ΑΠΕΡΓΙΑ

σιγά τα ωά.......

ας απεργήσουν και 10000000 !!!

και τι έγινε? άντε και απεργήσει όλος ο Ελληνικός λαός....

αφού όταν έρθει η ώρα για το φλουρί ΟΛΟΙ θα τρέξουν να στηρίξουν το κόμμα....

παλιά ξινά σταφύλια βρε Ναθ....-bye-

Αυτός ο ωχαδερφισμός θα μας φάει...
Εγώ πάντος σαν καλό αφεντικό κράτησα κλειστό το γραφείο και θα κατέβω στη συγκέντρωση. Αν δω τα καθίκια σε καμιά καφετέρια να πίνουν καφεδάκι θα τα απολύσω! :flipout:

Γιά λόγους αρχής, στήν πρωινή μου δουλειά ,απεργώ.
Τώρα εάν σκεφτώ τί σημαίνει πλειοψηφία στήν Γ.Σ.Ε.Ε. καί στην ΑΔΕΔΥ και τον ρόλο τους τόσα χρόνια´Θού Κύριε φυλακή τώ στόματί μου´.

Γιά λόγους αρχής, στήν πρωινή μου δουλειά ,απεργώ. ΣΩΣΤΟΣ!!!!!
Τώρα εάν σκεφτώ τί σημαίνει πλειοψηφία στήν Γ.Σ.Ε.Ε. καί στην ΑΔΕΔΥ και τον ρόλο τους τόσα χρόνια´Θού Κύριε φυλακή τώ στόματί μου´.
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ.......

Δουλεύοντας πάντα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δη τράπεζες, μόνο σαν ανέκδοτο μου φαίνεται αυτή η λέξη...

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δυστυχώς, άνοιξα την επιχείρηση, όντας διαχειριστής των εγκαταστάσεων, ήθελα να απεργήσω αλλά.....
Κάποτε φωνάζαμε Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, οι καιροί άλλαξαν, οι ανάγκες όμως όχι, εάν δώ τον Ινδό του Μαγγίνα στην πορεία, τότε θα αισθανθώ ότι κάτι αλλάζει , αλλά φεύ.

Μια χαρα.

Καθολου κινηση στους δρομους, ηρθα στην εργασια μου μπαμ-μπαμ.

Εμένα βρήκαν 1-2 ευκαιρία και μου έκλεισαν ραντεβού, μια και οι ίδιοι απεργούν. Τι να τους πω, ότι απεργώ κι εγώ;
Η απεργία είναι εκ των πραγμάτων μόνο για υπαλλήλους.

με 3 καταναλωτικα 1 στεγαστικο 1 διακοποδανειο 1 εορτοδανειο(Πασχα)
1 εορτοδανειο Χριστουγέννων 2006 δεν είναι και τοσο εύκολο να απεργήσεις και με τις λιστες βιογραφικων στα συρταρια των υπευθυνων καργα απο CV
δεν ειναι τοσο ευκολο να χασεις μεροκαματο δεν ειναι τοσο ευκολο να μιλας για ελευθερια

ας πρόσεχαμε

Εγώ τι να πω που όσο ήμουν στον ιδιωτικό τομέα κατάφερα και έκανα μία φορά απεργία (μία ημέρα), και τώρα που ειμαι στο Δημόσιο, με βάζουν συνέχεια προσωπικό ασφαλείας;;; Το κέρατό μου!

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Λάρρυ, αλλά και με τα παιδιά που ακόμα πιστεύουν στη δύναμη της απεργίας. Όπως και με τον εορτάζοντα Σπύρο για το ρόλο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τα τελευταία χρόνια...

με 3 καταναλωτικα 1 στεγαστικο 1 διακοποδανειο 1 εορτοδανειο(Πασχα)
1 εορτοδανειο Χριστουγέννων 2006 δεν είναι και τοσο εύκολο να απεργήσεις και με τις λιστες βιογραφικων στα συρταρια των υπευθυνων καργα απο CV
δεν ειναι τοσο ευκολο να χασεις μεροκαματο δεν ειναι τοσο ευκολο να μιλας για ελευθερια

ας πρόσεχαμε

Προβολοδανειο θα παρει κανεις φετος? :7SFGSFG:

Αφου πεσαμε σα τα ζουλαπια στην παγιδα των τραπεζων , που να απεργησεις τωρα βεβαια......

Εγω πάντως στην δουλειά ειμαι
Παρομοίως -- και κίνηση μηδεν έφτασα κι'εγω στο τσακ-μπαμ.

Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι πόσοι θα απεργήσουν -- αλλά σε τι βαθμό τα ασφ ταμεία είναι όντως πεθαμένα οικονομικά (και, εν τέλει και financially έχουν κάποιο δίκιο οι πολιτικολαμόγιες).
Και να σκεφτείτε ότι η Ελληνική διοίκηση είναι σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά τις εκροές ´τετοιου είδους έναντι άλλων χωρών (δηλ. όλων των άλλων χωρών του 1ου κόσμου)
π.χ.
*συμβολικά χαμηλό επίδομα ανεργείας, και για λίγους
*Επιδόματα για παιδία, μόνες μητέρες, πολύτεκνους, κλπ, ανύπαρκτα.
*Υψηλή φορολογία εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα (βλέπε από ποιο ποσό αρχίζει ο φόρος -- όχι μόνο τους συντελεστές)
*ΙΚΑ= ασφαλιστικός οργανισμός + ιατροφαρμακευιτκή κάλυψη. Πληρώνεις χ14 αλλά ιατροφραμακευτική κάλυψη έχει μόνο 12 μήνες...
*ΙΚΑ: δεν έχει ταβάνι στη συνεισφορά αλλά έχει ταβάνι στο ποσό της σύνταξης!!!
*Ολα τα μεγάλα ταμεία: οι τρέχουσες συνταξεις είναι σε μεγάλο ποσοστό εξαιρετικά χαμηλές (κάτω από το όριο της φτώχιας) διευκολύνοντας, έστω κι'ετσι, τη ταμειακή τους ροή.
* Κ.Α. πολλά

Με τέτοια ωραία δεδομένα, θάπρεπε τουλάχιστο να είμαστε καλά χρηματικώς. Δηλαδή να έχουμε ΛΕΦΤΑ μάγκες...
Όμως δεν είμαστε καλά και δεν έχουμε λεφτά. Και το χειρότερο είναι ότι οι γονείς μας ΔΕΝ γεύτηκαν κάποια άνεση, κάποια αίσθηση "πλούτου" στα γεράματα. Στη τσίτα ήταν και είναι --- ενω π.χ. ο γερμανός, κάτι έζησε ρε παιδί μετά από τους κόπους μιάς ζωής. Εστω κι'αν πάνε για φαλημέντο και τα δικά τους ταμεία -- ξέρουμε γιατί.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το γερμανικό διαβατήριο δίδεται σε ανώτερα όντα; μάλλον όχι (όπως έλεγε κι'ένας γερμανός: το ανάποδο).
"Ή συμβαίνει το εξής που έλεγε κάποιος: η Ελλάδα είναι μια χώρα 10εκατ κατοικων. 9.999.000 είναι έξυπνοι και 1000 είναι βλάκες και κόλακες. Οι 1000 διοικούν τους υπόλοιπους."

Είναι τρομερό ότι στην Ελλάδα άνθρωποι χωρίς σοβαρή εργασιακή εμπειρία (που δεν βρίσκουν κανονική δουλειά -- δηλ δουλειά που δημιουργεί υπεραξία) βολεύονται σαν "Διοικητές" σε Δημόσια ιεροδουλεία.

Σαν παράδειγμα φέρω τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα, υπευθυνο (Δ. Συμβ; ΓΔ;) του τέως ΤΕΒΕ και νυν ξέρω γω τι: ο άνθρωπος ούτε τη ταμεική ροή του ήξερε, ούτε το λειτουργικό περιθώριο (ούτε κόστος βέβαια) ούτε ήξερε να εντοπίσει σημαντικά cost-drivers του μαγαζιού του... Πιθανολογώ ότι δεν ξέρει καν τι σημαίνουν τα παραπάνω. Εμπειρία από συγχωνεύσεις έχει;

Αυτός είναι ο Διευθύνων Συμβουλας!

Και λέω γι'αυτόν μόνο επειδή έτυχε να το δω στη τιβι -- προς Θεού όχι ότι τον επέλεξα επί τούτοις.

Άρα, όπως λέει και άλλος avclubistas, γουέρ ντου γιου θινκ γιουρ γκοινγκ, όου! Καραμητρο. :( :(

Τι υποστηρίζει η απεργία ?

- Αυτούς που θέλουν να παίρνουν σύνταξη από τα 45 ?
- Την δωρεάν υγεία που μάλλον ούτε τα παιδιά μας θα δουν
- Την σύνταξη των 700 ευρώ που θα πάρω σε 35 χρόνια αν δεν καταργηθεί ?

Δεν βρήκα κάτι για να χάσω την ημέρα μου σήμερα και να πάω για καφέ όπως θα κάνει το 90% αυτών που θα μας δείξουν στις ειδήσεις το βράδυ.

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν βρήκα κάτι για να χάσω την ημέρα μου σήμερα και να πάω για καφέ όπως θα κάνει το 90% αυτών που θα μας δείξουν στις ειδήσεις το βράδυ.

+1000

Δεν ξερω αν αυτα ειναι σοβαρα αιτηματα.....αλλα ξερω οτι σιγουρα υποστηριζει:

-Aυτους που δεν θελουν να δουλευουν μεχρι τα 70
-Αυτους που θελουν να προστατευσουν τις αποταμιευσεις τοσων χρονων απο τα σημερινα γερακια.

Σε ολες τις μαχες υπαρχουν και τα φερεφωνα που διαδιδουν τετοια πυροτεχνηματα.......απλα για να καμψουν την θεληση οσων δεν ειναι σιγουροι για το ορθο της στασης τους.