ΑΠΕΡΓΙΑ

Παντως υπαρχουν χονδροιδεστατες αδικιες στα ελληνικα ταμεια... Εργαζομενοι πληρωνουν τις ιδιες εισφορες και εχουν διαφορετικες παροχες, ορια συνταξιοδοτησης κλπ... Για να μην πουμε για την αντιστροφη περιπτωση, οπου ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ πληρωνουν περισσοτερα απο αλλους και παιρνουν λιγοτερα, τοσο σε νοσοκομειακη περιθαλψη, οσο και σε συνταξη. Η δε ταλαιπωρια του ΙΚΑ ειναι παροιμιωδης...

Φιλος μου ειπε το εξης: αν διεκδικησεις ημερομισθια απο το ΙΚΑ επειδη ελειψες απο τη δουλεια σου, αποζημιωνεσαι με το "βασικο" ή κατι τετοιο... Αν ειναι ετσι ρε ΙΚΑ, να πληρωνουν και εισφορες βασικου μισθου!! Ξερει κανεις αν αυτο που μου ειπαν ειναι αληθεια, ή λεω κουταμαρες?

Παιδες με 16-17% εισφορες τα χρηματα θα επρεπε να φτανουν. Και μιλαμε για 17% μονο απο τον εργαζομενο. Ο εργοδοτης δινει παραπανω... Συν την κρατικη εισφορα... Ειναι απλο για μενα: καποιοι τα τρωνε. Και δε μου βγαινει απ το μυαλο πως ειναι ειτε στις διοικησεις, είτε στον συνδικαλισμο...

Η λύση είναι να αποδίδει το κράτος στα ταμεία αυτά που τους χρωστάει και να μην παίζουν οι διοικήσεις τους τα λεφτά του κόσμου στο χρηματιστήριο.

Επίσης να γίνει δικαιότερο το φορολογικό σύστημα και να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Τότε τα λεφτά θα φτάσουν για να παίρνει ο καθένας 2000 ευρώ σύνταξη.

Είδατε το ΝΑΤ που ήταν το πιο υγειές ταμείο πως το κατάντησαν;

Προσωπικά έχω 500 ευρώ το μήνα κρατήσεις. Πείτε μου αν τα έπερνα στο χέρι ότι δεν θα είχα καλύτερο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης με 6.000 ευρώ το χρόνο.

Μην ακούτε την κοροιδία ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν αλλά είναι σε λίγες τσέπες.

Τελικά ποτέ δεν μαθαίνουμε τίποτε γι αυτές τις απεργίες, μιας και απεργούν και οι δημοσιογράφοι, ίσως είναι και καλύτερα έτσι, ας μιλάμε και για τα μηνύματα προς την κυβέρνηση.

@ fuse
Σε παρακαλώ πολύ να αποκαταστήσεις την έννοια του μηνύματος σου προς το μέλος meletov. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελες να πεις αλλά το μέλος το εξέλαβε ως προσωπική προσβολή.

@ meletov
Αν κάποιο μήνυμα άλλου μέλους σε ενοχλεί τότε σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να το κάνεις report στον υπεύθυνο διαχειριστή. Είναι τελευταία φορά που αφήνω να γίνεται δημόσια πρόσκληση για Διαχειριστική παρέμβαση.

Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους το ίδιο, αν δεν καταλαβαίνετε κάποιον από αυτούς ανοίξτε ένα θέμα με τις απορίες σας, το spaming σε άλλα θέματα απαγορεύεται.

Τώρα παρακαλώ στο θέμα μας

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Η λύση είναι να αποδίδει το κράτος στα ταμεία αυτά που τους χρωστάει και να μην παίζουν οι διοικήσεις τους τα λεφτά του κόσμου στο χρηματιστήριο.

Επίσης να γίνει δικαιότερο το φορολογικό σύστημα και να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Τότε τα λεφτά θα φτάσουν για να παίρνει ο καθένας 2000 ευρώ σύνταξη.

Προσωπικά έχω 500 ευρώ το μήνα κρατήσεις. Πείτε μου αν τα έπερνα στο χέρι ότι δεν θα είχα καλύτερο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης με 6.000 ευρώ το χρόνο.

Μην ακούτε την κοροιδία ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν αλλά είναι σε λίγες τσέπες.

Eσύ διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις...Ακου εκεί υπάρχουν λεφτά αλλά πάνε σέ λίγες τσέπες....:flipout::flipout:
Φτάσαμε στό σημείο νά μάς λένε:'To τί έγινε στό παρελθόν δέν έχει καμιά σημασία..Τώρα πού δέν έχουμε λεφτά πρέπει να γίνουν περικοπές´...
Ποιός τό λέει αυτό??Το Ελληνικό Κράτος πού μονον φιλικό δέν είναι πρός τον πολίτη αλλά βαθύτατα αντιδραστικό καί ταξικό.
Οσοι μάς κάνουν ´επιστημονικές´ ερωτήσεις γιά τό πώς θά λυθεί το θέμα γωνρίζουν ότι υπάρχουν τεράστια χρέη πρός τά Ταμεία από μή πληρωμή εργοδοτικών εισφορών ???Αυτά ποιός θά τά πληρώσει??Εσύ και εγώ??
Τά ιδιωτικά κανάλι τής Τι βί πόσα χρωστάνε στό Ι.Κ.Α.???
Oμόλογα,Χρηματιστήριο,Δ.Ε.Κ.Α. τί ρόλο έπαιξαν στήν κατασπατάληση τών χρημάτων ??
Aπό πού και ως πού είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώσει καί άλλα ο μέσος εργαζόμενος??
Ο Qwerty1gr έχει δίκιο πού λεει ότι σέ ασθένεια τό Ι.Κ.Α πληρώνει τον βασικό..
Ποιός λεει ότι τό ´Κράτος είμαστε εμείς´??
Αυτοί πού έχουν συμφέρον νά τό λένε για να επιβαρύνουν και άλλο τόν μέσο άνθρωπο

Παιδιά, ας ηρεμήσουμε. Μην πιάνεστε από το παραμικρό. Το επίπεδο διατηρείται με ψυχραιμία. Κρίμα είναι να εκτροχιάζονται τόσο σημαντικά θέματα.

Φιλος μου ειπε το εξης: αν διεκδικησεις ημερομισθια απο το ΙΚΑ επειδη ελειψες απο τη δουλεια σου, αποζημιωνεσαι με το "βασικο" ή κατι τετοιο... Αν ειναι ετσι ρε ΙΚΑ, να πληρωνουν και εισφορες βασικου μισθου!! Ξερει κανεις αν αυτο που μου ειπαν ειναι αληθεια, ή λεω κουταμαρες?

Ισχύει. Αν αρρωστήσεις θα πάρεις μόνο το βασικό μεροκάματο.

Υπαρχει καποιος που εχει παρει συνταξη απο ιδιωτικη ασφαλιστικη??
Η εστω να γνωριζει προσωπικα καποιον που να εχει παρει?

(ναι, χτες δεν πηγα στην δουλεια και δουλευω σε ιδιωτικη εταιρια)

Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

Υπαρχει καποιος που εχει παρει συνταξη απο ιδιωτικη ασφαλιστικη??
Η εστω να γνωριζει προσωπικα καποιον που να εχει παρει?

(ναι, χτες δεν πηγα στην δουλεια και δουλευω σε ιδιωτικη εταιρια)

Γιώργο εχεις απολυτο δικιο! Ετσι και ηταν υποχρεωτικες οι ιδιωτικες ασφαλειες, θα γινοταν και στα συνταξιοδωτικα, οτι και στα... αυτοκινητα (που ολο ζημιογώνα ειναι, αλλά ΟΛΕΣ εχουν: βαρελι διχως πατο).

Ούτε εγώ πήγα στη δουλειά, πήρα τον γιό μου μάλιστα και κατέβηκα στην συγκέντρωση.
Ηταν κομμένη στα δύο αλλά σε σύνολο ήταν ίδια και μεγαλύτερη απ´αυτή του... Γιαννίτση.
Το μόνο που θέλω να σας πώ είναι μην τσιμπάτε,
μόνον οι μισθωτοί καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους στα ταμεία,
μόνον αυτοί δεν πρέπει να κατηγορηθούν σαν υπεύθυνοι για την επερχόμενη χρεοκοπία.
Είναι πολιτική αλητεία να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις κλοπές και τις ληστείες, που τις βάπτιζε νόμιμες η κάθε κυβέρνηση,
είτε δεσμεύοντας για δεκαετίες τα αποθεματικά των ταμείων με μηδενικό επιτόκιο στην Τράπεζα της Ελλάδος και μ´αυτά δανειοδοτούσε σχεδόν άτοκα βιομήχανους και εφοπλιστές,
είτε επιτρέπονττας την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών,
είτε τζογάροντας στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα,
είτε μην αποπληρώνοντας τα χρήματα που το ίδιο το κράτος λεέι ότι χρωστά.
Κι επειδή πολλόι εδώ μέσα ρωτάνε γιά λύσεις , τι να κάνουμε και πως θα βρεθούν χρήματα, να σας πω εγώ ένα τρόπο:
Φορολογείστε την εκκλησία!
Εκεί να δείτε τι λεφτά θα μαζευτούν.

Αν και δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη συζήτηση γιατι βλέπω πολλούς να βγάζουν τα απωθημένα τους και μόνο, θα παραθέσω δύο μικρές αλλά εύλογες απορίες που σε μέχρι τώρα συζητήσεις σε παρέες δεν μου απαντήθηκαν (...μήπως εδώ σταθώ πιο τυχερός).
1.Αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα γίνει ούτε τα όρια συνταξιοδότησης να μην ανέβουν, ούτε οι συντάξεις να μην μειωθούν, ούτε οι εισφορές να μην αυξηθούν! Υπάρχει καμία τέταρτη "λύση μπαλαντέρ" που δεν έχει ακόμη ακουστεί; Αν κάποιοι τυχόν απαντήσουν "να πληρώσει ο κρατικός προυπολογισμός" θα πρεπει να διευκρινήσουν και που θα τα βρει γιατι εκει θα έχουμε μεγάλες διαφωνίες οι του δημοσίου και οι του ιδιωτικού τομέα.
2.Για την συνένωση των ταμείων απ όσο ειδα ως τώρα...όλοι οι κλάδοι είναι αντίθετοι! Και εγω είμαι αντίθετος, αλλά για καθαρά συντεχνιακούς λόγους, επειδή το ταμείο μου ανήκει στα υγιή και με καλή αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους! Ομως αν κάποια ταμεία ζημιωθούν σημαίνει ότι άλλα θα ωφεληθούν απο την συνένωση, οπότε και δεν μπορω να καταλάβω γιατι οσοι ανήκουν στα αδύναμα και προβληματικά ταμεία ...φωνάζουν κι αυτοί κατά της συνένωσης! Αν υπάρχει κάποιο ταμείο που ζητά να συνενωθεί με άλλα και δεν το γνωρίζω ας μου το επισημάνει κάποιος.
Α και κατι ακόμη. Πλήρη σύνταξη δικαιούμαι να πάρω απο το ταμείο μου μετα απο 39 χρόνια εργασίας, μήπως είναι κι αυτός ένας λόγος που το ταμείο είναι ακόμη υγιές;

τοτε φιλε μου αμα ενοποιησουν τα Ταμεια ... να δινουν ολοι τις ιδιες εισφορες η κρατησεις οπως τις λενε στα συνταξιμα !!!!!!!

δεν γινεται καποιοι να εχουν παραπανω κρατησεις και να θαβετε το ταμειο τους .......

ετσι νομιζω οτι γινοταν και γιαυτο αντιδρουνε !

τα λεφτα και φυσικα υπαρχουν !!!!

τα σπαταλανε ομως !!!!

πχ, σε προμηθειες πολεμικες σε προμηθειες Ιατρικου εξοπλισμου που τον αγοραζουν 40 φορες πιο πολυ........
λεφτα χαλανε σε χρηματιστηρια σε εκλογες για τα ρουσφετια .... σε προσληψεις αχρηστες πχ, αγροφυλακες ....σε δαπανες Βουλευτων ΑΣΚΟΠΕΣ ! σε επιδοματα που παιρνουν διαφοροι αχρηστοι .... χρημα ΒΑΡΒΑΤΟ πεταχτηκε στα Ολυμπιακα εργα που καταστραφηκαν μετα η σκουριασανε .....
χρημα πολυ φαγανε και οι Γερμανοι και οι προμυθευτες τους ..με το υποβρυχιο που γερνει ....

και πολυ χρημα τρωει η Εκκλησια ....το ειπε και ενας φιλος πιο πανω ...γιατι δεν αποδιδει ΤΑ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ...η Εκκλησια ;;;;;; αλλα ξεχασα ... αυτο ισχυει μονο για το Λαο......

γενικα αν προσεξει το κρατος που σκορπαει το χρημα ΘΑ περισευουν κιολας .....

Last edited:
Αυτό που μου την δίνει είναι πως δεν βγαίνει η όποια κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί χάθηκαν τα λεφτά των ταμείων και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό.

Αν το κάνει, τότε να κάτσω στο τραπέζι και να συζητήσω τα προβλήματα καλόπιστα. Και να χρεωθώ και ένα μέρος του βάρους και να χάσω και ένα χρόνο από την σύνταξη κλπ....

Αλλά όχι κι έτσι! Δεν έχουν τα ταμεία λεφτά οπότε ξαναπλήρωσε λαλάκα εργαζόμενε. Οχι δεν πληρώνω! Κόψτε τον λαιμό σας ή αν μπορείτε κόψτε τον δικό μου!

ΥΓ
Σχετικά με το θεματάκι που προέκυψε να πω μόνο ότι έβαλα τις φωνές σε ένα μέλος που δεξιά από ένα λεσβιακό, πλην όμως στο πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα, αβάταρ, έγραψε φωναχτά (με μπολντ κεφαλαία) τις γνωστές ασυναρτησίες του εναντίον κάποιων ομάδων εργαζόμενων. Παρεξηγήθηκε το μέλος; Καλά έκανε, γι αυτό του τα έψαλα εξάλλου!

Ζητώ συγνώμη από την διαχειριστική ομάδα που τους ταλαιπώρησε η συμπεριφορά μου.

Last edited:

Αυτό που μου την δίνει είναι πως δεν βγαίνει η όποια κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί χάθηκαν τα λεφτά των ταμείων και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό.

Αν το κάνει, τότε να κάτσω στο τραπέζι και να συζητήσω τα προβλήματα καλόπιστα. Και να χρεωθώ και ένα μέρος του βάρους και να χάσω και ένα χρόνο από την σύνταξη κλπ....

Αλλά όχι κι έτσι! Δεν έχουν τα ταμεία λεφτά οπότε ξαναπλήρωσε λαλάκα εργαζόμενε. Οχι δεν πληρώνω! Κόψτε τον λαιμό σας ή αν μπορείτε κόψτε τον δικό μου!

ΥΓ
Σχετικά με το θεματάκι που προέκυψε να πω μόνο ότι έβαλα τις φωνές σε ένα μέλος που δεξιά από ένα λεσβιακό, πλην όμως στο πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα, αβάταρ, έγραψε φωναχτά (με μπολντ κεφαλαία) τις γνωστές ασυναρτησίες του εναντίον κάποιων ομάδων εργαζόμενων. Παρεξηγήθηκε το μέλος; Καλά έκανε, γι αυτό του τα έψαλα εξάλλου!

Ζητώ συγνώμη από την διαχειριστική ομάδα που τους ταλαιπώρησε η συμπεριφορά μου.

που πήγαν τα λεφτά....:flipout:

έφτιαξαν λακουβες,,,καμμένα δάση,,,προεκλογικοί αγώνες αβέρτα,,,έφεραν "μεγάλες" επιχειρήσεις να τονώσουν την οικονομία μας και τόσα άλλα ευεργετικά για τον τόπο....:grandpa:

τι νομίζατε ότι τρώνε λεφτά μεταξύ τους απ τα ταμεία(?):nounder:

που πήγαν τα λεφτά....:flipout:

έφτιαξαν λακουβες,,,καμμένα δάση,,,προεκλογικοί αγώνες αβέρτα,,,έφεραν "μεγάλες" επιχειρήσεις να τονώσουν την οικονομία μας και τόσα άλλα ευεργετικά για τον τόπο....:grandpa:

τι νομίζατε ότι τρώνε λεφτά μεταξύ τους απ τα ταμεία(?):nounder:

Και μετά τις εκλογές παρέλαβαν καμμένη γη, φυσικά...

Έχει αλήθεια νόημα η συζήτηση για το πού πήγαν τα λεφτά;
Από τη στιγμή που η όποια ευθύνη είναι τελικώς πολιτική, το κόστος της εξαργυρώνεται στις εκλογές. Τι αντίδραση έχουμε εκεί; Τους ίδιους και τους ίδιους.
Ας συζητήσουμε καλύτερα σοβαρότερα (γιατί δεν βλέπω να το κάνουμε αυτό) για το τι μέλλει γενέσθαι. Η κατάσταση όπως πάει δεν είναι βιώσιμη, τελεία. Σε τι αποτέλεσμα θα καταλήξουμε εάν παίζουμε την κολοκυθιά πιος φταίει και ποιος θα πληρώσει τη νύφη;
Οι ίδιοι χαριστήκαμε στους ευθυνόμενους. Τουλάχιστον μπορούμε ακόμη να απαιτήσουμε εδώ και τώρα, πλήρη αναφορά για το τι μπαίνει, τι βγαίνει, πού πάει, γιατί πάει, πόσο ακόμη μπορεί να πάει, τι θα κόψουμε, τι θα κρατήσουμε. Δεν θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση ενέχει σιωπηρή άφεση αμαρτιών. Την τελευταία ήδη την έχουμε δώσει.

Ασφαλώς και πρέπει να ζητηθούν ευθύνες..Και οι ψηφοφόροι τών μεγάλων κομμάτων εάν δέν είναι πελάτες αλλά ψηφοφόροι ας αναζητήσουν ευθύνες σέ αυτούς πού ψήφισαν..
Μερικά θέματα ,όπως τής διαχείρισης τών χρημάτων τών Ταμείων αφορούν στούς πάντες,ψηφοφόρους μικρών και μεγάλων κομμάτων...
Δηλαδή οι Γερμανοί ψηφοφόροι πού παραδοσιακά ψηφίζουν δύο μεγάλα κόμματα δέν ζητάνε τά ρέστα από αυτούς πού ψήφισαν??Φυσικά και τά ζητάνε γιατί τά κόμματά τους είναι πολύ πιό δημοκρατικά οργανωμένα από τά αντίστοιχα Ελληνικά ,αλλά και οι ψηφοφόροι δέν νοιώθουν ζήτουλες και πελάτες...

Δεν ξέρω για τους Γερμανούς, πάντως σε εμάς τη βλέπω, προσωπικώς, άνευ ιδιαίτερου αντικρίσματος αυτή την "αναζήτηση ευθυνών". Από τη στιγμή που εξαντλείτε σε συνθήματα τύπου "φέρτε πίσω τα λεφτά που φάγατε" και στεγνή άρνηση (δίκαιη, δεν λέω) του κόσμου να επωμιστεί τις συνέπειες της υφιστάμενης κατάστασης. Σαν να λέει "δεν ξέρω τι θα κάνετε, πάντως εγώ δεν φταίω". Τώρα πώς συμβιβάζεται αυτό με το ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα που αφορά τους πάντες, όπως λες...