ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

εγώ βλέπω ένα κλάδο που προσφέρει υπηρεσίες πολύ καλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. Στην ελληνική επαρχία ο φαρμακοποιός δεν είναι μόνο αυτός που πουλά τα φάρμακα, αλλά κι αυτός που θα δώσει λύσεις σε πολλά επείγοντα ή ημιεπείγοντα περιστατικά όταν ο γιατρός μπορεί να λείπει για μέρες.

Και στην πόλη φαντάζομαι ότι θα έχετε δει (γνωρίσει) φαρμακοποιούς, οι οποίοι μετρούν πίεση, κάνουν εμβόλια, βλέπουν εξανθήματα, περιποιούνται μικροτραύματα, κλπ. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Για να μην πούμε τις (πολύ σοβαρές και σοβαρολογώ γι αυτό) υπηρεσίες διαφώτισης του κοινού σχετικά με επικίνδυνες δίαιτες, λιποδιαλυτικά, βιάγκρα κάθε βράδυ κλπ. που αν δεν το έκαναν σίγουρα θα είχαμε πολλά άσχημα περιστατικά. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Και στη διακίνηση και στη διανομή φαρμάκου προς τους καταναλωτές, βλέπω σοβαρότητα και συνέπεια κι όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς προς τους μόνιμους πελάτες, αλλά και στα παραθεριστικά μέρη. Εκεί ίσως και περισσότερο. Το αίσθημα της ευθύνης είναι εκεί.

Εκείνο στο οποίο τα χαλάμε είναι η κληρονομικότητα της επιχείρησης-φαρμακείο σε συνάρτηση με την αδυναμία του κάθε άλλου νέου φαρμακοποιού να ανοίξει φαρμακείο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η δυνατότητα των παιδιών των φαρμακοποιών, να έχουν έτοιμη επιχείρηση και πελατεία όταν οι άλλοι εκ του νόμου δεν μπορούν να το κάνουν , παρά μόνο αν πληρώσουν ένα ποσό που μέχρι πρότινος ήταν πολύ μεγάλο (εξαψήφιο), σίγουρα δεν συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα.

ΥΣΤ. Φυσικά τα άλλα περί μείωσης του κόστους κλπ. είναι αστεία, καθώς οι τιμές είναι φιξ κι όχι ελεύθερες, το κύκλωμα μπετόν αρμέ στο χονδρεμπόριο και κάθε αλλαγή του λειτουργικού σότους (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) δεν πρόκειται να αλλάξει τις τιμές των φαρμάκων, ούτε καν των υπόλοιπων προιόντων που διακινούν.

Mα αυτο ειναι το ζουμι (κληρονομικοτητα, πλυθησμιακα κριτηρια , μεταβιβασεις κλπ ) .Και βεβαια δεν αναφερεται συνηθως η επιλογη να ανοιξει φαρμακειο ενας νεος , εξισου υπευθυνος και με ορεξη για δουλεια φαρμακοποιος αλλα οι μεγαλες κακες αλυσιδες (που μπορει να ειναι και 'επικινδυνες' στα καθηκοντα τους επειδη θα βλεπουν τον αλλο απροσωπα .Οπως ζηταει ο αλλος στο σουπερμαρκετ τυρι και του δινουν σαλαμι σε αντιθεση με τον αγαπημενο παντοπωλη της γειτονιας..).
Βεβαιως και υπαρχουν φαρμακοποιοι οπως περιγραφονται παραπανω , ας ειναι ο πολιτης λοιπον που θα επιλεξει τις διαπροσωπικες σχεσεις , που θα επιλεξει αυτον που τον εχει κερδισει με την συνεπεια, και την σωστη εξυπηρετηση και την ανθρωπινη συμπεριφορα.Προς τι η ανησυχια λοιπον ? Εκτος αν με τα κλειστα επαγγελματα σκεφτονται ολοι για τον λαο πριν απ'αυτον...:rolleyes:
Γιατι δεν ισχυουν και στα αλλα επαγγελματα το ιδιο ?
Βεβαια στο τελος θα τα βρουν στα περισσοτερα μαλλον,οποτε..

Last edited:
εγώ βλέπω ένα κλάδο που προσφέρει υπηρεσίες πολύ καλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. Στην ελληνική επαρχία ο φαρμακοποιός δεν είναι μόνο αυτός που πουλά τα φάρμακα, αλλά κι αυτός που θα δώσει λύσεις σε πολλά επείγοντα ή ημιεπείγοντα περιστατικά όταν ο γιατρός μπορεί να λείπει για μέρες.

Και στην πόλη φαντάζομαι ότι θα έχετε δει (γνωρίσει) φαρμακοποιούς, οι οποίοι μετρούν πίεση, κάνουν εμβόλια, βλέπουν εξανθήματα, περιποιούνται μικροτραύματα, κλπ. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Για να μην πούμε τις (πολύ σοβαρές και σοβαρολογώ γι αυτό) υπηρεσίες διαφώτισης του κοινού σχετικά με επικίνδυνες δίαιτες, λιποδιαλυτικά, βιάγκρα κάθε βράδυ κλπ. που αν δεν το έκαναν σίγουρα θα είχαμε πολλά άσχημα περιστατικά. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Και στη διακίνηση και στη διανομή φαρμάκου προς τους καταναλωτές, βλέπω σοβαρότητα και συνέπεια κι όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς προς τους μόνιμους πελάτες, αλλά και στα παραθεριστικά μέρη. Εκεί ίσως και περισσότερο. Το αίσθημα της ευθύνης είναι εκεί.

Εκείνο στο οποίο τα χαλάμε είναι η κληρονομικότητα της επιχείρησης-φαρμακείο σε συνάρτηση με την αδυναμία του κάθε άλλου νέου φαρμακοποιού να ανοίξει φαρμακείο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η δυνατότητα των παιδιών των φαρμακοποιών, να έχουν έτοιμη επιχείρηση και πελατεία όταν οι άλλοι εκ του νόμου δεν μπορούν να το κάνουν , παρά μόνο αν πληρώσουν ένα ποσό που μέχρι πρότινος ήταν πολύ μεγάλο (εξαψήφιο), σίγουρα δεν συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα.

ΥΣΤ. Φυσικά τα άλλα περί μείωσης του κόστους κλπ. είναι αστεία, καθώς οι τιμές είναι φιξ κι όχι ελεύθερες, το κύκλωμα μπετόν αρμέ στο χονδρεμπόριο και κάθε αλλαγή του λειτουργικού σότους (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) δεν πρόκειται να αλλάξει τις τιμές των φαρμάκων, ούτε καν των υπόλοιπων προιόντων που διακινούν.

+1000

Να ρωτησω και εγω κατι ασχετο ?

Μπορει το κρατος να στησει μια βιομηχανια εισαγωγης φαρμακων ? Που τα κερδη της αν εχει τετοια να τα δινει στο ΕΣΥ ας πουμε... ?
Και να κοψει αυτην την γαγγραινα των βδελλων που λυμαινονται την αγορα φαρμακου ?

Προσφατα πηγα να παρω απο το φαρμακειο μια αναβραζουσα ασπιρινη της Bayer που ειχε και μια βιταμινη C μεσα.
Την εκοψαν μου λεει γιατι εβγαινε φτηνη ...και πλεον υπαρχει το salospir... δηλαδη ειναι να τους ριχνεις βομβα ρε.....

Χωρις να θελω να κανω τον μακακα τωρα και φυσικα χωρις να θελω να θιξω κανεναν, μιας και η αλληλεγγυη μου ειναι δεδομενη σε ολους τους κλαδους που η "εισαγομενη" κυβερνηση αποφασισε να σοδομησει...

Που ηταν οι φαρμακοποιοι (και αλλοι που σημερα χοροπηδανε) οταν ενας ενας οι αλλοι κλαδοι χτυπιοντουσαν; Τους εβλεπες στην TV και ελεγαν (οι εκπροσωποι τους τουλαχιστον) "εμεις δεν κινδυνευουμε", "τα φαρμακεια ειναι ηδη πολλα", "μας υποσχεθηκε ο υπουργος" και αλλα τετοια νοστιμα...

Τωρα σφιγγουν οι πωποι και ξαφνικα θυμηθηκαν την "εξεγερση", οσο καιρο ψοφουσε η κατσικα του γειτονα, τιποτα!

Δεν εχω τιποτα με τον κλαδο, αντιθετως μαλιστα, αλλα μου δινεται η αφορμη για να πω οτι, οσο ο καθενας παλευει μονο οταν η φωτια φτασει μπροστα του και δεν προσπαθει να την ανακοψει απο νωρις, τοτε δυστυχως, ειναι χαμενος απο χερι...

Αντε να δουμε ποσοι ακομα πρεπει να θυσιαστουν για να το καταλαβουμε...

Δηλαδή λες ότι εχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί να μην θέλουν να ανοίξουν αλλα φαρμακεία κι ας συνεχίζουν να βγαινουν νέοι πτυχιούχοι απο τα πανεπιστήμια;
Το ότι κάτι τετοιο δεν ισχύει για κανένα άλλο κλάδο πτυχιούχων σημαίνει μήπως για σένα ότι το δίκαιο είναι να.... μπουν πληθυσμιακά όρια και στους άλλους και να μην μπορούν πχ να ανοίγουν νέα ιατρεία ή οδοντιατρεία ή λογιστικά γραφεία ή τεχνικά γραφεία ή δικηγορικά κλπ κλπ ;
Εκτός κι αν για τους αριστερούς δεν έχει σημασία το δίκαιο, αλλά μετράει ο αγώνας ....για τον αγώνα! Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή....

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Να είσαι καλά ρε Πέτρο για την αναλυτική περιγραφή του "γελοιωδώς" εύκολου και υπερτιμημένου επαγγέλματος μου. Ωραίο παιχνίδι, ο κάθε άσχετος να ¨πιάνει" στο στόμα του ένα-ένα τα επαγγέλματα και να τα ξεσκίζει, άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ό "Ελληνας" είναι ο μόνος που δουλεύει και όλοι οι άλλοι είναι κλέφτες και τεμπέληδες. Εχουν γραφτεί χιλιάδες μυνήματα στο "που πάει η χώρα;¨" για το ρόλο της συγκεκριμένης κυβέρνησης και μόλις ένας κλάδος απεργήσει, ο κάθε πικραμένος πυροβολεί. Ευγε.

Μαριε ,δεν ειμαι πικραμενος απο τον κλαδο αλλα τον ζω εμμεσα 25 χρονια ,αμεσα 6-7 χρονια.Μην κρινεις απο τον εαυτο σου και την προσωπικη σου συμπεριφορα ολους τους συναδελφους σε Θεσ/νικη και επαρχια .
Τωρα αν λεω ψεμματα για τα ποσα που αναφερω,δυστυχως η ευτυχως τα ξερω πολυ καλλιτερα και απο πολλους φαρμακοποιους,απλως δεν μπορω να αναφερω τις πηγες μου.
Τωρα αν θελεις το ονομα της κυριας που δεν πηγαινει στο φαρμακειο της πριν τις 12,η του αλλου που δεν ανοιγει το απογευμα η το πως γινεται να προμηθευοταν ημερησιως περι τα 800 κιλα φαρμακα η Β Χαλκιδικη με πληθυσμο 30.000 χιλιαδων ,να το συζητησουμε.
Αλλα ετσι με γενικους αφορισμους,δεν βοηθουμε.
Αλλα επισης περιμενω να μου πεις γιατι ο γιατρος με περισσοτερες σπουδες σε χρονια και ουσιαστικοτερη ενεργη συμμετοχη στο χωρο της υγειας ,να μην εχει το ιδιο περιοριστικο πεδιο με ενα φαρμακοποιο?

Δηλαδή λες ότι εχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί να μην θέλουν να ανοίξουν αλλα φαρμακεία κι ας συνεχίζουν να βγαινουν νέοι πτυχιούχοι απο τα πανεπιστήμια;
Το ότι κάτι τετοιο δεν ισχύει για κανένα άλλο κλάδο πτυχιούχων σημαίνει μήπως για σένα ότι το δίκαιο είναι να.... μπουν πληθυσμιακά όρια και στους άλλους και να μην μπορούν πχ να ανοίγουν νέα ιατρεία ή οδοντιατρεία ή λογιστικά γραφεία ή τεχνικά γραφεία ή δικηγορικά κλπ κλπ ;
Εκτός κι αν για τους αριστερούς δεν έχει σημασία το δίκαιο, αλλά μετράει ο αγώνας ....για τον αγώνα! Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή....

Οπως ειδες δεν μπηκα στη διαδικασια να κρινω αν ειναι (κατ εμε) δικαια ή οχι τα αιτηματα τους. Αυτο ειναι κατι που ειναι προς συζητηση αλλα οχι με τον τροπο που επιχειρει ο Γιωργακης να καταλυσει τα παντα. Η λογικη του σοδομιζω εναν εναν για να μην αντιδρα κανεις με βρισκει αντιθετο. Οπως και με τους φορτηγατζηδες κλπ.
Και επαναλαμβανω δεν εξεταζω αν τα κεκτημενα του καθε κλαδου ειναι δικαια ή αδικα, αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα. Που, αν θες, δεν ειναι επι του παροντως. Δεν θα ερθει η "καθαρση" και η "εξυγειανση" ετσι.

Εκτος βεβαια και αν οι δεξιοι (συμφωνα με το χαρακτηρισμο που μου "χαριζεις") θελουν μονο να πεθαινει η κατσικα του γειτονα οποτε μια χαρα ολα! Καλα ξηγιεται ο Γιωργακης!

Ο κολλήτος μου είναι φαρμακοτρίφτης και σας λέω από πρώτο χέρι ότι το ρεπορτάζ λέει παπαριές

ενοίκιο 1500
ασφάλεια 500
ρεύματα τηλ λειτουργικά εφορίες κλπ τζερεμεδες ... 500 και βάλε

ο τζίρος του φαρμακείου το τελευταίο διάστημα έχει πέσει στα 300 με 400 ευρω την ημέρα ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΑ !! ( απεργίες αργίες φασαρίες και άλλες ίες )
δλδ

350 επί 22 = 7700

εγω είμαι large στα κάνω 10.000 τζιρο
τα 7000 πάνε αυτόματα πίσω στην φαρμακαποθηκη για την προμήθεια των προϊόντων ( σημειωτέων η πίστωση είναι του μήνα το πολύ !!)
σε θεωρητικό επίπεδο πάντα ότι πήρες 7000 ευρό εμπόρευμα και το πούλησες μέχρι κεραίας !! πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ .. υπάρχει και αρκετό στοκ ληγμένα , παραϊατρικά , χωρίς ζήτηση , κτλ ,,, εγω στα βγάζω έξω αυτά ( πάλι large )

δλδ 3000 περίσσευμα από την πώληση
3000 είναι τα έξοδα .... που προαναφέραμε ...

τι του έμεινε ?

όπως λέει ο Σπύρος δεν είναι όλα τα φαρμακεία μπακακοι

σημειωτέων έχει λαμβάνειν 12000 από τα ταμεία εδώ και μήνες , βγάζουν σποραδικά κάποιες πληρωμές με μικρά νούμερα τα οποία εξατμίζονται ...

μετα τα μικρομαγαζα τους φορτηγατζήδες τους εργαζόμενους ήρθε και η σειρά για τα φαρμακεία ,,, και τα μπουρδελοκάναλα καρμπόν συνταγή ...

οι αλήτες οι που χοντροκονομάνε οι φαρμακοτρίφτες

για τα καρτέλ και και τις φαρμακαποθήκες και τις μίζες στα υπουργεία μουγκα στην στρουγκα !!
ο εργαζόμενος φαρμακοτρίφτης φταιει που έχει βγάλει φλεβιτη απο τα 10 ώρα στο πόδι

ρε άιντε απο κει ..... τσιράκια ρουφιάνοι υπηρέτες σπογγάρια κόλου δημοσιογράφοι

Αυτος που τα λεει αυτα περι τζιρων μαλλον ,εχει το φαρμακειο του στη κορυφη του Ολυμπου.
Η πιστωση απο τους συνεταιρισμους ειναι μεγαλυτερη και απο ιδιωτες επισης.
Επισης καποια συγκεκριμενη τραπεζα δεχεται τις συνταγες των ασφαλισμενων και τους δινει ρευστο ,για να μπορουν να πληρωσουν τις καθυστερημενες πληρωμες των ασφ ταμειων,στη περιπτωση αυτη βεβαια χανεται μερος απο τα κερδη των φαρμακοποιων

Θα σε θεσω προ ενος πραγματικου γεγονοτος και περιμενω την αποψη σου.
Εδω και 4 μηνες περιπου υπηρετει στο Παπανικολαου χειρουργος ,πρωτη φορα και μαζι με εφημεριες κλπ βγαζει περι τα 1500 το μηνα
Στη γενετειρα του Αριστοτελη πριν 8-9 μηνες ανοιξε φαρμακειο για πρωτη φορα,ποιος λες οτι αμοιβεται καλλιτερα ?

Οπως ειδες δεν μπηκα στη διαδικασια να κρινω αν ειναι (κατ εμε) δικαια ή οχι τα αιτηματα τους. Αυτο ειναι κατι που ειναι προς συζητηση αλλα οχι με τον τροπο που επιχειρει ο Γιωργακης να καταλυσει τα παντα. Η λογικη του σοδομιζω εναν εναν για να μην αντιδρα κανεις με βρισκει αντιθετο. Οπως και με τους φορτηγατζηδες κλπ.
Και επαναλαμβανω δεν εξεταζω αν τα κεκτημενα του καθε κλαδου ειναι δικαια ή αδικα, αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα. Που, αν θες, δεν ειναι επι του παροντως. Δεν θα ερθει η "καθαρση" και η "εξυγειανση" ετσι.

Εκτος βεβαια και αν οι δεξιοι (συμφωνα με το χαρακτηρισμο που μου "χαριζεις") θελουν μονο να πεθαινει η κατσικα του γειτονα οποτε μια χαρα ολα! Καλα ξηγιεται ο Γιωργακης!

Δεν είναι θέμα...κατσίκας, αλλά για να είμαστε αξιόπιστοι πρέπει πριν στηρίξουμε μιά απεργία ή την διατήρηση ενός κεκτημένου να δούμε και πόσο δίκαιο ή όχι έχει ο διαμαρτυρόμενος στο αίτημά του. Η αριστερά στηρίζει μέχρι τώρα δίκαιους και άδικους αγώνες χωρίς διάκριση και έτσι γίνεται αναξιόπιστη, γεγονός που φυσικά δεν με χαλάει σε τελική, αφού έτσι δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία...

Ω μά βέβαια..
Νά ισοπεδωθούν και νά συκοφαντηθούν ολα τά επαγγέλματα επειδή το επιθυμεί η Μνημονιακή κυβέρνηση πού καλλιεργεί τον Κοινωνικό Αυτοματισμό στούς προθύμους..

Ας μήν έρθει ποτέ η αριστερά στην Εξουσία..
Πάντως θάναι εκεί και αυτή και οι αναρχικοί και κάθε άλλος πολίτης πού δέν τσιμπά στούς Υπαλλήλους τού ΔΝΤ γιά νά τούς κάνει τίς μέρες δύσκολες..

Οσο περισσότερες χουντικές κραυγές δεξιοπασόκων και Καρατζαφερικών ζητούν νά τεθεί η Αριστερά εκτός νόμου ,οπως πρό ημερών τόσο το καλύτερο.
Αλλως τε η Αριστερά τίς καλύτερες στιγμές της τίς έχει δείξει στούς απελευθερωτικούς αγώνες...

Πέτρο γιατί πρέπει να συγκριθώ με το γιατρό, τι σχέση έχουν τα επαγγελματά μας; Εκείνος παρέχει υπηρεσίες εγώ διαχειρίζομαι ένα, ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ¨"αγαθό" .
Γιατί αναφέρεσαι σε τζίρους και κέρδη. Αν εγώ σου παρέχω με τη μέγιστη ασφάλεια, υπευθυνότητα, ταχύτητα το φαρμακό σου μαζί με μια ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη, με λίγα λόγια αν κάνω σωστά τη δουλειά μου, τι ζόρι τραβάς αν βγάζω 4 ή 14; Δουλεύω 60 ώρες τη βδομάδα, έχω επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στη δουλειά μου και πληρώνω υψηλότατη εφορία πράγμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Εσύ αναφέρθηκες υποτιμητικά και γενικόλογα για το επαγγελμά μου αναφέροντας 2 περιστατικά που γνωρίζεις. Εγω γνωρίζω 1002 και σου λέω ότι δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι , για τη γενιά μου μιλώ των 40ρηδων, δουλεύουν πολύ σκληρά και αμείβονται ανάλογα. Μακάρι και σε όλα τα επαγγέλματα να συμβεί το ίδιο.
Τέλος να ρωτήσω κατι που μου κάνει εντύπωση. Οσοι είχατε και την παραμικρή επαφή με το σύστημα Υγείας που αντιμετωπίσατε πρόβλημα; στο τελικό στάδιο της λήψης του φαρμάκου; Eγώ αλλού ζώ που βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται στα αμάξια τους έξω από το ΙΚΑ για μια συνταγή, να κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις 4 μήνες πριν και για απλές χειρουργικές επεμβάσεις 6 μήνες, που πληρώνουν ολο και περισσότερα φάρμακα από την τσέπη τους. Ας κλείσουν λοιπόν τα φαρμακεία της γειτονιάς, να έρθουν οι μεγάλες μονάδες για να εξυπητετηθεί ο κόσμος, όπως δήλωσε και ο πανέξυπνος Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Αυτος που τα λεει αυτα περι τζιρων μαλλον ,εχει το φαρμακειο του στη κορυφη του Ολυμπου.
Η πιστωση απο τους συνεταιρισμους ειναι μεγαλυτερη και απο ιδιωτες επισης.
Επισης καποια συγκεκριμενη τραπεζα δεχεται τις συνταγες των ασφαλισμενων και τους δινει ρευστο ,για να μπορουν να πληρωσουν τις καθυστερημενες πληρωμες των ασφ ταμειων,στη περιπτωση αυτη βεβαια χανεται μερος απο τα κερδη των φαρμακοποιων
TO φαρμακείο είναι στο κέντρο της Αθήνας και μετράει ήδη πολλά χιλιάρικα ζημιά , εκτός από τα προβλήματα του κλάδου εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα ζητήματα , είπαμε δεν είναι όλοι μπακακοι
τα παραιατρικά έχουν σημειώσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πτώση , ο κόσμος έπαψε να ψωνίζει είδη πολυτελείας ( από πρωκτικές κρέμες μέχρι λάδια μασάζ και ορθοπεδικές παντόφλες )
τα νούμερα που προανέφερα είναι υπέρ του δέοντος για την συγκεκριμένη περιοχή πλέον ,
τουναντίον φαρμακείο άλλης γνωστής στην Νάξο έχει αποκομίσει μεγάλη περιουσία ..

δεν είναι παντού τα ίδια ...

Tελικα ποιο ειναι το πειστικο επιχειρημα ωστε να μεινει κλειστο το επαγγελμα ? Περα του τζιρου των υπαρχοντων ιδιοκτητων.. Υπαρχουν καποια αλλα ?

Mαριε,ειμαι απο τους πρωτους που ειμαι κατα της παροχης φαρμακων απο s.market .
Δεν καταλαβαινω την εννοια της παροχης υπηρεσιων απο τον χειρουργο π.χ και την εννοια διαχειρισμου ιδιατερου <αγαθου> απο τον φαρμακοποιο.Σε τι ειναι υποδεεστερος ο γιατρος για να μην του παρεχεται η αναλογη <προστασια>?
Δεν αναφερθηκα γενικα και απαξιωτικα στο επαγγελμα,αλλα σ αυτους που σας εκπροσωπουν και βγαζουν την εικονα σας προς τα εξω.Το οτι υπαρχουν ευσυνειδητοι φαρμακοποι ειναι γεγονος,αλλα δυστυχως πολλοι απο το χωρο σας εχουν αφησει το φαρμακειο στα χερια των βοηθων τους ,με οτι και αν σημαινει αυτο.Μηπως λεω αναληθειες?και γιατι συναδελφος σου στον Ευοσμο πληρωνει 1100 κα 1200 αντιστοιχα τις δυο βοηθους που εχει?
Πληρωνεις την εφορια αγαπητε μου Μαριε,γιατι απλα ολα τα φαρμακα και παραφαρμακα τιμολογουνται σε ποσοσοστο 98%,αρα δεν μπορεις ουτε εσυ,ουτε κανεις αλλος να μην πληρωσει την αντιστοιχη εφορια-απλα πραγματα.Και δεν ειπε κανενας οτι οι φαρμακοπιοι φοροδιαφευγουν,το αντιθετο μαλιστα-οσον αφορα βεβαια τις νομιμες φαρμακευτικες τους δραστηριοτητες
Και για να συμπληρωσω την πρωτη μου παραγραφο.Τα φαρμακεια πρεπει να μεινουν στις γειτονιες και στα χωρια ,οπως και τωρα,αλλα αυτο ειναι διαφορετικο απο το να μην μπορει να ανοιξει 5ο φαρμακειο στην Αρναια,αλλα τα τεσσερα που υπαρχουν να μενουν οικογενειοκρατικα στους ιδιους στους αιωνες των αιωνων
Η μηπως να αναφερω για χωριο του νομου Κιλκις οπου ενα ζευγαρι πηρε και τς 2 αδειες που χωριου και θελει δεν θελει καποιος αγοραζει απο εκει.Αυτα ειναι κατα την γνωμη μου μερικες απο τις στρεβλωσεις που υπαρχουν στο χωρο

Last edited:
Υπάρχει διαφορά μεταξύ γιατρού και φαρμακοποιού και τήν διάκριση τήν έκανε εύστοχα ο κύριος Δασκαλάκης..
Αλλο η παροχή υπηρεσιών (πρωτοβάθμιας,δευτεροβάθμιας κ.λ.π.Υγείας)και άλλο η ''διαχείριση ενός αγαθού.''.

Και σαφώς τά μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται απ´τίς τεράστιες ανεπάρκειες τών Ταμείων,τούς ελάχιστους γιατρούς και ελεγκτές πού εργάζονται σε αυτά,τά ραντεβού μετά απο μήνες(απο πού και ως πού ψυχιατρικός ή καρδιολογικός ασθενής,πού επείγεται, θά πρέπει νά περιμένει ένα μήνα γιά ραντεβού στό ΙΚΑ γιά νά τού συνταγογραφηθεί μιά επείγουσα φαρμακευτική αγωγή??),αλλά και τήν έλλειψη ουσιαστικής οργάνωσης τών Ιατρείων τού ΙΚΑ ,αλλά και τών ιδιωτικών ιατρείων τών θεραπευτών τού ΟΑΕΕ..
Πόσες φορές οι φαρμακοποιοί ,εντελώς ανθρωπιστικά και κινδυνεύοντας νά χαρακτηριστούν ''παράνομοι'' δίνουν φάρμακα ,χωρίς νά πάρουν χρήματα,αναμένοντας νά έρθει μετά απο καιρό η συνταγή τού Ταμείου ???

Ας μήν σχολιάσω τί ταλαιπωρία υφίστανται και οι φαρμακοποιοί,αλλά και οι ασθενείς απ´την τσάτρα -πάτρα ''ηλεκτρονική συνταγογράφηση'' πού μιά ''λειτουργεί'' και δέκα δεν ''λειτουργεί''..ή τίς συνεχόμενες απειλές πού δέχονται απο ασαφείς εγκυκλίους οι φαρμακοποιοί σχετικά μέ τον υποτιθέμενο έλεγχο πού πρέπει νά κάνουν στίς ''ηλεκτρονικές συνταγές''.

Νά συμπληρώσω ,μιάς και τυχαίνει νά γνωρίζω,οτι πληρώνονται ''έναντι'' γιά χρέη τού ΟΠΑΔ πρός αυτούς ,αλλά και άλλων Ταμείων επίσης...

Ταυτόχρονα τρέχουν οι επιταγές στίς φαρμακαποθήκες και έτσι μειώνεται αναγκαστικά ελείψει ρευστότητας τών φαρμακοποιών και τό αναγκαίο stock φαρμάκων..

Δεν έχω συγγενή φαρμακοποιό,ούτε κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον,αλλά τά παραπάνω ειναι απλές διαπιστώσεις για οιονδήποτε εχει σχέση μέ τον τομέα τής Υγείας...

δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι φαρμακείο δίπλα σε φαρμακείο ΔΕΝ ανοίγει.
Αυτό είναι τεράστιο ...χάδι.

Aγαπητέ rider δεν υπάρχει κλειστό επάγγελμα, υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια τα οποία η κυβέρνηση δεν τα καταργεί, τα αλλάζει από 1:1500 σε 1:1000.
Πέτρο δες το πρώτο σου μύνημα και πες μου αν αναφέρθηκες ή όχι απαξιωτικά; Η τράπεζα που λές φίλε, δάνειο δίνει δεν ανταλάσσει συνταγές με λεφτά. Επίσης δεν κατάλαβα που βρίσκεις το μεμπτό να πληρώνει κάποιος 2 υπαλλήλους; Σορρυ όμως διακρίνω μια ημιμάθεια.

Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Αλλως τε η Αριστερά τίς καλύτερες στιγμές της τίς έχει δείξει στούς απελευθερωτικούς αγώνες...

Το θεμα ειναι οτι καποτε πρεπει να τις δειξει και σε περιοδους διακυβερνησης ομως .

Δικης της .