Μαλιστα μια απο τα ιδια.....οσοι τοσα χρονια για την ικανοποιηση των δικων τους απαιτησεων πατησαν στην πλατη του ιδιωτικου τομεα και στην δυναμη του εργατικου του δυναμικου τωρα ζητανε ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
Ναι να ζησει το παιδι αυριο...αλλα αν απολυθει ο πατερας του σημερα δεν θα ζησει ουτε καν ...σημερα !!!
Πρώτον άμα θέλεις αναλύεις πως έγινε αυτό για να καταλάβω για τι μιλάς. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς σαν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να είναι εχθροί οι δυο αντίθετοι πόλοι. Επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάποια επιπλέον προνόμια πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς;
Δεύτερον συμμερίζομαι και συμπαρίσταμαι σε όποιον φοβάται για τη δουλειά του και δεν απεργεί μια και ούτε το κράτος, ούτε η κοινωνιά κάνουν αυτά που πρέπει για να προστατέψουν το δικαίωμα της απεργίας. Στουν ουσία οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι στρατιωτικοί (που ούτε και αυτοί μπορούν να απεργήσουν) είναι όμηροι της εργοδοσίας. Αυτό μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να το υποστούμε αλλά δεν πρέπει ούτε να το θεωρούμε φυσιολογικό, ούτε να ρίχνουμε το φταίξιμο στους δημόσιους υπαλλήλους γιατί εκείνοι μπορούν να απεργήσουν επειδή δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
Αυτό μπορεί να είναι άδικο, αλλά πρέπει κάποτε σαν κοινωνία, όσοι έχουμε κάποια προνόμια να παλεύουμε για να επεκταθούν και σε άλλους και όχι όσοι δεν έχουμε να αφαιρεθούν από άλλους. Το κόλπο είναι παλιό και γνωστό. Προβάλλουμε κάποια προνόμια μιας ομάδας εργαζομένων για να στραφούν οι άλλες εναντίον της και να ζητήσουν την αφαίρεση τους. Μετά πάμε στην επόμενη ομάδα εργαζομένων κτλπ.
Στο τέλος κερδίζει μόνο η εργοδοσία και χάνουν όλες οι ομάδες εργαζομένων.
Αλλά σιγά μη σκεφτεί ο Έλληνας έτσι.
Κάποτε ήταν ένας Έλληνας και έκλαιγε. Τον ακούει ο Θεός και κατεβαίνει να το ν ρωτήσει: "Τι έχεις και κλαις;"
-"Αχ να χα ένα τάληρο. Ξέρεις τι θα έκανα; Θα έλυνα όλα μου τα προβλήματα. Θα ήμουν ευτυχισμένος"
-"Να πάρε ένα τάληρο" και βγάζει και του δίνει.
Μετά από μια εβδομάδα πάλι κάματα. Κατεβαίνει να δει:
-"Μα δε μου είπες ότι με ένα τάληρο θα έλυνες όλα σου τα προβλήματα;"
-"Ήταν ανάγκη να δώσεις και του γείτονα;"