εγώ βλέπω ένα κλάδο που προσφέρει υπηρεσίες πολύ καλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. Στην ελληνική επαρχία ο φαρμακοποιός δεν είναι μόνο αυτός που πουλά τα φάρμακα, αλλά κι αυτός που θα δώσει λύσεις σε πολλά επείγοντα ή ημιεπείγοντα περιστατικά όταν ο γιατρός μπορεί να λείπει για μέρες.
Και στην πόλη φαντάζομαι ότι θα έχετε δει (γνωρίσει) φαρμακοποιούς, οι οποίοι μετρούν πίεση, κάνουν εμβόλια, βλέπουν εξανθήματα, περιποιούνται μικροτραύματα, κλπ. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Για να μην πούμε τις (πολύ σοβαρές και σοβαρολογώ γι αυτό) υπηρεσίες διαφώτισης του κοινού σχετικά με επικίνδυνες δίαιτες, λιποδιαλυτικά, βιάγκρα κάθε βράδυ κλπ. που αν δεν το έκαναν σίγουρα θα είχαμε πολλά άσχημα περιστατικά. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Και στη διακίνηση και στη διανομή φαρμάκου προς τους καταναλωτές, βλέπω σοβαρότητα και συνέπεια κι όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς προς τους μόνιμους πελάτες, αλλά και στα παραθεριστικά μέρη. Εκεί ίσως και περισσότερο. Το αίσθημα της ευθύνης είναι εκεί.
Εκείνο στο οποίο τα χαλάμε είναι η κληρονομικότητα της επιχείρησης-φαρμακείο σε συνάρτηση με την αδυναμία του κάθε άλλου νέου φαρμακοποιού να ανοίξει φαρμακείο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η δυνατότητα των παιδιών των φαρμακοποιών, να έχουν έτοιμη επιχείρηση και πελατεία όταν οι άλλοι εκ του νόμου δεν μπορούν να το κάνουν , παρά μόνο αν πληρώσουν ένα ποσό που μέχρι πρότινος ήταν πολύ μεγάλο (εξαψήφιο), σίγουρα δεν συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα.
ΥΣΤ. Φυσικά τα άλλα περί μείωσης του κόστους κλπ. είναι αστεία, καθώς οι τιμές είναι φιξ κι όχι ελεύθερες, το κύκλωμα μπετόν αρμέ στο χονδρεμπόριο και κάθε αλλαγή του λειτουργικού σότους (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) δεν πρόκειται να αλλάξει τις τιμές των φαρμάκων, ούτε καν των υπόλοιπων προιόντων που διακινούν.
Χωρις να θελω να κανω τον μακακα τωρα και φυσικα χωρις να θελω να θιξω κανεναν, μιας και η αλληλεγγυη μου ειναι δεδομενη σε ολους τους κλαδους που η "εισαγομενη" κυβερνηση αποφασισε να σοδομησει...
Που ηταν οι φαρμακοποιοι (και αλλοι που σημερα χοροπηδανε) οταν ενας ενας οι αλλοι κλαδοι χτυπιοντουσαν; Τους εβλεπες στην TV και ελεγαν (οι εκπροσωποι τους τουλαχιστον) "εμεις δεν κινδυνευουμε", "τα φαρμακεια ειναι ηδη πολλα", "μας υποσχεθηκε ο υπουργος" και αλλα τετοια νοστιμα...
Τωρα σφιγγουν οι πωποι και ξαφνικα θυμηθηκαν την "εξεγερση", οσο καιρο ψοφουσε η κατσικα του γειτονα, τιποτα!
Δεν εχω τιποτα με τον κλαδο, αντιθετως μαλιστα, αλλα μου δινεται η αφορμη για να πω οτι, οσο ο καθενας παλευει μονο οταν η φωτια φτασει μπροστα του και δεν προσπαθει να την ανακοψει απο νωρις, τοτε δυστυχως, ειναι χαμενος απο χερι...
Αντε να δουμε ποσοι ακομα πρεπει να θυσιαστουν για να το καταλαβουμε...
Να είσαι καλά ρε Πέτρο για την αναλυτική περιγραφή του "γελοιωδώς" εύκολου και υπερτιμημένου επαγγέλματος μου. Ωραίο παιχνίδι, ο κάθε άσχετος να ¨πιάνει" στο στόμα του ένα-ένα τα επαγγέλματα και να τα ξεσκίζει, άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ό "Ελληνας" είναι ο μόνος που δουλεύει και όλοι οι άλλοι είναι κλέφτες και τεμπέληδες. Εχουν γραφτεί χιλιάδες μυνήματα στο "που πάει η χώρα;¨" για το ρόλο της συγκεκριμένης κυβέρνησης και μόλις ένας κλάδος απεργήσει, ο κάθε πικραμένος πυροβολεί. Ευγε.
Δηλαδή λες ότι εχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί να μην θέλουν να ανοίξουν αλλα φαρμακεία κι ας συνεχίζουν να βγαινουν νέοι πτυχιούχοι απο τα πανεπιστήμια;
Το ότι κάτι τετοιο δεν ισχύει για κανένα άλλο κλάδο πτυχιούχων σημαίνει μήπως για σένα ότι το δίκαιο είναι να.... μπουν πληθυσμιακά όρια και στους άλλους και να μην μπορούν πχ να ανοίγουν νέα ιατρεία ή οδοντιατρεία ή λογιστικά γραφεία ή τεχνικά γραφεία ή δικηγορικά κλπ κλπ ;
Εκτός κι αν για τους αριστερούς δεν έχει σημασία το δίκαιο, αλλά μετράει ο αγώνας ....για τον αγώνα! Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή....
Ο κολλήτος μου είναι φαρμακοτρίφτης και σας λέω από πρώτο χέρι ότι το ρεπορτάζ λέει παπαριές
ενοίκιο 1500
ασφάλεια 500
ρεύματα τηλ λειτουργικά εφορίες κλπ τζερεμεδες ... 500 και βάλε
ο τζίρος του φαρμακείου το τελευταίο διάστημα έχει πέσει στα 300 με 400 ευρω την ημέρα ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΑ !! ( απεργίες αργίες φασαρίες και άλλες ίες )
δλδ
350 επί 22 = 7700
εγω είμαι large στα κάνω 10.000 τζιρο
τα 7000 πάνε αυτόματα πίσω στην φαρμακαποθηκη για την προμήθεια των προϊόντων ( σημειωτέων η πίστωση είναι του μήνα το πολύ !!)
σε θεωρητικό επίπεδο πάντα ότι πήρες 7000 ευρό εμπόρευμα και το πούλησες μέχρι κεραίας !! πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ .. υπάρχει και αρκετό στοκ ληγμένα , παραϊατρικά , χωρίς ζήτηση , κτλ ,,, εγω στα βγάζω έξω αυτά ( πάλι large )
δλδ 3000 περίσσευμα από την πώληση
3000 είναι τα έξοδα .... που προαναφέραμε ...
τι του έμεινε ?
όπως λέει ο Σπύρος δεν είναι όλα τα φαρμακεία μπακακοι
σημειωτέων έχει λαμβάνειν 12000 από τα ταμεία εδώ και μήνες , βγάζουν σποραδικά κάποιες πληρωμές με μικρά νούμερα τα οποία εξατμίζονται ...
μετα τα μικρομαγαζα τους φορτηγατζήδες τους εργαζόμενους ήρθε και η σειρά για τα φαρμακεία ,,, και τα μπουρδελοκάναλα καρμπόν συνταγή ...
οι αλήτες οι που χοντροκονομάνε οι φαρμακοτρίφτες
για τα καρτέλ και και τις φαρμακαποθήκες και τις μίζες στα υπουργεία μουγκα στην στρουγκα !!
ο εργαζόμενος φαρμακοτρίφτης φταιει που έχει βγάλει φλεβιτη απο τα 10 ώρα στο πόδι
ρε άιντε απο κει ..... τσιράκια ρουφιάνοι υπηρέτες σπογγάρια κόλου δημοσιογράφοι
εγώ βλέπω ένα κλάδο που προσφέρει υπηρεσίες πολύ καλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. Στην ελληνική επαρχία ο φαρμακοποιός δεν είναι μόνο αυτός που πουλά τα φάρμακα, αλλά κι αυτός που θα δώσει λύσεις σε πολλά επείγοντα ή ημιεπείγοντα περιστατικά όταν ο γιατρός μπορεί να λείπει για μέρες.
Και στην πόλη φαντάζομαι ότι θα έχετε δει (γνωρίσει) φαρμακοποιούς, οι οποίοι μετρούν πίεση, κάνουν εμβόλια, βλέπουν εξανθήματα, περιποιούνται μικροτραύματα, κλπ. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Για να μην πούμε τις (πολύ σοβαρές και σοβαρολογώ γι αυτό) υπηρεσίες διαφώτισης του κοινού σχετικά με επικίνδυνες δίαιτες, λιποδιαλυτικά, βιάγκρα κάθε βράδυ κλπ. που αν δεν το έκαναν σίγουρα θα είχαμε πολλά άσχημα περιστατικά. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Και στη διακίνηση και στη διανομή φαρμάκου προς τους καταναλωτές, βλέπω σοβαρότητα και συνέπεια κι όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς προς τους μόνιμους πελάτες, αλλά και στα παραθεριστικά μέρη. Εκεί ίσως και περισσότερο. Το αίσθημα της ευθύνης είναι εκεί.
Εκείνο στο οποίο τα χαλάμε είναι η κληρονομικότητα της επιχείρησης-φαρμακείο σε συνάρτηση με την αδυναμία του κάθε άλλου νέου φαρμακοποιού να ανοίξει φαρμακείο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η δυνατότητα των παιδιών των φαρμακοποιών, να έχουν έτοιμη επιχείρηση και πελατεία όταν οι άλλοι εκ του νόμου δεν μπορούν να το κάνουν , παρά μόνο αν πληρώσουν ένα ποσό που μέχρι πρότινος ήταν πολύ μεγάλο (εξαψήφιο), σίγουρα δεν συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα.
ΥΣΤ. Φυσικά τα άλλα περί μείωσης του κόστους κλπ. είναι αστεία, καθώς οι τιμές είναι φιξ κι όχι ελεύθερες, το κύκλωμα μπετόν αρμέ στο χονδρεμπόριο και κάθε αλλαγή του λειτουργικού σότους (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) δεν πρόκειται να αλλάξει τις τιμές των φαρμάκων, ούτε καν των υπόλοιπων προιόντων που διακινούν.
Οπως ειδες δεν μπηκα στη διαδικασια να κρινω αν ειναι (κατ εμε) δικαια ή οχι τα αιτηματα τους. Αυτο ειναι κατι που ειναι προς συζητηση αλλα οχι με τον τροπο που επιχειρει ο Γιωργακης να καταλυσει τα παντα. Η λογικη του σοδομιζω εναν εναν για να μην αντιδρα κανεις με βρισκει αντιθετο. Οπως και με τους φορτηγατζηδες κλπ.
Και επαναλαμβανω δεν εξεταζω αν τα κεκτημενα του καθε κλαδου ειναι δικαια ή αδικα, αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα. Που, αν θες, δεν ειναι επι του παροντως. Δεν θα ερθει η "καθαρση" και η "εξυγειανση" ετσι.
Εκτος βεβαια και αν οι δεξιοι (συμφωνα με το χαρακτηρισμο που μου "χαριζεις") θελουν μονο να πεθαινει η κατσικα του γειτονα οποτε μια χαρα ολα! Καλα ξηγιεται ο Γιωργακης!
TO φαρμακείο είναι στο κέντρο της Αθήνας και μετράει ήδη πολλά χιλιάρικα ζημιά , εκτός από τα προβλήματα του κλάδου εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα ζητήματα , είπαμε δεν είναι όλοι μπακακοιΑυτος που τα λεει αυτα περι τζιρων μαλλον ,εχει το φαρμακειο του στη κορυφη του Ολυμπου.
Η πιστωση απο τους συνεταιρισμους ειναι μεγαλυτερη και απο ιδιωτες επισης.
Επισης καποια συγκεκριμενη τραπεζα δεχεται τις συνταγες των ασφαλισμενων και τους δινει ρευστο ,για να μπορουν να πληρωσουν τις καθυστερημενες πληρωμες των ασφ ταμειων,στη περιπτωση αυτη βεβαια χανεται μερος απο τα κερδη των φαρμακοποιων
Αλλως τε η Αριστερά τίς καλύτερες στιγμές της τίς έχει δείξει στούς απελευθερωτικούς αγώνες...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.