απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Re: Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Έχετε διαβάσει όλο το thread?
Μάλλον όχι. Τι σας ενόχλησε στον τρόπο μου; Εδώ μας βρίζουν μια εβδομάδα, αγνοούν ότι γράφουμε και ξαναλένε τα ίδια. Μόνο προσωπικές επιθέσεις επειδή επιχειρήματα δεν υπάρχουν.Και σεις μια από τα ίδια. Σας άρεσε το ύφος του post που απάντησα;

Εδώ δε μιλάω σε παιδάκια.
Είμαι καθηγητής και μπορείτε να ρωτήσετε τους μαθητές μου για τον τρόπο μου.

Ναι δε διάβασα όλο το thread και μπορεί να μη διαφωνώ και με τα αιτήματά σας, μπορεί να δεκτήκατε και προσωπικές επιθέσεις, αλλά ως Καθηγητής που τονίζετε ότι είστε θα έπρεπε να μη σκέφτεστε υπεροπτικά και να μην απαξιώνετε κάποια επαγγέλματα, δεν υπάρχει σύγκριση, το δικό σας είναι
λειτούργημα ή μήπως όχι ?
Δε θυμάμαι πολλούς καθηγητές μου από το γυμνάσιο, ένα που θυμάμαι καλά το φωνάζαμε Δάσκαλο και μας φώναζε Παιδάκια του.

Και στο τέλος αυτής της μικρής μας κόντρας, μακάρι να πάρετε ότι ζητάτε
και όχι μόνο εσείς και άλλοι, μόνο που δε χρειάζεται να ταλαιπωρείται όλος
ο κόσμος που εργάζεται στο κέντρο και τα μαγαζάκια που μέρα παρά μέρα είναι
κλειστά.
Τα παιδιά μας τα "παρκάραμε" στις γιαγιάδες, εντάξει, μη μας κάνετε να βρούμε και δουλειά εκτός κέντρου.

Re: Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

NICK D. said:
Ναι δε διάβασα όλο το thread και μπορεί να μη διαφωνώ και με τα αιτήματά σας, μπορεί να δεκτήκατε και προσωπικές επιθέσεις, αλλά ως Καθηγητής που τονίζετε ότι είστε θα έπρεπε να μη σκέφτεστε υπεροπτικά και να μην απαξιώνετε κάποια επαγγέλματα, δεν υπάρχει σύγκριση, το δικό σας είναι
λειτούργημα ή μήπως όχι ?
Δε θυμάμαι πολλούς καθηγητές μου από το γυμνάσιο, ένα που θυμάμαι καλά το φωνάζαμε Δάσκαλο και μας φώναζε Παιδάκια του.

Και στο τέλος αυτής της μικρής μας κόντρας, μακάρι να πάρετε ότι ζητάτε
και όχι μόνο εσείς και άλλοι, μόνο που δε χρειάζεται να ταλαιπωρείται όλος
ο κόσμος που εργάζεται στο κέντρο και τα μαγαζάκια που μέρα παρά μέρα είναι
κλειστά.
Τα παιδιά μας τα "παρκάραμε" στις γιαγιάδες, εντάξει, μη μας κάνετε να βρούμε και δουλειά εκτός κέντρου.

Λυπάμαι ειλικρινά που η απεργία μας δημιούργησε τέτοια προβλήματα σε τόσο κόσμο. Τώρα καταλαβαίνω περισσότερο την αγανάκτηση σας. Βλέπεται στην επαρχία δεν φαίνονται τόσο τα προβλήματα της μεγάλης πόλης. Ίσως την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα να κάνουμε λευκή απεργία. Δηλαδή να πηγαίνουμε κανονικά στις τάξεις αλλά να μην κάνουμε μάθημα. Μάλιστα θα το θέσω ως θέμα στην αυριανή συνέλευση της ΕΛΜΕ μου.

Πολύ πρόσφατα είδα στην τηλεόραση αγανακτισμένους γαλακτοπαραγωγούς να αδειάζουν το γάλα στην εθνική οδό. Αιτία; Η χαμηλή τιμή αγοράς του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες (οι οποίες βέβαια στη συνέχεια πλουτίζουν πουλώντας το ξέρετε πόσο).
Τι θα πρέπει να σκεφτώ περνώντας από κει; Τους μ@λ@κες μου λέρωσαν το αμάξι ή γιατί αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν σε αυτό το σημείο; Μήπως έχουν κάποιο δίκιο; Μήπως;

Μήπως θα ήταν καλύτερα αν ως κοινωνία συμπαραστεκόμασταν στους εκάστοτε απεργούς αντί να τους βρίζουμε;

Οι γαλακτοπαραγωγοι πηγαν και εριξαν το γαλα μπροστα απο συγκεκριμενα κτιρια υπευθυνα για την κατασταση. Δεν το εριξαν σε ολη την Ελλαδα. Τελοσπαντων τι τους πιασατε αυτους τωρα; Αυτοι τους τυρρανα πραγματικα μεγαλη αδικια με τις κλικες των γαλακτοβιομηχανιων

Προς μέλος Αντώνογλου.

Παρακαλώ επιβεβαιώστε ή όχι αν επιμένετε στη διαγραφή των κειμένων και του εαυτού σας από το www.avclub.gr. Είτε με ΠΜ είτε με άλλο τρόπο. Έχετε επίσης το δικαίωμα, αν επιμένετε στη διαγραφή των μηνυμάτων, να μπει στο λόγο διαγραφής, διότι θεωρείται τον εαυτό σας θιγμένο από το/τα μέλη, κλπ.

Επίσης θα επιθυμούσα, ως απλό μέλος και όχι ως διαχειριστής, να πληροφορηθώ από τα μέλη που εκφράζονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους εκπαιδευτικούς, αν έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία ή όχι.

Και ζητώ απάντηση, δεν πρόκειται για ρητορικό ερώτημα. Αλλη αξία έχει το πρώτο και άλλη το δεύτερο.

Παρακαλώ τοποθετηθείτε....

Καταλαβαινω πως μπορει να αισθανεται ο κ. Αντωνογλου μετα απο τα οσα ειπωθηκαν και ελπιζω να μην εχω υποπεσει σε προσωπικη επιθεση ωστε να τον θιξω.

Ειμαι 25 ετων και η αποψη μου διαμορφωνεται απο το σχολειο μου το οποιο τελειωσα πριν 7χρονια, σχετικα προσφατως, και απο πολλους δασκαλους και καθηγητες που ετυχε να γνωρισω εντος και εκτος σχολειου, δυο απο αυτους συγγενεις μου. Εννοειται πως υπαρχουν και οι ευσυνειδητοι ανθρωποι που αγαπουν την δουλεια τους και κοπιαζουν πολυ γι'αυτην αλλα οπως και σε αλλα επαγγελματα, η πλειοψηφια την εχει βολεψει και καθεται αραχτη σφυριζοντας κλεφτικα. Δεν μπορω ξαφνικα να δεχτω πως ολοι μετατραπηκαν ξαφνικα σε φιλοτιμους δουλευταραδες που δεν παιρνουν ανασα και ζητουν μετα παθους την δικαιωση τους. Δεν μπορω να ζητησω συγγνωμη δια τουτων αλλα λυπαμαι που θιχτηκαν καποια ατομα με προσωπικες επιθεσεις.

Προσωπικά και χωρίς μανδύα διαχειριστή θα παρακαλούσα να πέσουν οι τόνοι… με ενοχλεί να βλέπω αντιδράσεις όπως του Δημήτρη μια και όπως έχω πει πολλές φορές το πληκτρολόγιο είναι άτιμο πράγμα…

Δημήτρη ( Αντωνόγλου ) θα σε παρακαλούσα να δεις το θέμα με αρκετή δόση ψυχραιμίας, άσχετα αν συμφωνώ η διαφωνώ μαζί σου σέβομαι την άποψη και θέση σου, θα ήθελα όμως να αλλάξεις γνώμη για την διαγραφή σου από αυτή τη κοινότητα ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες…

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Μπελλος Ευαγγελος said:
Φιλε γιωργο μη διαβασεις τιποτα !!!!!!!

δεν βγαζεις ακρη !!!!!

οταν οι Κυριοι Εκπαιδευτικοι ΔΕΝ γνωριζουν οτι ο Εργαζομενος παιρνει 580 η 800 κοντα ευρω ΜΑΛΟΝ ζουν σε αλλη χωρα ......

αυτοι βεβαια με τα 1100 δεν βγαινουν......

κυριε Σουρλα να πατε να γινεται και εσεις υδραυλικος να τα κονομισετε και να δουλευτε με τον δικο σας ρυθμο οπως λετε ....τι καθεστε ;;

εγω παντως βλεπω γνωμες εδω περα ανθρωπων που εχουν πιασει το Δημοσιουπαλληλικι αμεσως μετα το Πανεπιστημιο και δεν νιωθουν την αναγκη των αλλων Εργαζομενων για δικες τους αυξησεις ..

εγω παντως κυριοι εχω αλλαξει και δουλεψει σε τουλαχιστον 70 δουλειες και αλλες 12 στη Γερμανια ....

ε λοιπον σαν το Δημοσιο συμφωνα με τα λεγομενα γνωστων μου διορισμενων που πριν ηταν κασι αυτοι απλοι εργαζομενοι και αυτα που βλεπω και εγω πουθενα δεν βρηκα μισθο και ρυθμο σαν του Δημοσιου
....

........χωρια τα εξτρα ....

Βρέ άνθρωπε αποφάσισε πρώτα τι πιστευεις γιατί τα μηνυματά σου αλληλοσυγκρουονται μονίμως και στα περισσότερα thread.Απο την μία σε ενοχλεί ο Ψωμιάδης που βρίζει τούς μετανάστες ,γιατί τότε θυμάσαι οτι εισαι και εσύ μετανάστης,απο την άλλη σκούζεις για τα λεφτά των δασκάλων,γιατί θα σου τά ´φάνε απο την τσέπη´,απο την άλλη σκούζεις για διάφορα άλλα θέματα και ζητάς βαρειές τιμωρίες..Επειδή αν σου γράψω σαν τον Ντοκατζή θα σκουζεις πάλι προσβεβλημένος,προτιμώ να σού πώ οτι καλά θά κανεις να σκεφτεσαι πριν μιλήσεις γιατί στο forum συμφωνείς σχεδόν με τον καθένα.Αν πιστευεις οτι με το να αγαπιόμαστε λυνεις ολα τα προβλήματα και μπορείς να φασκεις και να αντιφάσκεις διαρκώς,πιστευοντας ετσι οτι γινεσαι σε ολους συμπαθής δικαίωμά σου.
Αλλά ...άραξε και λιγάκι..
Τελευταία φορά που σου απαντάω σοβαρά.Αλλως τε δεν ασπάζομαι και το να αγαπιόμαστε γενικώς.Δεν έχω ουτε ειχα ποτέ τέτοια ανάγκη.Πάντα διεχώριζα την ήρα απο το στάρι.Αντε γιατί παραγνωριστήκαμε με ορισμένους.

Κύριε Αντώνογλου,εάν έως τώρα,είχατε την εντύπωση ότι είναι δυνατόν οποιοδήποτε φόρουμ ,να μήν είναι αντανάκλαση μιάς κοινωνίας,στήν οποία και αυτό ανήκει ,απλά διαψευσθήκατε.Καλύτερα γιατί απο εδώ και εμπρός θά γνωρίζετε,ότι εάν θελετε να ακολουθήσετε τον δρόμο που ακολουθείτε μέχρι τώρα,δεν θάχετε μεγάλη παρέα.Αν συνεχίσετε να επιθυμείτε να μήν είστε αφασικός ,θα συναντήσετε επιθέσεις αφόρητου λαϊκισμού,επιθέσεις πικρίας γιατί εσείς τολμάτε να θέλετε να βελτιώσετε την θέση σας και να προκόψετε.
Θα σας επιτεθούν και κάποιοι, απο την μεριά τών οικονομικά πιό ´ισχυρών´γιατί δήθεν ανησυχούν για τα οικονομικά τού κράτους.:flipout: Και το χειρότερο ,θα σας επιτεθούν και οικονομικά πιό ανίσχυροι γιατί τούς υπενθυμίζετε,την δική τους υποταγή και αδυναμία να ζητήσουν βελτίωση τών συνθηκών ζωής τους .
Ανησύχησαν πιά όλοι για τα παιδιά τους .20 χρόνια τώρα τι είδους ανησυχίες έχουν για τα παιδιά ??Ποιό θά βαλει το καλυτερο Πράντα???
Δεν θα ζητήσω να παραμείνετε, γιατί ειναι προσωπική σας υπόθεση,αλλά εκτιμώ πολύ ότι σταθήκατε όρθιος σε επιθέσεις,χωρίς καμιά αξία.Συνεχίστε ,παρ´ότι η πορεία αυτή ειναι και αρκετά μοναχική.Προσωπικά χαίρομαι πού σας γνώρισα έστω και διαδικτυακά.
To συγκεκριμένο thread όντως ήταν πολύ αποκαλυπτικό.

κυριε σουρλα οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι αφασικος και λαικιστης??
η υποταγη και αδυναμια που λετε δυστυχως δεν αφορα τους δημοσιους υπαλληλους
αφορα τους υπολοιπους εργαζομενους που δεν ειχαν το μεσο να βολευτουν
οι εκπαιδευτικοι ειναι σε προνομιακη θεση σε σχεση με αρκετους αλλους εργαζομενους
αυτο ειναι γεγονος που δεν αμφισβητειται

Αντιγραφή απο την Ελευθεροτυπία,και τον σημερινό Ναυτίλο-φάινεται ότι μάς διαβάζει:smile: -´Η αύξηση λοιπόν που διεκδικούν οι δάσκαλοι δεν είναι ούτε 45% ουτε 40%,αλλά αρκετά μικρότερη,πού ,με τίς διαπραγματευσεις(αν γίνουν) θά είναι ακόμα μικρότερη(αν τήν λάβουν)......
Είσθε τώρα ευχαριστημένοι όσοι ολίγιστοι(όχι κατά τον αριθμό μόνον)πού παίρνετε λιγότερα απ´όσα παίρνουν οι δάσκαλοι, διεκδικώντας περισσότερα εκείνοι και την μιζέρια όλων μας εσείς???
Για όσους επίσης ολίγιστους(όχι μόνον κατά τον αριθμόν)που,ενώ οι ίδιοι βγάζουν λεφτά με το καντάρι ανησυχούν μήπως ´η οικονομία δέν αντέξει´τους δασκάλους η στήλη δεν έχει τίποτα να πεί´.
Το προσυπογράφω μέχρις κεραίας.Επίσης αναφέρεται ότι το 74% τών πολιτών δικαιώνουν τούς εκπαιδευτικούς.Και τέλος οτι το 1964 ο Γ.Παπανδρέου είχε δώσει αύξηση στούς δασκάλους 40% απο 1600δρχ ,2200δρχ.Και η οικονομία τότε,πιό ασθενής άντεξε.!!!
Υ.Γ
Η Κυρία Γιαννάκου ,με ποιό δικαίωμα φερθηκε σαν Μαρία -Αντουανέττα δηλωνοντας ότι θα δωσει το επίδομα τών 150ευρώ σε άπειρες άτοκες δόσεις,ήτοι 15 ευρώ τον μήνα ξεφτιλίζοντας στην ουσια τους δασκάλους???Προφανώς νομίζει ότι με 150 ευρώ αγοράζεις ενα κιλό μήλα,οπότε είναι ποσό ανάξιο λόγου για εργαζομένους...

Σπυρο, διαφωνεις πως οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ειναι προνομοιουχοι? Αν ειχες το ελευθερο να αποφασισεις να βοηθησεις ΜΙΑ ομαδα εργαζομενων θα διαλεγες τους καθηγητες του γυμνασιου?

NikosR said:
κυριε σουρλα οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι αφασικος και λαικιστης??
η υποταγη και αδυναμια που λετε δυστυχως δεν αφορα τους δημοσιους υπαλληλους
αφορα τους υπολοιπους εργαζομενους που δεν ειχαν το μεσο να βολευτουν
οι εκπαιδευτικοι ειναι σε προνομιακη θεση σε σχεση με αρκετους αλλους εργαζομενους
αυτο ειναι γεγονος που δεν αμφισβητειται

Οποιος παιρνει λιγότερα απο τους δασκάλους και δεν διεκδικεί βελτίωση τής θέσης του ,αλλά επιθυμεί την εξίσωση όλων πρός τα κάτω ειναι αφασικός και πικρόχολος.
Οποιος ξαφνικά τώρα θυμήθηκε που θα παρκάρει τα παιδιά του,και επίχρόνια δεν αντιδρούσε για την κατάσταση της Παιδείας στην Ελλάδα λαϊκίζει.
Αλλοίμονον αν εργαζόμενοι επιτίθενται σε εργαζομένους επειδή ζητούν βελτίωση τής θέσης τους.Αυτό ειναι Μεσαίωνας και τα μεγάλα καρτέλ,όπως και οι Τραπεζες και οι Εταιρείες θά τρίβουν τα χέρια τους.

Πέτρος Μακρής said:
Σπυρο, διαφωνεις πως οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ειναι προνομοιουχοι? Αν ειχες το ελευθερο να αποφασισεις να βοηθησεις ΜΙΑ ομαδα εργαζομενων θα διαλεγες τους καθηγητες του γυμνασιου?

Δεν επιλέγω ομάδα εργαζομένων.Ειναι λάθος σκεπτικό.Επιλέγω την βελτίωση τών συνθηκών για όλους τούς εργαζομένους.Οταν έρθει και άλλη περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων θαναι πολύ αργά.

Σπύρος Σούρλας said:
Δεν επιλέγω ομάδα εργαζομένων.Ειναι λάθος σκεπτικό.Επιλέγω την βελτίωση τών συνθηκών για όλους τούς εργαζομένους.Οταν έρθει και άλλη περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων θαναι πολύ αργά.

Κοιτα, φυσικα και ολοι θα θελαμε και θα μας συνεφερε το να βγαζουμε ολοι μας πανω απο 3000/μηνα. τα μαγαζια μας θα ειχαν περισσοτερη πελατεια, το κρατος θα εισεπραττε φορους κ.ο.κ. ειναι γνωστο αλλωστε πως το χρημα φερνει χρημα. συνεπως δε διαφωνω με το αιτημα για αυξηση. Αυτο που δεν αντεχω ομως ειναι να βλεπω καποιους που ειναι, ΣΧΕΤΙΚΑ με τους υπολοιπους, βολεμενοι να μυξοκλαινε μην κανοντας μαθημα στα παιδια καποιων που ειναι σε δυσμενεστερη θεση απο αυτους. τι πρεπει να κανει δηλαδη ο τραπεζιτικος υπαλληλος με 2 πτυχια που δουλευει 10 ωρες την ημερα, χωρις να παιρνει υπερωριες και βγαζει 1000 ευρω? να παει να αυτοκτονησει?

Last edited:
να κατεβει σε απεργια και αυτος αλλα βρε Πετρο μου επειδη δεν μπορει να απεργησει αυτος παει να πει οτι να μην απεργησει και ο αλλος?

δηλ σαν το ανεκδοτο που ζητανε οι τρεις πρωτοι σαν ευχη στο Τζινι απο ενα σπιτι και ο τεταρτος λεει εγω σαν ευχη δεν θελω σπιτι αλλα καψε των αλλονων

Πέτρος Μακρής said:
Κοιτα, φυσικα και ολοι θα θελαμε και θα μας συνεφερε το να βγαζουμε ολοι μας πανω απο 3000/μηνα. τα μαγαζια μας θα ειχαν περισσοτερη πελατεια, το κρατος θα εισεπραττε φορους κ.ο.κ. ειναι γνωστο αλλωστε πως το χρημα φερνει χρημα. συνεπως δε διαφωνω με το αιτημα για αυξηση. Αυτο που δεν αντεχω ομως ειναι να βλεπω καποιους που ειναι, ΣΧΕΤΙΚΑ με τους υπολοιπους, βολεμενοι να μυξοκλαινε μην κανοντας μαθημα στα παιδια καποιων που ειναι σε δυσμενεστερη θεση απο αυτους. τι πρεπει να κανει δηλαδη ο τραπεζιτικος υπαλληλος με 2 πτυχια που δουλευει 10 ωρες την ημερα, χωρις να παιρνει υπερωριες και βγαζει 1000 ευρω? να παει να αυτοκτονησει?

Βρε Πέτρο όσο το βλέπεις συντεχνιακά χάνεις την ουσία.Και το ξαναρώτησα.Ο ανεξέλεγκτος ιδιωτικός τομέας που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε ρομπότ,γιατί δεν ελέγχεται απο το κράτος ούτε κατ´ελάχιστον??Aπό πότε οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ,επιτρέπεται να κάνουν ότι θέλουν???
Και το χρήμα δεν φέρνει υποχρεωτικά χρήμα σέ όλους.Οταν οι κυβερνήσεις υποτάσσονται στα ολιγοπώλια το χρήμα πάει μονόπαντα.