ΑΠΕΡΓΙΑ

Aπεργια? πια Aπεργια ? Απο το πρωι εχω παει σε 3 τραπεζες ολες δουλευουν κανονικα εκτος την Εθνικη και την Εμπορικη..... (δημοσιο ...σιγα μην τους κοψουν το μεροκαματο....)

Ως έχων ιδιωτική δουλειά πρωτίστως, βλέπω πολύ κόσμο να ζορίζεται ...
Καί ανήκει κυρίως στήν μεσαία καί μικροαστική τάξη..
Δεν αναφέρομαι στό 15% πού ζεί κάτω από τό όριο τής φτώχειας..Αυτούς θά τούς στείλουν μιά καί καλή..
Τώρα δέν μπορώ να καταλάβω εάν μιά σύνταξη τών 1100 ευρώ είναι μεγάλη (το ευγενές ταμείο τών γιατρών πού λέει ο Μαγγίνας και οι λοιποί)ή τό ότι άνθρωποι πού δουλευουν 40 χρόνια δέν δικαιούνται νά ξεκουραστούν αξιοπρεπώς...
Ξέρω -ξέρω δέν αντέχει η οικονομία............
Αλλά τελικά τί είναι αυτή η οικονομία???
Κατι τό ´ουδέτερο´??Νούμερα μόνον είναι??
Δέν έχει σχέση η οικονομία μέ ταξικούς συσχετισμούς δυνάμεων??
Mήν ξεχνάμε και τά βασικά...
ΥΓ.
Οσο πιό πολύ ´σκληραίνουν´οι άνθρωποι τόσο πιό πολύ τό επίπεδο τού πολιτισμού μιάς χώρας καταβαραθρώνεται.............

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

θα γίνει έτι ευγενέστερο όταν ενωθεί με το δικό μας.
-bye-

Θά μάς αναλάβετε στίς αγωγές..:ernaehrung004:
Μά ρέ σύ δέν είναι προπαγάνδα να μιλάνε δήθεν για ευγενή ταμεία??
Moύ θυμίζει τον λαϊκισμό τού άλλου τού Σιδερένιου που παλιά μίλαγε γιά ´ρετιρέ´...
Ιδιοι και απαράλλακτοι.
Κάτσε σού λέει να πούμε γιά ευγενή Ταμεία να κατεβάσουμε τίς συντάξεις σέ όλους στά 600 ευρώ μετά..
Γιατρός μετά από 35 χρόνια δουλειάς ,που για να τα συμπληρώσει συνήθως ξεπερνά τά 65 χρόνια ζωής παίρνει 1100 ευρώ..
Εφ´άπαξ τής πλάκας(δεν μιλάμε για γιατρούς τού Ε.Σ.Υ.) ασφαλώς..
Καί καλό είναι ο κόσμος να μήν πιστεύει ότι όλοι είναι μεγαλογιατροί γιατί είναι ψευδέστατο.

Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

(δημοσιο ...σιγα μην τους κοψουν το μεροκαματο....)

Μήπως κάνεις λάθος αγαπητέ Σταμάτη; Μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι τα χρήματα της απεργείας παρακρατούνται κανονικά.
Φιλικά
Γιάννης

Aπεργια? πια Aπεργια ? Απο το πρωι εχω παει σε 3 τραπεζες ολες δουλευουν κανονικα εκτος την Εθνικη και την Εμπορικη..... (δημοσιο ...σιγα μην τους κοψουν το μεροκαματο....)

Πολύ κοντινό μου πρόσωπο είναι στέλεχος γνωστής ιδωτικής Τράπεζας με τεράστια κερδοφορία. Τους δόθηκε οδηγία να τρομοκρατήσουν τους υπαλλήλους του καταστήματος τους για να μην κάνουν απεργία αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης φόβισαν τους ίδιους ότι θα τους μεταθέσουν. Ο περιφερειακός διευθυντής έρχεται αύριο να κατσαδιάσει τα στελέχη γιατί απέρησαν οι μισοί υπάλληλοι του καταστήματος. Λες και ήταν μώρά οι υπάλληλοι να τους πάρουν από το χέρι τα στελέχη.

Το ασφαλιστικό είναι ταφόπλακα για όλους μαζί με όλα τα άλλα που έρχονται. Η δύναμη της κοινωνίας είναι στην ένωση και όχι στη ζήλια επειδή ο άλλος είναι λιγότερο εξαθλιωμένος από τον εαυτό μας.

Αυτοί που θα δουλεύουν ως τα 70 θα κατέχουν αύριο τις δουλειές τον παιδιών σας που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία.

Πολλοί που έχετε μαγαζιά θα γίνετε υπάλληλοι σε franchise.

Όσοι έχετε ένα σπιτάκι και το νοικιάζετε σας παίρνει τα μισά η εφορία. Κάποιοι που έχουν 10 ακίνητα παίρνουν και επιστροφή.

Η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου είναι πάντα υπερ του κεφαλαίου και η σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν στην ακρίβεια και όχι στους μισθούς

Αντί λοιπόν να ενωθούμε και να αγωνιστούμε σαν κοινωνία τη στιγμή που μας παίρνουν τα κεκτημένα που κέρδισε η προηγούμενη γενιά με αγώνες και με αίμα την πέφτουμε ο ένας στον άλλο γιατί νομίζουμε ότι εξυπηρετεί το δικό μας μικροσυμφέρον.

Όχι κύριοι, δεν εξυπηρετει εμάς. Εξυπηρετεί τα κόμπλεξ μας, τη μικροψυχία μας και το "διαίρει και βασίλευε" της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και θα το διαπιστώσει ο καθένας μας όταν έρθει η σειρά του.

Ο καιρός γαρ εγγύς. Όλες οι κοινωνίες παρτάκηδων είχαν την ίδια κατάληξη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ !!!!

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ !!! ΟΛΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ...

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ..ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ...ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!

Απλώς ορισμένοι ελπίζουν ότι δέν θά είναι στούς ´άτυχους´...Καί ότι πάντα θά ανήκουν στούς δυνατούς και πετυχημένους..
Γνωστό και παλιό κόλπο...
Οπως τό να βλέπεις τον διπλανό σου πού πεθαίνει και νά σκέφτεσαι ότι αυτό δέν θά συμβεί ποτέ σέ σένα γιατί είσαι ´άτρωτος καί αθάνατος´.

Απλώς ορισμένοι ελπίζουν ότι δέν θά είναι στούς ´άτυχους´...Καί ότι πάντα θά ανήκουν στούς δυνατούς και πετυχημένους..
Γνωστό και παλιό κόλπο...
Οπως τό να βλέπεις τον διπλανό σου πού πεθαίνει και νά σκέφτεσαι ότι αυτό δέν θά συμβεί ποτέ σέ σένα γιατί είσαι ´άτρωτος καί αθάνατος´.

Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί έχουν σκεφτεί για το τι θα συμβεί με τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνθήκες των παιδιών τους και το εαν θα επηρρεάσει με αυτό τον τρόπο έμμεσα τη συναισθηματική, κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση αύριο.

Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί έχουν σκεφτεί για το τι θα συμβεί με τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνθήκες των παιδιών τους και το εαν θα επηρρεάσει με αυτό τον τρόπο έμμεσα τη συναισθηματική, κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση αύριο.

Μά απάντησα...Είναι βέβαιοι ότι σέ αυτούς ´δέν θά συμβεί τίποτα´.Οτι πάντα θά είναι από τήν άλλη πλευρά τού λόφου...
Καί μόλις συμβεί τό πρώτο απλό ´διαστρεμματάκι´στήν ζωή τους θά φωνάζουν γιά κοινωνική αλληλεγγύη..
Ακριβώς όταν είσαι στήν ´άλλη πλευρά τού λόφου´οφείλεις νά έχεις μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση..Καί γιατί ποτέ δέν ξέρεις τί θα συμβεί σέ ασαφείς συνθήκες ,αλλά και γιατί έχεις τήν δυνατότητα και νά ενημερώνεσαι αλλά καί νά ´ψάχνεσαι´-
Μιά χαρά τόπες..Οι κοινωνίες τών παρτάκηδων τήν ίδια κατάληξη έχουν...

το θέμα είναι να πεθάνει ο διπλανός μου σήμερα, όχι να ζήσει το παιδί μου αύριο ...
icon6.gif

στη χώρα της μισαλλοδοξίας και του ταυτόχρονου ωχαδερφισμού, πιο εύκολα βρίσκεις τη βελόνα στο άχυρο παρά κάποιον με μειωμένο εγωισμό ώστε να μπορέσεις να συνεννοηθείς. σ' αυτό οφείλεται και το ότι οι ενίοτε κρατούντες περνάνε όσα και όποια νομοσχέδια γουστάρουν, αφού ο "κυρίαρχος λαός" προτιμά να τσακώνεται αντί να αντιδρά ...

Μαλιστα μια απο τα ιδια.....οσοι τοσα χρονια για την ικανοποιηση των δικων τους απαιτησεων πατησαν στην πλατη του ιδιωτικου τομεα και στην δυναμη του εργατικου του δυναμικου τωρα ζητανε ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Ναι να ζησει το παιδι αυριο...αλλα αν απολυθει ο πατερας του σημερα δεν θα ζησει ουτε καν ...σημερα !!!

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Μαλιστα μια απο τα ιδια.....οσοι τοσα χρονια για την ικανοποιηση των δικων τους απαιτησεων πατησαν στην πλατη του ιδιωτικου τομεα και στην δυναμη του εργατικου του δυναμικου τωρα ζητανε ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Ναι να ζησει το παιδι αυριο...αλλα αν απολυθει ο πατερας του σημερα δεν θα ζησει ουτε καν ...σημερα !!!

Ρε συ Μελέτη,τελευταία φορά που είδα ιδιωτικό υπάλληλο σε διαδήλωση ήταν στο "Θωρηκτό Ποτέμκιν".
Αλλά και έτσι όπως τα λες να είναι,δεν συμμαχείς με το Λιχτενστάιν για να νικήσεις τη Γερμανία.

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Ρε συ Μελέτη,τελευταία φορά που είδα ιδιωτικό υπάλληλο σε διαδήλωση ήταν στο "Θωρηκτό Ποτέμκιν".
Αλλά και έτσι όπως τα λες να είναι,δεν συμμαχείς με το Λιχτενστάιν για να νικήσεις τη Γερμανία.

Σωκρατη μου τι απο τα παραπανω που εγραψα σου φανηκε τοσο εξωφρενικο ?

Τι να κανω..να χαιδεψω τα αυτακια μερικων για να γινω αρεστος ? Αυτες ειναι οι αποψεις μου...και εγω βλεπω οτι αντιδραει μονο η γνωστη κλικα...

Μεχρι και το avatar τους πειραξε

Πρώτον άμα θέλεις αναλύεις πως έγινε αυτό για να καταλάβω για τι μιλάς. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς σαν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να είναι εχθροί οι δυο αντίθετοι πόλοι. Επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάποια επιπλέον προνόμια πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς;

Δεύτερον συμμερίζομαι και συμπαρίσταμαι σε όποιον φοβάται για τη δουλειά του και δεν απεργεί μια και ούτε το κράτος, ούτε η κοινωνιά κάνουν αυτά που πρέπει για να προστατέψουν το δικαίωμα της απεργίας. Στουν ουσία οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι στρατιωτικοί (που ούτε και αυτοί μπορούν να απεργήσουν) είναι όμηροι της εργοδοσίας. Αυτό μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να το υποστούμε αλλά δεν πρέπει ούτε να το θεωρούμε φυσιολογικό, ούτε να ρίχνουμε το φταίξιμο στους δημόσιους υπαλλήλους γιατί εκείνοι μπορούν να απεργήσουν επειδή δεν κινδυνεύουν με απόλυση.

Αυτό μπορεί να είναι άδικο, αλλά πρέπει κάποτε σαν κοινωνία, όσοι έχουμε κάποια προνόμια να παλεύουμε για να επεκταθούν και σε άλλους και όχι όσοι δεν έχουμε να αφαιρεθούν από άλλους. Το κόλπο είναι παλιό και γνωστό. Προβάλλουμε κάποια προνόμια μιας ομάδας εργαζομένων για να στραφούν οι άλλες εναντίον της και να ζητήσουν την αφαίρεση τους. Μετά πάμε στην επόμενη ομάδα εργαζομένων κτλπ.

Στο τέλος κερδίζει μόνο η εργοδοσία και χάνουν όλες οι ομάδες εργαζομένων.

Αλλά σιγά μη σκεφτεί ο Έλληνας έτσι.

Κάποτε ήταν ένας Έλληνας και έκλαιγε. Τον ακούει ο Θεός και κατεβαίνει να το ν ρωτήσει: "Τι έχεις και κλαις;"
-"Αχ να χα ένα τάληρο. Ξέρεις τι θα έκανα; Θα έλυνα όλα μου τα προβλήματα. Θα ήμουν ευτυχισμένος"
-"Να πάρε ένα τάληρο" και βγάζει και του δίνει.
Μετά από μια εβδομάδα πάλι κάματα. Κατεβαίνει να δει:
-"Μα δε μου είπες ότι με ένα τάληρο θα έλυνες όλα σου τα προβλήματα;"
-"Ήταν ανάγκη να δώσεις και του γείτονα;"

Παιδιά παράκληση:

Κατεβάστε τους τόνους και μη γράφετε με κεφαλαία και τεράστια γράμματα. Διαβάζουμε και με τα μικρά. Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην προκαλούμε και να ψάχνουμε την ουσία της συζήτησης χωρίς εμπάθεια και προκλήσεις.

Πρεπει να φυγω....θα συνεχισουμε ελπιζω την κουβεντα αργοτερα...χαιρομαι απο το υφος του ποστ σου οτι μπορει να γινει με πολιτισμενο τροπο...-bye-

Ποιά κλίκα ρέ παίδες???
Θά παλαβώσουμε εντελώς...
Είμαι τού ιδιωτικού τομέα εξ απανέκαθεν κατά τήν μαλλιαρήν..
Αυτό δέν σημαίνει ότι πρέπει να φοράω παρωπίδες...
Το αγγούρι έρχεται πρός πάσαν κατεύθυνση....
Σάς πετάνε τήν φόλα περί διαφορετικής ποιότητας εργαζομένων και τήν τρώτε ολάκερη...
Οι καθαγιασμένοι ιδιώτες μέ τούς λεπρούς τού δημοσίου..........