ΑΠΕΡΓΙΑ

Το πρόβλημα έχει πολλές πλευρές και εξαρτήσεις. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλήξει στην μονομέρεια και να παραπλανηθεί.

Για παράδειγμα:

Τι προκοπή βλέπει ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ του οποίου οι εισφορές (μαζί με τις αντίστοιχες του εργοδότη) είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη;

Γιατί η συγχώνευση του ΟΑΕΕ έγινε με τέτοιο τρόπο που ρήμαξε ένα ταμείο που τουλάχιστον δεν ήταν ελλειματικό (το ΤΕΒΕ); Που πάνε τα 350 ευρώ το μήνα που δίνω σαν εισφορές στον ΟΑΕΕ και τι μπορώ να περιμένω ως ανταπόδοση; ρητορική ερώτηση - δε θέλω απαντήσεις και σχόλια.

Γιατί πάει να γίνει το ίδιο με το ταμείο των γιατρών;

Γιατί το κόστος από τα διασπαθισμένα αποθεματικά των ταμείων πρέπει να το πληρώσουν πάλι μονομερώς οι ασφαλισμένοι;

Δεν είναι μόνο η σύνταξη στα 45 των γυναικών που αφορά συγκεκριμένα ταμεία μόνο.

Λυπάμαι, αλλά από τα σχεδιαζόμενα μέτρα δε βλέπω ούτε κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε τουλάχιστον αύξηση της αποτελεσματικότητας σε ότι αφορά στην τεράστια υστέρηση που έχουν οι ασφαλιστικές καλύψεις σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τουλάχιστον κάποιες κατηγορίες, πρόωρων ιδίως συντάξεων, θα πρέπει πιστεύω να επανεξεταστούν. Αλλά και πέραν αυτών, ορισμένες περιπτώσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές υπό τα σημερινά δεδομένα. Ακούς εκεί "άγαμη θυγατέρα". Από πού και ως πού βρε παιδιά, εν έτει 2007.

. Ακούς εκεί "άγαμη θυγατέρα". Από πού και ως πού βρε παιδιά, εν έτει 2007.

Άμα πέσει από το ράφι να μην έχει και πέντε δραχμές για καμια φυσιοθεραπεία;:guitarist:

Άσε που με τη σύνταξη έχει λιγότερες πιθανότητες να παραμείνει "άγαμη":hanged:

Εγω τους βλεπω ολους αυτους που βγαινουν στο Δρομο και φωναζουν και κλαινε και ζητανε τα δικαιοματα τους .....και ΓΕΛΑΩ !!!!!!!!!!

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!

ολοι την παρτυ τους σκεφτοταν τοσα χρονια !
ηρθε ομως η κατασταση μπουμερανγκ στο σβερκο τους /μας.....

πως να χωσουμε το Παιδι ..... πως να χωθουμε οι ιδιοι ......
πως λαδωσουμε ......

...πως να βγαλουμε τον καθε ... καταληλοτερο ... πρασινο + μπλε να μας γινει το ρουσφετι γενικα !!!

ΑΥΤΟΙ που κλαινε τωρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ θαψανε το μελον των παιδιων τους !!!!!!!!!!!!

δεν μπορει ρε φιλε μια ζωη να ζεις για το τωρα !
και αυριο τι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
τι ;;;;;;;;; ε;;;;;;

Άσε που με τη σύνταξη έχει λιγότερες πιθανότητες να παραμείνει "άγαμη":hanged:

μα τι λες, ίσα ίσα σε πολλές περιπτώσεις έτσι προάγεται η "ελεύθερη συμβίωση", χαζή είναι να παντρευτεί να χάσει τη σύνταξη;
Δεσποινίς ετών 39... :flipout:

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν ξερω αν αυτα ειναι σοβαρα αιτηματα.....αλλα ξερω οτι σιγουρα υποστηριζει:

-Aυτους που δεν θελουν να δουλευουν μεχρι τα 70
-Αυτους που θελουν να προστατευσουν τις αποταμιευσεις τοσων χρονων απο τα σημερινα γερακια.

Σε ολες τις μαχες υπαρχουν και τα φερεφωνα που διαδιδουν τετοια πυροτεχνηματα.......απλα για να καμψουν την θεληση οσων δεν ειναι σιγουροι για το ορθο της στασης τους.

αν θες να μην δουλευεις μεχρι τα 70 σου δεν τους ψηφιζεις !!!
ΑΠΛΑ !!!!

το ηξεραν ΟΛΟΙ οτι θα το κανουν ! τωρα τι κλαινε ;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

Πολύ κοντινό μου πρόσωπο είναι στέλεχος γνωστής ιδωτικής Τράπεζας με τεράστια κερδοφορία. Τους δόθηκε οδηγία να τρομοκρατήσουν τους υπαλλήλους του καταστήματος τους για να μην κάνουν απεργία αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης φόβισαν τους ίδιους ότι θα τους μεταθέσουν. Ο περιφερειακός διευθυντής έρχεται αύριο να κατσαδιάσει τα στελέχη γιατί απέρησαν οι μισοί υπάλληλοι του καταστήματος. Λες και ήταν μώρά οι υπάλληλοι να τους πάρουν από το χέρι τα στελέχη.

Το ασφαλιστικό είναι ταφόπλακα για όλους μαζί με όλα τα άλλα που έρχονται. Η δύναμη της κοινωνίας είναι στην ένωση και όχι στη ζήλια επειδή ο άλλος είναι λιγότερο εξαθλιωμένος από τον εαυτό μας.

Αυτοί που θα δουλεύουν ως τα 70 θα κατέχουν αύριο τις δουλειές τον παιδιών σας που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία.

Πολλοί που έχετε μαγαζιά θα γίνετε υπάλληλοι σε franchise.

Όσοι έχετε ένα σπιτάκι και το νοικιάζετε σας παίρνει τα μισά η εφορία. Κάποιοι που έχουν 10 ακίνητα παίρνουν και επιστροφή.

Η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου είναι πάντα υπερ του κεφαλαίου και η σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν στην ακρίβεια και όχι στους μισθούς

Αντί λοιπόν να ενωθούμε και να αγωνιστούμε σαν κοινωνία τη στιγμή που μας παίρνουν τα κεκτημένα που κέρδισε η προηγούμενη γενιά με αγώνες και με αίμα την πέφτουμε ο ένας στον άλλο γιατί νομίζουμε ότι εξυπηρετεί το δικό μας μικροσυμφέρον.

Όχι κύριοι, δεν εξυπηρετει εμάς. Εξυπηρετεί τα κόμπλεξ μας, τη μικροψυχία μας και το "διαίρει και βασίλευε" της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και θα το διαπιστώσει ο καθένας μας όταν έρθει η σειρά του.

Ο καιρός γαρ εγγύς. Όλες οι κοινωνίες παρτάκηδων είχαν την ίδια κατάληξη.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

πεστα μεγαλε !!!!!!!!!!!!
ετσι ειναι

Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

Εγω τους βλεπω ολους αυτους που βγαινουν στο Δρομο και φωναζουν και κλαινε και ζητανε τα δικαιοματα τους .....και ΓΕΛΑΩ !!!!!!!!!!

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!

ολοι την παρτυ τους σκεφτοταν τοσα χρονια !
ηρθε ομως η κατασταση μπουμερανγκ στο σβερκο τους /μας.....

πως να χωσουμε το Παιδι ..... πως να χωθουμε οι ιδιοι ......
πως λαδωσουμε ......

...πως να βγαλουμε τον καθε ... καταληλοτερο ... πρασινο + μπλε να μας γινει το ρουσφετι γενικα !!!

ΑΥΤΟΙ που κλαινε τωρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ θαψανε το μελον των παιδιων τους !!!!!!!!!!!!

δεν μπορει ρε φιλε μια ζωη να ζεις για το τωρα !
και αυριο τι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
τι ;;;;;;;;; ε;;;;;;

Βαγγέλη ας μη γενικεύουμε, μπορεί όντως το βόλεμα να είναι κοινός πόθος πολλών, αλλά κλάσμα των ποθούντων τελικώς ικανοποιείται.

Βλέπω περιπτώσεις που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη, που έχουν 45 χρόνια ένσημα, από τα 15 τους. Σε αυτούς τι θα πούμε;
Ότι παίζει σε 10 χρόνια να μην έχει το ταμείο τους λεφτά να τους δώσει τη σύνταξη για την οποία έφτυσαν αίμα;

Πρέπει καταρχήν να γίνει ένα ξεκαθάρισμα αδίκων περιπτώσεων, να μπουν κάποιες γενικές βάσεις και να πεταχτεί η τρομερή περιπτωσιολογία και τα παραθυράκια του ασφαλιστικού μας, και μετά να συζητήσουμε για υιοθέτηση μίας βιώσιμης λύσης.

Αυτό είναι που δεν μου αρέσει στις κινητοποιήσεις, δηλαδή το ότι ενώ καταρχήν αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι προβληματική, στην ουσία δεν δέχονται να ανοιχθεί το θέμα ή τουλάχιστον ξεκινούν τη συζήτηση με ένα κάρο "ΟΧΙ". Δεν θεωρώ σοβαρή προσέγγιση την παραπάνω, ανεξαρτήτως του δίκιου που -όντως- έχουμε οι εργαζόμενοι.

και στη θεσσαλονικη ειχε παρα πολυ κοσμο στην πορεια (συνολο ΠΑΜΕ kai ΓΣΕΕ)καμοια 30000. οι φωτο ειναι απο Αθηνα που με φιλους που τα ειπαμε μου λενε για πανω απο 150000 κοσμο.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=18237&stc=1&d=1197497877
a7.jpghttp://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=18238&stc=1&d=1197497877
a3.jpghttp://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=18239&stc=1&d=1197497877
Geniko.jpg

Attachments

• a7.jpg
    a7.jpg
    48.5 KB · Views: 26
  • a3.jpg
    a3.jpg
    50.8 KB · Views: 18
  • Geniko.jpg
    Geniko.jpg
    144.2 KB · Views: 19
αστο Μελετοφ....μια χαρα τσουλα η κουβεντα....

Οποιος εχει παραπονα σε πριβε.

Οι φωτογραφιες που ειδα ηταν εξισου εντυπωσιακες.

Ειναι περιεργο να μην υπαρχει ο ποταμος της πληροφορησης (και της παραπληροφορησης ).

Ρε meletov άρχισες πάλι τα bold και τις "ιαχές" ?

Δεν σου έγινε μάθημα απ την περασμένη φορά ή δεν μπορείς να συζητήσεις σε ήπιους τόνους ?

Και εγώ ενοχλούμαι απ το avatar σου και στο λέμε στα ίσα,χωρίς μυστικά πμ στους διαχειριστές.

Δυό ημίγυμνες σε λεσβιακές περιπτύξεις δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά σε αυτό το φόρουμ.!

Χωρίς κακία και σε πλαίσιο συζήτησης πάντα..

Αν και δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη συζήτηση γιατι βλέπω πολλούς να βγάζουν τα απωθημένα τους και μόνο, θα παραθέσω δύο μικρές αλλά εύλογες απορίες που σε μέχρι τώρα συζητήσεις σε παρέες δεν μου απαντήθηκαν (...μήπως εδώ σταθώ πιο τυχερός).
1.Αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα γίνει ούτε τα όρια συνταξιοδότησης να μην ανέβουν, ούτε οι συντάξεις να μην μειωθούν, ούτε οι εισφορές να μην αυξηθούν! Υπάρχει καμία τέταρτη "λύση μπαλαντέρ" που δεν έχει ακόμη ακουστεί; Αν κάποιοι τυχόν απαντήσουν "να πληρώσει ο κρατικός προυπολογισμός" θα πρεπει να διευκρινήσουν και που θα τα βρει γιατι εκει θα έχουμε μεγάλες διαφωνίες οι του δημοσίου και οι του ιδιωτικού τομέα.
2.Για την συνένωση των ταμείων απ όσο ειδα ως τώρα...όλοι οι κλάδοι είναι αντίθετοι! Και εγω είμαι αντίθετος, αλλά για καθαρά συντεχνιακούς λόγους, επειδή το ταμείο μου ανήκει στα υγιή και με καλή αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους! Ομως αν κάποια ταμεία ζημιωθούν σημαίνει ότι άλλα θα ωφεληθούν απο την συνένωση, οπότε και δεν μπορω να καταλάβω γιατι οσοι ανήκουν στα αδύναμα και προβληματικά ταμεία ...φωνάζουν κι αυτοί κατά της συνένωσης! Αν υπάρχει κάποιο ταμείο που ζητά να συνενωθεί με άλλα και δεν το γνωρίζω ας μου το επισημάνει κάποιος.
Α και κατι ακόμη. Πλήρη σύνταξη δικαιούμαι να πάρω απο το ταμείο μου μετα απο 39 χρόνια εργασίας, μήπως είναι κι αυτός ένας λόγος που το ταμείο είναι ακόμη υγιές;

Τοτε Δημητρη να παρει θεση η διοικηση του φορουμ για το εναντιον μου χαρακτηρισμο...και λυπαμαι αυτη τη φορα δεν θα ζητησω συγνωμη που χαλαω το θεμα γιατι για μια ακομη φορα δεν ειμαι πρωτος εγω που καταφερεται εναντιον καποιου...αλλα δυστυχως ο αποδεκτης του χαρακτηρισμου

Εγώ νομίζω πως το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα και φυσικά όχι "αναίμακτα".
Οι συγχωνεύσεις ταμείων κατ εμέ δεν πρόκειται να δημιουργήσουν σταθερή και ισχυρή "λύση".Μάλλον δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τελικά,όχι τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον.
Μακάρι να μη βγώ ψεύτης..

Πιθανοτατα ειναι η τελευταια τους ελπιδα για ηπια μεταβαση στη μετεπειτα σφαγη.......

Τα τελευταια φραγκα πριν πουν "δεν υπαρχει μια "