδερογροθιές (!!) για να απαγορεύσουν την διέλευση των διαδηλωτών μην τυχόν και ενοχληθούν οι κάτοικοι του πρωθυπουργικού μεγάρου. Ακριβώς εκεί, όπου πριν τρεις μέρες ο πρωθυπουργός άνοιγε τις πόρτες του για να υποδεχτεί το Χριστόδουλο και να μοιράσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην εκκλησία.

2. Σε τίτλο άρθρου του στον Ελεύθερο Τύπο, ο δημοσιογράφος Πασαλάρης, απευθύνει σαφέστατα απειλητικό μήνυμα στους εκπαιδευτικούς : "Μήπως θέλουν νέους Τεμπονέρες ;" φωτογραφίζοντας ταυτόχρονα τους "σοσιαλ-μαλλιάδες των Συσπειρώσεων" ως το στόχο εκείνο που προφανώς πρέπει να προσανατολιστεί η "αυθόρμητη" δράση του κάθε σημερινού δολοφόνου - "Καλαμπόκα". Προφανώς ο κύριος Πασαλάρης συνειδητά αγνοεί ότι τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα δεν δολοφόνησαν διαδηλωτές αλλά το παρακράτος της δεξιάς κατά τη διάρκεια εισβολής μελών της ΟΝΝΕΔ σε μαθητική κατάληψη…

3. Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, στο Αιγάλεω κυκλοφορεί απειλητικό φέιγ - βολάν με φασιστικό προφίλ, που κατονομάζει γνωστό συνδικαλιστή των Παρεμβάσεων, πρώην μέλος της ΔΟΕ και τον κατηγορεί ότι "απειλεί" τους απεργοσπάστες και ότι "δεν δούλεψε ποτέ σε σχολείο" όταν είναι γνωστό ότι τα μέλη των Παρεμβάσεων συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΟΕ για ένα χρόνο και μετά επιστρέφουν στο σχολείο τους.

4. Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών Μπαλάσκας, βγήκε μετά την πορεία σε τηλεοπτικούς σταθμούς και με ύφος Ιαβέρη δήλωσε ότι "τους ξέρουμε αυτούς τους δασκάλους, ξέρουμε ποιοι είναι, πως σκέφτονται, τι λένε, τι γράφουν τα φυλλάδια που μοιράζουν". Και στην εύλογη ερώτηση "μα καλά στέλνετε ανθρώπους σας να μαζεύουν τα φυλλάδιά τους;" απάντησε "όχι, μόνος μου τα μαζεύω". Μίλησε ακόμα για «πληρωμένα διαδηλωτάκια» της αριστεράς που χρησιμοποιούνται ως εγκάθετοι για να χτυπούν αστυνομικούς στις διαδηλώσεις ! Προφανώς ο κύριος Μπαλάσκας θα έκανε χρυσές δουλειές επί δικτατορίας. Όμως και στη δημοκρατία μια χαρά τα καταφέρνει μια που το αίμα νερό δεν γίνεται, μερικές παλιές καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται και μια από αυτές είναι το συνδικαλιστικό της ασφάλειας που 33 χρόνια μετά ζει και βασιλεύει, παρακολουθεί τηλέφωνα, συνομιλίες, συλλογικές δραστηριότητες και ποιος ξέρει τι άλλο. Καλές δουλειές κύριε Μπαλάσκα !

Είναι προφανές, πως οποιαδήποτε δράση κρατικών ή παρακρατικών μηχανισμών τις επόμενες "πονηρές" μέρες, έχει ήδη πίσω της τους ηθικούς αυτουργούς και τους διοργανωτές της στο πρόσωπο των δυο κυρίων που αναφέραμε. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, κάποιοι δημοσιογράφοι αλλά και τμήματα των κατασταλτικών μηχανισμών, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία του παρακράτους.

Η πολιτική ευθύνη βαραίνει όμως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που φαίνεται πως δεν ξεχνά το προπατορικό οικογενειακό του αμάρτημα από την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη, ούτε τις μεθόδους της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησαν στη δολοφονία του Τεμπονέρα. Φαίνεται πως η κυβέρνηση της δεξιάς, ξέχασε πολύ γρήγορα τις φλυαρίες περί «μεσαίου χώρου» και στην πρώτη όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού υψώνει ξανά τη ρομφαία του αστυνομικού κράτους και ταυτόχρονα απλώνει τη μαύρη σκιά του παρακράτους στοχοποιώντας αγωνιστές και συλλογικότητες.

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί, αλλά και το μαχόμενο ανεξάρτητο ρεύμα, δεν τρομοκρατούνται από τους κάθε λογής Μπαλάσκες και Πασαλάρηδες. Οι σημαίες μας γράφουν το σύνθημα ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας. Οι σκοτεινοί κύκλοι ας συνεχίσουν τη δουλειά τους. Άξιος ο μισθός τους !
www.paremvasis.gr

05/10/2006

Προς τέταρτη εβδομάδα απεργίας οι δάσκαλοι

Της Χαράς Καλημέρη

Mνήμες από τον ξεσηκωμό του 97 υπόσχονται να ξυπνήσουν στην κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμη και μετά τις δημοτικές εκλογές.

H χθεσινή, άτεγκτη, στάση του K. Kαραμανλή ωθεί τους δασκάλους σε νέα, τέταρτη κατά σειρά, πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα και τους καθηγητές σε 48ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα και Tρίτη. Mάλιστα, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες της για επιστροφή των απεργών στα σχολεία λόγω της οικονομικής αφαίμαξης ή του... κοινωνικού αυτοματισμού που η τελευταία ελπίζει ότι θα εκφραστεί από πλευράς των γονέων. «O πρωθυπουργός ποντάρει στην οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών. Όμως, δεν υπολόγισε σωστά το φιλότιμο και την περηφάνια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θα απαντήσουν με νέα πενθήμερη την ερχόμενη εβδομάδα. Eπίσης, η κυβέρνηση ευελπιστεί να στρέψει τους γονείς εναντίον μας, αλλά δεν το πετυχαίνει. Oι γονείς στέκονται στο πλευρό μας» τονίζει στην «H» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Oμοσπονδίας Eλλάδος (ΔOE), Δημήτρης Mπράτης. Aναφερόμενος δε, στη δήλωση του πρωθυπουργού πως δεν θα ακολουθήσει «τον δρόμο του λαϊκισμού» στο θέμα των οικονομικών αιτημάτων των δασκάλων, ο κ. Mπράτης απαντά: «Λαϊκισμός δεν είναι να αγωνίζεσαι, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις. Λαϊκισμός είναι να μην υλοποιείς σήμερα ως υπεύθυνη κυβέρνηση αυτά για τα οποία προεκλογικά υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Tην άποψη ότι οι κινητοποιήσεις των καθηγητών θα κλιμακωθούν το προσεχές διάστημα λαμβάνοντας το χαρακτήρα των πενθήμερων απεργιών, εκφράζει ο γ.γ. της OΛME, Γρηγόρης Kαλομοίρης. «O πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας που υπάρχει στον εκπαιδευτικό κόσμο. Eάν ποντάρουν στην οικονομική αιμορραγία και την κόπωση, προφανώς δεν έχουν λάβει υπόψη τους τον μεγαλειώδη αγώνα του 1997, αλλά και τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς αγώνες», αναφέρει ο κ. Kαλομοίρης. Eκτιμά, μάλιστα, ότι «το μέτωπο θα ισχυροποιηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς ετοιμάζονται να εισέλθουν φοιτητές και πανεπιστημιακοί».

Εισήγηση

Xθες, η OΛME αποφάσισε να εισηγηθεί στον κλάδο την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα και Tρίτη και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Eξάλλου, θεωρείται σίγουρο πως σήμερα το Δ.Σ. της ΔOE θα υπερψηφίσει την πρόταση για συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα. H οριστική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο. Σήμερα, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη συμμετοχή των AΔEΔY, ΓΣEE και OTOE. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρίσκεται και η Eνωση Aστυνομικών Yπαλλήλων.

Tην κατάσταση «πυρπολεί» η υπουργός Παιδείας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε χθες πως οι εκπαιδευτικοί είναι προνομιούχοι. «Έναντι άλλων εργαζομένων, οι δάσκαλοι έχουν πλεονεκτική θέση όταν διορίζονται μόλις τελειώνουν το πανεπιστήμιο, αμέσως», επισήμανε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε: «Eγώ τους καλώ να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Tο ίδιο τους καλούν και οι γονείς, το γνωρίζετε αυτό». Για να διαψευστεί λίγη ώρα αργότερα με την ανακοίνωση της Aνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Mαθητών Eλλάδος: «Oι γονείς κατανοούν τον αγώνα των δασκάλων. H κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει υποστηρικτές να κοκορομαχήσουν στα κανάλια στο πλευρό της. Στην απελπισία της ξέχασε τους θεσμούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των γονέων και θυμήθηκε τους... Kαραμουντζούνηδες. Έβγαλε από τη βαθιά ψύξη απολιθωμένα φερέφωνά της, που δεν έχουν καμία σχέση με τους συλλόγους των γονέων, να παραμιλούν κατά του αγώνα των δασκάλων».

Άμεση ήταν και η αντίδραση των εκπαιδευτικών. «H κ. Γιαννάκου την τελευταία διετία μείωσε κατά 50% τους διορισμούς των δασκάλων. Oυσιαστικά, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους αγώνες που έκαναν την προηγούμενη 8ετία οι εκπαιδευτικοί και είχαν ως αποτέλεσμα να διοριστούν όλοι οι δάσκαλοι στα ολοήμερα σχολεία», επισήμανε ο κ. Mπράτης. Eξάλλου, ο κ. Kαλομοίρης τόνισε ότι όσοι καθηγητές, όπως Mαθηματικοί, Φυσικοί ή Φιλόλογοι, δεν επιλέξουν το δρόμο του διαγωνισμού του AΣEΠ θα πρέπει να περιμένουν 8 έως 10 χρόνια για να διοριστούν ως μόνιμοι.

[Απεργούν σήμερα]

Kλειστά θα μείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά όλης της χώρας.
Προβλήματα σε γυμνάσια και λύκεια.
Θα υπολειτουργήσει και το Δημόσιο εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η AΔEΔY.
Στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι το τέλος του σχολικού προγράμματος ανακοίνωσαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Στάση εργασίας από τις 11.15 π.μ. μέχρι τις 15.15 για τους τραπεζοϋπαλλήλους
Xωρίς τρόλεϊ η Aθήνα λόγω στάσης εργασίας των HΛΠAΠ από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 15.00.
Aπεργούν νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και το EKAB.
H συγκέντρωση των διαδηλωτών θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Να με συγχωρείτε αλλά "παρακράτος" "Λαμπράκης" " Ψωμί , παιδεία ελευθερία" "Τεμπονέρας" ένα πράγμα μου φέρνουν στο μυαλό: Η επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως αλλά και αδελφή της ανίας .

05/10/2006

Mπίζνες με λυσάρια από συνεργάτη της Γιαννάκου

typos40.jpg
NIKOΛITΣA TPIΓKA

Oι δάσκαλοι γράφουν τη δική τους ιστορία, στους δρόμους, διεκδικώντας «αξιοπρεπείς μισθούς» και τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας γράφουν... λυσάρια για τους μαθητές προκειμένου να συμπληρώσουν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους.

Σχολικά βοηθήματα (λυσάρια) έγραψε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας αλλά και πανεπιστημιακός, που συμμετείχε στη συγγραφή των νέων βιβλίων για το δημοτικό, προκαλώντας την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, που τους κατηγορούν ότι έχουν παραβεί κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας. Για το θέμα αυτό είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Bουλή τον περασμένο Iούνιο από τον βουλευτή του ΣYN κ. Aθανάσιο Λεβέντη. Tότε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε ότι υπάρχει στέλεχος που να έχει γράψει λυσάρια, αλλά χτες η υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την παραίτηση του συνεργάτη της, ο οποίος έγραφε τα βοηθήματα. Πρόκειται για τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Θ. Γούπο, ο οποίος, ενώ κατείχε τη θέση αυτή, έγραφε και βοηθήματα για τα νέα βιβλία του δημοτικού (γλώσσα 5ης Δημοτικού και μαθηματικά A, B και Γ τάξης).

O κ. Γούπος ήταν και κριτής στα νέα βιβλία των μαθηματικών του δημοτικού, ενώ παρά το γεγονός ότι ήταν στέλεχος του υπουργείου συμμετείχε και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τα νέα βιβλία τα οποία διοργάνωσε το καλοκαίρι γνωστός εκδοτικός οίκος.

O νόμος δεν απαγορεύει τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων, αλλά, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, το ζήτημα που τίθεται «είναι ηθικό και δεοντολογίας», καθώς δουλειά του συγκεκριμένου διευθυντή είναι η ποιότητα των σπουδών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και όχι η συγγραφή σχολικών βοηθημάτων.

Aπαντώντας στο θέμα αυτό, στελέχη του υπουργείου Παιδείας προσπάθησαν καταρχήν να καλύψουν τον κ. Γούπο λέγοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι πειθαρχικά επιλήψιμο, ούτε ο συγκεκριμένος όφειλε να ζητήσει άδεια», αλλά φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι «καλό θα ήταν να μην έχει γράψει τα σχολικά βοηθήματα και ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα δεοντολογίας».

Παραίτηση

Λίγη ώρα αργότερα όμως η Mαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε ότι «ο κ. Γούπος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή και ότι ο διευθυντής Σπουδών πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε πλούσια συγγραφική δράση σε εκπαιδευτικά βιβλία και επιστημονικές δημοσιεύσεις παιδαγωγικού περιεχομένου». Tο ζήτημα βέβαια είναι ότι ο κ. Γούπος δεν είχε μόνο «πριν» από την ανάληψη των καθηκόντων του, συγγραφική δράση στα λυσάρια αλλά και «μετά» την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Παιδείας.

Σχολικά βοηθήματα, όμως, δεν έχει γράψει μόνο ο κ. Γούπος αλλά και η πανεπιστημιακός κ. Aννα Iορδανίδου, η οποία -σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΔOE- ενώ συμμετείχε στη συντακτική ομάδα για τη συγγραφή του βιβλίου της Γλώσσας 5ης Δημοτικού έγραφε επίσης σχολικά βοηθήματα για το μάθημα αυτό.

«Oι κανόνες δεοντολογίας δεν επιτρέπουν τόσο στην πανεπιστημιακό όσο και στον διευθυντή σπουδών του υπουργείου να υπογράφουν σχολικά βοηθήματα. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Γούπος να είναι και πλασιέ βιβλίων, ενώ κατείχε τέτοια θέση μέσα στο υπουργείο. Oσο για την πανεπιστημιακό, δηλαδή, θεωρεί ότι το βιβλίο που έγραψε είναι μη κατανοητό ώστε να χρειάζεται και ένα... βοήθημα για να το συνοδεύει;!», υπογράμμισε στο «Eθνος» ο κ. Πολυζώης Mπαμπούρας, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Oμοσπονδίας.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Επειδη δοθηκαν απαντησεις σε καποια ερωτηματα δε σημαινει οτι ειμαστε ενταξει. Εγω δεν εχω μεινει ουτε κατα ενα το ημισυ ευχαριστημενος. Τελοσπαντων δεν εχει νοημα. Συνεχιστε την απεργια. Εγω τα παιδια μου θα τα στειλω σε ιδιωτικο.

Φυσικά να τα στείλεις. Αν θα βρεις όμως δασκάλους εκεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Βλέπεις όλοι οι δάσκαλοι-απόφοιτοι των Παιδαγωγικών σχολών απασχολούνται ως αναπληρωτές, τα ιδιωτικά δεν έχουν πλέον δασκάλους και έχουν ζητήσει άδεια (και την έλαβαν) από το ΥΠΕΠΘ να χρησιμοποιούν καθηγητές φιλόλογους και μαθηματικούς για τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Θέλω να δω το παιδί σου στην Α' δημοτικού να διδάσκεται α, β, γ, από απόφοιτο κλασικής φιλολογίας.

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ said:
Συμπαθάτε με ρε παιδιά όσοι είστε δάσκαλοι ή καθηγητές στην παρέα μας αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω...

1. Τι ακριβώς θέλουν οι δάσκαλοι - καθηγητές που απεργούν; Ρώτησα σήμερα το απόγευμα πέντε(!) γνωστούς μου απεργούς και πήρα (καλά το καταλάβατε!!!)....πέντε διαφορετικές απαντήσεις!!!! Ούτε στα λεφτά που θέλουν και διεκδικούν δεν τα βρήκαν!!!!

2. Οι δύο από αυτούς είναι καθηγητές σε Λύκειο. Ο ένας κάνει 16 ώρες μάθημα την εβδομάδα και ο άλλος 20!!!! Δηλαδή 12-16 Ευρώ ανά ώρα εργασίας. Ο ένας από τους δύο δουλεύει κανονικά 3-11 το απόγευμα στην επιχείρηση της γυναίκας του αφού όπως λέει το πρωί...δεν κάνει κάτι κουραστικό!!!!! Ο άλλος που τον χάνεις που τον βρίσκεις μεσημέρι βράδυ για καφέ όταν δεν ψαρεύει και δεν πάει για κυνήγι!!!! Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός όσοι είστε στο χώρο μπορεί να με χλευάσετε αλλά γνωρίζετε την πραγματικότητα.... Αν λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν το σημερινό ωρομίσθιο του καθηγητή τότε χιλιάδες Έλληνες θα έβγαζαν 2300-2500 Ευρώ το μήνα με οκτάωρη απασχόληση!!! Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει σε αυτό το βαθμό με τους δασκάλους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δουλεύουν οκτάωρο...

3. Στην υπόλοιπη Ευρώπη πόσο παίρνουν οι δάσκαλοι; Λιγότερα από τους τραπεζικούς και όσο οι - αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας - πολύ λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Σας το λέω γιατί έχω φίλους στην Γερμανία που η κόρη τους είναι δασκάλα και κάθε καλοκαίρι που έρχεται έχουμε μάχη με τους εδώ ομόλογους της. Ακόμα χειρότερα κύριοι η κατάσταση σε ΗΠΑ και Καναδά. Θέλετε να ακούσετε; Δύο συγγενείς δασκάλες στο Τορόντο πληρώνονται για 9 μήνες 1400 Ευρώ καθαρά (σε χώρα ακριβότερη από την Ελλάδα) και τους υπόλοιπους τρείς παίρνουν από 700 Ευρώ γιατί πολύ απλά δεν δουλεύουν. Ε αν εφαρμοζόταν ποτέ εδώ θα έπεφτε οι κυβέρνηση!!! Και όλοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν δεν έχουν μάθημα πάνε καθημερινά 9-5 στο σχολείο. Όταν δεν έχουν μάθημα ή έχουν εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια ή διαβάζουν και διορθώνουν γραπτά και εργασίες μαθητών. Πόσοι από σας φίλοι μου θα θυσιάζατε τα κουτσοπαράνομα απογευματινά ιδιαίτερα που κάνετε ή τη μεσημεριανή σιέστα με το φραπόγαλο για να διορθώνετε γραπτά και να διαβάζετε στο σχολείο;

4. Πως κερδίζεις την συμπάθεια όλων αυτών που δουλεύουν οκτάωρο και πολλές φορές άμισθες υπερώριες για 585 ευρώ (αν έχετε ξεχάσει τον βασικό μισθό) ή για λίγα περισσότερα όταν εσύ διεκδικείς 1400. Και αναγκάζεις ένα μήνα σε απόγνωση όλους αυτούς που δεν έχουν να τους κρατήσουν τα παιδιά που δεν δέχεστε στα σχολεία...

5. Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για την βελτίωση του επιπέδου σας για να βελτιώσετε στην συνέχεια και το μορφωτικό επίπεδο που τόσο συχνά μνημονευετε τον τελευταίο καιρό; Τελείωσα το Λύκειο στα τέλη του 80 και πάντα από τις γενιές που ήξερα και ξέρω οι δάσκαλοι ήταν συνήθως μετριοι ή απλά καλοί μαθητές οι μαθητές που δεν ξεχώριζαν σε κάποιο τομέα. Δεν μιλάμε για κάτι ξενόγλωσσες φιλολογικές σχολές ή το Θεολογικό που απορροφούσαν μαθητές του 10-12. Για τα παιδαγωγικά τμήματα μιλάμε που κατέληξαν οι μαθητές του 15-16. Όλοι οι καλύτεροι μαθητές που πιστέψτε με ελάχιστοι από αυτούς παίρνουν τώρα ως εργαζόμενοι όσα διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί πως νοιώθουν με όσα ακούν και βλέπουν τις τελευταίες μέρες; Και δε μιλάμε για τα λεφτά αλλά δύσκολο να αναθέσεις τη μόρφωση και την καλλιέργεια του παιδιού σου σε κάποιον που ξέρει μόνο να μετράει τις αυξήσεις του και πιστέψτε με δεν δίνει δεκάρα για τίποτα περισσότερο.

6. Πιθανόν φίλοι μου να δικαιωθείτε αφού εκλογές έρχονται (έξυπνος ο χρόνος που επιλέξατε πράγματι) και τελικά όλοι έχουν την ανάγκη σας. Σκεφτείτε όμως κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα που όλοι οι υπόλοιποι έχουμε την ανάγκη του να έκανε το ίδιο με σας. Ούτε μαχητικά αεροπλάνα θα σηκώνονταν (παρεπιπτόντως δουλεύουν πολύ ρισκάρουν την ζωή τους και αμοίβονται λιγότερα για να μπορείτε εσεις να απεργείτε με την ησυχίας σας αν σας νοιάζει αυτό που μάλλον δεν σας νοιάζει), αστυνομία δεν θα είχαμε, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούσαν με ...ραντεβού και θα είμασταν ένα απέραντο τρελοκομείο.

Τέλος επειδή θα πέσετε να με φάτε δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα σας ή κάτι ανταγωνιστικό, δεν έχω παιδιά ακόμα, εργάζομαι στην δική μου επιχείρηση και βγάζω πολύ περισσότερα από όσα θέλετε ή διεκδικείτε και δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα. Απλά πριν λίγο άκουγα ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο που αναρωτιόταν πόσο μ...... είμαι και είπα να γράψω δύο λόγια για το ...δίκαιο κίνημα σας....Ήμαρτον και ο τελευταίος απεργός να κλείσει την πόρτα...Καληνύχτα σας!!!!

Φιλε γιωργο μη διαβασεις τιποτα !!!!!!!

δεν βγαζεις ακρη !!!!!

οταν οι Κυριοι Εκπαιδευτικοι ΔΕΝ γνωριζουν οτι ο Εργαζομενος παιρνει 580 η 800 κοντα ευρω ΜΑΛΟΝ ζουν σε αλλη χωρα ......

αυτοι βεβαια με τα 1100 δεν βγαινουν......

κυριε Σουρλα να πατε να γινεται και εσεις υδραυλικος να τα κονομισετε και να δουλευτε με τον δικο σας ρυθμο οπως λετε ....τι καθεστε ;;

εγω παντως βλεπω γνωμες εδω περα ανθρωπων που εχουν πιασει το Δημοσιουπαλληλικι αμεσως μετα το Πανεπιστημιο και δεν νιωθουν την αναγκη των αλλων Εργαζομενων για δικες τους αυξησεις ..

εγω παντως κυριοι εχω αλλαξει και δουλεψει σε τουλαχιστον 70 δουλειες και αλλες 12 στη Γερμανια ....

ε λοιπον σαν το Δημοσιο συμφωνα με τα λεγομενα γνωστων μου διορισμενων που πριν ηταν κασι αυτοι απλοι εργαζομενοι και αυτα που βλεπω και εγω πουθενα δεν βρηκα μισθο και ρυθμο σαν του Δημοσιου
....

........χωρια τα εξτρα ....

Re: Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Μπελλος Ευαγγελος said:
Φιλε γιωργο μη διαβασεις τιποτα !!!!!!!

δεν βγαζεις ακρη !!!!!

οταν οι Κυριοι Εκπαιδευτικοι ΔΕΝ γνωριζουν οτι ο Εργαζομενος παιρνει 580 η 800 κοντα ευρω ΜΑΛΟΝ ζουν σε αλλη χωρα ......

αυτοι βεβαια με τα 1100 δεν βγαινουν......

κυριε Σουρλα να πατε να γινεται και εσεις υδραυλικος να τα κονομισετε και να δουλευτε με τον δικο σας ρυθμο οπως λετε ....τι καθεστε ;;

εγω παντως βλεπω γνωμες εδω περα ανθρωπων που εχουν πιασει το Δημοσιουπαλληλικι αμεσως μετα το Πανεπιστημιο και δεν νιωθουν την αναγκη των αλλων Εργαζομενων για δικες τους αυξησεις ..

εγω παντως κυριοι εχω αλλαξει και δουλεψει σε τουλαχιστον 70 δουλειες και αλλες 12 στη Γερμανια ....

ε λοιπον σαν το Δημοσιο συμφωνα με τα λεγομενα γνωστων μου διορισμενων που πριν ηταν κασι αυτοι απλοι εργαζομενοι και αυτα που βλεπω και εγω πουθενα δεν βρηκα μισθο και ρυθμο σαν του Δημοσιου
....

........χωρια τα εξτρα ....

Ωραία λογική.
Επειδή εσύ δεν πείστηκες ή δεν κατάλαβες προεξοφλείς και τι θα καταλάβει ο άλλος
Εσύ γιατί δεν έγινες καθηγητής;
82 Δουλειές; Καλά κάθε πότε αλλάζεις; Κάθε μήνα;
Και ποιος σου είπε ότι δεν ξέρουμε τις αμοιβές που αναφέρεις;
Αυτοί που παίρνουν αυτές τις αμοιβές παίζανε μπάλα όταν εγώ διάβαζα
Εκεί που είμαι μπήκα με εξετάσεις και διαγωνισμούς

Last edited:

Δημήτρης Αντωνόγλου said:

Το τελευταιο σχολιο σου, οτι καποιοι επαιζαν μπαλα οταν εσυ διαβαζες, ειναι μαλλον αστειο.
Δηλαδη, οσοι δεν επαιζαν μπαλα μηπως διαβαζαν?
Ή καποιοι που επαιζαν μπαλα ΔΕΝ γινανε δασκαλοι/καθηγητες?
Καπως ρατσιστικη/υπεροπτικη η τοποθετηση σου μου φανηκε

Ntinos1972 said:
Το τελευταιο σχολιο σου, οτι καποιοι επαιζαν μπαλα οταν εσυ διαβαζες, ειναι μαλλον αστειο.
Δηλαδη, οσοι δεν επαιζαν μπαλα μηπως διαβαζαν?
Ή καποιοι που επαιζαν μπαλα ΔΕΝ γινανε δασκαλοι/καθηγητες?
Καπως ρατσιστικη/υπεροπτικη η τοποθετηση σου μου φανηκε

Τώρα δεν καταλαβαίνεις πραγματικά ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
Η μπάλα ήταν παράδειγμα. Βάλε ότι θες στη θέση του. Εννοώ ότι κάποιοι δεν κοπίασαν όταν ήταν μαθητές για αυτό τώρα κάνουν δουλειές χαμηλής εξειδίκευσης. Εννοώ ότι πέρασα πολύ άγχος και δούλεψα πολύ σκληρά σαν μαθητής και φοιτητής για να γίνω καθηγητής στα 27 μου και να πάρω πρώτο μισθό 900 ευρώ (800+100 επίδομα παραμεθωρίου).

Ο καθηγητής δε βγαίνει 18 χρονών στην αγορά εργασίας. Δεν είναι ταμίας σε σούπερ μαρκετ ούτε πωλητής σε κατάστημα ρούχων (δεν προσβάλλω τα συγκεκριμένα επαγγέλματα που είναι χρήσιμα όπως και τα υπόλοιπα). Δε μαθαίνει τη δουλειά του σε 1 μέρα. Διαβάζει από την πρώτη δημοτικού μέχρι το Πανεπιστήμιο. Δίνει εξετάσεις και συνεχίζει να διαβάζει όσο είναι καθηγητής.

Είναι δουλειά υψηλής εξειδίκευσης (εντάξει δεν είναι χειρούργος ή αεροναυπηγός). Δεν μπορεί να πληρώνεται όσο ένας ταμίας στο σούπερ μάρκετ.

Η τοποθέτηση μου δεν είναι υπεροπτική, απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί πιστεύω πως πρέπει να παίρνω περισσότερα από τα 1200 ευρώ το μήνα που παίρνω σήμερα (μετά απο 7 χρόνια προυπηρεσία με γυναίκα και 1 παιδί) ενώ ο ταμίας του σουπερμάρκετ ή ή πωλήτρια παίρνουν λιγότερα.

Εσύ μπορεί να πιστεύεις κάτι άλλο. Αλλά πως πιστεύεις ότι πρέπει να βγαίνει η αμοιβή ενός εργαζομένου για να είναι δίκαιη;

Από τη σωματική του κούραση;
Από την πνευματική του κούραση;
Το χρόνο εργασίας;
Την υψηλή εξειδίκευση;
Την επικινδυνότητα;
Το κεφάλαιο που επένδυσε για να μάθει το επάγγελμα του;
Το κεφάλαιο που επένδυσε στη δουλειά του;
Την προσφορά και τη ζήτηση στο επάγγελμα του;

Ποιάσε όποιο κριτήριο θες από τα παραπάνω μόνο του και θα σου βρώ αμέσως αδικημένα επαγγέλματα.

Ωραία λογική.
Επειδή εσύ δεν πείστηκες ή δεν κατάλαβες προεξοφλείς και τι θα καταλάβει ο άλλος
82 Δουλειές; Καλά κάθε πότε αλλάζεις; Κάθε μήνα;

Δάσκαλος είστε κύριε Αντωνόγλου ?

Γιατί αν είστε δάσκαλος λυπάμε τα παιδάκια που σας ακούνε.

Ωραίος τρόπος. Συγχαρητήρια!!!!!!

Κάποιος ζήτησε στοιχεία για τους μισθούς. ΠΑρατηρήστε τον εισαγωγικό μισθό και τον καταληκτικό μισθό Ελλάδας και Πορτογαλίας που τα οικονομικά του κράτους είναι σε παρόμοια κατάσταση ενώ η ζωή στην Πορτογαλία πολύ φθηνότερη (ήμουν εκεί πριν 6 μήνες)

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ 12.556 18.429
ΔΑΝΙΑ 30.312 41.593
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 37.350 45.374
ΒΕΛΓΙΟ 24.384 43.672
ΙΣΠΑΝΙΑ 22.270 39.803
ΓΑΛΛΙΑ 17.463 33.205
ΙΡΛΑΝΔΙΑ 18.338 35.644
ΙΤΑΛΙΑ 17.528 27.495
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 48.948 98.221
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 24.135 48.662
ΑΥΣΤΡΙΑ 22.941 55.778
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 12.276 33.966
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 21.291 31.947
ΣΟΥΗΔΙΑ 18.188 20.885
ΒΡΕΤΑΝΙΑ 19.401 35.065
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ Ε.Ε. 23.159 40.649

ΕΛΛΑΔΑ/Ε.Ε. 54% 45%

NICK D. said:
Δάσκαλος είστε κύριε Αντωνόγλου ?

Γιατί αν είστε δάσκαλος λυπάμε τα παιδάκια που σας ακούνε.

Ωραίος τρόπος. Συγχαρητήρια!!!!!!

Έχετε διαβάσει όλο το thread?
Μάλλον όχι. Τι σας ενόχλησε στον τρόπο μου; Εδώ μας βρίζουν μια εβδομάδα, αγνοούν ότι γράφουμε και ξαναλένε τα ίδια. Μόνο προσωπικές επιθέσεις επειδή επιχειρήματα δεν υπάρχουν.Και σεις μια από τα ίδια. Σας άρεσε το ύφος του post που απάντησα;

Εδώ δε μιλάω σε παιδάκια.
Είμαι καθηγητής και μπορείτε να ρωτήσετε τους μαθητές μου για τον τρόπο μου.

Η μπάλα ήταν παράδειγμα. Βάλε ότι θες στη θέση του. Εννοώ ότι κάποιοι δεν κοπίασαν όταν ήταν μαθητές για αυτό τώρα κάνουν δουλειές χαμηλής εξειδίκευσης. Εννοώ ότι πέρασα πολύ άγχος και δούλεψα πολύ σκληρά σαν μαθητής και φοιτητής για να γίνω καθηγητής στα 27 μου και να πάρω πρώτο μισθό 900 ευρώ (800+100 επίδομα παραμεθωρίου).

Ο καθηγητής δε βγαίνει 18 χρονών στην αγορά εργασίας. Δεν είναι ταμίας σε σούπερ μαρκετ ούτε πωλητής σε κατάστημα ρούχων (δεν προσβάλλω τα συγκεκριμένα επαγγέλματα που είναι χρήσιμα όπως και τα υπόλοιπα). Δε μαθαίνει τη δουλειά του σε 1 μέρα. Διαβάζει από την πρώτη δημοτικού μέχρι το Πανεπιστήμιο. Δίνει εξετάσεις και συνεχίζει να διαβάζει όσο είναι καθηγητής.

Είναι δουλειά υψηλής εξειδίκευσης (εντάξει δεν είναι χειρούργος ή αεροναυπηγός). Δεν μπορεί να πληρώνεται όσο ένας ταμίας στο σούπερ μάρκετ.

Η τοποθέτηση μου δεν είναι υπεροπτική, απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί πιστεύω πως πρέπει να παίρνω περισσότερα από τα 1200 ευρώ το μήνα που παίρνω σήμερα (μετά απο 7 χρόνια προυπηρεσία με γυναίκα και 1 παιδί) ενώ ο ταμίας του σουπερμάρκετ ή ή πωλήτρια παίρνουν λιγότερα.

Εσύ μπορεί να πιστεύεις κάτι άλλο. Αλλά πως πιστεύεις ότι πρέπει να βγαίνει η αμοιβή ενός εργαζομένου για να είναι δίκαιη;

Το χρόνο εργασίας;
Την υψηλή εξειδίκευση;
Την επικινδυνότητα;

Ποιάσε όποιο κριτήριο θες από τα παραπάνω μόνο του και θα σου βρώ αμέσως αδικημένα επαγγέλματα.

μην παιδεύεσαι συνονόματε.
Ασ' τους να τους κάνει μάθημα στα παιδιά τους η πωλήτρια του Κατράντζου και η ταμίας του Βερόπουλου... ίσως έτσι εξοικονομήσουν λίγα χρήματα...

Ρε παιδιά μήπως τελικά μπερδεύουμε τους "δημόσιους" που είναι σε πολλές και διάφορες υπηρεσίες και μας βγάζουν την Παναγία για να μας εξυπηρετήσουν, με τους εκπαιδευτικούς, που και αυτοί βέβαια είναι δημόσιοι, αλλά ίσως όχι τόσο "κακοί"?

Τελικά μήπως είναι τελείως διαφορετικό να κατηγορείσαι οτι είσαι "δημόσιος" γιατί δουλεύεις στην εφορία, στην νομαρχία ή αλλού και άλλο να είσαι εκπαιδευτικός και να λογίζεσαι "δημόσιος" με οτι αυτό συνεπάγεται?

Ξερω κατ'αρχας οτι δεν προκειται να σου αλλαξω τις τοποθετησεις σου (ουτε και με ενδιαφερει) αλλα επειδη με ρωτας, απαντω:

Η μπάλα ήταν παράδειγμα. Βάλε ότι θες στη θέση του. Εννοώ ότι κάποιοι δεν κοπίασαν όταν ήταν μαθητές για αυτό τώρα κάνουν δουλειές χαμηλής εξειδίκευσης.

Επισης, παρα πολλοι (μαλλον οι περισσοτεροι) κοπιασαν, εβγαλαν και την παιδαγωγικη, και τωρα κανουν δουλειες χαμηλης εξειδικευσης - οπως λες - ή ειναι ανεργοι, ή κανουν δουλεια πολυ μεγαλυτερης εξειδικευσης απο τον Δασκαλο, και με πολυ μεγαλυτερες ευθυνες.
Εννοώ ότι πέρασα πολύ άγχος και δούλεψα πολύ σκληρά σαν μαθητής και φοιτητής για να γίνω καθηγητής στα 27 μου και να πάρω πρώτο μισθό 900 ευρώ (800+100 επίδομα παραμεθωρίου).

Πρωτος μισθος 800 ευρω ειναι πολυ παραπανω του βασικου, και τηρουμενων των αναλογιων αστρονομικα μεγαλυτερος απο αυτον του πατερα μου - 570 ευρω - (συνταξιουχος πλεον) που σαπισε 35 χρονια με μια μανικα στο χερι

Εφ' οσον ηταν θεμα επιλογης σου (και καθε Δασκαλου) να γινει Δασκαλος, ξεροντας περι της πραγματικοτητας, (μισθος), γιατι δεν θελησες να γινεις, δανειζομενος το παραδειγμα σου, ταμιας σε σουπερ μαρκετ?

Υπαρχουν δεκαδες επαγγελματα πολυ υψηλής εξειδίκευσης, που ειναι πολυ "σοβαροτε" απο αυτο του Δασκαλου, χωρις τις αντιστοιχες απολαβες (να μην πω και για ωραρια)

Δυστυχως με βαση τις δυνατοτητες του εργοδοτη του. ΔΕΝ γινεται διαφορετικα. Και ξανα δυστυχως η οποια αυξηση σε εσενα θα επηρρεασει αρνητικα τον συναδελφο σου - κλητηρα ενος υπουργειου λ.χ.(εχετε το ιδιο αφεντικο)

Το χρόνο εργασίας;
Την υψηλή εξειδίκευση;
Την επικινδυνότητα;

Για το κριτηριο "μαθητες" τι εχετε να μας πειτε?

Παρακαλώ το διαχειριστή του συστήματος να σβήσει όλα τα post μου από το συγκεκριμένο thread και να με διαγράψει από μέλος του avclub

δεν χρειαζετε !!!!

γιατι το ζητας αυτο ;;;

ποιος σου ειπε πως ειναι ΑΔΙΚΟΣ ο αγωνας σας κυριε μου ;;;;;;;;

απλα προσπαθω εγω προσωπικα να τονισω πως υπαρχει η Πλειοψηφια των Εργαζομενων που αμειβονται εξεφτελιστικα και ΔΕΝ εχουν το οπλο της Απεργειας αλλα το φοβο της απολυσης οποτε να μην νιωθουν οι εκπαιδευτικοι πως ειναι οι μεγαλοι αδικιμενοι εργαζομενοι !!!!!!

μακαρι να παρετε αυτα που ζητατε και μη νομιζετε πως και εγω ας μην εχω παιδια δεν θα ηθελα μια καλυτερη παιδεια !!!

μονο που αναρωτιεμαι αν τα 1400 ευρω σας κανουν καλυτερους καθηγητες ....

γιατι η εντυπωση που δινεται στον κοσμο ειναι πως μονο για τα λεφτα γινεται η φαση και οχι για την αναβαθμιση της παιδειας.......

και πανω απο ολα ψυχραιμια μαζι σας ειμαστε ......

φανταζεστε η κυβερνηση να ικανοποιησει ΟΛΑ τα αιτηματα των εκπαιδευτικων ΕΚΤΟΣ απο το μισθολογικο? θα ειχε μεγαλη πλακα αυτο. σε λιγους μηνες θα ειχαμε παλι απεργιες...

Παρακαλώ το διαχειριστή του συστήματος να σβήσει όλα τα post μου από το συγκεκριμένο thread και να με διαγράψει από μέλος του avclub

Δημήτρη, μη ζητάς να σβηστούν τα μηνύματά σου γιατί έχεις δώσει πολλές χρήσιμες απαντήσεις. Ας μείνουν για όποιον μπορεί κάτι να καταλάβει.